Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Σπάει ταμεία ο Μπάτμαν! Αγοράζουν τρελά ό,τι είναι πιτσιλισμένο με αίμα...

Το διαφημιστικό χάπενινγκ στο Ντένβερ στοίχισε κάτι παραπάνω (σε ζωές), αλλά έπιασε τόπο. Κι έτσι ο «Μπάτμαν» σπάει ταμεία στην Αμερική μετά το μακελειό από τον παρανοϊκό μεταπτυχιακό τής ψυχιατρικής - που σκότωνε ανθρώπους στον κινηματογράφο έτοιμους να τον χειροκροτήσουν για την επιτυχημένη μεταμφίεσή του σε κακό Τζόκερ.Ο Αμερικανός φτιάχνεται από το χυμένο αίμα και αγοράζει τρελά ό,τι έχει πιτσιλιστεί με κόκκινες κηλίδες. +/- Δείτε τη συνέχεια

Τα όπλα είναι καταγεγραμμένα στα χρωμοσώματά του. Γεννιέται με αυτά. Αγοράζει περίστροφα από το σούπερ μάρκετ και, καμιά φορά, σε προσφορά: με ένα Σμιθ εντ Γουέσον και ένα 45άρι, δώρο μια κοντόκανη καραμπίνα.

Το Αμερικανάκι μεγάλωσε με εικόνες της Άγριας Δύσης, του πιστολέρο σερίφη της γειτονιάς και του Ράμπο. Γι' αυτό όταν πάει στρατιώτης στο Αφγανιστάν μπαίνει στα σπίτια και καθαρίζει ολόκληρες οικογένειες ή φωτογραφίζεται να κατουράει περήφανα πάνω σε πτώματα αντιπάλων.

Στο θεατρικό (και μετέπειτα κινηματογραφικό) «Σικάγο» η καλοκάγαθη νοικοκυρά Ροξι Χαρτ γίνεται ίνδαλμα και πρώτη μούρη για τα Μέσα από τη στιγμή που σκότωσε τον άντρα της.

Ο Αλ Καπόνε, ο Τζον Ντίλικερ και η Μπόνι Πάρκερ με τον Κλάιν Μπάροου έγιναν δημοφιλείς ήρωες μέσα από πολύ αίμα.

Και το Βιετνάμ. Πού το βάζεις το Βιετνάμ;

Ο Αμερικανός συνηθίζει από μικρός στο θάνατο από όπλα. Του γίνεται μια οικεία εικόνα. Και στη σχολική του ιστορία μαθαίνει ότι ενίοτε οι πρόεδροί του φεύγουν από την εξουσία με σφαίρες: Κένεντι, Λίνκολν, Μακ Κίνλεϊ.

Γιατί να ξαφνιάζει, λοιπόν, η καταιγιστική επιτυχία τού χάπενινγκ με ζωντανούς στόχους;

** Στην ένθετη εικόνα, η δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν στο θεωρείο του θεάτρου 

3 σχόλια:

  1. Σχεδόν τυχαία διαπίστωσα ότι το blog λειτουργεί και πάλι μετά από μια πολύμηνη διακοπή. Αιφνιδιάστηκα ευχάριστα γιατί νόμιζα (είχα πιστέψει) ότι είχε διακόψει οριστικά την ενημέρωσή του. Χαίρομαι γιατί είναι ένα πολύ καλό βήμα για τους αναγνώστες τους (πολλούς δεν τους βλέπω στα σχόλια όπως παλιά, ίσως λόγω καλοκαιριού). Να έχετε καλή πορεία και θα τα ξαναλέμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το θέμα σας τώρα, το μακελειό στο Ντένβερ, νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο αμερικανικό. Βέβαια εκεί τα κρούσματα είναι συχνότερα αλλά μην ξεχνάμε τι έγινε στη Νορβηγία πριν από ένα χρόνο. Ανάλογα κρούσματα έχουν συμβεί και στη Γερμανία και, αν δεν κάνω λάθος, στη Γαλλία. Το πρόβλημα ξεκινάει από τις στρεβλώσεις που παρατηρούνται στις σύγχρονες κοινωνίες, αλλά είναι σύνθετο. Δυστυχώς δεν έτυχε να ακούσω στις τηλεοράσεις ή να διαβάσω στις εφημερίδες μια επιστημονική θέση για το πώς ένας άνθρωπος, εξωτερικά χωρίς προβλήματα, να φτάσει σε μια τόσο ακραία ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΝΕΟΣ ΜΠΑΤΜΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΥΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή