Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Η τιμωρία τη μετατρέπει σε... θύμα

Ο αποκλεισμός της Παπαχρήστου μπορεί να είναι και λυτρωτικός γι’ αυτήν. Την εξαγνίζει, την ξεπλένει από τη νεανική της ανοησία (ανοησία;), την καθιστά από αντικείμενο οργής σε αντικείμενο συμπάθειας («το καημένο το κορίτσι»), την κάνει θύμα της ευθιξίας άλλοτε χοντρόπετσων μηχανισμών.

Από εκεί που κατακεραυνώναμε το ανόητο ρατσιστικό twit που ανάρτησε, σχολιάζουμε την «αυστηρή απόφαση» του αποκλεισμού της και συγκρίνουμε την τιμωρία της με την ατιμωρησία που βασιλεύει στον τόπο («Αυτό μας μάρανε» κλπ). Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πήγαινε με το βάρος τού θορύβου που ξεσήκωσε η δήλωσή της και είναι πιθανό – φυσιολογικό –να μην το άντεχε. Τότε θα γινόταν, ως αποτυχημένη, βορά στην αποδοκιμασία και στα σχόλια του είδους «τη στείλαμε με τα λεφτά του ελληνικού λαού» κλπ, κλπ.

Τώρα αποκτά συμπαραστάτες, όχι για τη δήλωση αλλά για την ποινή και την ευθιξία των φορέων. Και μαζί αποκτά αναγνωρισιμότητα και γίνεται εν δυνάμει ηρωίδα σε έναν (πολιτικό και κοινωνικό) χώρο που είδε και άκουσε τη δήλωση ελαφρότητας όχι απλώς με κατανόηση, αλλά με ενθουσιασμό και ευφρόσυνο γέλιο.

Διόλου απίθανο αυτή η εύκολη και αρνητική αναγνωρισιμότητα να της φανεί χρήσιμη κάποια στιγμή. Γιατί ξέρουμε πόσο εύκολα επηρεάζεται ο «πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος» ψηφοφόρος λαός. Όπως ξέρουμε – είδαμε δημοσιευμένα – δείγματα αποδοχής τής Παπαχρήστου κάποιων αναρτήσεων στο Twitter (από και) για το χρυσό αυγό που μόλις εκκολάφθηκε στην ταλαίπωρη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Η ξανθιά Βούλα, οι μαύροι, τα κουνούπια και το ρατσιτικό «χιούμορ» της

2 σχόλια:

  1. Καμιά έκπληξη αν ξεπεράσει - το ίδιο γρήγορα, ίσως και περισσότερο γρήγορα - σε δημοφιλία και δημοτικότητα τον Κασιδιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ και μάλιστα θύμα εξοντωτικής ρατσιστικής επίθεσης από τη Νέα Τάξη, με την αριστερά να σέρνει πρώτη τον χορό της εξόντωσής της, για ένα χαζό σχόλιο σ΄ ένα δίκτυο κοινωνικής αποβλάκωσης και ψυχολογικής εκτόνωσης, ανάλογο της κλανιόλας που είχαν κάποτε στα Επτάνησα για την εκτόνωση του εντέρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή