Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Η μουμιοποίηση μιας απόφασης του Βενιζέλου από την τρόικα

ΠΑΓΙΩΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΟΡΩΝ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ (ΤΗΣ ΔΕΗ...)

Γράφει ο HARDDOG 

H τρόικα έβγαλε από τις αμφιταλαντεύσεις τούς κυβερνητικούς για το πώς θα εισπραχθεί το χαράτσι και με μια κουβέντα το επέβαλε: ΔΕΗ! Οι δικοί μας κατέβασαν το κεφάλι (σαν τον παλιό επαρχιώτη δάσκαλο που τον επιπλήττει ο επιθεωρητής) κι έτρεξαν να μας ανακοινώσουν με φωνή που έκανε «κοκοράκι» από τη χαρά πως «πάντως, δεν θα διακόπτεται το ρεύμα». +/- Δείτε τη συνέχεια

Εντάξει, θα έχουμε ρεύμα, μας είπαν, αλλά αν δεν πληρώνουμε θα τα κρατούν από τους πενιχρούς μισθούς μας ή τις εξαϋλωμένες συντάξεις μας και, αν δεν έχουμε τίποτα από αυτά, θα κάνουν κατάσχεση στα σπίτια μας, στα αγροτεμάχιά μας, στα οικόπεδά μας - όπου βρουν.

Αν θυμάστε το χαράτσι ήταν μια ιδέα του Βενιζέλου. Και η είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ μια εξίσου έξοχη επινόηση του ίδιου. Απόφαση-μνημείο! Μαγκιά! Η μεγαλύτερη φορομπηχτική ταχυδακτυλουργία στον κόσμο, όλων των εποχών και όλων των καθεστώτων.

Καταπληκτική ιδέα και γι' αυτό η τρόικα την έκρινε διατηρητέα, τη μουμιοποίησε. Η Βενιζέλος περνάει στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που εισπράττει φόρους βάζοντας (σχεδόν κυριολεκτικά) τα δάχτυλα των πολιτών κατευθείαν στην πρίζα!

Υγ.: Και μετά βγήκε και πανηγύρισε πως έσωσε την Ελλάδα. Ακόμα το κάνει, ακόμα πανηγυρίζει - κι έχει μαζί του και αλλοδόξους...