Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Οι κανακάρηδες υπάλληλοι της Βουλής και το εργασιακό... κάτεργό τους

ΤΑ 4.000 ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ... ΤΑΠΕΙΝΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΑΕΙ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ. 

Γράφει ο HARDDOG 

Τα κανακάρια της Βουλής - περίπου 1.300 υπάλληλοί της - θα έπρεπε να λάβουν 4.000 ευρώ το καθένα ως εκλογικό επίδομα για τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις: από δύο διχίλιαρα κάθε φορά. Έτσι ορίζει, λένε, ο νόμος ή το εθιμικό δίκαιο. Ωραία φάμπρικα!

Μπόνους για κάτι που είναι υποχρέωσή τους να κάνουν (ό,τι κάνουν) ως αμιγώς πολιτικό προσωπικό, επειδή για μια (ή μερικές) μέρες αυξάνεται η δουλειά τους - αν αυξάνεται δηλαδή, πόσο και για πόσους! Αλλά δεν υπολογίζονται τα καλοκαίρια που μειώνεται κατακόρυφα η ίδια δουλειά για να τους κάνουν και τις ανάλογες μειώσεις.

Την στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα στραγγαλίζονται οι μισθωτοί ή οι συμβασιούχοι και δουλεύουν τετράωρα με 250 ευρώ ή οκτάωρα με 400 και δωδεκάωρα με 750, την στιγμή που αυξάνονται οι ώρες δουλειάς και ο εργαζόμενος γυρίζει στο ωράριο «ήλιο με ήλιο» των παππούδων μας, στη Βουλή οι υπάλληλοι θα έπρεπε να πάρουν σε ενάμιση μήνα (δυο εκλογικές αναμετρήσεις) όσα ένας νέος παίρνει (αν παίρνει) σε οκτώ, με ωράριο «όσο πάει, όσο χρειαστεί - σκάσε και δούλευε» . +/- Δείτε τη συνέχεια

Πριν από κάνα χρόνο, όταν είχε γίνει πάλι λόγος για τις υψηλές και τις έκτακτες αμοιβές των υπαλλήλων της Βουλής, πολλοί πολιτικοί έσπευσαν να τους υποστηρίξουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους - και ανάμεσά τους ο τότε πρόεδρος της Βουλής, ο Πετσάλνικος.

Είπαν πως είναι σκληρά εργαζόμενοι, πως δουλεύουν συχνά πάμπολλες ώρες χωρίς μάλιστα υπερωρίες και πως πρέπει γι΄αυτό να ανταμειφθούν. Δεν μας είπαν, όμως, ότι εταιρίες πολυεθνικές ή.... μονοεθνικές, εθνικές και ό,τι άλλο, έχουν κόψει - από χρόνια - μαζί με τους μισθούς και τις υπερωρίες. Και, μάλιστα, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με τρόπο που λέει «αν θέλετε, αν δεν θέλετε περιμένει πολύς κόσμος στην ουρά».

Στην περίπτωση των υπαλλήλων της Βουλής μπορούν να τους πουν κάτι άλλο: «Αυτά είναι και τσιμουδιά. Αν θέλετε. Κι αν δεν θέλετε θα ανοίξουμε τους φακέλους σας να δούμε πώς στο καλό, από ποιους και με τι πλάτες πήρατε τη δουλειά» Η οποία δουλειά είναι στην εργασιακή κλίμακα αφρός στην κρέμα. Καλύτερη για περισσότερους από αυτούς δεν γίνεται!

Υστερόγραφο: Ο Πολύδωρας τους... έριξε και αντί για 4.000 ευρώ υπέγραψε να τους δοθεί από ένα ταπεινό χιλιαρικάκι για δύο ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ εκλογικές αναμετρήσεις. Τσ τσ τσ! Τι εκμετάλλευση! Και τώρα έρχεται ο καταπιεστής Μεϊμαράκης και θέλει να τους το κόψει εντελώς. Εργασιακό κάτεργο, γαλέρα με κωπηλάτες!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν μπορούν χωρίς (κρατικό) αυτοκίνητο  

9 σχόλια:

 1. Άκουσα ότι την έπεσαν στους δημοσιογράφους της Βουλής οι υπάλληλοι της Βουλής γιατί έκαναν θέμα το οικονομικό τους και δεν πήραν τελικά το επίδομα!!!! Είναι τσαντισμένοι λέει και τους τη βγήκαν Χα χα χα. Ξίδι! Και ετοιμάζουν και ανακοίνωση!!!! Τι να πείτε ρε???. Ότι σκοτώνεστε στη δουλειά και δεν πληρώνεστε??? Ας τους δείξουν τη έξοδο. Όποιος θέλει μένει όποιος θέλει φεύγει. Να βγουν στη ελεύθερη αγορά όπου είναι περιζήτητοι… Με 450 εξάωρο. Και χωρίς ένσημα…. Άντε παράγινε αυτό με τις συντεχνίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Α, και κάτι που ξέχασα. Η Βουλή έχει σάουνα και γυμναστές! Θα έπαιρναν και αυτοί το μπόνους λόγω εκλογών;; Χαχαψα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακτήμων «Αυτά είναι και τσιμουδιά. Αν θέλετε. Κι αν δεν θέλετε θα ανοίξουμε τους φακέλους σας να δούμε πώς στο καλό, από ποιους και με τι πλάτες πήρατε τη δουλειά». Αυτό θα έπρεπε να γίνει. Είναι καιρός να σταματήσει το χάιδεμα όλων αυτών που την περνάνε ζωή και κότα, ενώ κάποιοι άλλοι... Υστερα από 30 χρόνια δουλειά κι αφού ταλαιπωρήθηκα με ανεργίες κατά καιρούς, έφτασα να παίρνω λιγότερα απ' όσα όταν πρωτοβγήκα στον εργασιακό στίβο. Και να ντρέπομαι τα παιδιά μου... Και να διαβάζεις για 4.000 ευρώ -έξτρα!- για τους υπαλλήλους της Βο(υ)λής! Τρέλα, οργή... Και δυστυχώς στο χάιδεμα των συγκεκριμένων και γενικά των δημοσίων πρωτοστατεί η Αριστερά. Εξαιρώντας την υγεία και την παιδεία, είναι καιρός να τελειώσει το πάρτι, δεν κατουρήσαμε σε πηγάδι εμείς οι άλλοι που δεν είχαμε μπάρμπα στη Κορώνη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμε, όλοι ντρεπόμαστε με αυτά που παίρνουμε στον ιδιωτικό τομέα, όσοι τουλάχιστον είμαστε τυχεροί κι εξακολουθούμε να έχουμε δουλειά. Μάλιστα, μολονότι δεν είχαμε καμία συμμετοχή στο δημόσιο έλλειμμα, εμείς πάθαμε το μεγαλύτερο κάζο. Και από το 1,5 εκ. -τουλάχιστον- ανέργους, ουδείς είναι του δημόσιου τομέα. Όμως -για να είμαστε δίκαιοι- και πολλοί στο Δημόσιο έχουν δει μεγάλο μέρος των αποδοχών τους να εξαϋλώνεται. Αρκετοί εξ αυτών (εκπαιδευτικοί π.χ. και όχι μόνο) προσλήφθηκαν είτε μ' επετηρίδα είτε με ΑΣΕΠ), χωρίς να σημαίνει κατ' ανάγκην ότι απέδιδαν πάντα περισσότερα απ' όσα εκείνοι που διορίστηκαν με "δόντι". Είναι μεγάλη η συζήτηση. Ας μην το πάμε, λοιπόν, σε μάχη χαρακωμάτων ιδιωτικοί - δημόσιοι (αυτό ήθελαν και θέλουν πολλοί...), αλλά ας περιοριστούμε στη σκανδαλώδη κατάσταση με τους υπαλλήλους της Βουλή. Δεν θα ισχυριστώ ότι η Αριστερά είναι άγια και τέλεια σε όλα της, πάντως ούτε ο Πολύδωρας, ούτε ο Πετσάλνικος, ούτε ο Σιούφας, ούτε οι προκάτοχοι αυτών ήταν δικοί της άνθρωποι. Και διορισμούς από το παράθυρο τόσα χρόνια -στο Κοινοβούλιο και οπουδήποτε- δεν έκανε καμία Αριστερά. Καμία Αριστερά, επίσης, δεν πλήρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για πόρταλ της Βουλής! Καμία Αριστερά, τέλος, δεν λειτουργεί εδώ και κάτι χρόνια -ουδείς έχει καταλάβει για ποιο λόγο- το περίφημο κανάλι της Βουλής, που έχει κοστίσει τον ουρανό με τ΄άστρα. Τον οποίο κανάλι, έγινε και παρέμεινε για πολύ πολύ προφανείς λόγους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι όντως εκνευριστικό όταν κανείς εξισώνει τις ευθύνες της (όποιας) αριστεράς με αυτές των κυβερνώντων σε θέματα διαπλοκής, διαφθοράς, βολέματος κλπ. Δεν έχει και μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα αυτή η άποψη. Είναι όμως από την άλλη δύσκολο να παραβλέψει κανείς ότι όλα αυτά γιγαντώθηκαν με την ανοχή της. Και με τη βελούδινη αντιπολίτευση που τόσα χρόνια ασκεί.

   Διαγραφή
 5. Ασφαλώς και η Αριστερά δεν έχει ευθύνη - άμεση τουλάχιστον - με τη διόγκωση του υπαλληλικού προσωπικού της Βουλής. Όπως, ασφαλώς, δεν "χτύπησε" το φαινόμενο, τουλάχιστον όσο θα έπρεπε. Θα ήθελα πάντως τα κόμματα της Αριστεράς (που ως αναμάρτητα σχετικά με το θέμα θα πρέπει να πάρουν στα χέρια τους πρώτα το λιθάρι), αλλά και οποιοδήποτε άλλο, να θέσει το θέμα του αριθμού των υπαλλήλων της Βουλής. Μα χίλιοι τριακόσιοι; Ποια βιομηχανία, ποια εταιρία-γίγας, ποιος οργανισμός λειτουργεί με τόσο προσωπικό; Τι κάνουν όλοι αυτοί και ο καθένας τους χωριστά; Δεν αμφιβάλλω ότι κάποιοι δουλεύουν,ίσως και σκληρά, αλλά πόσοι είναι οι διαδρομιστές και οι αεριτζήδες; Και κάτι ακόμα: Θα έλεγαν "ναι" τα κόμματα για μια έρευνα για το πότε και πώς αυξήθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων; Δηλαδή πόσους είχαμε πριν από πέντε χρόνια, πόσους πριν από δέκα και πόσους πριν από είκοσι. Συμφέρει τα μεγάλα κόμματα αυτό; Ή από την έρευνα θα φανεί ποιος συναγωνιζόταν ποιον στη... γονιμότητα για να φτάσουμε στον σημερινό υπερπληθυσμό της Βουλής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό ακριβώς ήθελα να αποφύγω Ν. Σαρ., τη μάχη χαρακαμάτων (δεν εξαίρεσα τυχαία την υγεία και την παιδεία. Σε καιρούς σαν αυτούς που ζούμε πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι τομείς πρέπει να ενισχυθούν), αλλά φαίνεται δεν τα κατάφερα. Ξέρω ότι κάποιοι μας σπρώχνουν προς τα κει. Αλλά απ' την άλλη το να μη γίνεται καθόλου αυτή η κουβέντα μήπως κάποιους βολεύει; Συμφωνώ, εξαϋλώθηκε ο μισθός των δημοσίων, αλλά εμένα εξαφανίστηκε... Άσε που κι αυτός ο γλίσχρος δεν ξέρω για πόσο θα υπάρχει - μ' εννοείς φυσικά.
  Λυπάμαι, αλλά γνωρίζω αριστερούς που μια χαρά βόλεψαν δικούς τους -και παιδιά τους- στη Βουλή. Και το παράδοξο: η Αριστερά να κόπτεται και να πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των διορισμένων από τα κόμματα που έχουν παντρευτεί το κράτος. Μια Αριστερά που -μην ξεχνιόμαστε- σιτίζεται απ' το κράτος. Θα μου πεις, και πώς αλλιώς. Εντάξει, αλλά ως παλιός ψηφοφόρος της κι εγώ θέλω κάποια στιγμή να πει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη και να δώσει λύσεις - όχι να τρίβει τα χέρια της γιατί θα αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση (...). Συμφωνώ κι επαυξώνω στο σχόλιο του Harddog. Ακτήμων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πιθανότητα να υπάρχουν και αριστεροί που να έχουν βολέψει παιδιά στη Βουλή, δεν ξέρω ποιοι είναι ποιοι εκεί μέσα, αλλά δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι είχαν αριστερό "βύσμα". Για τη Βουλή δεν είπα εγώ να μη γίνει κουβέντα. Γενικότερα για τους δημ. υπαλλήλους συμφωνώ με την Αριστερά να μην θέλει να γίνουν απολύσεις, ασχέτως πώς διορίστηκε τόσος κόσμος. Στη Νορβηγία έχει 600.000 δημ. υπαλλήλους σε πληθυσμό, πόσο έχει, κάνα πεντάρι η συγκεκριμένη χώρα; Το πρόβλημα συνεπώς δεν είναι ο αριθμός. Σε μια εποχή, μάλιστα, που έχεις τόσους άνεργους, έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός κλπ., κλπ. Θα διαφωνήσω με την Αριστερά αν στυλώσει τα πόδια και δεν δεχτεί μετατάξεις (παράδειγμα τα χίλια τόσα άτομα της Βουλής) ή επιστροφή δημ. υπαλλήλων στις οργανικές τους θέσεις και όχι σε... κόμματα, κομματοπαράγοντες κλπ. Κι επειδή ο δικός μου κι ο δικός σου μισθός εξαφανίζεται δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξαφανιστεί και του άλλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η Νορβηγία έχει μια ανθηρή οικονομία... Εξάλλου κανείς δεν μίλησε για πογκρόμ. Διακρίνω πάντως μια πρεμούρα όλων των κομμάτων σχετικά με τους δημόσιους, αλλά για τη σφαγή στον ιδιωτικό τομέα μόνο λόγια. Τέλος πάντων, αυτό για το οποίο μιλάω είναι απλό: ισονομία. Το κράτος δεν μπορεί να έχει παιδιά και αποπαίδια. Και επιτέλους, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει δημόσιο στην Ελλάδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή