Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Αλληλεγγύη στα φάρμακα: ο ένας παππούς να δανείζει τον άλλον...

ΤΟ «ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ «ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ»

Από το Σάββατο οι φαρμακοποιοί κόβουν το βερεσέ στον ΕΟΠΥΥ. Μετά οι μη έχοντες (χρήματα) και οι έχοντες ανάγκη (θεραπείας) θα καταφύγουν στα βότανα. Και στην απαράμιλλη ελληνική αλληλεγγύη. Ο ένας παππούς θα δανείζει χάπια στον άλλον:

-Όταν έχω θα σου το γυρίσω.
-Δεν πειράζει. Και πού ξέρεις αν θα με βρεις την άλλη φορά; 

Άλλωστε, η αλληλεγγύη δε δανείζει, χαρίζει. Ο έχων δύο χάπια δίνει στον συνάνθρωπο το ένα. Κι όποιος έχει ένα το κόβει στη μέση. Βοηθάει και η κατασκευή με τη χαρακιά στη μέση – γι’ αυτό την έχουν. «Βίδια» λένε αυτά τα φάρμακα τα τζάνκι που ξέρουν χρόνια την τέχνη να ψάχνουν για χάπια . Τώρα θα τη μάθουν και οι παππούδες. Θα βγουν στους δρόμους για τη δόση τους. Για τα χάπια τους, για να την… ακούνε. Τη ζωή εννοώ.

Υγ.: Από τη Δευτέρα διακόπτουν και οι γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΠΥ. Ποιος θα γράφει φάρμακα; Ο πρακτικός της γειτονιάς; Θυμάστε για ένα «μείγμα πολιτικής», ώστε να βγούμε από την κρίση, που μας έλεγαν; Τώρα έχουν φτιάξει άλλο μείγμα, μείγμα αποδημίας: ΟΧΙ φάρμακα, ΟΧΙ γιατροί, ΟΧΙ λεφτά από τους κομμένους μισθούς/συντάξεις, ΟΧΙ φορολογικές ελαφρύνσεις, ΟΧΙ κοινωνικές παροχές, ΟΧΙ δουλειά. Πού θα πάει, θα αραιώσουμε σιγά-σιγά, θα ελαφρυνθούν τα ταμεία. Ρε σεις, τα επιδόματα κηδείας μην πειράξετε – εντάξει;