Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ο Θωμάς, ο Κλωναρίδης και το σκοτάδι στην ΑΕΚ που φαίνεται τώρα βαθύτερο

Η ΑΕΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΡΕΛΟ ΡΥΘΜΟ: ΠΟΥΛΑΕΙ, ΠΟΥΛΑΕΙ, ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ... ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ, ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ, ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

Γράφει ο HARDDOG

Ο Θωμάς δυσκολεύτηκε - λένε - να το κάνει, αλλά τελικά ο Κλωναρίδης πουλήθηκε στη Λιλ.Για τον Μαύρο δεν υπήρχε καλύτερο ξεκίνημα από το να μπουν στην ΑΕΚ με το «καλημέρα» κάπου 800 χιλιάδες ευρώ και χειρότερο απ' το να φύγει ένας 19χρονος που την περασμένη χρονιά έκλεισε το μάτι σε ένα ποδοσφαιρικό μέλλον που μπορεί να είναι μακρύ και πλούσιο.

Η ουσία είναι ότι και επί Μαύρου η ΑΕΚ συνεχίζει να κάνει ό,τι και με τους προηγούμενους που πήραν τα αναμμένα κάρβουνα στα χέρια και τσουρουφλίστηκαν: να πουλάει πρώτα τις σάρκες της και, όταν τελείωσαν αυτές, να βγάζει στο παζάρι την επιδερμίδα της που θα μπορούσε να της δώσει μια εικόνα πραγματικής δροσιάς ή, έστω, μια επίφαση φρεσκάδας. +/- Δείτε τη συνέχεια

Η ΑΕΚ πουλάει εδώ και χρόνια σε ρυθμό «περάστε κόσμε» και απαλλάσσεται από συμβόλαια με τη λογική «το μαγαζί ανακαινίζεται». Το έκανε με φτασμένους και επιτυχημένους (Κυργιάκος λ.χ.) το κάνει και με εκκολαπτόμενους. Το πραγματοποίησε με τον Νικολαΐδη, τον Θανόπουλο, τον Αδαμίδη, τον Δημητρέλο, το πραγματοποιεί και τώρα με τον Μαύρο.

Απλώς με έναν φρέσκο στην ηγεσία Θωμά, η εκποίηση περνάει στα μαλακά, σαν πράξη σωτηρίας και αδήριτης ανάγκης, ενώ με τον Αδαμίδη θα περνούσε ως κίνηση προδοσίας και ξεπουλήματος. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση το αποτέλεσμα για την ΑΕΚ είναι το ίδιο. Αιμορραγεί, χάνει αίμα νεανικό, της φεύγουν οι σταθερές αξίες της, της φεύγουν και τα νιάτα - πρόσφατα ο Κώστας Μανωλάς, τώρα ο Κλωναρίδης.

Για να αποδειχτεί πως καλά είναι τα άφθαρτα πρόσωπα που μπαίνουν μπροστά για να γκρεμίσουν τα αδιέξοδα, αλλά χωρίς χρήμα θα αποδειχτεί πως κι αυτά είναι φθαρτά και κάποια στιγμή θα εισπράξουν τα επίχειρα: πρώτα δυσαρέσκεια και μετά οργή (όπως τις εισέπραξε ο Νικολαΐδης καίγοντας στη φωτιά τής ΑΕΚ τις δάφνες του). Οι προθέσεις είναι καλές, όμως μόνες τους δεν φτάνουν - είναι σαν σάλτσα χωρίς μακαρόνια.

Με τον Μαύρο άνοιξε στην ΑΕΚ ένα φωτάκι, αλλά μετά από την πρώτη αποχώρηση παίκτη, τόσο γρήγορα, φάνηκε ακόμα πιο πολύ η δύσκολη κατάσταση της ομάδας. Και ο διακόπτης έκλεισε. Ίσως για λίγο, αλλά τώρα το σκοτάδι φαίνεται ελαφρώς πιο βαθύ από όσο πριν από μια εβδομάδα. Μακάρι μόνο σε εμένα.

1 σχόλιο:

  1. ...ρε είσαστε καλά???? Σχόλιο για την ΑΕΚ και περιμένετε να τα διαβάσει άνθρωπος??? και μέρα ημιτελικού???
    Ειδατε συγκρατήθηκα και έγραψα ΑΕΚ, όχι αεκακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή