Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Πρόταση 6 σημείων για Γιουροβίζιον (Πώς γράφεται το ‘’ω’’ στο ωδείο;)

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟ

«Η Γιουροβίζιον είναι μουσική όσο ο Bet-όβεν στοιχηματική εταιρία! Ωστόσο, εξημερώνει τα εγχώρια ήθη. Είναι η μοναδική διοργάνωση-διαγωνισμός που ο Έλληνας την παρακολουθεί ήσυχος ήσυχος. Στο μπάσκετ και στο πόλο καταστρέφει πούλμαν, στο ποδόσφαιρο ανοίγει τα κεφάλια των αντιπάλων, στο βόλεϊ δίνει ραντεβού θανάτου στη Λαυρίου. Οπουδήποτε υπάρχει αναμέτρηση, από εκλογές μέχρι… χάντμπολ, ο Έλληνας είναι στο «κόκκινο», ένα βήμα πριν από την αποκτήνωση. Όμως, στη Γιουροβίζιον είναι αλλιώς, αφήνεται στη μαγεία του θεάματος… +/- Δείτε τη συνέχεια

Κι επειδή είτε βγούμε από την ευρωζώνη είτε παραμείνουμε, στη Γιουροβίζιον θα συνεχίσουμε, όπως και να έχει, η Πολιτεία οφείλει να πάρει, εδώ και τώρα, μέτρα για την περαιτέρω (προ)ώθηση του θεάματος.

Καταθέτω, λοιπόν, πρόταση έξι σημείων (και αν με… δεχτεί κι εμένα ο Ολάντ, θα του τα αναπτύξω):

1. Τις βραδιές των ημιτελικών και των τελικών της Γιουροβίζιον να μην υπονομεύει η ίδια η δημόσια τηλεόραση τον θεσμό, όπως την Τρίτη το βράδυ, όταν στη ΝΕΤ είχαμε το… βρακάκι της Ελευθερίας Ελευθερίου και στην ΕΤ1 ταινία με τα βυζιά της Λήδας Ματσάγγου φόρα παρτίδα! Τέρμα πια στα διλήμματα!

2. Την ώρα της μετάδοσης της Γιουρβίζιον να μην υπάρχει μαγαζί ανοιχτό. Με το Μνημόνιο, βέβαια, είμαστε σε καλό δρόμο, θα κλείσουν στο τέλος όλα!

3. Να ανεξαρτητοποιηθούν τα Επτάνησα, ούτως ώστε η Ελλάδα να έχει στους τελικούς της Γιουροβίζιον ένα ακόμη -ξέχωρα απ’ αυτό της Κύπρου- «ντουζ πουάν». Πιο μάγκες είναι στην πρώην ΕΣΣΔ;

** Τα υπόλοιπα τρία σημεία διαβάστε στο opiguinos.blogspot.com