Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Ασυγκράτητοι οι παράφρονες «εκδικήθηκαν» καίγοντας! Τι νόημα έχει να γίνουν οι τελικοί;

Οι παράφρονες αλήτες δρουν ανενόχλητοι χτυπούν και εκδικούνται στο λογική «μου έβγαλες το νύχι, στου κόβω το δάχτυλο». Οι «Αντάρτες Πόλεων 2» έδρασαν αυτή τη φορά στην Κεφαλονιά καίγοντας το πούλμαν της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού– τα ξημερώματα του Σαββάτου, έξω από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή. Προφανώς ήταν μια «άμεση», «αντρίκια» και «δίκαιη» απάντηση για την επίθεση από τους «Αντάρτες Πόλεων 1» με πέτρες στο πούλμαν τής ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Κι επειδή στη λογική των οπαδικών τουπαμάρος υπάρχει η «εκδίκηση στο τετράγωνο» και η «αντίδραση στον κύβο», ποια θα είναι η «άμεση», «αντρίκεια» και «δίκαιη» απάντηση; Η εκτέλεση;(που θα έλεγε κι ο Πάγκαλος, για άλλη υπόθεση…)

Υστερόγραφο: Τι σημασία έχει, πλέον, να γίνουν οι τελικοί του μπάσκετ; Δεν βλέπουν ότι είναι δύσκολο, έως απίθανο, να τους σώσουν από τους παράφρονες;

5 σχόλια:

 1. Τόσα χρόνια τα ίδια και τίποτα δεν αλλάζει, όσο και να το συζητάμε. Κάποιοι τους προστατεύουν και κάποιοι δεν θέλουν πραγματικά να τους τιμωρήσουν. Είναι οι ίδιοι που μας κυβερνάνε και οι ίδιοι που βρίσκονται πίσω από τους πρώτους, δηλαδή αυτοί που μας κυβερνάνε πραγματικά. Ωραία τα ευχολόγια, αλλά ο κόσμος δεν κερδίζεται με προσ-ευχές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ μαζί σου, το έχω γράψει και παλιά: ότι δηλ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τους διαλύσουν και να τους απομονώσουν. Εκατοντάδες πια τα περιστατικά. Θυμάσαι με τον Μπάγεβιτς, που τον είχαν χτυπήσει στην Καλλιθέα, κι όλο ερευνούσαν, ταυτοποιούσαν και βρίσκονταν στα ίχνη τού αλήτη, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα;(Ένα παράδειγμα, αλλά υπάρχουν πάμπολλα άλλα). Όμως, τελευταία όλο και πιο βαθιά μπαίνει στο μυαλό μου ότι δεν είναι απλά θέμα θέλησης, αλλά και (αν)ικανότητας. Μήπως θέλουν και δεν μπορούν; Ή μήπως και δεν θέλουν και δεν μπορούν και δεν προσπαθούν; Δολοφονικό μείγμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γι' αυτό κι εγώ όταν πήγα στη Φολκσβάγκεν αγόρασα Γκολφ και όχι Πόλο, διότι οι εμπρησμοί οχημάτων δεν έχουν φτάσει ακόμη στο... γκολφ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Κάποιοι τους προστατεύουν και κάποιοι δεν θέλουν πραγματικά να τους τιμωρήσουν.Είναι οι ίδιοι που μας κυβερνάνε και οι ίδιοι που βρίσκονται πίσω από τους πρώτους, δηλαδή αυτοί που μας κυβερνάνε πραγματικά".

  Aν έχεις ονόματα να μιλήσεις. Έχετις αποδείξεις; Ποιοι μας κυβερνάνε; :Ρ

  Και μην αρχίσεις πάλι αυτά που έλεγες για τους ΕΛ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή