Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Καιρός να κόψουν και το επίδομα ταφής. Έρχονται οι... ομαδικοί λάκκοι!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΝ 1.500 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ (ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ, ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ...)

Οι μνημονιακοί είναι πάντα ευρηματικοί. Θυμόμαστε τον Βενιζέλο που εφεύρε το τέλος «αλληλεγγύης» (προς ποιον;) και την τσακ-μπαμ είσπραξη ΦΟΡΟΥ μέσω της ΔΕΗ, αναπολούμε τον αναχωρητή Λοβέρδο (εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένος) που έβαλε νέους όρους και πρακτικές στη ζωή μας: γενόσημα, συμμετοχή στις εξετάσεις, επισκέψεις στον γιατρό με αριθμητικό όριο και μετά (σχεδόν πάντα δηλαδή) πληρώνεις κλπ.

Τώρα σκαρφίζονται το πλαφόν στην κατά  κεφαλή κατανάλωση φαρμάκων και ιατρικών παροχών. Χίλια πεντακόσια το κεφάλι κάθε χρόνο! Μετά; Μετά πληρώνεις! Για τις εγχειρήσεις, τα φάρμακα (υπάρχουν ηλικιωμένοι των φάρμακα των οποίων κάθε μήνα στοιχίζουν 300 και 500 ευρώ), τις ακτινοβολίες ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. Μετά το χιλιοπεντακοσάρι - λένε οι σοφοί που εισηγούνται το μέτρο - θα τα σκας για να ζήσεις. Και επειδή δεν θα μπορείς να τα σκάσεις ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ! Κέρδος τους!

Φαντάζομαι ότι δεν το έχουν σε τίποτα να περικόψουν και το επίδομα ταφής. Όποτε δεν θα κηδεύεσαι, θα ενταφιάζεσαι σε ομαδικό λάκκο. Η εξοικονόμηση θα είναι τεράστια για την ανόρθωση του καθημαγμένου τόπου!

Υστερόγραφο: Έχω μια μικρή ελπίδα ότι η ρηξικέλευθη πρόταση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών μπορεί και να μην περάσει. Δεν θα είχα ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ αν ήταν ακόμα υπουργός Υγείας ο Λοβέρδος. Καμιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου