Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Θα πάψει να είναι προστάτης των λαμογιών

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ John P. Δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές προσδοκίες με το θέμα της κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΟΥΕΦΑ είναι πολύ ευαίσθητη στο θέμα της ανεξαρτησίας των ομοσπονδιών. Οπότε...
+/- Δείτε περισσότεραΜπορεί να στέλνει άτομα να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα αλλά δυστυχώς δεν βλέπουν το πρόβλημα αυτοί που θα το λύσουν.

Και δεν το βλέπουν γιατί ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ στον καθρέφτη.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Μπέος ή ο Βόλος.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Μαρινάκης.

Το πρόβλημα παλιότερα δεν ήταν ο Κόκκαλης, ο Μητρόπουλος, ο Γαύρος και το Αιγάλεω – ούτε ο Γκαγκάτσης αυτός καθαυτός.

Το πρόβλημα είναι όλη η Κατάσταση που επιτρέπει σε τέτοια άτομα όχι μόνο να επιβιώνουν στο ποδόσφαιρό άλλα να εξελίσσονται και να επιτυγχάνουν.

Το πρόβλημα είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (και η ίδια η κοινωνία).

Οι άμισθοι παράγοντες που είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες και λειτουργούν ως όργανα των Μπέων, των Μαρινάκηδων των Ψωμιάδηδων όλων.

Είναι το σύστημα τέτοιο που βάζει τον Κάθε Μαρινακη στην πρώτη του χρονιά να λειτουργεί διαφορετικά και όχι ως επιχειρηματίας.

Αυτοί θα το λύσουν;

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι Ιταλοί έχουν ποδόσφαιρό και εμείς, οι Τούρκοι, οι Σέρβοι και οι Κροάτες έχουν τα @@ μας.

Γιατί πάνω από όλα εκεί (που όσο και να πεις η Μαφία τους είναι πολύ πιο σκληρή από την δικιά μας) ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ. Και σε πρόσωπα και σε φορείς.

Φανταστείτε απλά το εξής: Να μην τιμωρούταν Γιουβέντους=Μίλαν κλπ, να περίμεναν τις ποινικές αντιδράσεις και ό,τι γινόταν να άρχιζε από φέτος.

Που θα ήταν το ιταλικό ποδόσφαιρό;

Το θέμα δεν είναι στις ομάδες και ας αντιδρούν οι φίλοι του Ολυμπιακού (που είναι σαφώς η πιο εμπλεκόμενη ομάδα). Πολύ πιθανό αύριο μεθαύριο αν δεν αλλάξει κάτι να είναι ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ. Και να περάσει το ποδόσφαιρό μας άλλα 20 χρόνια σαπίλας και διαφθοράς.

Πόσο πιο κάτω θα πέσουμε;

Πρέπει να επιβληθούν ποινές και να τιμωρηθούν ομάδες. Γιατί μόνο έτσι ο κόσμος των ομάδων θα πάψει να είναι προστάτης των λαμογιών.

Όπως λέμε ότι για να κοπεί ο χουλιγκανισμός και να μειωθεί η βία πρέπει να τιμωρούνται οι ομάδες για να δράσουν οι παράγοντες έτσι και τώρα για να κοπεί η διαφθορά πρέπει να τιμωρηθούν οι ομάδες για να δράσουν ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ.

Kαμμιά ΟΥΕΦΑ δεν θα μας σώσει.

Μόνο πολιτική βούληση (γιατί από ατομική σε επίπεδο ποδοσφαιράνθρωπων δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος αρκετά καθαρός και φιλόδοξος ή ματαιόδοξος να βγει μπροστά).

2 σχόλια:

 1. Ορθότατη προσέγγιση, με την οποία συμφωνώ.

  Αν πρόσεξες John P. έχω σχεδόν σταματήσει να σχολιάζω τα ποδοσφαιρικά, έχοντας ως γνώμονα την λαϊκή παροιμία... όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες...

  Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι, γιατί στο ποδόσφαιρο αντανακλάται όλη η παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας. Ουσιαστικά κατάντησε κάτι με το οποίο ασχολείται πλέον μόνον ο υπόκοσμος κι οι αφελείς.

  Μου έχει τύχει πολλές φορές σε παρέες να αισθανθώ άσχημα γιατί άνοιξα ποδοσφαιροκουβέντα. Ολοένα και πιο λίγοι σοβαροί άνθρωποι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο κι αυτό είναι ενδεικτικό, σε ποια κατώτατη βαθμίδα το υποβίβασε ο υπόκοσμος που ενεπλάκη σε αυτό τα τελευταία 20 χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κοίτα Καρνικ που κάτι πάει να γίνει.
  Η Αρχή έγινε με Μπέο Μάκη.

  Αλλά πρέπει όλοι (και κυρίως οι ποδοσφαιρικές αρχές) να καταλάβουν ότι αυτό είναι η Αρχή και το μαχαίρι πρέπει να φθάσει στο κόκαλο.

  Καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή