Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Ο διασυρμός και τα Στουρνάρια

Όλα όσα ζούμε αυτές τις μέρες είναι καινοφανή. Ακόμα και η αντίληψη για τη (διασυρόμενη) Δημοκρατία που έχουν δεξιόστροφα αριστερά κόμματα.

** Τόλμησε η Βουλή να απορρίψει την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ντυμένο με ράκη ΕΟΠΥΥ, και η σύγχρονη έκφραση της Δημοκρατίας που λέγεται «Στουρναρισμός», τύλιξε την απόρριψη σε ένα κομμάτι χαρτί και την μπουζούριασε στο ίδιο πακέτο με τα άλλα μέτρα για να περάσει, ντε και καλά, στην τελική μάχη – στον Αρμαγεδδώνα των Ψηφοφοριών.

** Τόλμησε ο υπουργός Δικαιοσύνης να πει «δεν υπογράφω» το νομοσχέδιο τής ολικής ισοπέδωσης και τον έσυραν στην Αγίου Κωνσταντίνου επιβάλλοντάς του να βάλει εκών άκων την υπογραφή του. Τον έσυραν και τον διέσυραν, ρίχνοντάς τον στο λάκκο των διαδικτυακών σχολείων κάθε παρατρεχάμενου στον κυβερνοχώρο, που τον χλεύαζε με ηλίθιες αιχμές – ακόμα και για την… κόμη του.

Η κρίση τής Δημοκρατίας βαθαίνει και πολλοί από εμάς, που καθόμαστε και κοιτάμε τα γεγονότα να περνούν από μπροστά μας με τα χέρια στις τσέπες, δεν το καταλαβαίνουμε. Στουρνάρια στην εποχή του Στουρναρισμού.