Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Όποιο κεφάλι ασπρίζει το σημαδεύουν

ΤΑ «ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ… ΑΤΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ. ΤΟ «Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ», ΤΟΥ ΝΤΕΜΟΛ, ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. 

Από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου εξακόντιζε από τα προεκλογικά μπαλκόνια ύμνους για τα «τιμημένα γηρατειά», έτρεξε πολύ λασπόνερο στην κοίτη τής πολιτικής ζωής. Η λαϊκίστικη αναφώνηση του Ανδρέα είχε κι ένα περιεχόμενο, μια ανταπόδοση: τότε οι γέροντες έφαγαν ψωμάκι, τους αυξήθηκαν οι συντάξεις – σε κάποιους διπλασιάστηκαν –, η ζωή τους έγινε καλύτερη και απέκτησε μερικά παραπάνω νοήματα από την προετοιμασία τής μετάβασης στο επέκεινα και την παράδοση μιας «καλής ψυχής».
Οι επίγονοι του Α.Π., που λένε ότι είναι σοσιαλιστές και έχουν καταστήσει τον τίτλο ΠΑΣΟΚ ψευδεπίγραφο (δεν έχει καμιά σχέση με το κόμμα των πρώτων δεκαετιών – όσα στραβά κι αν καταλογίσεις σε εκείνο) φρόντισαν να μεταβάλουν τα «τιμημένα γηρατειά» σε ατιμασμένους εξαθλιωμένους γέροντες. Και τώρα παρέδωσαν το νυστέρι σε άλλους για να συνεχίσουν το χειρουργείο – με τη δική τους πάντα επιστημονική επίβλεψη. +/- Δείτε τη συνέχεια

Όποτε η τρόικα επιβάλει εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων, οι οικονομικές αυθεντίες τού τόπου σηκώνουν το όπλο και όποιο κεφάλι ασπρίζει το σημαδεύουν. Θεωρούν νεκρούς τους απόμαχους που πιο νεκροί δεν γίνονται. Και μεγαλώνουν οι εκατόμβες. Γιατί γι’ αυτούς ο συνταξιούχος δεν μπορεί να κάνει απεργία, να κατεβάσει τα ρολά, να σταματήσει τα τρένα, να δέσει στις μπίντες των λιμανιών τα καράβια. Δεν έχει εργασιακό παλμό, χτύπους στην καρδιά, δεν είναι παραγωγικός – γι’ αυτό λοιπόν σκοτώστε τον!

Του έκοψαν επικουρικές συντάξεις, ξανά και ξανά, βασικές συντάξεις, ξανά και ξανά, του στέρησαν τον γιατρό (τώρα τον πληρώνει σε κάθε επίσκεψη), του έκοψαν φάρμακα (1.300 τίτλοι είναι εκτός συνταγολογίων για τα ταμεία), του μετέτρεψαν τα δώρα σε βοηθήματα των εορτών, σε χαρτζιλίκια δηλαδή, και τώρα σκέφτονται – είναι έτοιμοι για την ακρίβεια – να του κόψουν κι αυτά τα χαρτζιλίκια για να τα ρίξουν στο στόμα του θεριού που αυτή τη φορά θέλει 11,5 δισ. (το λιγότερο, μην ξεχνιόμαστε!) για να κορέσει το ακόρεστο πατσοκοίλι του.

Το εξοργιστικό είναι ότι οι τρεις συγκυβερνήτες τού σαπιοκάραβου που πλέει προς τους βράχους, είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα πειράξουν τον κόσμο των απομάχων. Το μεγάλο ψέμα. Ένα ακόμα μεγάλο ψέμα. Πώς το είχε πει ο Στέφαν Ντεμόλ όταν έφυγε από τον ΠΑΣ; «Οι Έλληνες άμα δεν πουν ένα ψέμα δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ». Θα έπρεπε να προσθέσει πλάι στους «Έλληνες» το «πολιτικοί».

Οι (δια)νομείς της εξουσίας κάνουν πως παλεύουν για τα μάτια του κόσμου και για την ψήφο των συνταξιούχων. Ο Κουβέλης έδωσε μάχη, λέει, και πέρασε, για να μη μειωθεί η σύνταξη του ΟΓΑ. Έσωσε τριάντα ευρώ για τους συνταξιούχους που θα τα χάσουν βέβαια αν τους κοπεί – και θα τους κοπεί – το όποιο απολειφάδι δώρου εξακολουθούν να εισπράττουν από τα υπολείμματα φιλευσπλαχνίας μιας άσπλαχνης Πολιτείας.

Κοροϊδίες και ταχυδακτυλουργίες για να μπερδέψουν τους απόμαχους της αγροτιάς – τους ξωμάχους, όπως τους μάθαμε στα βιβλία του Δημοτικού – με τα κατάλευκα και τα γκρίζα κεφάλια.

Υγ.: Φυσικά, το «Όποιο κεφάλι ασπρίζει το σημαδεύουν» είναι σχήμα (περιορισμένου) λόγου. Γιατί στο κάδρο της σκοποβολής τους υπάρχουν πάρα πολλά κεφάλια – κάθε ηλικίας και πολλών κοινωνικών τάξεων. Απλώς οι πυροβολισμοί σε τελείως ανυπεράσπιστους και ανήμπορους να αντιδράσουν προκαλούν μεγαλύτερη θλίψη. Και περισσότερη οργή.

50 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο μεγαλύτερος έλληνας πολιτικός απατεώνας του αιώνα, από τους τρεις των κυβερνητικών εταίρων, είναι ο Κουβέλης. Όταν κάποτε ο κόσμος καταλάβει την Βουλή, ΚΚΕ επιτρέποντος... θα πρέπει να είναι ο πρώτος που θα κρεμάσουν, κυρίως γιατί ισχυρίζεται πως είναι αριστερός. Ο δεύτερος πρέπει να είναι ο κωλαούζος του, ο μεθύστακας αριστερέμπορας με τη Φερράρι... Τους άλλους τους ξέραμε κι έπραξαν κατά πως περιμέναμε, σύμφωνα με τις οδηγίες που πήραν από αυτούς που τους προώθησαν στις κυβερνηΤικές θέσεις.

  Οι γιαγιάδες κι οι παππούδες δεν πτοούνται κι όχι μόνο δεν φοβούνται τον χάρο, μα τον προσκαλούν να τον αγκαλιάσουν.

  Όσοι έχετε όρεξη ν΄ αφιερώσετε 26 λεπτά από την ζωή σας, απολαύστε μιά Ελληνίδα γιαγιά. Είναι η διαχρονική γιαγιά που μας συνδέει με το ιστορικό παρελθόν μας, αποδεικνύοντας ότι όποια κι όση λιτότητα μας επιβάλλουν, εμείς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

  Θαυμάστε την και πάρτε κουράγιο...
  http://www.youtube.com/watch?v=FXi1PfFK5Es

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Κουβέλης κι ο αριστερέμπορας με την Φερράρι είναι ίσως οι μόνοι πολιτικοί απατεώνες, που μπορεί να με κάνουν δολοφόνο εν βρασμώ ψυχής...
  Αναρωτιέμαι με τι αντάλλαγμα παίζουν τον πρόστυχο ρόλο της στήριξης αυτής της πολιτικής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Του Προέδρου της Δημοκρατίας.!!!
   Ή Καλλίτερα της φασιστικής Ολιγαρχίας...

   Διαγραφή
 4. Άσπρη τρίχα και φόρος 0,50 λεπτά του τιμημένου μας Ευρώ.Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του κράτους ,οι κομμωτές και κομμώτριες θα γίνουν οι εφοριακοί του μέλλοντος.Θα πηγαίνει ο παππούς για κούρεμα και η γιαγιά για χτένισα ,θα σκανάρεται το κεφάλι του και η εφορία αυτομάτως θα βεβαιώνει τους φόρους του,1800 άσπρες τρίχες Χ 0,50 = 600 Ευρώ φόρος απλά πράματα,μην αρχίσετε τις κουτοπονηριές τύπου ξυρισμένα κεφάλια γέροι και γριές ,δεν πιάνουν αυτά,ούτε κόλπα με ποστίς και περούκες για να εξηγούμαστε ,το κράτος στα πλαίσια της πάταξης της φοροδιαφυγής έχει εκσυγχρονιστεί με τα πλέον σύγχρονα σκάνερ που ανιχνεύουν την άσπρη τρίχα ακόμα και πριν βγει ,αυτό ήταν μια προσωπική και αποφασιστική παρέμβαση του ίδιου του υπουργού, άσε που οι κατέχοντες άσπρες τρίχες άνδρες και γυναίκες γνωρίζουν ότι δεν εμφανίζονται μόνο στη κεφαλή αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος εξ ου και το περίφημο ρητό "Άσπρα μαλλιά στη κεφαλή,κακά μαντάτα στη ψ...λή" σε αντιδιαστολή με το "Μαλί μπαμπάκι,ψ...λή φαρμάκι" με σαφής υπόνοιες ότι αναφέρεται στην φαρμακευτική υποστήριξη που έχει το συγκεκριμένο σημείο,που πλέον θα σταματήσει να υφίσταται λόγω της κατάρρευσης του ΕΟΟΠΥ και της διαμάχης του με φαρμακοποιούς και γιατρούς σε συνδυασμό με το κόστος του συγκεκριμένου φαρμάκου το οποίο οι γέροντες θα αδυνατούν να καταβάλουν .Στα πλαίσια δε της πάταξης της,ειδικά συνεργεία σε όλη την Ελλάδα θα εφαρμόζουν την επιχείρηση "Ξανθο-Σαντρέ Νο 25 Μητις" .Απο δω και πέρα λοιπόν κούρεμα,ξύρισμα, χτένισμα μόνο με ΑΦΜ και μόνο στα συμβεβλημένα με την εφορία κουρεία- κομμωτήρια της χώρας,ακόμα ένα μετέωρο αλλά σταθερό βήμα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κόλπο είναι, για να μη βρίσκουν σε κάνα χρόνο οι χρυσαυγίτες γριούλα ζωντανή να την περνάνε στο απέναντι φανάρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. "Δεν γνωρίζω τον συντάκτη - συγγραφέα, μα ΑΞΙΟΣ! - Και μείς μπορούμε να συνεχίσουμε να ψάχνουμε τι και ποιός φταίει και πως φθάσαμε ως εδώ

  Στα μέσα του 1974, μετά την επαναδημοκράτιση, είδα τον Σπύρο να.... σουλατσάρει από καφενείο σε καφενείο με δυο τρεις εφημερίδες στη μασχάλη. Όλες στο...
  πρωτοσέλιδο είχαν τη φωτογραφία του '"εθνάρχη" με τα ατάσθαλα φρύδια. Κοτλέ καμπάνα παντελόνι, πουκαμισάκι ξεκούμπωτο με την τρίχα βιτρίνα και τον παχύ σταυρό απ' τα βαφτίσια του.

  Έλεγε ιστορίες στους θαμώνες για την εξορία που τον έστειλε η χούντα. 'Αυτοεξορισμένος' κι αυτός στη Σουηδία. Δεν ήταν κι άσχημα τελικά. Έλεγε και ξανάλεγε την ιστορία για τα κορόιδα τους σουηδούς που του αγοράσανε αμάξι επειδή είχε κάνε δήλωση πως το δικό του κάηκε. Κρατική ασφάλεια, κοινωνικό κράτος εκεί. Ένα πλαστό χαρτί απώλειας και να σου ο λαζός με το καινούριο volvo.

  Mε το volvo ήρθε στην Ελλάδα το 1976 και με την ιδιότητα του αντιστασιακού, αυτοεξόριστου, κατατρεγμένου αντιφρονούντα, κι αμέσως έπιασε δουλειά. Ένας κολλητός του δούλευε στη νομαρχία. τμήμα πολεοδομίας. Κάτι μαγειρέψανε με ένα οικόπεδο, κάτι άδειες πλαστογραφήσανε και με μια αντιπαροχή βρέθηκε με δυο τρία διαμερίσματα στην κατοχή του. Νοίκιασε τα τρία σε φοιτητές της σχολής που άνοιξε στην πόλη και κάαααθονταν. Τώρα είχε χρόνο να σώσει τους συμπολίτες του από την κατάρα της αντιπαροχής που τσιμέντωσε τα πάντα.

  Στις αρχές του 1980 το... σχέδιο των κυβερνόντων πήγαινε καλά. Μαζέψανε όλο τον πληθυσμό στις πόλεις, τον ένα πάνω στον άλλο. Φθηνά εργατικά χέρια. Το Σπύρο τον συνάντησα τότε πάλι στην Αθήνα. Δεν κρατούσε πια 'δεξιές' εφημερίδες αλλά κάτι αφίσες με τον πράσινο ήλιο. Μόλις είχε κερδίσει τις εκλογές ο μεσιέ με το ζιβάγκο και η χώρα έμπαινε στη νέα εποχή. Ο Σπύρος ήταν πια πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου στα Πατήσια, αλλά και παράγοντας σε ποδοσφαιρική ομάδα. Έδωσε το volvo και πήρε μια 318, Μπεμβέ με καθίσματα από δερματίνη, χαμηλωμένη. Τα λεφτά έρχονταν μόνα τους από τότε που οργανώθηκε στο κόμμα.

  Τον χώσανε οι κολλητοί σε κάτι επιτροπές, και ρούφαγε το μερίδιό του από τα πακέτα που έρχονταν από την Ευρώπη. Ο "μεγάλος", ο Ανδρέας, δεν γούσταρε την Ευρώπη, αλλά μια χαρά τα πήγε μαζί τους τελικά. Το σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο" ήταν καλή ατάκα για τα αντανακλαστικά του λαού, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ανδρέας ήταν όσο Ευρωπαίος ήταν κι ο Κωνσταντίνος. Όσο ο λαός στην Ελλάδα είχε χούντα, αυτοί και οι κουστωδία τους ήταν 'εξορία'. όχι. όχι Μακρόνησο. πιο δύσκολη, στην ξενιτιά. Παρίσια, Στοκχόλμες, Τορόντα, Μανχάταν. όπου υπήρχαν αμερικάνικες και αγγλικές πρεσβείες, ακριβώς δίπλα κάνανε τα σπίτια τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Ανδρέας λοιπόν έφερε λεφτά από την Ευρώπη με το σύνθημα 'αλλαγή'. Πακέτα Ντελόρ. Λεφτά, πολλά λεφτά. Από αυτά τα λεφτά ο Σπύρος ζούσε καλά. Συνδικαλίζονταν στα πράσινα στέκια μαζεύοντας ψήφους για το κόμμα. Με το πακέτο μάλμπορο να εξέχει απ την κωλοτσέπη, τα κλειδιά της μπέμπας σε ρόλο κομπολογιού, το μαλλί μπούκλα μπριγιαντομένο, έτρεχε από σύναξη σε σύναξη πρασινίζοντας τον τόπο. Τα βράδια συνήθως άφηνε στο σπίτι την κυρά, και πήγαινε να 'σηκώσει' το κοινωνικό του προφίλ με κολλητούς από κάτι υπουργεία.

  Παραλιακή, σκυλάδικο, πρώτο τραπέζι, άσπρη κάλτσα, καφέ λουστρίνι εισαγωγής. Λε Πά, Χριστοδουλόπουλος, ουίσκι και σαμπάνια μαζί, πιάτα και γαρύφαλλα, γκόμενες να κωλοτρίβονται στις γραβάτες, τσιφτετέλια στην πίστα με το χέρι στον αέρα να μοστράρει το μακρύ νύχι του μικρού δακτύλου με το δαχτυλίδι. Παχύς χρυσός με πράσινη πέτρα πάνω. Ξημερώματα για πατσά στη Συγγρού, δίπλα στις πουτάνες.

  Αρχές δεκαετίας του 1990. Ο γιος του Σπύρου μεγάλωσε και ήταν πια στο Λύκειο. Από το Γυμνάσιο όμως ήταν 'ενεργός' πολίτης. Πρόεδρος του 15μελούς που 'κατέβαινε' στις σχολικές εκλογές με το κόμμα. Το κόμμα ήταν παντού. Όχι στα νηπιαγωγεία ακόμα, αλλά από το γυμνάσιο μπορούσες να διαλέξεις το κοπάδι σου. Ο γιος ήταν άξιο τέκνο του Σπύρου. Είχε μάθει τα κόλπα πως να βγάζει λεφτά από τις μίζες στις εκδρομές στήνοντας την κατάσταση ανάμεσα στους λεοφωρτζήδες και τους καθηγητές. Όλοι κάτι βάζανε στην τσεπούλα κι όλοι μια χαρά.

  Ο γιος είχε εξαντλήσει το όριο των απουσιών αλλά κανένα πρόβλημα, όλα με λίγο λάδωμα από τον μπαμπά κυλάνε καλύτερα. Ο διευθυντής του σχολείου άλλωστε είχε βλέψεις για προϊστάμενος δευτεροβάθμιας και χρειαζόταν πλάτες στο κόμμα. Ο Σπύρος είχε καημό ο γιος του να πάει στο Κολέγιο Αθηνών αλλά δεν του κάτσε. Ήταν σημαντικό να είσαι συμμαθητής με τον γόνο του εφοπλιστή, του εφημεριδά και του μεγαλέμπορου. αργότερα οι μπίζνες με ποιους θα γίνονταν άλλωστε. με άγνωστους; Με τους συμμαθητές φυσικά! Αλλά κι έτσι όλα τακτοποιήθηκαν.

  Στις αρχές του 1990 ο γιος του Σπύρου αφού πήγε δυο χρόνια διακοπές στην Αμερική και γύρισε με πτυχίο μάρκετινγκ. Έμαθε απ' έξω όλα τα καφέ του Γιέιλ και τις μαζορέτες των αδελφάτων, αλλά τα αγγλικούλια του ήταν επιπέδου Ελεμέντρι.

  Γύρισε στην Ελλάδα λοιπόν πτυχιούχος κι άνοιξε με κάτι μαγειρεμένες επιδοτήσεις διαφημιστική εταιρία, ξήγα του μπαμπά. Το μαγαζί πήγε καλά από την αρχή καθώς έπαιρνε 'αβέρτα' δημόσια έργα. Τουριστική προβολή Νομού τάδε 150.000, οργάνωση εκθέσεως Υπ. Τουρισμού 900.000, έντυπα Περιφέρειας 1.200.000, κονκάρδες για το Δήμο 500.000 . . και πάει λέγοντας.

  Πουλούσε και μίντια στα κανάλια που γέμισαν τον τόπο. ελεύθερη τηλεόραση γαρ. Είχε κάνει κολλητούς μερικούς Νομάρχες και Δημάρχους και έπαιρνε τη δουλειά. Με διαγωνισμό πάντα. Διαφανέστατα. Ήξερε καλά πως αν δεν χώσεις μαύρα, δεν θα πάρεις τη δουλειά. Έτσι, ένας δούλευε, δέκα πληρώνονταν. Ένας έσκαβε (κι αυτός με stage επιδοτήσεις) και δέκα κονομάγανε. Η πιο κερδοφόρα δουλειά στην Ελλάδα έγινε ο αέρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χρυσοπληρωμένοι αεριτζήδες, πετυχημένοι και κονομημένοι. Έτσι κι ο γιος του Σπύρου. Άλλαξε το φοιτητικό κόκκινο celica με το μπουρί από πίσω και πήρε μια καγιέν μαύρη. Την τούρμπο με φιμέ τζάμια επίσης. Αριθμός κυκλοφορίας ΑΜΡ-7777. Ήθελε να τον καταλαβαίνουν όλοι και ένας κολλητός στο συγκοινωνιών του έδωσε το νούμερο. Δεν ήθελε όμως να φαίνεται στην εφορία, γι αυτό και το καγιέν το 'έβαλε' στην οφ-σορ του που είχε έδρα την Κύπρο. Εταιρικό το αμάξι, όπως και η γκαρσονιέρα που αγόρασε για γαμηστρώνα στο Κολωνάκι κοντά στου Σημίτη για να τον χαιρετάνε οι μπάτσοι της φρουράς.

  Στις γκόμενες που ξεμονάχιαζε εκεί έλεγε πως ήταν σύμβουλος του ΥΠ. ΠΟ, έτσι για φιγούρα. Ψέματα βεβαίως, δεν ήταν σύμβουλος, πελάτη τον είχε.
  Ο μπαρμπα Σπύρος ήταν περήφανος για το βλαστάρι του. Είχε βγει στη σύνταξη από τα πενήντα του "δουλεύοντας" το ΤΕΒΕ με πλαστά παραστατικά εργασίας από τη Σουηδία, αλλά έβγαζε χοντρά φράγκα από τότε που το κόμμα τον έβαλε σύμβουλο στο κρατικό κανάλι. Πολλά λεφτά! Και δεν πατούσε και το πόδι του εκεί. Από τη Μύκονο τηλεφωνικώς οι πολύτιμες συμβουλές του μέσα από την πισίνα ή το τζακούζι που ‘φερε απ΄ τη Σουηδία να του θυμίζει την ξενιτιά.

  Έφερε και μια σάουνα αλλά την πήγε στο άλλο εξοχικό στην Αράχοβα. Από τη Μύκονο ερχόταν στην Αθήνα μόνο για τα συμβούλια με Υπουργούς, για να ζεσταθεί το κονέ. Έτσι κι αλλιώς με το σκάφος μια ώρα ήταν η Γλυφάδα από τη Μύκονο και τρως και καμιά αστακομακαρονάδα στο διάμεσο να διαπιστευτεί το στάτους. Και τα σκυλάδικα κοντά, λίγο άλλαξαν από το ηρωικό 80. Το κόλπο του χρηματιστηρίου τους άφησε πόλλλλλλλά κέρδη.

  Ήταν μέσα στις κομπίνες που φούσκωναν ανύπαρκτες εταιρίες πιο γρήγορα κι από φαρίνα γιώτης. Όταν δόθηκε το σύνθημα, τα φράγκα μεταφέρθηκαν στην Ελβετία με τσουβάλια και είναι εκεί για τα γεράματα. Ο μπάρμπα Σπύρος έμαθε πως ο καλύτερος φίλος του στο πατρικό του δίπλα αυτοκτόνησε από την απόγνωση. Έχασε τα πάντα. ο Σημίτη που είχε ψηφίσει τον είχε διαβεβαιώσει πως το χρηματιστήριο θα τον κάνει πλούσιο και εκσυγχρονισμένο. Ο Σπύρος έστειλε στεφάνι μια που δεν μπόρεσε να πάει στην κηδεία, είχε επιτροπή.

  Στα μέσα του 2000 μπήκε πατέρας και γιος στο μεγαλύτερο φαγοπότι όλων των εποχών. Αρμέγανε από παντού, ήταν πια κολλητοί με τους πάντες και διαχειρίζονταν μίζες και λάδια. Σι Φορ Άι, Αντίρια, Ολυμπιακά Έργα, κατασκευές. ότι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Η Ολυμπιακή φλόγα έφερε πολύ χρήμα. Ο Σπύρος έχει ακόμα τη δάδα της φλόγας, την μετέφερε κι αυτός για 50 μέτρα. αλλά οι φωτογραφίες βγήκαν 'καμένες' επειδή γυάλισε στον ήλιο το ολόχρυσο ρόλεξ και το δαχτυλίδι με την πράσινη πέτρα στο μικρό δάχτυλο με το μακρύ νύχι.

  Κάπου σ' αυτή την εποχή έχασα τα ίχνη του Σπύρου και του γιου του. Είχα κι εγώ τα δικά μου προβλήματα επιβίωσης. Έμαθα πως αγόρασαν σπίτια στο Σαν Φραντζίσκο και στο Λονδίνο για τις δύσκολες ώρες. Μάλλον είχαν την πληροφορία πως η Ελλάδα θα γίνει επικίνδυνος τόπος για την κάστα τους και έφυγαν νωρίς. Όπως οι καλοί κλέφτες, μια καλή μπάζα κι εξαφανιζόλ.

  Οι κολλητοί τους όμως είναι ακόμα εδώ, άπληστοι, αδίστακτοι, ψεύτες απέναντι σε εκατομμύρια φτωχών πια Ελλήνων. Στις αρχές του 2010 ο τελευταίος της δυναστείας Παπανδρέου αποφάσισε να ποντάρει σε λάθος άλογο, και να κερδίσει τις εκλογές πέφτοντας στην παγίδα που έστησε ο ελληνικός λαός. Σπύρος και γιος ΑΕ ίσως τη γλυτώσουνε. Ίσως αποφύγουν αυτό που δεν απέφυγαν οι Λουδοβίκοι του παρελθόντος.

  Στην Ελλάδα μπορεί το 95% να κοιμάται νανουρισμένο από το σκυλάδικο, τους πληρωμένους τελάληδες της δημοσιογραφίας, και τη χαζομάρα του μεσημεριού, αλλά το 5% είναι γνήσιο τέκνο του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή και του Αλεξάνδρου. Πιο γνήσιο δεν γίνεται.

  Καλή σου τύχη Σπύρο. Χαιρετίσματα στο γιο και στην κυρά."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το κείμενο είναι λογοτεχνικό. Το έχω διαβάσει πριν από χρόνια. Περιλαμβάνεται σε συλλογή διηγημάτων που ενδεχομένως υπάρχει στα ράφια μου, αλλά τρέχα βρες. Με μπερδεύει και το γεγονός ότι μπορεί να το έχω δει πρωτοδημοσιευμένο στα "Νέα" (δύσκολο φαίνεται; μπορεί). Σίγουρα πάντως έχω δει το κείμενο σε εφημερίδα (τώρα του έχω ρίξει μόνο μια ματιά λόγω δουλειάς). Ως προδημοσίευση; Ως ένα μέρος σειράς διηγημάτων διαφόρων συγγραφέων που κατόπιν έγινε βιβλίο; Πάντως αυτό το κείμενο που ανέβασες, Ανώνυμε, μου φαίνεται "πειραγμένο". Εκείνο που λέω δεν έφτανε μέχρι το 2010 και μέχρι σήμερα. Τα μεγάλωσε ο ίδιος ο συγγραφέας; Δύσκολο. Αυτό το κακό έχει το ίντερνετ. Η βασιλεία της ανωνυμίας και της αυθαιρεσίας. Λέω (δεν είμαι βέβαιος) ότι το διήγημα για το οποίο κάνω λόγο το έγραψε ο Νίκος Χουλιαράς. Εκεί πάει το μυαλό και η μνήμη μου, αλλά μεγάλα τα ποσοστά για πιθανότητα λάθους. (Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μήπως του Θανάση Βαλτινού; Μπέρδεμα)

   Διαγραφή
 9. Γιώργος Μπόμπολας: Ο ΕΠΟΝίτης που έγινε βαρόνος. Δε χρειάζονται πολλές συστάσεις. Καναλάρχης, μεγαλοεκδότης, κατασκευαστικές εταιρείες, τα πάντα όλα. Έχει ακόμα μεγάλη αδυναμία στο ΚΚΕ.
  Σταύρος Ψυχάρης: Κληρονόμος-Πρόεδρος του ΔΟΛ (Λαμπράκη), Πρόεδρος του Δ.Σ. του mega κ.τ.λ. Από κομμουνιστική οικογένεια, έκανε τα πρώτα του βήματα στο ΚΚΕ.

  Μάνια Τεγοπούλου: Εκδότρια Ελευθεροτυπίας, MEGA κ.τ.λ. Κόρη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Κίτσου Τεγόπουλου, θεωρείται ακροαριστερή.

  Κώστας Γιαννίκος: Γνωστός κομμουνιστής, προερχόμενος από την πρώην ΕΣΣΔ.
  Για ένα φεγγάρι είχε αγοράσει την διεθνούς φήμης κομματική εφημερίδα «Πράβντα».
  Είναι βασικός μέτοχος (και διευθύνων σύμβουλος) του καναλιού Alter, ιδιοκτήτης των ραδιοφωνικών σταθμών John Greek, Oasis, Captain Jack, ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας Modern Times, των τηλεοπτικών περιοδικών Tivo και Avanti, των δισκογραφικών εταιρειών Legend, MBI, Eros, Κίνησις, ΛΥΡΑ κ.λπ.

  Αναστασιάδης Θέμος: ΑΝΤ 1, ΚΝΕ.

  Στρατής Λιαρέλης: Διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ 1. ΚΝΕ.

  Νίκος Ευαγγελάτος (ή Εισαγγελάτος): ΚΝΕ.

  Όλγα Τρέμη…MEGA, ΚΝΕ.

  Παύλος Τσίμας: MEGA, πρώην δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, ΚΚΕ.

  Μανώλης Αναγνωστάκης: MEGA Σαββατοκύριακο, ΚΝΕ.


  Οι του Ιού της Ελευθεροτυπίας: ΚΚΕ εσωτερικού και εν συνεχεία Β’ Πανελλαδική (ακροαριστερή διάσπαση της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτ., το 1978, εξέδωσαν το περιοδικό «Σχολιαστής»).
  Στην Β’ Πανελλαδική συμμετείχαν επίσης και οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, (της λεγόμενης «γενιάς του πολυτεχνείου»), σήμερα πολιτικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.

  Παναγιώτης Παναγιώτου, (ή Παν. Παν.): στέλεχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού του Μπόμπολα (Έθνος κ.α.)

  Αλέξης Παπαχελάς: Καθημερινή, ΣΚΑΪ κ.λπ., ο οποίος μάλιστα ήταν Γραμματέας της Β’ Πανελλαδικής στο. Κολέγιο Αθηνών.

  Σταύρος Λυγερός: Καθημερινή, της «γενιάς του πολυτεχνείου», ήταν και στην «συντονιστική επιτροπή» του πολυτεχνείου, ΟΣΕ («Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση»).

  Τάσος Τέλλογλου: ΣΚΑΪ, ΚΝΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Βασίλης Λυριτζής: (ο επονομαζόμενος «Τρότσκι», λόγω καταπληκτικής ομοιότητος): στην πρωινή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ.

  Δήμος Βερύκκιος: Alpha, ΚΝΕ.

  Λάκης Λαζόπουλος: Alpha, Κνίτης, ….το πουλάκι μας.

  Γιώργος Κύρτσος: Ο. «φιλελεύθερος» εκδότης και τηλεσχολιαστής, κι αυτός στην ΚΝΕ ήτανε.

  Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (κοινώς. «Ταρζάν», «Ζούγκλας», ή «Κατακίτρινος»):
  Αριστεριστής γενικώς, φίλος των Ξηρών και μόνιμος απολογητής της κόκκινης τρομοκρατίας, «αδέσποτος» σήμερα, άγνωστο αν ήταν κάπου οργανωμένος παλαιότερα.

  Γιώργος Βαρεμένος: τηλεσχολιαστής, τελευταίως έχει χαθεί, ΚΚΕ, σπουδές Μόσχα.

  Αλέξης Οικονόμου: Ο σημερινός. «αριστερός πατριώτης» του Καρατζαφέρη, προηγουμένως δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και στέλεχος του ΚΚΕ.

  Παντελής Καψής: γιός του υπουργού του ΠΑΣΟΚ, αδερφός του Μανώλη, του
  φανατικού. εκσυγχρονιστή του MEGA, Διευθυντής στα ΝΕΑ, νυν εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης Παπαδήμου, ΚΚΕ εσωτ.

  Χρήστος Μαχαίρας: Διευθυντής στο Έθνος του Μπόμπολα, ΚΚΕ εσωτ.

  Θανάσης Τσεκούρας: ΝΕΤ, ΚΚΕ εσωτ.

  Νίκος Μεγγρέλης: έχει περάσει από πολλά κανάλια (MEGA, ΑΝΤ1), τώρα είναι Διευθυντής Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών της ΕΡΤ Α.Ε., ΚΚΕ εσωτ.

  Μπάμπης Παπαπαναγιώτου: ΝΕΤ τώρα ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ.

  Σεμίνα Διγενή: Έχει χαθεί τελευταία, ΚΝΕ και αυτή.

  Γιάννης Λάτσιος: O κύριος, life style του ΑΝT1, ΚΚΕ εσωτ.

  Σταμάτης Μαλέλης: Γενικός Δερβέναγας του. κουτσομπολίστικου καναλιού STAR και αναμφισβήτητος. άρχοντας του life style. Ακροαριστερός (τροτσκιστής) στα νιάτα του.

  Γιάννης Βλαστάρης: Διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ΚΝΕ.

  Δημήτρης Τσιόδρας: Πρώην διευθυντής του Flash (Κόκκαλης) και νυν υπεύθυνος πολιτικού της Ελευθεροτυπίας, ΚΝΕ.

  Ηλίας Θεοφύλακτος: Διευθυντής στην εφημερίδα Ισοτιμία, ΚΝΕ.
  Στέλιος Κούλογλου: «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» στην ΝΕΤ (συμμετέχει και στο Δ.Σ. της κρατικής αυτής εταιρείας), TVXS κ.τ.λ. Στο. υπερεπαναστατικό ΕΚΚΕ ήταν ο κύριος (σύντροφος).

  Μπήλιω Τσουκαλά: ΝΕΤ, στο ΕΚΚΕ κι αυτή.

  Σπύρος Παπαδόπουλος: Ο ακριβοπληρωμένος της ΝΕΤ «στην υγεία μας βρε παιδιά» ή «στην υγεία σας κορόϊδα»), ΕΚΚΕ.

  Ανδρέας Μικρούτσικος: Ο big brother. Έχει χαθεί τελευταία, αλλά δεν αποκλείεται να επανεμφανιστεί. Επαναστάταρος του ΕΚΚΕ κι αυτός.

  Δημήτρης Ψυχογιός: Βήμα, οργανωτής της αριστερίστικης «20ης του Οκτώβρη».
  Επειδή και οι δημοσκόποι έχουν άμεση σχέση με τα ΜΜΕ, ας μπούμε για λίγο στον θαυμαστό κόσμο τους:

  Ηλίας Νικολακόπουλος: Ο. πατέρας όλων των δημοσκόπων. Παλιό δραστήριο μέλος αριστερίστικων οργανώσεων σε Ελλάδα και Γαλλία (29η Μάη, Curiel Apparat). Παλιά έγγραφα της ΚΥΠ τον ενέπλεκαν και με την τρομοκρατία. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε τίποτα.

  Γιάννης Μαυρής: Γενικός Διευθυντής της Public Issue, ΚΚΕ εσωτ.

  Χριστόφορος Βερναρδάκης: Γενικός Διευθυντής της VPRC, ΚΚΕ εσωτ.

  Στράτος Φανάρας: Γενικός της Metron Analysis, ΚΚΕ εσωτ.

  Τάκης Ρουτζούνης: Γενικός της Κάπα Research, τ. Γραμματέας Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.

  Τάκης Θεοδωρικάκος: Γενικός της GPO, τ. Γενικός Γραμματέας της ΚΝΕ.

  Να πως διαμορφώνονται οι συνειδήσεις στην Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λήσταρχος Νταβέλης2 Σεπτεμβρίου 2012 - 12:04 π.μ.

   Είναι φανερό, Ανώνυμε, ότι όλη αυτή τη λίστα την έκανες copy-paste από κάποιο παλιό κείμενο, αφού γράφει ότι... αγνοείται ο Βαρεμένος (και οι πέτρες ξέρουν ότι είναι βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ). Η Μπήλιω Τσουκαλά, ο Μπόμπολας και ο Λυγερός, πώς μπαίνουν στο ίδιο καλάθι; Ή ο Τριανταφυλλόπουλος με τον «Ιό»;

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  3. Το θέμα λήσταρχε δεν είναι, το αν ο ανώνυμος έκανε copy paste κάποιο παλιό κείμενο, αλλά η αλήθεια των όσων αποκαλύπτει αυτό το κείμενο. Θεωρώ πως ολισθαίνεις στο ίδιο λάθος που διολίσθησε κι ο mpenoVgeno. Η ουσία του κειμένου δεν είναι στο ερώτημα που θέτεις, αλλά στην πραγματικότητα που αποκαλύπτει, που αποδεικνύει τη μεθοδικότητα με την οποία τα μεγάλα συμφέροντα μας οδήγησαν σε αυτήν την δυσχερή θέση ως χώρα κι ως κοινωνία, με την συνειδητή συνδρομή ή τα λάθη (αν θέλεις) της αριστεράς στην Ελλάδα.

   Διαγραφή
  4. Λήσταρχος Νταβέλης2 Σεπτεμβρίου 2012 - 1:49 μ.μ.

   Τη "Δημοκρατία" του Σαββάτου την αγόρασες; Είχε dvd το ανάρπαστο κινηματογραφικό αριστούργημα "Γράμμος". Ως "Γράμμος - Βίτσι" το διαφήμιζε η καλή αυτή εφημερίδα, γιατί σκέτο "Γράμμος" (όπως είναι ο τίτλος της ταινίας) δεν πουλάει.

   Διαγραφή
  5. Παλιά μου τέχνη κόσκινο... λήσταρχε. Για να μην απαντήσεις σ΄ αυτό που έθεσα, θέτεις ένα άλλο θέμα... τακτική που διδασκόταν στις σχολές προπαγάνδας των αριστερών νεο-λερών, που αργότερα υιοθετήθηκαν κι από τις υπόλοιπες καθεστωτικές νεο-λέρες.

   Την ταινία την έχω δει στο παρελθόν, υιοθετώντας μία πολύ πιο δημοκρατική πρακτική από αυτήν που διδάσκονται οι δήθεν προοδευτικοί κι οι δήθεν δημοκράτες. Συνηθίζω να διαβάζω και να βλέπω κείμενα και ταινίες, άσχετα από τον ιδεολογικό χώρο από τον οποίο προέρχονται.

   Η συγκεκριμμένη ταινία, με το στυλ των ταινιών της εποχής, έχει αποτυπώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του δράματος που παίχτηκε την εποχή του εμφυλίου στις ελληνικές οικογένειες. Μπορεί να έχει έντονα τα στοιχεία του αντικομμουνισμού που χαρακτήριζε την εποχή, αλλά καταδεικνύει (απλουστευτικά βέβαια) το ιδιαίτερο δράμα που έζησαν όσοι παραπλανήθηκαν και συμπορεύτηκαν με τους συμμορίτες μετά την Βάρκιζα, συμπαρασύροντας στην δυστυχία και τις οικογένειές τους. Το ευτύχημα είναι ότι τα παιδιά του πατερούλη τους του Στάλιν, ηττήθηκαν κατά κράτος προδωμένα από τον πατερούλη τους κι έτσι αποφύγαμε σαν χώρα να ζήσουμε στον παράδεισο του υπαρκτού σοσιαλισμού...

   Σε συμβουλεύω και σε προτρέπω -αν είσαι πραγματικός δημοκράτης- να υιοθετήσεις μιά πιο τίμια συμπεριφορά διαλόγου, χωρίς να προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις την ουσία της συζήτησης, η οποία -σου υπενθυμίζω- έχει να κάνει με τα όσα εξέθεσε ο ανώνυμος.

   Διαγραφή
  6. Κι επειδή λήσταρχε αντιλαμβάνομαι ότι δε μπορείς ή δεν θέλεις να κατανοήσεις το νόημα των όσων προκύπτουν είτε από αυτά που εξέθεσε ο ανώνυμος είτε από αυτά που παρουσιάζει η ταινία "Γράμμος", σε πληροφορώ ότι η πηγή των δεινών και της δυστυχίας των Ελλήνων για τα όσα έζησαν οι έλληνες στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου, αλλά και όσα ζουν τώρα, είναι η άμεση εξάρτηση και των δύο μεγάλων παρατάξεων (δεξιά κι αριστερά) από τις ξένες δυνάμεις, που με τον τρόπο αυτό επέβαλαν την κυριαρχία τους στους έλληνες. Μήπως είναι ψέμα ότι ο Ζαχαριάδης έπαιρνε διαβεβαιώσεις για βοήθεια από το περιβάλλον του πατερούλη του, συνεχίζοντας έναν μάταιο αγώνα, οδηγώντας στην δυστυχία και την εξορία χιλιάδες άξιων και ικανών ελλήνων πολιτών, που είχαν εξαπατηθεί από την προδοτική τους ηγεσία...; Ή μήπως δεν εξακολουθούν να πατάνε στα ίδια πατήματα οι σημερινοί ηγέτες της αριστεράς, επιδιώκοντας έναν ακόμα εμφυλιοπολεμικό γύρο, πιστοί στα κελεύσματα των χορηγών τους, που έχουν στόχο την υποταγή των ελλήνων στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης κι ειδικότερα με την πολιτική τους στο θέμα της αθρόας λαθρομετανάστευσης, που συντελεί στην εθνιλογική αλλοίωση του πληθυσμού ;

   Διαγραφή
  7. Την δυστυχία που υπέστησαν οι ελληνικές οικογένειες κατά την διάρκεια του Εμφυλίου και την περίοδο που τον ακολούθησε, δεν την καταδεικνύει μόνον αυτή η ταινία που αναφέρεις, αλλά και η "Ψυχή βαθιά" του Παντελή Βούλγαρη.

   Σήμερα έχει γίνει γνωστό, ότι οι δυτικοί "σύμμαχοι" είχαν τις συντεταγμένες του αρχηγείου του Δημοκρατικού Στρατού. Κι όμως δεν το βομβάρδιασν ποτέ, ενώ θα μπορούσαν να το κάνουν πανεύκολα, εξοντώνοντας την ηγεσία του και τερματίζοντας τον Εμφύλιο. Δεν το έκαναν γιατί ο πόλεμος έπρεπε να συνεχιστεί, ώστε να φτάσουν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν τις βόμβες ναπάλμ, τις οποίες μόλις είχαν ανακαλύψει σαν όπλο κι ήθελαν να πειραματιστούν με την αποτελεσματικότητά τους σε πραγματικό πεδίο μάχης. Παράλληλα η κατεστραμμένη ελληνική οικονομία έπρεπε να χρεώνεται για την αγορά οπλικών συστημάτων...

   Οι πεφωτισμένοι ηγέτες της αριστεράς που έβλεπαν μακριά... πως και δεν κατάλαβαν αυτό που παιζόταν σε βάρος τους και σε βάρος του ελληνικού λαού ; Μήπως γιατί ήταν εντολοδόχοι ξένων κέντρων δύναμης κι εγκλωβισμένοι στα δικά τους εσωτερικά παιγνίδια εξουσίας ;

   Διαγραφή
  8. Εφαρμόζοντας την γνωστή τακτική που εφήρμοσες κι εσύ λήσταρχε... μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις μιά εξήγηση -με μορφή πολιτικής ανάλυσης- για το γεγονός, ότι στην πρόσφατη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, το μόνο κόμμα που δείχνει ν΄ αυξάνει τα ποσοστά του, ενώ τα υπόλοιπα καταρρέουν, πλησιάζοντας κι απειλώντας τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που φέρεται ως τρίτο κόμμα, είναι αυτό της Χρυσής Αυγής ;

   Διαγραφή
 11. Λοιπόν, οι πληροφορίες προέρχονται από το βίντεο με τίτλο "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ... Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΙΤ!!!".

  Τα συμπεράσματα για κάποιον που πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας κι έχεις χωρίσει την Ελλάδα σε νέα τάξη - πατριώτε...σαν το Εβραίοι - Γερμανοί κλπ. μπορούν να είναι πολλά και δεν μπορείς να αποδείξεις ποτέ το λάθος μιας και είναι θεωρία συνωμοσίας...όπως ακριβώς στη θρησκεία.

  Κι ο Μουσολίνι και οι πιστοί του μέλοι του σοσιαλιστικού κόμματος ήτανε και από τα ίδια ξεκίνησε κι ο Χίτλερ.
  Και τί να λέει;
  Κι ο Μπουμπούκος καραφασίστας είναι και πολλοί άλλοι της ΝΔ. Τί να πει;

  Για όποιον βλέπει την πολιτική και την ιστορία να εξαρτάται από πρόσωπα με γεια του με χαρά του. Ξεχνάει πάρα πολλούς κυρίαρχους της οικονομικής ζωής που δεν είχανε σχέσεις με αριστερές παρατάξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πάντως είναι μούρλια το βιντεάκι.
  Φασίστας με ηλίθια προπαγάνδα να φωνάζει υπέρ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

  Παράνοια, είναι η άλλη θεωρία για το παρακράτος που επιβεβαιώνεται, ωμή προπαγάνδα;

  Πάντως έχει γούστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Δεν είμαι εγώ αυτός που ανήρτησε ως «ανώνυμος» τις πληροφορίες αυτές για το παρελθόν της πλειοψηφίας των σημερινών πρωταγωνιστών των ειδησεογραφικών δελτίων, που έχουν παίξει σημαντικότατο και καθοριστικό λόγο στην διαμόρφωση (διάβαζε διαστρέβλωση) της κοινής γνώμης ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ των νταβατζήδων των εργολαβιών και της ενημέρωσης. Όποιος έζησε ως ενήλικος τις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, γνωρίζει πολύ καλά, ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν την τραγική αλήθεια της πρόσφατης «δημοκρατικής» μας ιστορίας. Τα αναγραφόμενα στην ανάρτηση είναι πέρα για πέρα αληθινά και μόνο θεωρία συνωμοσίας δεν αποτελούν, όπως ισχυρίζεται ο αφελής κι όψιμος ταλιμπάν της επανάστασης… mpenoVgeno. Κι αυτοί που αναφέρονται στο σχόλιο του ανώνυμου σχολιαστή είναι η αφρόκρεμα. Πίσω τους στοιχίζονται εκατοντάδες ακόμα υπηρέτες του φαύλου συστήματος που μας οδήγησε εδώ, οι οποίοι άντλησαν την δημοκρατική τους παιδεία στα θρανία της ΚΝΕ, του Ρήγα Φεραίου και της Β΄πανελλαδικής, οι οποίοι στελέχωσαν διάφορες εταιρείες κι απετέλεσαν τους καλύτερους υπηρέτες αυτού του συστήματος, το οποίο οδήγησε στο να οδηγήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού στον ελληνοφοβισμό. Είναι αυτοί που διαμόρφωσαν την λογική της απαίτησης για κάθε είδους δικαιώματα, ξεκινώντας από τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και φτάνοντας μέχρι τα δικαιώματα του ομοφυλόφιλου κορμοράνου και της κουτσής μπεκάτσας, αποφεύγοντας συστηματικά τις λέξεις υποχρέωση και δημοκρατικό καθήκον, λέξεις βασικότατες στα όσα συνθέτουν μία πραγματική δημοκρατία, την οποία βέβαια οι ινστρούχτορες - καθηγητάδες της ΚΝΕ και των άλλων αριστερών νεολαιών της εποχής αγνοούσαν, όπως είχαν αποδείξει στο πρόσφατο ιστορικό τους παρελθόν, μετά την συμφωνία της Βάρκιζας. Προσωπικά θα μπορούσα στην λίστα να προσθέσω τουλάχιστον 50 πρόσωπα ακόμα, που δεν αναφέρονται στην λίστα που παραθέτει ο ανώνυμος σχολιαστής. Για να μην πάω παραπέρα κι αναφερθώ στις σχολές προπαγάνδας που είχαν οργανώσει αυτές οι νεολαίες (ή νέο-λέρες, αν προτιμάτε), στις οποίες «φοίτησαν» πολλά άλλα, μη αναφερόμενα στο σχόλιο του ανώνυμου, στελέχη τους, τα οποία αργότερα επάνδρωσαν διαφημιστικές εταιρείες και πολλοί εξ αυτών έγιναν διευθυντικά στελέχη… για να μας πείσουν σύμφωνα με τις μεθόδους που διδάχτηκαν στις κομμουνιστικές νεολαίες, πόσο in είναι να πίνουμε Coca Cola ή να καταναλώνουμε διάφορα άλλα προϊόντα του επάρατου καπιταλισμού…

  (συνεχίζω στο επόμενο σχόλιο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Προσωπικά, ως μέλος μιας τέτοιας κομμουνιστικής νεολαίας εκείνη την εποχή, έζησα κι αντιλήφθηκα την ιδεολογική μετεξέλιξη πολλών πρώην συντρόφων μου, πράγμα με οδήγησε σε βαθιά απογοήτευση και μελαγχολία, με αποτέλεσμα να αποστασιοποιηθώ από την πολιτική για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, ασχολούμενος με την επαγγελματική μου εξέλιξη, χωρίς να σταματήσω να παρακολουθώ παράλληλα τη θαυμαστή μετεξέλιξη και τη λαμπρή σταδιοδρομία των πρώην συντρόφων, στους χώρους που κάποτε κατήγγειλαν ως αντιδραστικούς. Η αποστασιοποίησή μου αυτή σε συνδυασμό με την εφαρμοζόμενη πολιτική γραμμή των αριστερών κομμάτων, ήταν που μου έδωσε την ευκαιρία να κατανοήσω το μέγεθος της πλάνης που συστηματικά καλλιεργούσαν τα κόμματα αυτά, των οποίων οι καθοδηγητές αναλίσκονταν σ΄ έναν εξαιρετικά βρώμικο ανταγωνισμό για τις θέσεις εξουσίας στο κόμμα, αναδεικνύοντας την προσωπική ανάγκη για διαχείριση της εξουσίας που τους διακατείχε, που κατέτρωγε τα δημοκρατικά τους σωθικά. Τότε είναι που στράφηκα στη μελέτη του ελληνισμού κι άρχισα ν΄ αντιλαμβάνομαι το μεγαλειώδες του, κάτι που συστηματικά απέφευγαν να κάνουν οι ελληνοφοβικοί ινστρούχτορες και καθηγητάδες μου. Έτσι με τον καιρό άρχισαν να μου αποκαλύπτονται και πολλά άλλα, τα οποία αδυνατούσα να αντιληφθώ εξ αιτίας της πλύσης εγκεφάλου που είχα υποστεί στις εν λόγω νέο-λέρες, αντιλαμβανόμενος πως πρόθεσή τους ήταν η κατασκευή ταλιμπανοποιημένων οπαδών, των γενίτσαρων που αργότερα θα εξυπηρετούσαν τα σχέδια της Νέας Τάξης και της παγκοσμιοποίησης, καθιστάμενοι τα αριστερά της ποδάρια…

  ΥΓ) mpenoVgeno η πρώτη αντίδραση των συνωμοτών, όταν αποκαλύπτεται η επιχειρούμενη συνωμοσία τους, είναι να κραυγάζουν για θεωρίες συνωμοσιών… Επειδή, όπως απεκάλυψες, είσαι σε ηλικία αναζήτησης της αλήθειας και διαμόρφωσης προσωπικής πολιτικής άποψης, θα σε παρακαλούσα να επιχειρήσεις μία προσωπική έρευνα των όσων εκθέτω καθώς και των όσων εκθέτει ο ανώνυμος με το σχόλιό του, απευθυνόμενος με ερωτήσεις σε μεγαλύτερούς σου σε ηλικία, που έζησαν αυτήν την εποχή της μεταπολίτευσης, αντί να βιάζεσαι να απορρίψεις τις αλήθειες που ακούγονται με το εύκολο τσιτάτο… «θεωρίες συνωμοσίας», περιορίζοντας το ενδιαφέρον των όσων αποκαλύπτει για το αν προέρχονται από ένα βίντεο, που κι αυτού τον ομιλητή βιάζεσαι να τον χαρακτηρίσεις ως φασίστα… ακριβώς όπως έκανες και μ΄ εμένα. Η επιπολαιότητα ενέχει τον κίνδυνο να σε οδηγήσει σε βαθιά ιδεολογική σύγχυση, καθιστώντας σε γραφικό…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1. Θεωρία συνωμοσίας : ποτέ δεν αποδεικνύεται σωστή ή λάθος αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα να αποδειχτεί σωστή.
   Σαν την έλευση του αντιχρίστου για παράδειγμα ή τη δευτέρα παρουσία.
   Έτσι, για παράδειγμα αν εγώ πω πως είσαι ο "ανώνυμος" θα είναι μια θεωρία συνωμοσίας μέχρι να υπάρχει απόδειξη.
   Μέχρι τότε ας βάλει ο καθένας το μυαλό του να δουλέψει κι ας κρίνει.


   2. (...) Τότε είναι που στράφηκα στη μελέτη του ελληνισμού κι άρχισα ν΄ αντιλαμβάνομαι το μεγαλειώδες του (...)

   Το "μεγαλειώδες" είναι επίθετο και πρέπει να συνταχτεί με ένα ουσιαστκό δίπλα του στην ίδια κλίση και στο ίδιο γένος.
   Κάθε φορά που μιλάτε για Ελλάδα πονάνε τα μάτια μας.


   3. Έχω μιλήσει με εγγονή πρωτοπαλίκαρου του Βελουχιώτη, ο πατέρας της ήτανε δηλωσίας, αυτή -δικά της λόγια- για συναισθηματικούς λόγους δεν μπορούσε να μην είναι κομμουνίστρια και θεωρούσε ήρωες τους προγόνους της και ιερά αυτά για τα οποία πολέμησαν ... κι ο καιρός πέρασε, σπούδασε, προόδευσε στην επιστήμη της, έγινε πολύ καλή, ανέβηκε οικονομικά ... και ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ... μιας και πλέον το ΚΚΕ δεν την αντιπροσωπεύει (δικά της λόγια). Μέλος ΚΝΕ κι αυτή κάποτε. Στα @@ της όμως τί γίνεται σε κάθε εργοστάσιο. Τα δικά της συμφέροντα κοιτάει. ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ;

   Εκτός λοιπόν από την οικονομική-ταξική κινητικότητα που έθιξα εδώ, έθιξα και το άλλο. ... έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους όπως σου έχω ξαναπεί -αλλά αρέσκεσαι να γράφεις στα @@ σου τους συνομιλητές σου ή απλά δεν έχεις καθόλου καλή μνήμη- και δεν ήρθα ουρανοκατέβατος μια μέρα να πω 5 συνθήματα. Ούτε 15, ούτε 18 είμαι. Οι άνθρωποι αυτοί είχανε πολλά διαφορετικά επαγγέλματα και πολλοί από αυτούς είχανε αριστερό και αναρχικό παρελθόν. Τί να λέει;

   Ένα παράδειγμα λοιπόν... αλλά πραγματικά τί να σου αποδείξω και γιατί πρέπει να σου αποδείξω κάτι; Κι αν είχα μιλήσει με 5.000 τέτοια άτομα; Με 50.000;

   4. Αυτά που γράφει ο ανώνυμος είναι και κλασική προπαγάνδα που τη συναντάς ακόμη και σε σήριαλ αμερικάνικα. Πρόσφατο παράδειγμα από χαζοσειρά που έβλεπα: "αν μισώ κάτι περισσότερο από τους χίπηδες και τους νεο-αριστερούς είναι αυτοί οι μεγάλοι καρχαρίες που τελικά γίνονται όταν μεγαλώσουν" ...... ναι, όλοι οι χίπηδες κι οι αριστεροί της Αμερικής γίνανε λεφτάδες. Η μισή νεολαία του '60 έγινε μεγάλος καρχαρίες που έρχεται και αγοράζει μικρομάγαζα γιατί είναι αχόρταγοι αυτοί οι παλιοχίππηδες ...

   ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙ' ΑΓΡΙΟΥΣ

   ..........

   Τέλος πάντων. Αλλιώς τα βλέπεις, αλλιώς τα βλέπω και στα @@ μου πλέον πώς τα βλέπεις. Στον καναπέ σου θα είσαι και θα χειροκροτάς το "μεγαλειώδες".

   Διαγραφή
  2. ΔΙΟΡΘΩΣΗ : μέχρι να υπάρχει απόδειξη -> μέχρι να υπάρξει απόδειξη

   Διαγραφή
  3. 1) Αν ήμουν συνωμότης κι άκουγα σε κάποιους κύκλους ν΄ αποκαλύπτεται η συνωμοσία, η πρώτη μου αντίδραση θα ήταν... Τι λέτε μωρέ ; Αυτές είναι θεωρίες συνωμοσίας...
   Αντί λοιπό να με προτρέπεις να βάλω το μυαλό μου να δουλέψει, σε προτρέπω εσένα που το δουλεύεις σκληρά... να το βάλεις σε πιο λίγες στροφές, σκεπτόμενος πιο απλά, γιατί αν δεν το έχεις ήδη κάψει, είναι βέβαιο ότι αυτό μοιραία θα συμβεί, οδηγώντας σε νομοτελειακά στην ιδεολογική σύγχυση και στην γραφικότητα.

   2) Είναι γνωστό ότι γράφω απ΄ ευθείας τα κείμενά μου στο τεραγωνάκι των σχολιασμών και σπάνια τα χτενίζω για λάθη. Ως εκ τούτου είναι μοιραίο να κάνω και κάποια λάθη. Εσύ που είσσαι τόσα χρόνια αναγνώστης και με γνωρίζεις, είσαι τόσο λίγος ιδεολογικά κι έχεις τόση φτώχεια επιχειρημάτων που σε αναγκάζει να πιαστείς από ένα τέτοιο λάθος και να το χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα ; Ήδη κι εγώ στο εκίμενο που έγραψες βρήγκα λάθος. Πρέπει να στο προσάψω για να σε αντικρούσω ; Καταθέτουμε επιχειρήματα στα πλαίσια διαλόγου ή κάνουμε διαγωνισμό ορθογραφίας και σωστής σύνταξης ;

   3)Εντάξει. Το ότι μιλάς με πολλούς ανθρώπους στην προσπάθεια εξεύρεσης της αλήθειας είναι κάτι που σε τιμάει. Δεν στο προσήψα ως κατηγορία, μήτε αναφέρθηκα σ΄ αυτό ειρωνικά.

   4) Η άσκηση προπαγάνδας είναι μέσο που χρησιμοποιεί μόνον η δεξιά...; Είναι αποκλειστικό προνόμιό της ; Η αριστερά αγνοεί την έννοια...; Αυτά που γράφεις εσύ και κάποιοι άλλοι θα μπορούσα κι εγώ να τα χαρακτηρίσω ως φτηνή προπαγάνδα ή όχι; Εύκολο δεν είναι με τα τσιτάτα που έχουμε διδαχθεί στις σχολές των κομματικών νεολαιών, καταλήγοντας σε μη διάλογο...;

   ΥΓ) Τέλος πάντων... αν κάποιος τα βλέπει στραβά είναι συνήθως αυτός που στέκεται στο ευτελές ενός συντακτικού λάθους, σε μιά προσπάθεια να μειώσει την αξία των λεγομένων του συνομιλητή του, πράγμα που καταδεικνύει την δική του μικροψυχία και την έλλειψη παιδείας ουσιαστικού διαλόγου καθώς και πειστικών επιχειρημάτων...
   Εσύ που δεν είσαι στον καναπέ σου, από που μας τα γράφεις όλα αυτά ; Από το αρχηγείο της επανάστασης στο βουνό...;

   Διαγραφή
  4. Και κάτι ακόμα όψιμε επαναστάτη mpenoVgeno... Εσύ δεν είσαι που με πρόστυχο και δόλιο σχόλιό σου, προσπάθησες να δημιουργήσεις δυσαρέσκεια και πρόβλημα γενικότερα, αναφέροντας ότι ο BADDOG σε σχόλιό του ως "ανώνυμος" με χαρακτήρισε λεβεντομαλάκα, αναγκάζοντας τον ίδιο να σε διαψεύσει ;
   Ούτε καν μία συγνώμη για το ατόπημά σου δεν σκέφτηκες να ζητήσεις, τόσο από τον BADDOG κι εμένα, όσο κι από τους υπόλοιπους αναγνώστες που σε υπέστησαν. Αντίθετα προτίμησες την σιωπή της κότας... και μόλις σου δόθηκε η ευκαιρία, βρήκες ένα λάθος μου, για ν΄ αρχίσεις και πάλι την ίδια βρώμικη τακτική, με ύπουλα χτυπήματα κακιασμένης υστερικής αγάμητης οχιάς.

   Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερο, από το να ασχολείσαι με τα της κοινωνίας και πως θα την κάνεις καλύτερη, να ασχοληθείς με την διάπλαση του ψυχισμού σου, προσπαθώντας για αυτοβελτίωση, η οποία θα σε καταστήσει αργότερα που θα μεγαλώσεις, χρήσιμο στην κοινωνία, για την οποία υποτίθεται ότι αγωνίζεσαι ; Ή μήπως τελικά αγωνίζεσαι για την ικανοποίηση ενός αρρωστημένου Εγώ, που απαιτεί αναγνώριση όπως η πλειοψηφία των ηγετών της αριστεράς που σε πρόδωσαν. Για ψάχτο λίγο με κάποιον ψυχολόγο κι άσε την επανάσταση γι αργότερα. Ο λαός έχει την υπομονή να σε περιμένει να τον σώσεις, αφού πρώτα όμως γόινεις εσύ καλύτερος μέσα από την παιδεία, που -ως φαίνεται- δεν έχεις...

   Διαγραφή
 15. 2. Όχι, αλλά στις τόσες και τόσες ασυναρτησίες που γράφεις -έτσι τις κρίνω πολλές φορές, αράδες χωρίς δομή και συνειρμούς- λέω να σε τσιτώσω και λίγο μπας και μπεις στην ουσία.

  4. Και ποιος σου είπε ότι ήμουν ποτέ σε κάποια νεολαία; Ίσα ίσα τις απεχθανόμουν ακριβώς γιατί έβλεπα συμπεριφορές παπαγαλίας και δεν ταίραζαν τα λόγια με τις πράξεις των μελών τους. Μερικοί από αυτούς τη θέλανε την κοκακόλα τους. Χτυπιόταν για την κοκακόλα τους και τη βόλεψή τους.

  Επίσης, αυτό που ανέφερα εγώ ήτανε παράδειγμα της καθημερινής ζωής. Ένα από τα πολλά. Το συναντάω συνέχεια στα ΜΜΕ. Δεν ήτανε σύνθημα.


  Δεν έχω σκοπό να σου αποδείξω κάτι. Έτσι τα κρίνω. Παίζει ρόλο κι αυτό. Ο καθένας με τις γνώσεις του, τα βιώματά του κλπ. Προσπαθώ να ενημερώνομαι και να μαθαίνω συνέχεια.

  .
  .
  .

  Ένα παράδειγμα από τη δική μου ζωή και το πώς σκεφτόμουν είναι ότι μικρός -στα 14 με 15- γούσταρα λίγο Βελλόπουλο. Κι άλλος το έχει πάθει εδώ μέσα. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! Φώναζε και χτυπιότανε. "Οι πουλημένοι της Βουλής" , "διαβάστε ιστορία" και λοιπά αγαπημένα του συνθήματα. Ωραία τα έλεγε! Για την Ελλάδα μας!

  Άκουγα κάποτε στον όνομα Ελλάδα αυτό που στο υποσυνείδητο είχε ταυτιστεί με τα υπέρτατα αγαθά. ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ με είχανε κουρδίσει έτσι. Τηλεόραση, σχολείο, θρησκευτικό τοπίο της Ελλάδας κλπ. Σιγά σιγά το αποδόμησα όταν κατάλαβα τί εννοούσανε όλοι οι αυτοί οι (παπ)άριοι όταν λέγανε τις λέξεις πατρίδα, Ελλάδα κλπ. Κοιτούσανε τον κώλο τους και τη βόλεψή τους. Τόσο απλά. Και δεν είναι μόνο πρόσωπα. Είναι ολόκληρος χώρος που πιστεύω δε με εκφράζει. Με τις κομματικές και παρακρατικές οργανώσεις του.

  Να χαίρονται την Ελλάδα που θέλουνε και να τους χαίρεται το ξερατό που τους ψηφίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Και κάτι ακόμα όψιμε επαναστάτη mpenoVgeno... Εσύ δεν είσαι που με πρόστυχο και δόλιο σχόλιό σου, προσπάθησες να δημιουργήσεις δυσαρέσκεια και πρόβλημα γενικότερα, αναφέροντας ότι ο BADDOG σε σχόλιό του ως "ανώνυμος" με χαρακτήρισε λεβεντομαλάκα, αναγκάζοντας τον ίδιο να σε διαψεύσει ;
  Ούτε καν μία συγνώμη για το ατόπημά σου δεν σκέφτηκες να ζητήσεις, τόσο από τον BADDOG κι εμένα, όσο κι από τους υπόλοιπους αναγνώστες που σε υπέστησαν. Αντίθετα προτίμησες την σιωπή της κότας... και μόλις σου δόθηκε η ευκαιρία, βρήκες ένα λάθος μου, για ν΄ αρχίσεις και πάλι την ίδια βρώμικη τακτική, με ύπουλα χτυπήματα κακιασμένης υστερικής αγάμητης οχιάς.

  Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερο, από το να ασχολείσαι με τα της κοινωνίας και πως θα την κάνεις καλύτερη, να ασχοληθείς με την διάπλαση του ψυχισμού σου, προσπαθώντας για αυτοβελτίωση, η οποία θα σε καταστήσει αργότερα που θα μεγαλώσεις, χρήσιμο στην κοινωνία, για την οποία υποτίθεται ότι αγωνίζεσαι ; Ή μήπως τελικά αγωνίζεσαι για την ικανοποίηση ενός αρρωστημένου Εγώ, που απαιτεί αναγνώριση όπως η πλειοψηφία των ηγετών της αριστεράς που σε πρόδωσαν. Για ψάχτο λίγο με κάποιον ψυχολόγο κι άσε την επανάσταση γι αργότερα. Ο λαός έχει την υπομονή να σε περιμένει να τον σώσεις, αφού πρώτα όμως γόινεις εσύ καλύτερος μέσα από την παιδεία, που -ως φαίνεται- δεν έχεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "με ύπουλα χτυπήματα κακιασμένης υστερικής αγάμητης οχιάς."

   Και μιλάς για επίπεδο;
   Και θες απάντηση;

   Τράβα ψάξε πού το είχα ξαναγράψει λεβέντη μου, όπως έλεγε σε έναν ανώνυμο κι ο BADDOG.

   Διαγραφή
  2. Όπως γνωρίζεις παλαιόθεν, αποτελεί πάγια τακτική μου ν΄ απαντώ στο ύφος που μου απευθύνονται. Άλλαξε ύφος και τακτική κι εγώ εδώ είμαι να σου διδάξω και να απολαύσεις το επίπεδο που ισχυρίζεσαι ότι θέλεις. Δυστυχώς είσαι εσύ που διάλεξες αυτό το επίπεδο διαλόγου κιεπομένως αυτό θα εισπράττεις, όσο θα χρησιμοποιείς βρώμικες μεθόδους... Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να καταλαβαίνειθς άλλη γλώσσα και σου απευθύνομαι στην γλώσσα που μιλάς.

   Διαγραφή
  3. Μπράβο Κάρνικ με τ' όνομα και όχι ανώνυμε. Καλά κάνεις.

   Διαγραφή
  4. Περίμενα πριν βιαστείς να μου απαντήσεις, να είχες την ευαισθησία και τα @@ -όπως συνηθίζεις να λες) να ζητήσεις μία συγνώμη από τους προαναφερθέντες για το ατόπημά σου να προσπαθήσεις να μας εμπλέξεις σε μιά ατμόσφαιρα παρεξήγησης. Δεν έχεις τα κότσια να το κάνεις, γιατί (δυστυχώς για εσένα) αυτό απαιτεί αντρηλίκι... Από ποιόν όμως να μάθεις τι σημαίνει αντρηλίκι κι υπευθυνότητα ; Από τους διεκδικητές δικαιωμάτων που έχουν άγνοια για την ύπαρξη της λέξης υποχρέωση στο ελληνικό λεξιλόγιο ;

   Μία πρόταση έχω να σου κάνω λεβέντη μου (ή μήπως προτιμάς το λεβεντομαλάκα μου ;). Άλλαξε το ψευδώνυμό σου και κάνε το "mpenoVgeno sto kotetsi"

   Διαγραφή
  5. Βρε λεβέντη μου, γι αυτό σε στέλνω να ερευνήσεις μόνος σου πού το είχα γράψει πρώτη φορά κι αν είχε αντιδράσει ο BADDOG.

   Συγγνώμη θα ζητήσω μόνο αν παραδεχτείς πως είσαι φασίστας κι ότι έχεις μπει τουλάχιστον μια φορά ως ανώνυμος μέσα στο harddog. Ή θα μιλάμε αντρίκια ή άι γαμήσ' .

   BADDOG λυπάμαι, σου ζητώ συγγνώμη.

   Διαγραφή
  6. Δε θα σου ξανακάνω κακό BADDOG, στο υπόσχομαι, δε θα ξαναχαλάσω την υπόληψή στα μάτια του Κάρνικ. Δε θα ξαναβάλω λόγια στο στόμα σου. Έσφαλα. Ήτανε λάθος μεγάλο. Λυπάμαι πολύ.

   Διαγραφή
  7. Μου είναι δύσκολο να σου απαντήσω. Έχω κακαρώσει από το γέλιο. Συνεχίζεις να αυτογελοιοποιείσαι μ΄ εκείνο το ανεκδιήγητο... "Συγγνώμη θα ζητήσω μόνο αν παραδεχτείς πως είσαι φασίστας κι ότι έχεις μπει τουλάχιστον μια φορά ως ανώνυμος μέσα στο harddog". Κάνεις ότι μπορείς για να δικαιώσεις τις απόψεις μου περί του ψυχισμού σου. Να προσθέσω ότι είσαι και μαζοχιστής ; Δεν έχει σημασία πια. Ευχαριστώ. Είμαι πραγματικά περήφανος που κάποιος με την δική σου παιδεία με αποκαλεί φασίστα. Αυτό σημαίνει ότι είμαι σε καλό δρόμο. Θ΄ ανησυχούσα πολύ αν με αποκαλούσες δημοκράτη...

   Διαγραφή
  8. Πρόσθεσε ό,τι θες Έλληνα δημοκράτη.

   Διαγραφή
 17. Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Αυγούστου, που το έκαναν γαργάρα τα περισσότερα ΜΜΕ της Ελλάδας, ήταν η εκτέλεση 43 (τελικά) εργατών στη Νότια Αφρική. Τους σκότωσε η αστυνομία,επειδή αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή να διακόψουν την απεργίa και να επιστρέψουν στα ορυχεία των διεθνών γερακιών.

  Αν δεν ξέρεις την… υπόθεση, διάβασέ την.
  Οι εργάτες ήταν εξαθλιωμένοι μαύροι και το ορυχείο ιδοκτησία της Αγγλικής εταιρείας Lonmin, κλασική περίπτωση αποικιοκρατικής εταιρείας δηλαδή.

  Ο τύπος που βλέπεις στη φωτογραφία είναι ο 71χρονος Jacob Zuma, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Αυτός έδωσε την εντολή στην αστυνομία να πετσοκόψει τους εργάτες, που εκνεύριζαν τους Άγγλους επικυρίαρχους.

  Ξέρεις τι κόμμα είναι ο τύπος;
  Κομμουνιστής ! Ναι, είναι μέλος του SACP (South African Communist Party), του Κομμουνιστικού Κόμματος Νότιας Αφρικής δηλαδή.

  Ναι, ένας κομμουνιστής έδωσε εντολή στην αστυνομία του, να πυροβολήσει τους πάμφτωχους συμπατριώτες του εργάτες, για να προστατεύσει την ιμπεριαλιστική εγγλέζικη εταιρεία εξόρυξης πλατίνας.
  Αν δε με πιστεύεις, δες τη βιογραφία του Zuma, και τις ευχές του κόμματός του για τα 70ά του γενέθλια, εδώ:

  http://www.sacp.org.za/main.php?ID=3611

  Θα χορτάσει στο site του SACP το μάτι σου σφυροδρέπανο και ωραίο μαυροκόκκινο χρώμα. Όπως το αίμα των εργατών….

  Αυτά σύντροφε και δεν φταις εσύ, που όλοι γίνονται ίδιοι στην εξουσία…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε διαδικτυακέ φίλε σε παρακαλώ την επόμενη φορά γράψε το σχόλιό σου με κάποιο ψευδώνυμο, γιατί όπως θα παρατήρησες, πολλά από τα σχόλια ανωνύμων με τα οποία διαφωνούν κάποιοι, μου τα χρεώνουν προσωπικά κι αγκυλώνονται από αυτά για να μη ζητήσουν μιά αντρίκια συγνώμη, για βαριά ατοπήματα που έχουν διαπράξει σε μια διαδικτυακή παρέα.

   Είναι εύκολο. Ανήρτησε το σχόλιό σου επιλέγοντας "Απάντηση ως"... Όνομα/διεύθυνση URL και στην θέση του ονόματος πληκτρολόγησε το ψευδώνυμό σου, αφήνοντας κενές τις παρενθέσεις.

   Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για το σχόλιο, που αφήνει άφωνους και ξεβράκωτους τους αφελείς...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμε πιστεύω μεταδίδεις λάθος πληροφορίες και λανθασμένες κρίσεις.

   1. Πρώτον δεν κάνουνε τα ράσα τον παπά. Αν εγώ πω ότι είμαι φανατικός Ισλαμιστής ας πούμε αλλά κάνω προσευχή στο Χριστό προφανώς δεν είμαι Ισλαμιστής.

   2. Ο Ζούμα ήτανε κάποτε σε αυτό το κόμμα που λες αλλά δεν είναι πλέον.

   2. Το ΚΚΝΑ ήτανε στην κυβέρνηση μετά την κατάργηση του Άπαρτχάιντ. Νομίζω μονίμως. Αυτό για εμένα δείχνει -για μια ακόμη φορά- ότι μέσα από μία βουλή και μία κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορείς να φέρεις αλλαγές για το μεγάλο μέρος του λαού.
   Επίσης, αυτό το γεγονός αποδεικνύει το σημείο 1. ... Ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.
   Πουθενά ποτέ κανένας μαρξιστής-κομμουνιστής δεν είπε ότι οι εργάτες θα πάρουν το δίκιο τους από το κοινοβούλιο.
   Προφανώς όταν δεν πράττεις ως κομμουνιστής δεν είσαι τέτοιος, άσχετα αν φέρεις το όνομα.

   Κι άλλοι λένε πως λατρεύουνε την Ελλάδα και τη δημοκρατία και είναι φασίστες.

   Διαγραφή
  3. Δηλαδή mpenoVgeno μας λες ότι ο Ζούμα κάποτε ήταν κομμουνιστής και μετά έπαψε να είναι κι εξελίχθηκε σε δολοφόνο, υπερασπιστή των συμφερόντων των μονοπωλίων...; Και πως διάολο έγινε αυτό μετά από μια πολύχρονη κομμουνιστική πορεία και βαθύτατη κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση ; Τι πήγε λάθος σ΄ αυτόν τον άνθρωπο ; Δεν υπάρχει κατ΄ εσέ καμμιά πιθανότητα ο κομμουνισμός που αντιλαμβάνεσαι ως καραμπινάτα αφελής να μην έχει καμμιά απολύτως σχέση με τον πραγματικό κομμουνισμό, όπως τον είδαμε να εφαρμόζεται στις πρώην χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, όπου είδαμε την δράση πολλών άλλων μπουμπουκιών του σοσιαλισμού όπως οι Στάλιν, Τσαουσέσκου, Χόνεκερ και πολλοί άλλοι δολοφόνοι ;

   Διαγραφή
  4. Δηλαδή mpenoVgeno μας λες ότι ο Ζούμα κάποτε ήταν κομμουνιστής και μετά έπαψε να είναι κι εξελίχθηκε σε δολοφόνο, υπερασπιστή των συμφερόντων των μονοπωλίων...;

   Ναι.

   Υ.Γ. : Ω ανώνυμοι σχολιαστές τί λέτε; Καραμπινάτα αφελής εγώ ή πυροβολημένος φελός ο Κάρνικ; Απλά μια ερώτηση.
   Υ.Γ.2 : Πάρε και μια γνώμη μαρξιστή αφού τόσο πολύ σε αγγίζει το θέμα και σε καίει.

   Καταλήγει έτσι :
   Άλλο ένα παράδειγμα αριστερής κυβερνητικής πρακτικής. Όταν έχουμε τέτοιους αριστερούς και τέτοιους κομμουνιστές τι να τους κάνουμε τους αστούς.......


   http://wwwpraxisred.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5766.html
   http://wwwpraxisred.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5766.html

   Διαγραφή
  5. Αγαπητή μου απυροβόλητη πορσελάνη... σε ρώτησα πως γίνεται ένας διαπαιδαγωγημένος κομμουνιστής να εξελιχθεί έτσι κι εσύ μου απαντάς με παπαριές λες και είμαστε σε πολιτικό πηγαδάκι της Ομόνοιας στην εποχή της μεταπολίτευσης.

   Ήταν ή δεν ήταν κομμουνιστής ο δολοφόνος ;
   Ο Στάλιν ήταν ή δεν ήταν δολοφόνος ;
   Ο Χόνεκερ ; Ο Τσαουσέσκου ;

   Αριστεροί δεν ήταν όλοι αυτοί ;

   Διαγραφή
  6. Δηλαδή mpenoVgeno μας λες ότι ο Ζούμα κάποτε ήταν κομμουνιστής και μετά έπαψε να είναι κι εξελίχθηκε σε δολοφόνο, υπερασπιστή των συμφερόντων των μονοπωλίων...;

   ΝΑΙ.
   ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ : Kάποτε ήτανε μέλος του Κ Κ Ν Α. Τώρα είναι πρόεδρος της Ν.Α. εκτός και όχι στο Κ Κ Ν Α. Οι δολοφόνοι ήτανε οι αστυνομικοί. Οι εντολείς των αστυνομικών οι αξιωματικοί τους, των αξιωματικών η κυβέρνηση και της κυβέρνησης οι εργοστασιάρχες που στηρίζουν την κυβέρνηση η οποία με τη σειρά της στηρίζει αυτούς.-

   Διαγραφή
  7. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ

   Δηλαδή mpenoVgeno μας λες ότι ο Ζούμα κάποτε ήταν κομμουνιστής και μετά έπαψε να είναι κι εξελίχθηκε σε δολοφόνο, υπερασπιστή των συμφερόντων των μονοπωλίων...;

   ΝΑΙ. ο Ζούμα κάποτε ήταν στο ΚΚΝΑ και μετά έπαψε να είναι κι εξελίχθηκε σε δολοφόνο, υπερασπιστή των συμφερόντων των μονοπωλίων...

   Διαγραφή
 18. Κι αφού μίλησα για άφωνους και ξεβράκωτους αφελείς, ας δώσω κι εγώ ένα link, που ίσως τους συνεφέρει από την αφασία και τους αφυπνίσει, πριν ερθει η ώρα που θα μετανοιώσουν για μιά νέα λάθος επιλογή τους, σαν τους πρώην ΠΑΣΟΚους και νυν ΣΥΡΙΖΑίους, κλαψουρίζοντας ότι δεν ήξεραν...

  Θυμάστε που σας έλεγα για τον ηγέτη, γιο του Μπόμπολα της εποχής... τον γιο του μπαμπά Τσίπρα...

  Πάρτε τώρα κι αυτό, για να σας βοηθήσει να κατακτήσετε μια αντικειμενικότερη θέαση των πολιτικών πραγμάτων και της απάτης που εξελλίσσεται διαχρονικά στην ελληνική πολιτική σκηνή, σε βάρος των πραγματικών συμφερόντων του λαού.

  http://www.dimokratianews.gr/content/9422/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B7-%CE%BF%CE%BE%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%B4%CE%B7-%C2%AB%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CE%B9%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ένα άλλο άρθρο που θα βοηθήσει πολύ στην βελτίωση της διαταραγμένης πολιτικής προσωπικότητας του φίλου μας mpenoVgeno καθώς και πολλών άλλων που δεν μπορούν να κατανοήσουν ακόμα βασικές έννοιες, όπως έθνος, κράτος και πατρίδα, είναι το ακόλουθο...

  http://www.dimokratianews.gr/content/9432/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%AD%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ίσως το πιο σοβαρό και τεκμηριωμένο άρθρο που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια.

   Διαγραφή