Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η ΑΕΚ και η «αγωνιστική υγεία»

Ο Γροντής και ο Κουρέλλας, ο Αρκούδας και (ιδίως) ο Κουτρουμπής, ο Φούντας και ο Μπουγαΐδης, ο Κατίδης από τη Δευτέρα, είναι αγωνιστική υγεία. Είναι το αύριο της ΑΕΚ. Παιδιά που μπορούν να εξελιχθούν και να διαπρέψουν αν έχουν την ανάλογη στήριξη.

Τι είναι οπισθοδρόμηση; Πού δεν κολλάει όλη αυτή η προσπάθεια; Μπροστά. Πιθανόν να είναι και η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Και ο Κατσικοκέρης να έρθει και κιλά να χάσει ο Παυλής και να βελτιώσει το κοντρόλ του ο Φουρτάδο, η παρτίδα εκεί δείχνει να είναι χαμένη. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό στην επίθεση. Μακάρι να ερχόταν τουλάχιστον ο Γιαννιώτας...

Γιάννης Ξενάκης (επιλογές από το fb) 

Γιάννη, αυτή η «υγεία» με τα πιτσιρίκια είναι γέννημα των καιρών. Βγήκε από μια άρρωστη μάνα (ΑΕΚ), έναν βαρύτατα ασθενή πατέρα (ελληνικό ποδόσφαιρο) και γεννήθηκε σε ένα ετοιμόρροπο μαιευτήριο, γεμάτο ιούς (Ελλάδα). Ας μην προσθέσουμε εδώ και τους βιαστές με την πολύχρονη ανεξέλεγκτη δράση τους (βάλτε στη θέση τους όποιους θέλετε, εντός κι εκτός αθλητικού χώρου).

Το παιδομάζωμα είναι κάτι που έγινε υποχρεωτικά, για απόλυτα κατανοητούς λόγους. Μια λύση με την πλάτη όχι μόνο στον τοίχο, αλλά να έχει βουλιάξει τον σοβά. Υγεία θα ήταν να μην πέσουν όλα αυτά τα παιδιά μαζεμένα και κατευθείαν στον μέσον του ωκεανού. Ποδοσφαιρικός γόνος είναι και θα τα φάνε τα ψάρια. Υγεία θα ήταν να πλαισίωναν σιγά σιγά, μερικοί, ένα σύνολο που θα μπορούσε να στηρίξει το ταλέντο τους – να τα θωρακίσει. Δηλαδή η προώθησή τους, η ευρεία ανανέωση, να μην ήταν από ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, αλλά από ΕΠΙΛΟΓΗ και ΣΧΕΔΙΟ.

Ας ελπίσουμε να βγει κάτι καλό από αυτά τα παιδιά (που χρειάζονται στήριξη και όχι εξυπνακίστικες ειρωνείες, ούτε σκληρή αντιμετώπιση και φανφαρόνικες αντιδράσεις ΑΕΚαπηλείας από τους κιτρινοφρουρούς της εξέδρας όταν τα πράγματα στραβώσουν) αλλά δεν αποκλείεται, είναι πιθανό μάλλον, φορτωμένα αυτά τα (ποδοσφαιρικά) νήπια με τη φανέλα Νεστορίδηδων, Μαύρων, Παπαϊωάννηδων, Ντέμηδων κλπ, και την υποχρέωση να δώσουν μάχη επιβίωσης για την ομάδα, να φτάσουν τελικά στα χέρια του Ηρώδη. Μακάρι να μη γίνει έτσι. Τότε θα μιλάμε για ιστορικό ποδοσφαιρικό κατόρθωμα.

Harddog (σχόλιο στο fb, κάτω από την ανάρτηση του Γ. Ξενάκη)

1 σχόλιο:

  1. Κι ένα σχόλιο του Γιάννη Ξενάκη στο Contra.gr για το ίδιο θέμα

    http://www.contra.gr/Columns/Comment/aek/mpemphdes-gia-filhma-se-aek-pera-apo-kathe-fantasia.1905441.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή