Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Εκτέθηκαν Στουρνάρας και… βοηθοί των εκδοροσφαγέων που ξεσηκώθηκαν

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο… ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Έκπληξη τα δακρυγόνα; Σε καμιά περίπτωση. Έκπληξη ήταν ο πολύς κόσμος – το τεράστιο αγανακτισμένο πλήθος. Η συνεχής προσέλευση. Ο ασφυκτικός κλοιός που έζωνε τον τόπο όπου αργά το βράδυ θα γινόταν το ανοσιούργημα. Εκεί όπου νωρίς εξετέθη ο δημοκράτης Στουρνάρας φέρνοντας την τελευταία στιγμή την τροπολογία για τις αμοιβές των υπαλλήλων της Βουλής. Ούτε αυτός ξάφνιασε. Η τακτική του αιφνιδιασμού είχε ακολουθηθεί και την περασμένη εβδομάδα, στην περίπτωση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Το βράδυ το ανακοίνωσε και το πρωί θα περνούσε σε ψηφοφορία. Είναι η δημοκρατική «ευαισθησία» τού υπουργού που εντυπωσιάζει. +/- Δείτε τη συνέχεια

Ξεμπροστιάστηκε ο Στουρνάρας. Ξεμπροστιάστηκαν και οι μοσχαναθρεμμένοι υπάλληλοι της Βουλής – οι συγγενείς, οι κομματικοί φίλοι, τα αδέρφια, τα ξαδέρφια, τα ανίψια, οι γαμπροί, οι μπατζανάκηδες, οι ψηφοφόροι. Αυτοί, λοιπόν, τόσο καιρό που σφάζονταν αρνιά στη Βουλή – οι εργαζόμενοι δηλαδή – τα ακινητοποιούσαν κρατώντας τους πόδια, πλευρά και κεφάλι. Για να διευκολύνουν τη δουλειά τού σφαγέα και να τελειώνει γρήγορα και καθαρά η δουλειά. Καμιά συγκίνηση για τους… συν-εργαζόμενους! Καμιά λύπη.

Τώρα που ανέβασαν εκείνους στον βωμό των μειώσεων άρχισαν να πηδάνε σαν αποκεφαλισμένα κοτόπουλα και προκάλεσαν βραχυκύκλωμα στη διαδικασία. Ήταν η πιο γρήγορη αποχή στην Ιστορία που πέτυχε τον στόχο της: σε δέκα λεπτά ο Στουρνάρας είχε μαζέψει τα βρεγμένα και τα έριξε στον κλίβανο…

Ο κόσμος! Για πρώτη φορά μετά πολύ καιρό τόσο μαζικός, τόσο εκδηλωτικός και οργισμένος. Όσο περνούσε η ώρα και το πλήθος… πλήθαινε, τόσο έδενε μέσα σου η βεβαιότητα ότι θα χτυπήσουν τα κωλόπαιδα με τις κουκούλες και τα καλόπαιδα με τα κράνη, τις μάσκες, τα γκλοπ και τούς εκτοξευτήρες χημικών. Αυτός ο τεράστιος κόσμος που αποφάσισε να αποκαθηλωθεί από την πολυθρόνα του, να ξεπεράσει τα συγκοινωνιακά προβλήματα (παντελής έλλειψη λεωφορείων και τρόλεϊ), να νικήσει τις φοβίες του, έπρεπε να τιμωρηθεί για την αποκοτιά του. Να καταλάβει ότι οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα είναι πόλεμος, μάχη με «σιδηρόφρακτους» και κουκουλοφόρους – δεν είναι πολιτικός περίπατος. Και να κατανοήσει ακόμα ότι αυτή η αποκοτιά του – η γιγάντια συνάθροιση, με παλμό, θυμό και ρυθμό – δεν έπρεπε να προβληθεί πολύ το βράδυ στις οθόνες τής Ελλάδας και του κόσμου ολόκληρου. Γι’ αυτό θα τον αντικαθιστούσαν με εικόνες από τις φωτιές, τους καπνούς και την άδεια πλατεία που ερημώθηκε μετά το ανηλεές και το αδιάκοπο φλιτάρισμα.

Και ήσυχοι, μετά, χωρίς περικυκλωμένο το ιστορικό μέγαρο Β. Σοφίας και Αμαλίας από ενοχλητικούς θορυβούντες, θα έκαναν τη νέα σφαγή. Μαζί με τους νικητές βοηθούς σφαγείς, που θα κρατάνε πάλι τα πόδια, τα πλευρά και το κεφάλι του αρνιού. Χορτασμένοι με την επιτυχία τού πιο σύντομου συνδικαλιστικού ξεσηκωμού.

2 σχόλια:

  1. Δεν θα αργήσει η ώρα που μαζί με τον κόσμο θα ενσωματοθούν τα ματ και οι αστυνομικοί και μαζί θα κάψουν την βουλή μαζί με όποιον είναι μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ικασιες αγαπητεμοθ ντιμη.........απλα ικασιεσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή