Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

«Ο Βενιζέλος… πριμοδότησε τη Χ.Α.»

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος… προβίβασε τη Χρυσή Αυγή σε μόδα για να πλήξει τον Σύριζα («δεν είστε πλέον εσείς η μόδα, είναι η Χρυσή Αυγή» είπε, αφρίζων ως συνήθως, στον Τσίπρα, το βράδυ τής Κυριακής). Αν ο Σύριζα είχε το μιντιακό δίκτυο που διαθέτει ο αρχηγός τής πράσινης κατρακύλας και του 7,5%, σήμερα θα χαλούσε ο κόσμος με τίτλους και φωνές τού είδους «Ο Βενιζέλος πριμοδοτεί τη Χρυσή Αυγή», «Στέλνει ψήφους στη Χρυσή Αυγή», «Ανακηρύσσει σε… μόδα τη Χρυσή Αυγή» κλπ. Τέτοιο μιντιακό δίκτυο όμως δεν υπάρχει. Κι ευτυχώς δηλαδή. Αρκετοί είναι οι ορυμαγδοί ένθεν. Δεν χρειάζεται να έχουμε και κακείθεν…

6 σχόλια:

 1. Η ουσία είναι ότι την πριμοδότησαν εξαρχής με την πολιτική τους. Κάποια στιγμή πριν από κανά δυό χρόνια είχαμε αρχίσει να σχολιάζουμε στα προφίλ των βουλευτών (κυρίως του ΠΑΣΟΚ). Στην καλύτερη περίπτωση απαντούσαν (αυτοί ή τα τσιράκια τους λίγη σημασία έχει) με την κλασική ξύλινη γλώσσα: η χώρα διέρχεται κρίση, πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, χρειάζονται θυσίες, έχετε δίκιο αλλά ας μην καταδικάζουμε συλλήβδην το πολιτικό σύστημα κλπ. Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δηλαδή. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, επειδή εγώ προσωπικά είχα κάνει μετρημένα σχόλια, ότι κάποια στιγμή (αρκετά νωρίς και πριν ανέβει η Χ.Α.) είχα γράψει στου Πρωτόπαππα ότι με την στάση τους αυτή και την πλήρη ατιμωρησία, θα είναι αναπόφευκτη η άνοδος της ακροδεξιάς. Το σχόλιό μου δεν έμεινε ούτε μια ώρα ανηρτημένο. Τις προειδοποιήσεις τις έβαζαν κάτω απ' το χαλάκι. Μήπως τους νοιάζει? Αυτοί έχουν ήδη εκπονήσει εδώ και πολύ καιρό τα escape plans τους. Ούτως ή άλλως έχουν λεφτά για να φάνε και τα εγγόνια τους και σε καμιά στραβή θα εξαφανιστούν για τίποτα Βραζιλίες και θα μείνει ο κοσμάκης να στενάζει κάτω από την αρβύλα του φασίστα. Αυτό είναι και το χειρότερο. Μια ζωή την πληρώνουν και θα την πληρώνουν οι από κάτω.
  Την Χ.Α. την πριμοδότησε εξαρχής επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν τον θεωρώ το μικρότερο κακό από τις υπάχρουσες πολιτικές δυνάμεις, φέρει μεγάλη ευθύνη διότι: Α. Έκανε τόσα και τόσα χρόνια εντελώς βελούδινη αντιπολίτευση και άφησε όλη αυτήν την κατάσταση του βολέματος και της λαμογιάς να γιγαντωθεί. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που πολύς φτωχός κόσμος, αντί να βρει τον φυσικό του σύμμαχο σε μια αριστερή παράταξη, κατατάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια κατηγορία με τους υπολοίπους και βρίσκει ...επαναστατική την Χ.Α. (δηλαδή την πλέον αντεπαναστατική δύναμη που μπορεί να υπάρξει). Β.Δεν έδωσε καθόλου βάση στο μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και της γκετοποίησης περιοχών της Αθήνας, φέρνοντας πολύ κόσμο σε απόγνωση και Γ. Για έναν ακατανόητο λόγο για μένα προσωπικά, λειτούργησε και λειτουργεί με "προβοκατόρικο" θα μπορούσα να πω τρόπο σε εθνικά ζητήματα, δίνοντας πάτημα στις ακροδεξιές δυνάμεις να μιλάνε για ανθελληνικά κέντρα κλπ. κλπ. τα οποία έχουν μεγάλη πέραση σε αμόρφωτους και κάφρους, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεως. Τί θέλω να πω? Ποιός ο λόγος κα. Ρεπούση να μιλάτε για "συνωστισμό" στη Σμύρνη?? Αφήνοντας στην άκρη αυτό καθαυτό το γεγονός ότι πρόκειται για ψεύδη, πράγμα ανεπίτρεπτο ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι γίνεται για "καλό" σκοπό (αλήθεια, ποιός το ορίζει αυτό?), το επιχείρημα ότι κάποια πράγματα τα αφήνουμε στο παρελθόν διότι δε συμβάλλουν στην αδελφότητα και στην ομόνοια των λαών είναι σαθρό και έωλο. Εντελώς το αντίθετο συμβαίνει. Ο κάθε λαός θα πρέπει να μαθαίνει από την ιστορία του και να διδάσκεται από τα λάθη του παρελθόντος. Οφείλουμε να εντυπώσουμε βαθιά μέσα μας πού οδηγούν οι φανατισμοί, οι εθνικισμοί και οι μεγάλες ιδέες. Παντού και πάντοτε σε σφαγές. Η καταστροφή της Σμύρνης οφείλεται στον οπορτουνισμό κάποιων πολιτικών, στον μεγαλοϊδεατισμό μέρους του πληθυσμού και φυσικά στην φυσική έκρηξη εκδίκησης, πυρακτωμένη από τον εθνικισμό των απέναντι. Γιατί αυτό να αποκρύπτεται??? Στο κάτω κάτω ο Κεμάλ και ο κάθε Κεμάλ είναι ομόσταυλος των εγχώριων φασιστοειδών. Όπως και ο Χίτλερ, όπως και ο Μουσολίνι, όπως και ο Στάλιν (παρότι οι δεξιοί φασίστες τον "χρεώνουν" στους κομμουνιστές, μη χέσω, λες και δεν είναι και οι δυό τους ούνα φατσα ούνα ράτσα και τούμπαλιν, οι Σταλίνες διαμαρτύρονται για τον Χίτλερ). Η Χ.Α. και το ΚΚΕ είναι για το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι υπόλοιποι είναι για τα ειδικά δικαστήρια. Τί από αυτά θα γίνει στο τέλος? Δυστυχώς μάλλον τίποτα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική ακριβώς αυτή που είπες : το λιγότερο κακό, να διατηρήσει την κατάσταση έτσι όπως έχει. Για ορισμένα επαγγέλματα, για ορισμένες κοινωνικές ομάδες και οικονομικές τάξεις. Αυτό απλά δε θα γίνει. Οι "επενδυτές" κι οι "αγορές" δεν συμβιβάζονται με αυτά που θέλει ο λαός. Είναι αντίθετα συμφέροντα. Όσοι τσιμπούσανε από την πίτα του συστήματος λίγο περισσότερο από τον απλό ανειδίκευτο εργάτη-υπάλληλο τώρα κατρακυλάνε και τη θέση τους στην αγορά την παίρνουνε μεγαλύτερες εταιρείες. ... κι αν όχι τώρα όταν θα έρθει η "ανάπτυξη".

   Αυτές οι τάξεις, μικρομεσαίοι ή μεσαίαοι... ή καλά αμειβόμενοι (συνήθως εξειδικευμένοι ή με πουλημένη ψήφο) μισθωτοί κλπ. θέλουνε να κυβερνηθούνε σε ένα δίκαιο σύστημα... που εκ των πραγμάτων δεν είναι δίκαιο.
   Βλέπουνε το ΣΥΡΙΖΑ ως λύση πλέον. Αυτούς κυρίως αντιπροσωπεύει.

   Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τίποτα από όλα αυτά που λέει δε θα κάνει, ίσα ίσα προωθεί το συμβιβασμό των κατώτερων, θα αφήσει ανοιχτό έδαφος στην άλλη έτοιμη λύση, τη ΧΑ.   Αυτή είναι η νούμερο ένα ευθύνη αυτού του πολιτικού χώρου ιστορικά. Και θα ξανακάνουνε μία από τα ίδια.

   Διαγραφή
 2. Μέχρι και η Άντζελα Γκερέκου που άντεξε 16 χρόνια σύζυγο τον Βοσκόπουλο, δεν άντεξε ούτε οκτώ μήνες αρχηγό τον Μπένι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Την Χρυσή Αυγή δεν την πριμοδοτούν κουβέντες και σχολιάκια του δημοκρατικού κέντρου. Το κάθε άκρο ανεβαίνει ή κατεβαίνει, απολύτως ανάλογα, με την άνοδο ή την κάθοδο του άλλου άκρου. Δηλαδή όταν ανεβαίνει η ακροαριστερά η άμεση και λογική συνέπεια είναι να ανέβει και η ακροδεξιά (και το ανάποδο) .
  Και ξέρουμε πολύ καλά ποιες είναι οι πολιτικές δυνάμεις που, έμπρακτα, στηρίζουν και «πριμοδοτούν» την ακροαριστερά σε αυτή τη χώρα.
  Και σε αυτή τη ζυγαριά που ισορροπεί τα άκρα, πολύ λίγο ρόλο παίζει το τι κάνει και κυρίως τι λέει, το κέντρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δεν υπαρχει συγκριση ακρον!!!
  πρεπει να το κτλαβουμε αυτο καποτε.....
  τωρα αν καποιος εχει κατι τετειο στο μυαλοτου..δλδη την θεωρια των ακρων....θα προτηνα να μην ασχολητε καθολου...λογο δραματικης αγνοιας του θεματος!!
  αυτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σαν σημερα το 1824, 3 μολις χρονια μετα την επανασταση, δολοφονειται καπου στην Αρκαδια ο πρωτοτοκος γιος του Θοδωρου, Πανος Κολοκοτρωνης. Μια κινηση στα πλαισια του εμφυλιου που ειχε αρχισει πριν καλα καλα συσταθει το νεοελληνικο κρατος. Λιγα χρονια αργοτερα φυλακιζεται ο Θοδωρος και δολοφονειται και ο Καποδιστριας. Να μου ζησετε ελληναραδες μου. Να χαιρεστε την Αρια φυλη σας. Γνησιοι συνεχιστες του αρχαιοελληνικου ηθους. Να μου ζησετε χρυσαυγουλητες μου που καυχιεστε για τα κατορθωματα των προγονων σας...

  ΣΤΑΔΙΑΛΑ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ, ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ... ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ. ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ. Ο εθνικισμος στην Ελλαδα δεν εχει λογο υπαρξης. Ειναι αδειο μυδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή