Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Παναθηναϊκός ακέφαλος στον δρόμο!

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΖΙΓΓΕΡ. ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ; ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ; Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε πριν από λίγο την οριστική απόφαση της οικογένειάς του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, καθιστώντας ανενεργές τις μετοχές της (δηλαδή το 54% του μετοχικού κεφαλαίου) και παραδίδοντάς τις σε πληρεξούσιο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας!
+/- Δείτε περισσότεραΚάλεσε παράλληλα τους μετόχους που πιθανόν να ενδιαφέρονται (αλλά και άλλους εκτός μετοχικού σχήματος), να κάνουν συγκεκριμένη πρόταση στον ίδιο – κι όχι μέσω εφημερίδων ή τρίτων. Ο κ. Βαρδινογιάννης αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιοσδήποτε υποψήφιος αγοραστής που να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και διέψευσε τα σενάρια που κυκλοφόρησαν (περί Αράβων κλπ).

Είναι άγνωστο, φυσικά, αν η κίνηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη υποκρύπτει υπάρχουσα συμφωνία για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου, αλλά προηγείται η πρόσκληση προς τους μετόχους ώστε να μην κατηγορηθεί ότι τους αιφνιδίασε ή, ακόμα, και για να τους εκθέσει προβλέποντας ότι κανείς από αυτούς δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί. Ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι θεωρεί δύσκολο να μην ενδιαφερθεί κάποιος για έναν σύλλογο του μεγέθους του Παναθηναϊκού, κι αυτό ίσως δείχνει πως έχει βρεθεί κάποια λύση - αλλά ο καιρός θα το δείξει.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αρνήθηκε ότι υπάρχει σχέδιο για λύση λαϊκής βάσης, αλλά δεν το απέκλεισε αν υπάρξει σοβαρή πρωτοβουλία, ενώ διευκρίνισε δεν παρέδωσε τις μετοχές στον Ερασιτέχνη λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτός.

Για τις μετοχές του είπε ότι «δεν υπάρχει τίμημα» πράγμα που μπορεί να ερμηνευτεί και ως δωρεάν παραχώρηση για υποψήφιο αγοραστή που θα κριθεί σοβαρός και με κύρος για το μέλλον του ΠΑΟ.
Το ανατριχιαστικό σενάριο για το «τριφύλλι» είναι τι θα γίνει αν δεν υπάρξει από οποιονδήποτε ενδιαφέρον για την απόκτηση των μετοχών, την στιγμή που τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό (οικονομικές υποχρεώσεις κλπ) τρέχουν. Σε μια τέτοια περίπτωση Ο ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, με συνέπειες που μπορεί να φτάσουν σε μια χωρίς προηγούμενο περιπέτεια της ιστορικής ομάδας.

Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί «στο δρόμο», έρμαιο σε ανέμους δύσκολων καιρών για τη χώρα.

Σημειωτέον ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης διαχώρισε την Παιανία από την παραχώρηση των μετοχών, αφού το προπονητικό κέντρο ανήκει στην οικογένεια, κι έκανε λόγο για διευκολύνσεις για ένα χρονικό διάστημα αν χρειαστεί, ώσπου οι νέοι ιδιοκτήτες φτιάξουν προπονητικό κέντρο.