Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Ο Σημίτης, ο Μητσοτάκης, το τσάμπα γραφείο και το απόσπασμα των τριών

Η ΝΥΧΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ (ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ), Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΥΓΕΙ (ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Με το δικαίωμα που του παρέχει ο τίτλος του πρώην πρωθυπουργού, ο Σημίτης αφήνει το πολιτικό του γραφείο στην Ακαδημίας και εγκαθίσταται σε γραφείο που του παραχωρεί η Βουλή. Δε με νοιάζει και τόσο που άλλος ένας (και ποιος μάλιστα!) θα έχει νερό, τηλέφωνο, ηλεκτρικό, υπαλλήλους και στέγη τσάμπα, στο όνομα της «προσφοράς» του στην Ελλάδα. Προσφορά που ήταν, ουσιαστικά, χείρα βοηθείας στην προϊούσα οικονομική κατάρρευση, στην καλπάζουσα φτώχεια, στην είσοδό μας ανέτοιμοι, σαν ξυπόλητοι στα αγκάθια, στο ευρώ. Με νοιάζει που όλα στη χώρα μάς θυμίζουν ότι γυρίζουμε πίσω τις δεκαετίες με την ταχύτητα που γυρίζουν τα λίτρα στον μετρητή του βενζινάδικου. Στο ’90, στο ’80, στο ’60, στο ’50, στο χειμώνα του μεγάλου λιμού τού ’41. +/- Δείτε τη συνέχεια

Ο Σημίτης είναι το σύμβολο μιας εποχής κούφιου νεοπλουτισμού. Μιας περιόδου από αυτές όπου οι «έσχατοι έσονται πρώτοι» και τούμπαλιν. Το πρόσωπο που σημάδεψε τη δεκαετία του ’90 και μαζί τον Έλληνα σαν σφραγίδα τής κτηνιατρικής υπηρεσίας στα κρέατα του χασάπικου. Είναι ένας από αυτούς που έσπειραν μερικούς από τους πολλούς ανέμους που θερίζουμε σήμερα.

Κατά τα άλλα δεν ξαφνιάζει πια η σκέπη, μεταφορικά και κυριολεκτικά, που παρέχει σε πάμπολλους «πρώην» η Βουλή – φυσικά με λεφτά του χειμαζόμενου κρατικού ταμείου. Η Βουλή που σαν καλή μανούλα ανοίγει τα φτερά της σε όλους εκείνους που δεν έχουν τη λεβεντιά να φύγουν, να τελειώσουν με την πολιτική τώρα που μας τελείωσαν, αλλά εξακολουθούν να το παίζουν παράγοντες, άνθρωποι μέσα στα πράγματα, σπουδαίοι και πολυπράγμονες. χωρίς να έχουν καμιά εξουσιοδότηση.

Έτσι διατηρούν δικαιωματικά γραφείο (για ποιον ουσιαστικό λόγο άραγε;) και υπαλλήλους στη Βουλή οι πρώην πρόεδροι του σώματος και ας μην είναι καν βουλευτές, όπως ο Πετσάλνικος για παράδειγμα. Αλλά και οι πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο άνθρωπος της άθλιας Αποστασίας, που έφερε την αθλιότερη δικτατορία που με τη σειρά της μας οδήγησε σε μια αρρωστημένη μεταπολίτευση και εκείνη στη σημερινή βαριά, αθεράπευτη αρρώστια που προκάλεσε στο έθνος ανήκεστον βλάβην.

Και η οποία με τη σειρά της μας οδηγεί στην αποψινή ψηφοφορία-εκτέλεση από ένα μικτό απόσπασμα. Το αποτελούν δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί.