Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Θεατρινίστικα, ανούσια, πήγαινε-έλα...

Συζητάμε, ψάχνουμε, αναζητούμε το «άριστο μείγμα». Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις των τριών αρχηγών μοιάζουν με ασκήσεις επί χάρτου πριν από την (πιθανότατα χαμένη,) μάχη με την ανίκητη τρόικα. Μια διαρκής διαβούλευση, δήθεν μου τάχα μου, προς εσωτερική κατανάλωση. Ξέρουν και ξέρουμε ότι αυτό που θα αποφασίσουν θα ΠΟΝΟΕΙ. Και αν δεν πονάει θα ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ από την επιτροπεία που μας κυβερνά.

+/- Δείτε τη συνέχεια
Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν θα καθορίσουν τις τύχες μας - δεν μπορούν να τις καθορίσουν -, και η κινητικότητά τους είναι ένα διαρκές σημειωτόν γα εσωτερική κατανάλωση. Ένα αδιάκοπο κοσκίνισμα επειδή δεν θέλουν, και κυρίως δεν μπορούν, να ζυμώσουν.

Και μέσα σε όλα αυτά, έχουμε έναν Βανιζέλο μαχητικό, λάβρο, γεμάτο ιδέες που θα ανατρέψουν τις προηγούμενες ιδέες του. Δεν χάνει την ευκαιρία να ρίχνει γονατιές στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγορεί ότι περιμένει τη καταστροφή για να χαρεί (πόθεν εξάγει το συμπέρασμα;) και κατεβάζει σχέδια σημείων για να αντιμετωπιστεί το φλεγόμενο βέλος που έρχεται να κατακάψει ό,τι απόμεινε. Είχε ξεκινήσει με σχέδιο πέντε σημείων, τα έκανε έξι, εφτά και τώρα - λέει το ρεπορτάζ - έφερε στη σύσκεψη των αρχηγών σχέδιο δέκα σημείων για να αντιπαρατεθούμε στις απαιτήσεις των «εταίρων» για τα εντεκάμισι δισ. Για τα οποία κάνει πως ξεχνά ότι εκείνος υπέγραψε!

Γι' αυτό τα πήγαινε-έλα στις αίθουσες συσκέψεων φαίνονται υποκριτικά, θεατρινίστικα. Και όταν κατέβουν στο πραγματικό γήπεδο για τη συνάντηση με την τρόικα, οι τροϊκανοί θα βήξουν και τα δέκα σημεία του Βενιζέλου θα πλευριτωθούν.