Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Ο ανδριάντας του Ανώνυμου Κλέφτη (ή Γιατί πρέπει να του τα κόψουν έτσι!..)

Σύμφωνα με τα σημερινά «ΝΕΑ», Έλληνας (τα αρχικά του Γ.Δ.) έβγαλε το 2010 σε τράπεζες του εξωτερικού πενήντα δύο εκατομμύρια ευρώ (52.133.146,94), ενώ δήλωσε στην Εφορία είκοσι πέντε χιλιάδες (25.099,50)!

Δεν καταλαβαίνω γιατί η περίπτωσή του δίνεται στη δημοσιότητα με αρχικά. Αν ξέραμε το όνομά του θα ήταν ο ήρωάς μας. Ο ιδανικός Έλληνας που ξέρει να κλέβει χωρίς να τον πιάνουν - όχι σαν κάτι μπαταρισμένους υποβρυχιάδες που διαβιούν οικογενειακώς στον Κορυδαλλό.

Ένας Έλληνας που αντιστάθηκε με τον τρόπο του στο Μνημόνιο και το ξεφτίλισε. Και του πρέπει ανδριάντας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Όπου κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, θα καταθέτουν στεφάνια όλοι οι γνωστοί επώνυμοι λήσταρχοι. Μαζί με χιλιάδες απλούς πολίτες που τιμούν τους έξυπνους κομπιναδόρους, μολονότι οι ίδιοι οι απλοί Έλληνες πολίτες μπορεί να έχουν δικαίωμα για ιατρικά έξοδο συνολικά (φάρμακα, εγχειρήσεις, εξετάσεις, νοσήλια κλπ) μόνο 1.500 ευρώ τον χρόνο - και αν τα ξεπεράσουν καίγονται, δηλαδή πεθαίνουν!

Όλοι αυτοί θα τιμήσουν τον παραγωγικό Έλληνα Γ.Δ. Γιατί η κλοπή είναι πράξη αντίστασης. Είναι «ενεργητική άρνηση Ιδιοκτησίας» όπως θα έλεγε ο αείμνηστος Ηλίας Πετρόπουλος, που συνέγραψε το (καταπληκτικό!) «Εγχειρίδιον του καλού Κλέφτη».

Και για να σοβαρευτούμε: Μήπως αντί για ανδριάντα, να τον πιάσουν και να του τα... κόψουν σύρριζα όπως στο άγαλμα που εικονογραφεί αυτό το σχόλιο; Γιατί με κάτι τέτοιους (ή ΚΑΙ με κάτι τέτοιους) μας έχουν πηδήσει όλους εμάς - σχεδόν κυριολεκτικά. Είπαμε σχεδόν, μην το παίρνετε στην κυριολεξία και παρεξηγηθούμε.   

3 σχόλια:

 1. ΕΓΩ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!

  Ήταν πρωί, περίπου 8:30, όταν ένας ηλικιωμένος περίπου 80 χρονών, με ράμματα στον αντίχειρά του, έφτασε στο νοσοκομείο. Είπε ότι ήταν βιαστικός, και ότι είχε ένα άλλο ραντεβού στις 9:00.

  Η νοσοκόμα που τον ανέλαβε τον έβαλε να καθίσει κάπου, γνωρίζοντας ότι θα έπαιρνε πάνω από μια ώρα για να τον δει κάποιος γιατρός. Τον είδε να κοιτάει επίμονα το ρολόι του και επειδή δεν ήταν και πολύ απασχολημένη αποφάσισε να δει τη πληγή του. Αφού την εξέτασε προσεκτικά, είδε ότι η πληγή στον αντίχειρα είχε επουλωθεί και έτσι μίλησε με τους γιατρούς για να αφαιρέσουν τα ράμματα.

  Ενώ του φρόντιζε τα ράμματα, τον ρώτησε αν είχε άλλο ραντεβού με γιατρό σήμερα. Ο ηλικιωμένος είπε πως δεν είχε ραντεβού με γιατρό αλλά έπρεπε να πάει στο γηροκομείο για να φάει πρωϊνό με τη σύζυγό του. Η νοσοκόμα τον ρώτησε πως πήγαινε από θέμα υγείας η σύζυγός του.Ο ηλικιωμένος απάντησε ότι η γυναίκα του ήταν θύμα της νόσου Alzheimer. Της είπε ακόμα ότι η γυναίκα του δεν ήξερε ποιος ήταν και ότι δεν μπορούσε να τον αναγνωρίσει τα τελευταία 5 χρόνια.

  Η νοσοκόμα έμεινε έκπληκτη, και τον ρώτησε:

  «Και γιατί συνεχίζεις και πας κάθε πρωί, αφού δεν ξέρει ποιος είσαι;» Ο ηλικιωμένος χαμογέλασε, χάϊδεψε το χέρι της νοσοκόμας και είπε:

  «Δεν με γνωρίζει, αλλά εγώ εξακολουθώ να ξέρω ποια είναι….»  Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την πατρίδα μας. Με τόσους προδότες ηγέτες που την κυβερνάνε, μοιάζει να μην αναγνωρίζει τα παιδιά της, μοιάζει να πάσχει από Alzheimer...  Μας προτρέπουν λοιπόν να φύγουμε, να την εγκαταλείψουμε για να βρούμε σε άλλες χώρες την προκοπή και την ευμάρεια.

  Ωστόσο εμείς που ξέρουμε ότι οι αλλεπάλληλες και αδιάκοπες προδοσίες την έχουν φέρει σ΄αυτήν την κατάσταση, δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε.

  Γιατί ακόμα και τώρα που (όπως και άλλοτε) μοιάζει σαν χαμένη και κοιτάζει μέσα στα ερείπια, εμείς εξακολουθούμε να ξέρουμε ποιά είναι, είναι η μεγάλη μας αγαπημένη, η Ελλάδα μας που μέσα στα ερείπια,

  ψάχνει να βρεί... εμάς!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εμένα δεν μου φτάνει να τα κόψουν μόνο σε αυτόν!!! Ζητάω πολλά???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ.!!! Συνέχεια από προηγούμενο.....
  Η Τράπεζα της Ελλάδας παρέδωσε στοΣΔΟΕ λίστα με τα εμβάσματα
  έχουν σταλεί στο εξωτερικό μόνον το 2010 συγκρινόμενα με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν κατατεθεί για την ίδια χρονική περίοδο.
  Συνολικά, καταγράφονται 731 πολίτες Ελληνες και ξένοι που έβγαλεαν επισήμως σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό του 1 δισ. ευρώ την ώρα που στην Εφορία δεν δήλωσαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη πρακτική καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν για το 2009 δείχνουν ότι τη χρονιά εκείνη υπάρχουν αντίστοιχα 735 άτομα που έβγαλαν στο εξωτερικό 1,247 δισ. ευρώ ενώ είχαν δηλώσει στην Εφορία μόλις 3 εκατ. Ευρώ.
  Σύμφωνα με τη σχετική λίστα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» το ρεκόρ κατέχει ο Ελληνας πολίτης Γ.Δ. (επώνυμο – όνομα) ο οποίος έβγαλε έξω 52.133.146,94 ευρώ, ενώ δήλωσε στην Εφορία... 25.099,50.
  Στον πίνακα της Τραπέζης της Ελλάδος αναφέρονται τα εμβάσματα για ποσά άνω των 100.000 ευρώ τα οποία ταξίδεψαν στο εξωτερικό, ενώ μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και 70 αλλοδαποί, άνδρες και γυναίκες, με ονόματα που παραπέμπουν σε χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης. Υπάρχουν, εξάλλου, ορισμένες περιπτώσεις πολιτών με αγγλικό, γερμανικό και ιταλικό επώνυμο.
  Στον κατάλογο του 2010 η πλειονότητα όσων προτίμησαν την ασφάλεια τραπεζών του εξωτερικού ανήκει στους απολύτως... πένητες καθώς 403 δήλωσαν εισόδημα μηδέν. Μεταξύ αυτών, θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν μέλη ανωνύμων εταιρειών, καθώς είναι συνήθης πρακτική να «περνούν» όλο το εισόδημά τους στις εταιρείες.
  Το φαινόμενο όμως οι κύριοι Γ.Δ, Κ.Δ., Κ.Γ., Α.Φ., Β.Ι., Κ.Ε., Δ.Κ., Δ.Α., και οι κυρίες Φ.Δ. και Π.Β. να βγάζουν έξω ποσά από 10 έως 52 εκατ. ευρώ, ενώ δηλώνουν ως εισόδημα μικροποσά όπως 496 ευρώ (!) και 5.588,98 εγείρει υποψίες.
  Ακόμα και η περίπτωση του κ. Ρ.Σ., ο οποίος κατέχει το ρεκόρ να έχει δηλώσει το υψηλότερο εισόδημα στον κατάλογο, 371.774,72 ευρώ: θα έχει ενδιαφέρον να εξηγήσει πώς κατάφερε να βγάλει έξω 30.312.841,31 ευρώ.
  Σύμφωνα με πηγή η οποία έχει γνώση του καταλόγου, «το θέμα δεν είναι εάν κάποιοι έβγαλαν έξω χρήματα που προέκυψαν από νόμιμες δραστηριότητες, από εταιρικά κέρδη, κληρονομιές, τυχερά παιγνίδια, ή οικονομίες μιας ζωής. Αυτό που θα πρέπει επιτέλους όμως να γίνει είναι μια σοβαρή έρευνα από το ΣΔΟΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να διαπιστωθεί εάν ανάμεσα στα τεράστια ποσά που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες υπάρχουν προϊόντα από εγκληματική δραστηριότητα, αν υπάρχει μαύρο χρήμα, αν υπάρχει φοροδιαφυγή. Και απ' ό,τι ξέρουμε, για τον κατάλογο του 2009 δεν δόθηκε ποτέ καμία εξήγηση. Χρειάζονται απαντήσεις».
  Πέρα από τη μεγάλη πλειονότητα που δήλωσαν μηδενικό εισόδημα, υπάρχουν ακόμη: 61 πολίτες που δήλωσαν εισόδημα μέχρι... 500 ευρώ, 39 πολίτες που δήλωσαν από 500 έως 1.000 ευρώ, 81 που δήλωσαν από 1.000 έως 5.000 ευρώ, 34 που δήλωσαν από 5.000 έως 10.000 ευρώ. Από εκεί και πάνω, 48 δήλωσαν ως 20.000 ευρώ, 25 πολίτες έως 40.000 ευρώ και 25 από 40.000 έως 100.000 ευρώ.
  Ο Κ.Ε., για παράδειγμα, δήλωσε εισόδημα 98,69 ευρώ και έβγαλε έξω ακριβώς 700.000 ευρώ, ενώ ο Μ.Κ. δήλωσε 14,94 ευρώ και έβγαλε έξω 450.000 ευρώ.
  Ο αλλοδαπός με επώνυμο χώρας πρώην Ανατολικής Ευρώπης S.O. δήλωσε (άρα είναι νόμιμος μετανάστης) 214 ευρώ εισόδημα και έβγαλε έξω 247.848,56 ευρώ, ενώ ο Ελληνας Π.Θ. δήλωσε... 10,50 ευρώ και έβγαλε έξω 201.000 ευρώ.
  Δέκα ευρώ και είκοσι εφτά λεπτά δήλωσε και η Σ.Α., η οποία έβγαλε έξω 150.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και φορολογούμενος ο οποίος στη φορολογική του δήλωση κατέγραψε το... αστρονομικό ποσό του ενός λεπτού (0,01). Πρόκειται για την κυρία Κ.Ο. η οποία την ίδια χρονιά έβγαλε στο εξωτερικό 201.501 ευρώ.
  Υπάρχουν όμως και δύο περιπτώσεις που φαίνονται πιο ισορροπημένες καθώς το υψηλό δηλωθέν εισόδημα «προδιαθέτει» για ισχυρές αποταμιεύσεις: πρόκειται για μια γυναίκα, τη Ν.Α., η οποία δήλωσε 210.852,34 ευρώ και έβγαλε έξω 421.717,43 ευρώ, και έναν άνδρα, τον Κ.Κ., ο οποίος δήλωσε εισόδημα 51.165,75 ευρώ ενώ έβγαλε στο εξωτερικό ακριβώς 100.000 ευρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή