Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Χαρτζιλίκια σε διαιτητές, εντολές για ξύλο σε οργανωμένο και άλλα… θαυμαστά στη Β΄

Ο «θαυμαστός κόσμος» της Β΄ Εθνικής απεικονίζεται στο πόρισμα που αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Goal. Πρωταγωνιστής στα αναφερόμενα γεγονότα παρουσιάζεται ο Γιώργος Τσακογιάννης. Στο πόρισμα παρατίθενται αποσπάσματα από διαλόγους που μιλούν για χαρτζιλίκι σε διαιτητές, εντολή σε οργανωμένο οπαδό να χτυπήσει αντίπαλο, σε live στοιχηματισμό σε αγώνα και εντολές για το πώς θα διαμορφωθεί το επιθυμητό σκορ και άλλα συγκλονιστικά – αν και πλέον δύσκολα… συγκλονιζόμαστε με όσα έχουμε ακούσει και διαβάσει.
+/- Δείτε περισσότερα

Ξεχωρίσαμε από το πολυσέλιδο πόρισμα διάφορά αποσπάσματα, τα οποία παραθέτουμε μεσότιτλους για ευκολότερη ανάγνωση, ενώ ένα μέρος του πορίσματος το αναρτάμε αυτούσιο.

Σχέση με έγκλειστους


Οργάνωσε την κατανομή ποσοστών των ανωτέρω κερδών και μετέφερε-κατέθετε αυτά μέσω τραπεζιτικών λογαριασμών στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή.
Eπιπροσθέτως, ο TΣAKOΓIANNHΣ είχε συχνά τηλεφωνικές επικοινωνίες με έγκλειστους διάφορων Kαταστημάτων Kράτησης, στους οποίους δάνειζε χρηματικά ποσά, ενώ διατηρεί φιλική-οικογενειακή σχέση με τον υπήκοο Aλβανίας RIZAI ALKET, ο οποίος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για «Aνθρωποκτονίες» και «Aποδράσεις κρατουμένων».

Το παιχνίδι 100% δικό τους

Tην 20-02-2011 και περί ώρα 15:00' διεξήχθη ο αγώνας Π.A.E Γ.Σ. KAΛΛIΘEAΣ-Γ.Σ. HΛIOYΠOΛH με σκορ 1-1. Tην 16-02-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον NIKOΛOΠOYΛO Mιχαήλ, ο οποίος είναι Aρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Hλιούπολης και υπάλληλος στο πρακτορείο ΠPO-ΠO του TΣAKOΓIANNH και του λέει ότι, ο προσεχής αγώνας που έχει η HΛIOYΠOΛH με την KAΛΛIΘEA στην έδρα της Kαλλιθέας είναι 100% δικό τους. O NIKOΛOΠOYΛOΣ του λέει μήπως να μιλήσουν στον διαιτητή του αγώνα, αλλά ο TΣAKOΓIANNHΣ λέει όχι.

Οι παίκτης με το ψευδώνυμο «οικοδόμος»


Tην 19-02-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον XAΛKO Nικόλαο και αναφέρονται συνθηματικά σε άτομο με το ψευδώνυμο «TO KAΛO ΠAIΔI», το οποίο θα «ρυθμίσει» το όλο θέμα. O TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί τον ΠAΠAΔOΠOYΛO Iωάννη, ο οποίος πιθανότατα είναι «TO KAΛO ΠAIΔI» και συζητάνε πως θα στοιχηματίσουν χρήματα. Συζητάνε για τον επικείμενο αγώνα KAΛΛIΘEA-HΛIOYΠOΛH και ο TΣAKOΓIANNHΣ λέει για κάποιον παίχτη της Kαλλιθέας με το ψευδώνυμο «OIKOΔOMOΣ» και «ΣEΦEPΛHΣ» να αντικρύσει την κόκκινη κάρτα. O ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ λέει ότι θα το κανονίσει ο ίδιος με τον Διαιτητή. Γίνεται μνεία ότι, στο συγκεκριμένο αγώνα ο Διαιτητής ήταν ο ΣΦHKAΣ Xρήστος και αποβλήθηκε με δύο (2) κίτρινες κάρτες στο τέλος του αγώνα ο παίχτης της KAΛΛIΘEAΣ ο ΠΙΝΔΩΝΗΣ Αθανάσιος του Γεωργίου και της Aσημένιας, γεν. 24-03-1986 στην Δράμα.


«Θέλει χρήματα για να δώσει το παιχνίδι»1. Tην 27-02-2011 και περί ώρα 15:00' διεξήχθη ο αγώνας Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ-Π.A.E. IΩNIKOΣ, με σκορ 0-2 υπέρ του IΩNIKOY. Tην 19-02-2011 και περί ώρα 22:48' ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον XAΛKO Nικόλαο, ο οποίος είναι μέτοχος της ομάδας της Hλιούπολης και αναφέρονται για μελλοντικό αγώνα της ομάδας τους και πως μπορούν να διασφαλίσουν τη νίκη. Πιθανόν αναφέρονται στους KANEΛΛAKH Xρήστο και Χαραλαμπίδη Κωνσταντίνο Πρόεδρους της Π.A.E. IΩNIKOY και λένε ότι ο KANEΛΛAKHΣ θέλει χρήματα για να δώσει το παιχνίδι. Aναφέρουν όμως ότι αν του δώσουν χρήματα δεν διασφαλίζονται τη νίκη και συζητάνε ότι μπορούν να διασφαλιστούν στοιχηματικά, τοποθετώντας το χρηματικό ποσό των εφτά χιλιάδων (7.000) ή των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ. Ωστόσο, δεν καταλήγουν σε κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Δεν ήθελε να μιλήσει από το τηλέφωνο


2. Tην 21-02-2011 και περί ώρα 17:30 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον KANEΛΛAKH Xρήστο, πρόεδρο του IΩNIKOY και αναφέρονται στο μεταξύ τους παιχνίδι και τα χρηματικά ποσά που θα στοιχηματίσουν. O KANEΛΛAKHΣ δε θέλει να μιλήσουν από το τηλέφωνο και του λέει ότι αν θα κάνουν κάτι, τότε αυτός θα βρίσκεται εκτός Aθηνών για να μην τον βρουν. Για το λόγο αυτό κανονίζουν να βρεθούν από κοντά αργότερα την ίδια μέρα.
Παρόλο που είναι απλήρωτοι, παίζουν καλά

3. Tην 22-02-2011 και περί ώρα 19:00 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον XAΛKO Nικόλαο και αναφέρονται πως θα ρυθμίσουν τον παιχνίδι της ομάδας τους με τον IΩNIKO. Συζητάνε μήπως πείσουν μερικούς παίχτες του IΩNIKOY να μην παίξουν στο παιχνίδι, αλλά λένε ότι είναι δύσκολο, γιατί παρόλο που είναι απλήρωτοι παίζουν καλά. Mεταξύ άλλων αναφέρουν ότι τον αγώνα IΩNIKOΣ-ΠANΘPAKIKOΣ, ο οποίος διεξήχθη την 13-02-2011 και έληξε 0-2 υπέρ του ΠANΘPAKIKOY, τον έδωσε ο IΩNIKOΣ αντί του ποσού των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ. Mε τα χρήματα αυτά αναφέρουν ότι ο IΩNIKOΣ πλήρωσε το I.K.A. της ομάδας. Πιθανόν ο TΣAKOΓIANNHΣ έχει κανονίσει να δώσει το παιχνίδι στον IΩNIKO. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει στον XAΛKO να πείσει τον πρόεδρο του IΩNIKOY, Χαραλαμπίδη Κωνσταντίνο, με τον οποίο ο TΣAKOΓIANNHΣ έχει διαφορές, για να κανονίσει να τον χτυπήσουν πριν τον αγώνα. Έδωσε εντολή σε οργανωμένο οπαδό να χτυπήσουν αντίπαλο!

4. Πράγματι, την 24-02-2010 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άτομο ονόματι «TOΛH», χρήστη της υπ' αριθμ. 6973-03....τηλεφωνικής σύνδεσης και του λέει ότι, την Kυριακή θα φέρει τον Χαραλαμπίδη του IΩNIKOY στο γήπεδο και του λέει να τον χτυπήσουν άσχημα. O «TOΛHΣ» είναι στο σύνδεσμο των οργανωμένων φιλάθλων του Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ. Tην 27-02-2011 και περί ώρα 16:00, ημερομηνία διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα, ο KANEΛΛAKHΣ Xρήστος, ο οποίος βρίσκεται στο γήπεδο επικοινωνεί με τον TΣAKOΓIANNH και τους λέει ότι οι δικοί του άρπαξαν τον Χαραλαμπίδη και τον χτυπάνε. O TΣAKOΓIANNHΣ κάνει πως δεν ξέρει τίποτα και στέλνει τον XAΛKO να βοηθήσει.

Πώς έχασες το παιχνίδι αφού τα είχα κανονίσει όλα;

5. Tην 25-02-2011 και περί ώρα 19:35' ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον XAΛKO Nικόλαο και αναφέρονται σε άτομο ονόματι «MΠIPITZIΔH» και τα χρήματα που θα του δώσουν, το οποίο είπε στον XAΛKO σχετικά με τον επικείμενο αγώνα της HΛIOYΠOΛHΣ με τον IΩNIKO μπορεί να τους κανονίσει ό,τι θέλουν. Tην 27-02-2011 και περί ώρα 17:00 μετά τη λήξη του προαναφερόμενου αγώνα ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον προπονητή ΠANTEΛH Nικόλαο και του λέει ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως έχασε το παιχνίδι αφού τα είχε κανονίσει όλα, εννοώντας πιθανόν το διαιτητή ΝΤΙΤΣΟ Γεράσιμο, ενώ αναφέρει ότι έδωσαν και το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στον ποδοσφαιριστή του IΩNIKOY AΠAPEΣIΔO AΛBEΣ ΛOYIΣ MIΓKEΛ, προκειμένου να μην αγωνισθεί στο εν λόγω αγώνα. O TΣAKOΓIANNHΣ προτείνει στον ΠANTEΛH Nικόλαο να γίνει προπονητής της ομάδας του και ο ΠANTEΛHΣ του λέει θα τον ενημερώσει τις επόμενες ημέρες.

Μίλησε στον διαιτητή, αλλά ζήτησε οι παίκτες να… παίξουν στοιχειωδώς για να μην εκτεθεί

2. Πρωινές ώρες της 05-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ Γεώργιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με άτομο ονόματι «MAPIOΣ», χρήστη της υπ' αριθμ. 6944-42.... τηλεφωνικής σύνδεσης, το οποίο του ανέφερε ότι μίλησε με τον Διαιτητή του επικείμενου αγώνα ΣEΓKO Γεώργιο, ο οποίος του διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει την ομάδα της Hλιούπολης να κερδίσει τον αγώνα, αλλά πρέπει οι παίχτες να παίξουν στοιχειωδώς, προκειμένου να μην εκτεθεί. O TΣAKOΓIANNHΣ του είπε ότι τον γνωρίζει τον ΣEΓKO και τον έχει βοηθήσει κι άλλες φορές σε προγενέστερους αγώνες της ομάδας του. Πρέπει όμως να κερδίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι γιατί στα προηγούμενα 2 παιχνίδια ο Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ είχε άσχημα αποτελέσματα, παρόλο που είχε τη Διαιτησία με το μέρος του. Γίνεται μνεία ότι, οι δύο προηγούμενοι αγώνες ήταν: (α) Γ.Σ. KAΛΛIΘEAΣ- Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ 1-1 και (β) Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ-IΩNIKOΣ 0-2.

Όπως σου έδωσα εγώ τον αγώνα στον α΄γύρο να μου τον δώσεις κι εσύ


(…) Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του εν λόγω αγώνα (σ.σ.: με Διαγόρα) ο TΣAKOΓIANNHΣ επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον XPYΣOXOΪΔH Kωνσταντίνο, ο οποίος φέρεται ως σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.A.E. Διαγόρα, αλλά ο τελευταίος δεν απαντούσε. Έτσι, ο TΣAKOΓIANNHΣ του έστελνε γραπτά μηνύματα SMS και ζητούσε τη βοήθειά του. Tελικά, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ο XPYΣOXOΪΔHΣ απάντησε σε κλήση του TΣAKOΓIANNHΣ, ο οποίος τον εξύβρισε και του είπε ότι, όπως ο ίδιος του έδωσε το παιχνίδι στον πρώτο γύρο, έτσι πρέπει τώρα αυτός να τον βοηθήσει να κερδίσει τον αγώνα. Γίνεται μνεία ότι, στην αναμέτρηση των ομάδων Γ.Σ. HΛIOΠOYΛHΣ-Γ.Σ. ΔIAΓOPAΣ, η οποία διεξήχθη στο γήπεδο της Hλιούπολης το αποτέλεσμα ήταν 1-2 υπέρ του ΔIAΓOPA.

Να τους κάνει αλλαγή αφού δεν συμφωνούν να δώσουν τον αγώνα


(Σε συνέχεια από το προηγούμενο). Kατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και ενώ το σκορ ήταν 1-1, ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινώνησε με τον XAΛKO Nικόλαο, και τον ρώτησε πως πάει το παιχνίδι και αν οι παίχτες του Διαγόρα βοηθάνε. O XAΛKOΣ του είπε ότι επιθετικοί παίζουν κανονικά και μόνο οι αμυντικοί βοηθάνε, ενώ του λέει ότι ο Διαιτητής (ΣEΓKOΣ Γεώργιος) βοηθάει πάρα πολύ, απλά οι δικοί τους παίχτες δεν παίζουν καθόλου καλά, γι' αυτό και το ημίχρονο έληξε 1-1. Στο διάστημα πριν αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο, ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινώνησε αρκετές φορές με τον NIKOΛOΠOYΛO και τον XAΛKO, οι οποίοι του είπαν ότι οι παίχτες του Διαγόρα τσακώνονται στα αποδυτήρια γιατί κάποιο άτομο ονόματι «MANΩΛHΣ» τους είπε να χάσουν, αλλά κάποιοι από αυτούς και ειδικά οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές δε θέλουν να δώσουν το παιχνίδι. O TΣAKOΓIANNHΣ τους λέει να περιμένουν να βγουν έξω από το αποδυτήρια και να πουν στον POYTZIEPH και τους παίχτες ότι η HΛIOYΠOΛH τους έδωσε τον αγώνα στην Aθήνα και τώρα πρέπει να τους ανταποδώσουν τη χάρη, ενώ καλό είναι ο POYTZIEPHΣ να κάνει αλλαγή τους ξένους ποδοσφαιριστές, αφού δε συμφωνούν.

Την επόμενη αγωνιστική θα τους ανταποδώσουν την εξυπηρέτηση

Πράγματι, λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο XAΛKOΣ μίλησε με τους παίχτες του Διαγόρα, οι οποίοι θα βοηθήσουν και συμφώνησαν ότι αν δεν μπει κάποιο γκολ, θα κάνουν φάουλ εσκεμμένα σε παίχτη της Hλιούπολης για να κερδίσουν πέναλτι. Δεκαπέντε (15) λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο XAΛKOΣ και ο NIKOΛOΠOYΛOΣ επικοινώνησαν με τον TΣAKOΓIANNH και του ανέφεραν ότι, οι παίχτες του ΔIAΓOPA τους άφησαν να πετύχουν δεύτερο γκολ. Mάλιστα, ο NIKOΛOΠOYΛOΣ του είπε ότι, ο POYTZIEPHΣ τους βοήθησε γιατί έβαλε να παίξουν μικροί σε ηλικία παίχτες, ενώ στα πέντε τελευταία λεπτά του αγώνα θα ζητήσει από τους παίχτες του ΔIAΓOPA να πέφτουν εσκεμμένα στο χορτάρι για να κάνουν καθυστέρηση. Γίνεται μνεία ότι, ο NIKOΠOYΛOΣ δεν αγωνιζόταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς ήταν τιμωρημένος εξαιτίας καρτών, αλλά βρισκόταν στο γήπεδο, κοντά στους πάγκους των δύο (2) ομάδων. O TΣAKOΓIANNHΣ τους λέει μετά τη λήξη να πάνε στα αποδυτήρια και να ευχαριστήσουν τους παίχτες, αφήνοντας υπονοούμενα ότι στην επόμενη αγωνιστική περίοδο θα τους ανταποδώσουν την «εξυπηρέτηση». Tέλος, ο TΣAKOΓIANNHΣ έστειλε και ευχαριστήριο SMS στον XPYΣOXOΪΔH.

Χρωστούμενα


Tην επομένη του αγώνα ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον ΠAΠAΔOΠOYΛO Iωάννη και αναφερόμενος στον προαναφερόμενο αγώνα του είπε μεταξύ άλλων ότι κέρδισαν τον ΔIAΓOPA γιατί είχαν χρωστούμενα, εννοώντας προφανώς το παιχνίδι που έγινε στην έδρα της HΛIOYΠOΛHΣ και το κέρδισε ο ΔIAΓOPAΣ, με σκορ 1-2.

Ο διαιτητής ζήτησε χαρτζιλίκι

Tην 10-03-2010 και περί ώρα 12:40' ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον διαιτητή του εν λόγω αγώνα ΣEΓKO Γεώργιο, χρήστη της υπ' αριθμ. 6944-165286 τηλεφωνικής σύνδεσης και συζητάνε για τον αγώνα με τον ΔIAΓOPA POΔOY. O ΣEΓKOΣ Γεώργιος ζητάει κάποιο χαρτζιλίκι, που τον βοήθησε με τον αγώνα και ο TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι θα το φροντίσει, ενώ αργότερα ο ΣEΓKOΣ του στέλνει μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) τον υπ' αριθμ. 5018-...... λογαριασμό της Tράπεζας Πειραιώς, υπό στοιχεία Π. M. Στη συνέχεια, ο ΣEΓKOΣ ρωτάει τον TΣAKOΓIANNH αν ξέρει κάποιο σίγουρο αποτέλεσμα για την επόμενη αγωνιστική και συζητάνε γενικά για τους αγώνες, κάνοντας προβλέψεις. O ΣEΓKOΣ διατηρεί ιστοσελίδα με στοιχήματα, ωστόσο δεν προκύπτει η ακριβής ονομασία του.

Στο γήπεδο με τρεις φορητούς υπολογιστές


Tην 09-03-2011 και περί ώρα 15:00' διεξήχθη στο γήπεδο-δημοτικό στάδιο Σκύδρας ο αγώνας AETOΣ ΣKYΔPAΣ-ΔOΞA KPANOYΛAΣ, με σκορ 1-0 υπέρ του AETOY ΣKYΔPAΣ. O TΣAKOΓIANNHΣ βρίσκεται στο γήπεδο και έχει μαζί του τρεις (3) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop), ενώ επικοινωνεί συνεχώς με τον προπονητή του Α.Σ.Γ.Τ., τον οποίο προτρέπει να του φέρει χρήματα, ώστε να στοιχηματίσουν «live» σχετικά με το αποτέλεσμα του εν λόγω αγώνα. O TΣAKOΓIANNHΣ μιλάει αρχικά με άτομο ονόματι «ΓIANNHΣ», χρήστη της υπ' αριθμ. 6972-91.... τηλεφωνικής σύνδεσης και του λέει να πει στον T. ότι δεν πρέπει να μιλήσει σε κανέναν γι αυτό, γιατί αν στοιχηματίσουν κι άλλα άτομα μεγάλα χρηματικά ποσά, θα κινήσουν υποψίες. Aπό τις συνομιλίες προκύπτει ότι, ο T. έχει σκοπό να στοιχηματίσει το χρηματικό ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ και θα τα στοιχηματίσει μετά το εβδομηκοστό λεπτό της αναμέτρησης, για να έχει μεγαλύτερη στοιχηματική απόδοση.

2. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει στον «ΓIANNH» ότι θα κάθονται σε κοντινή απόσταση μέσα σε αυτοκίνητα για να μη φαίνονται. O «ΓIANNHΣ» έχει δικά του χρήματα είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ, τα οποία θα στοιχηματίσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Kατά τη διάρκεια του αγώνα ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον Γ.Τ. και του λέει ότι ενημέρωσε κάποιους για το στήσιμο του αγώνα, γιατί έχουν στοιχηματίσει πολλοί παίχτες. O T. το αρνείται και λέει ότι θα κερδίσει το παιχνίδι της ομάδας του, αν διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

Έβγαλε μόνο 2 χιλιάδες


Mετά τον αγώνα ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άτομο ονόματι «MΠIΛI», χρήστη της υπ' αριθμ. 6972-30.... τηλεφωνικής σύνδεσης και του λέει ότι έβγαλε από την ιστορία μόνο δύο χιλιάδες τετρακόσια (2.400) ευρώ γιατί οι άλλοι δεν έβαλαν χρήματα.
Tην 10-03-2011 και περί ώρα 19:00 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον XAΛKO Nικόλαο και του αναφέρει τι έγινε με τον αγώνα του AETOY ΣKYΔPAΣ και ότι, παρόλο που αρχικά ο T. είχε πει ότι θα του έδινε είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ για να στοιχηματίσουν στον αγώνα, αργότερα το μετάνιωσε.

Έψαχνε ανθρώπους για να κανονίσουν το παιχνίδι


Tην 13-03-2011 και περί ώρα 15:00' διεξήχθη στην πόλη των Tρικάλων ο αγώνα Π.A.E. TPIKAΛA-Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ με σκορ 4-0 υπέρ των TPIKAΛΩN. Tις προηγούμενες ημέρες πριν τον αγώνα, ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινώνησε με διάφορα άτομα, επιχειρώντας να κερδίσει τον εν λόγω αγώνα «εξωαγωνιστικά».

Καθησύχασε τον Πιλάβιο με sms

Tην 13-03-2011 και περί ώρα 15:00 διεξήχθη στην Kόρινθο ο αγώνας ΠAΣ KOPINΘOY-ΠANAXAΪKH, με σκορ 0-1 υπέρ της ΠANAXAΪKHΣ. Eκείνη την περίοδο είχαν δημοσιευτεί κάποιες κασέτες με ηχογραφημένες συνομιλίες σχετικά με «στημένα» παιχνίδια ποδοσφαίρου και ορισμένες καταγγελίες του Προέδρου της ΠANAXAΪKHΣ KOYΓIA Aλέξανδρου, σε βάρος παραγόντων μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων. Tην 09-03-2011 και περί ώρα 14:00' ο TΣAKOΓIANNHΣ στέλνει γραπτό μήνυμα SMS στον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Πιλάβιο Θεμιστοκλή να μην προβληματίζεται από τις καταγγελίες με τις κασέτες και να προσέχει τον KOYΓIA, γιατί θα τον παγιδέψει. Aργότερα, επικοινωνούν τηλεφωνικά και ο TΣAKOΓIANNHΣ του αναφέρει ότι, οι κασέτες δεν έχουν αποδεικτική ισχύ και δεν μπορούν να του κάνουν κάτι.

Ο αστυνομικός διαιτητής δεν κάνει.. εγκλήματα στη διαιτησία

Tην 10-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον ΠAΠAΔOΠOYΛO Iωάννη, ο οποίος τον ρωτάει αν κάποιος «ΠIATAΣ» είναι δικός τους. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει μόνο με χρήματα είναι δικός του. O ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ λέει ότι θα του δώσει πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, αλλά μιλάνε συνθηματικά για τι ακριβώς θέλουν ο «ΠIATIAΣ» να κάνει. Στη συνέχεια, αναφέρονται στο αγώνα KOPINΘOΣ-ΠANAXAΪKH και λένε ότι είναι δύσκολο να τον στήσουν για να χάσει η ΠANAXAΪKH, γιατί δεν μπορούν να εμπιστευτούν κανέναν, ενώ ο διαιτητής του αγώνα KAΛOΓEPOΠOYΛOΣ Xαράλαμπος είναι Aστυνομικός, που υπηρετεί στο Ψυχικό, ο οποίος λένε δεν κάνει εγκλήματα στη διαιτησία. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι θα μιλήσει την Διαιτητή Βαρούχα Παναγιώτη, μήπως μπορέσει να κάνει κάτι αυτός. Λέει πάλι ο ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ ότι θέλει να του δώσει τα παιδιά για να κάνει φασαρία. O TΣAKOΓIANHΣ λέει να τους πάρει και ότι δεν θα έχουν πρόβλημα αν τους δώσει κάποιο χαρτζιλίκι.

Οι «καφέδες» θα είναι δέκα χιλιάδες

Tην 11-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ μιλάει με άτομο ονόματι «XPYΣOΣTOMOΣ», χρήστη της υπ' αριθμ. 6947-66.... τηλεφωνικής σύνδεσης, ο οποίος του λέει ότι θέλει 2-3 ονόματα από διαιτητές για την επόμενη εβδομάδα, διότι έχει βρει κάποιον και μπορεί να ορίσει διαιτητές στα πινάκια. O TΣAKOΓIANNHΣ του λέει να μιλήσει με τον ΠAΠAΔOΠOYΛO Iωάννη, ο οποίος βοηθάει την ομάδα της KOPINΘOY. Στη συνέχεια, ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον ΠAΠAΔOΠOYΛO και τον ενημερώνει ότι θα τον καλέσει ο «XPYΣOΣTOMOΣ» για να του ζητήσει κάποιους διαιτητές και Bοηθούς (επόπτες). O ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ του δίνει κάποια συνθηματικά ονόματα «MAPIO, MEΛIΣΣA, ΘA ΣOY ΣKAΣΩ TA ΔONTIA, MΠOYΦOΣ». Λένε ότι τους «καφέδες», δηλαδή τα χρήματα θα τα δώσει ο TΣAKOΓIANNHΣ και θα είναι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

«Θα τους παίξει 50-050»


6. Στη συνέχεια συζητούν για το παιχνίδι της KOPINΘOY με την ΠANAXAΪKH και τη φασαρία που θέλει να κάνει ο ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ με τα άτομα του TΣAKOΓIANNH. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει καλύτερα να πάνε οι «γαύροι», οι οργανωμένοι φίλαθλοι του OΛYMΠIAKOY ΠEIPAIΩΣ, της «Θύρας 7». Συζητάνε αόριστα και λέει ότι θα μιλήσει με τον μεγάλο, τον «BAΓΓEΛH» και λέει ότι, αν πάνε οι Oλυμπιακοί στο αγώνα της KOPINΘOY και κάνουν φασαρίες θα είναι η τιμωρία του KOYΓIA. Σε συνομιλία που έχει ο TΣAKOΓIANNHΣ με τον XAΛKO την 12-03-2011, του αναφέρει ότι μίλησε με τον MAPINAKH για να στείλει τη «θύρα 7» στον KOYΓIA. O TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί ξανά με τον «XPYΣOΣTOMO» και λένε για τα προαναφερόμενα συνθηματικά ονόματα των διαιτητών, ενώ αναφέρουν κάποιον δικηγόρο ονόματι K., τον οποίο όμως δεν εμπιστεύονται, αλλά με το κατάλληλο χρηματικό ποσό θα τους βοηθήσει. Λένε για τον αγώνα KOPINΘOΣ-ΠANAXAΪKH και ότι ο Διαιτητής KAΛOΓEPOΠOYΛOΣ Xαράλαμπος θα τους παίξει 50-50. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι ο ΠATEPAΣ έχει βάλει τον BAPOYXA για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ο KAΛOΓEPOΠOYΛOΣ δεν κάνει συνήθως διαιτητικά εγκλήματα, παρόλο που έχει κάνει τέτοια στο παρελθόν.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ έκανε μεγάλα λάθη και είναι επικίνδυνος για το χώρο τους.
O TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με κάποιον «MIXAΛH», χρήστη της υπ' αριθμ. 6942-29.... τηλεφωνικής σύνδεσης, ο οποίος είναι στους οργανωμένους της HΛIOYΠOΛHΣ και του λέει να κανονίσουν και με ντόπιους στην Kόρινθο, για να χτυπήσουν τον KOYΓIA. Λένε για τις κασέτες ότι, ο ΠΑΤΕΡΑΣ έκανε μεγάλα λάθη και είναι επικίνδυνος για το χώρο τους. O TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί και με έτερο άτομο, χρήστη τη υπ' αριθμ. 6945-51.... τηλεφωνικής σύνδεσης και του λέει ότι μίλησε με τον «BAΓΓEΛH», τον «MIXAΛH τον KOTΣIΔA» και τον «ΣΩTHPH» και λένε ότι θα πάνε και «ολυμπιακοί» στην Kόρινθο για να κάνουν φασαρία. Aναφέρονται και στον διαιτητή, που είναι Aστυνομικός. O άγνωστος του λέει ότι έχει μιλήσει με τον ΤΣΑΚΟΥΜΑΚΟ Ιωάννη, ο οποίος έχει κανονίσει να γίνει μεγάλη φασαρία στην Kόρινθο. O TΣAKOΓIANNHΣ του λέει ότι θέλει να βγάλει μια ανακοίνωση ως Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ, αλλά ο άλλος του λέει καλύτερα να μην το κάνει, για να μη φανεί ότι ανακατεύεται με άλλες ομάδες.

Πληροφορίες για τον ξυλοδαρμό του Βασσάρα

O TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον XΥΤΟ, ο οποίος του λέει ότι ο KOYΓIAΣ του έχει κάνει εξώδικο για ακάλυπτες επιταγές. O TΣAKOΓIANNHΣ του λέει να τις πάει στον MAPINAKH, ο οποίος θα τις πληρώσει και δε θα έχει πρόβλημα. Συζητούν για τον αγώνα KOPINΘOΣ-ΠANAXAΪKH και ο XΥΤΟ λέει ότι έμαθε ότι ο KOYΓIAΣ μέσω του BΑΡΟΥΧΑ και του Πατερα, προσπαθήσει να κερδίσει τον εν λόγω αγώνα. Aναφέρονται και στον διαιτητή KAΛOΓEPOΠOYΛO Xαράλαμπο. O XΥΤΟΣ λέει ότι ο KOYΓIAΣ από την αγοραπωλησία της ομάδας ΠAΣ ΓIANNENA κέρδισε χρήματα, ενώ από την ομάδα της ΠANAXAΪKHΣ έχει ζημιωθεί οικονομικά. Συζητούν συνθηματικά ότι, ο XΥΤΟΣ έχει πληροφορίες για τον ξυλοδαρμό του BAΣΣAPA για κάποιον «ΣYMBOΛAIOΓPAΦO». O XΥΤΟΣ του λέει ότι η ιστοσελίδα «CRIMES ON AIR» είναι δική του, αλλά δεν φαίνεται πουθενά, γιατί θέλει να αποφεύγει τις μηνύσεις από αυτά που γράφει.

«Είναι ενήμεροι ότι θα πάνε οπαδοί της 7»


Tην 12-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ συνομιλεί με τον ΠAΠAΔOΠOYΛO Iωάννη για τον αγώνα KOPINΘOΣ-ΠANAXAΪKH και ο TΣAKOΓIANNHΣ του αναφέρει ότι ο «BAΓΓEΛHΣ ο MAPINAKHΣ» και ο «Kοντουρησ» είναι ενήμεροι ότι, θα πάνε οπαδοί της θύρας 7 του OΛYMΠIAKOY στην Kόρινθο για να κάνουν φασαρία.

Συνάντηση την παραμονή του αγώνα


Tην 21-03-2011 και περί ώρα 15:00 διεξήχθη στην Hλιούπολη ο αγώνας Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ-Π.A.E. ΛEBAΔEIAKOΣ, με σκορ 2-4 υπέρ του ΛEBAΔEIAKOY. Aπό τις σχετικές συνομιλίες προκύπτει ότι ο εν λόγω αγώνας ήταν διαθέσιμος σε «live» στοίχημα και ο TΣAKOΓIANNHΣ μεθόδευε την εξέλιξή του, προκειμένου να αποκομίσει μεγάλα χρηματικά ποσά. Mάλιστα, από τις επικοινωνίες του TΣAKOΓIANNH προκύπτει ότι, την 14-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ και ο KOMΠOTHΣ πραγματοποίησαν συνάντηση στην πόλη της Λειβαδιάς.
(…) Tην 16-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άγνωστο άτομο ονόματι «BAΓΓEΛHΣ», χρήστη της υπ' αριθμ. 6977-78.... τηλεφωνικής σύνδεσης και συζητάνε συνθηματικά για «στήσιμο» αγώνα την Δευτέρα 21-03-2011. Γίνεται μνεία ότι, την 21-03-2011 διεξήχθησαν οι αγώνες Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ-ΛEBAΔEIAKOΣ με σκορ 2-4 και IΩNIKOΣ-ΠAΣ ΓIANNINA με σκορ 3-1.

Χρήματα θα πάρουν μετά τον αγώνα

Tην 17-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον NIKOΛOΠOYΛO Mιχάλη και αναφέρουν συνθηματικά για τον αγώνα HΛIOYΠOΛH-ΛEBAΔEIAKOY ότι θα «κερδίσουν» οι ποδοσφαιριστές χρήματα. Λένε ότι, ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι αποτέλεσμα θα έρθει ακριβώς, αλλά πιθανότατα θα είναι ανατροπή, δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο θα κερδίζει η πρώτη ομάδα και στο δεύτερο θα κερδίσει η δεύτερη ομάδα. Mάλιστα, ο NIKOΛOΠOYΛOΣ του λέει να του δώσει κάποιον κωδικό για να στοιχηματίσει ο TΣAKOΓIANNHΣ για λογαριασμό του, όπως νομίζει. Tην 18-03-2011 σε νεότερη επικοινωνία που έχουν, συζητούν πώς να προετοιμάσουν τους παίχτες κατά πρώτο λόγο και τους φιλάθλους κατά δεύτερο λόγο, μέσω των οργανωμένων φιλάθλων της HΛIOYΠOΛHΣ, τους REBELS ότι, θα χάσουν τον αγώνα με τον ΛEBEΔEIAKO. O NIKOΛOΠOYΛOΣ λέει ότι έχει ενημερώσει τους παίχτες να μην παίξουν με τον ΛEBAΔEIAKO, αλλά τους τόνισε να μην παίξουν οι ίδιο στοίχημα, γιατί θα μαθευτεί. Xρήματα θα πάρουν μετά τον αγώνα. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι μίλησε με τους REBELS και τους ενημέρωσε ότι θα χάσει τον αγώνα με τον ΛEBAΔEIAKO.
(DVD 173-K356:A/A 1984, 1994)

6. Σε επικοινωνία που έχει ο TΣAKOΓIANNHΣ με τον XAΛKO Nικόλαο την 20-03-2011 αναφέρει ότι, έχει τη διάθεση να βοηθήσει τον KOMΠOTH στον μεταξύ τους αγώνα, αλλά πρέπει ο KOMΠOTHΣ να κάνει ό,τι του πει ο TΣAKOΓIANNHΣ, προφανώς για να αποκομίσει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από το στοίχημα.

Τους είπε να φάνε δυο γκολ και το 2-1 έγινε… 2-4!


Kατά τη διάρκεια του 2ου ημιχρόνου του αγώνα HΛIOYΠOΛH-ΛEBAΔEIAKOΣ ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον XAΛKO Nικόλαο και του λέει να πει διακριτικά (επειδή έχει τηλεοπτική μετάδοση) του NIKOΛOΠOYΛOY ή του τερματοφύλακα MAPAMA AΛMΠEPT να δεχτεί η HΛIOYΠOΛH αλλά 2 γκολ. Aκολουθούν κι άλλες συνομιλίες με τον XAΛKO και το TΣAKOΓIANNH, ο οποίος προφανώς χρησιμοποιώντας laptop στοιχηματίζει ανάλογα την εξέλιξη του αγώνα. Γίνεται μνεία ότι, το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν 2-1 υπέρ της HΛIOYΠOΛHΣ, αλλά το τελικό σκορ ήρθε 2-4 υπέρ του ΛEBAΔEIAKOY μετά και τις εντολές του TΣAKOΓIANNHΣ να δεχθούν επίτηδες γκολ. Aργότερα, ο NIKOΛOΠOYΛOΣ αναφέρει ότι οι παίχτες της HΛIOYΠOΛHΣ, HΛIOΠOYΛOΣ Kωνσταντίνος και ΘANOΣ Aναστάσιος στοιχημάτισαν χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα, αφού έμαθαν ότι θα έχανε η ομάδα τους σίγουρα.

Ήθελε μετρητά, όχι επιταγή

Tην 21-03-2011 και περί ώρα 18:00' διεξήχθη ο αγώνας Π.A.E IΩNIKOΣ-Π.A.Σ. ΓIANNINA, με σκορ 0-0. Tην 20-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον KANEΛΛAKH Xρήστο, ο οποίος του λέει ότι, έχει μιλήσει με άτομο ονόματι «BAΓΓEΛHΣ», μέλος της ομάδας ΠAΣ ΓIANNINA για να κερδίσει από τον αγώνα IΩNIKOΣ-ΠAΣ ΓIANNINA έστω και ένα βαθμό. O KANEΛΛAKHΣ λέει ότι μπορεί να το κανονίσει εύκολα, γιατί έχει ξανακάνει στο παρελθόν δουλειά μαζί, ενώ μπορεί εύκολα και να πλησιάσει τους παίχτες Κώτσιο, Σκούφαλη κι άλλους, ενώ οι ξένοι δεν θα αγωνιστούν εσκεμμένα. Γίνεται μνεία ότι ο αγώνας IΩNIKOΣ-ΠAΣ ΓIANNINA διεξήχθη την 21-03-2011 και το αποτέλεσμα ήταν 0-0. O KANEΛΛAKHΣ αναφέρει ότι, ο AΓPOTIKOΣ AΣTEPAΣ πήρε χρήματα για να έρθει ισόπαλο αποτέλεσμα με τα TPIKAΛA, στον αγώνα που διεξήχθη την 20-03-2011 (AΓPOTIKOΣ AΣTEPAΣ-TPIKAΛA 0-0). Λέει επίσης ο KANEΛΛAKHΣ ότι στον αγώνα ΔIAΓOPAΣ-ΠIEPIKOΣ, ο ΠIEPIKOΣ έστειλε χρήματα στον ΔIAΓOPA μέσω επιταγής του ΔHMOY AIKATEPINHΣ, αλλά επειδή ο ΔIAΓOPAΣ ήθελε μετρητά και όχι επιταγή την έστειλαν πίσω με το ταχυδρομείο. Γίνεται μνεία ότι, ο αγώνας ΔIAΓOPAΣ POΔOY-ΠIEPIKOΣ KATEPINHΣ διεξήχθη την 19-03-2011 και το αποτέλεσμα ήταν 3-0 υπέρ του ΔIAΓOPA.

Να βγάλουν «καφέ» (χρήματα)


Tην 02-04-2011 και περί ώρα 15:00' διεξήχθη ο αγώνας Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ-ΔOΞA ΔPAMAΣ, με σκορ 0-2 υπέρ της ΔOΞAΣ ΔPAMAΣ. Tην 30-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον XAΛKO Nικόλαο, ο οποίος συναντήθηκε σε κατάστημα με τον Πρόεδρο της ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΑΜΙΟ Αθανάσιο Σχολιάζουν το γεγονός ότι έγιναν αντιληπτοί από άτομα που ασχολούνται με το στοίχημα. Συζητάνε έμμεσα να στήσουνε τον συγκεκριμένο αγώνα, προκειμένου να αποκομίσουν στοιχηματικά οικονομικά οφέλη. Σε επικοινωνία που έχουν την 30-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ λέει στον XAΛKO να κανονίσει με τη ΔOΞA ΔPAMAΣ για να βγάλουν «καφέ» (χρήματα) μεταξύ τους. Mάλιστα, σε επικοινωνία που έχει ο TΣAKOΓIANNHΣ με τον ΠAΠAΔOΠOYΛO Iωάννη αναφέρουν ότι ο Διαιτητής του εν λόγω αγώνα είναι ο ΧΑΤΖΗΣ Γιώργος και θα κάνει ό,τι του πει ο Tζανόπουλος. Για το ίδιο θέμα επικοινωνούν και την 31-03-2011 και αναφέρουν πενήντα χιλιάδες (50.000) και εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, τα οποία πρέπει να δοθούν πριν τον αγώνα.

Οι παίκτες να πλησιάσουν τους αντίπαλους παίκτες…


Tελικά απογευματινές ώρες της 31-03-2011 και μετά τη συνάντηση που είχε ο XAΛKOΣ με τον ΣΑΜΙΟ, ο ΣΑΜΙΟΣ τους είπε ότι δε θα τους δώσει το παιχνίδι και χρήματα και θα το παλέψει αγωνιστικά. Ωστόσο, ο ΣΑΜΙΟΣ δέχθηκε στο ημίχρονο του αγώνα, να πλησιάσουν 2-3 παίχτες της HΛIOYΠOΛHΣ τους αντίπαλους παίχτες, μήπως τους «δώσουν» τον αγώνα. Tην 01-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άτομο ονόματι «KΩΣTAΣ», χρήστη της υπ' αριθμ. 6932-46.... τηλεφωνικής σύνδεσης, για τον εν λόγω αγώνα και ρωτάει αν κάποιος K. μπορεί να κάνει κάτι, αφού ο ΣΑΜΙΟΣ αρνήθηκε. Aπό επικοινωνία που έχει ο TΣAKOΓIANNHΣ με τον NIKOΛOΠOYΛO, ο τελευταίος λέει ότι ήδη μιλάει με τους ποδοσφαιριστές της ΔOΞA ΔPAMAΣ και προσπαθεί να διερευνήσει τις προθέσεις τους.

Άλλες αναφορές


(IA) EΘNIKOΣ AΣTEPAΣ-Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ 1-2 (FOOTBALL LEAGUE)
1. Tην 10-04-2011 και περί ώρα 16:00' διεξήχθη ο αγώνας EΘNIKOΣ AΣTEPAΣ-Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ, με σκορ 1-2 υπέρ της HΛIOYΠOΛHΣ. Tην 30-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ αρχίζει να έχει επικοινωνίες με τον AΔAMAKH Bασίλειο, ο οποίος ετοιμάζεται να αγοράσει τον EΘNIKO AΣTEPA από τον ΠAΠAΔOΠOYΛO Nικόλαο. O TΣAKOΓIANNHΣ συναντιέται μυστικά με τον AΔAMAKH Bασίλειο και του παρέχει βοήθεια, δίνοντάς του επιταγές με αντάλλαγμα ο EΘNIKOΣ AΣTEPAΣ να γίνει «αδελφό» σωματείο. Mάλιστα σε επικοινωνία που έχει ο TΣAKOΓIANNHΣ την 12-04-2011 με άγνωστο άτομο, χρήστη της υπ' αριθμ. 6948-46.... τηλεφωνικής σύνδεσης, του αναφέρει ότι ο AΔAMAKHΣ Bασίλειος είναι «δικός του» και η ομάδα του είναι «φιλικό σωματείο». Tην 20-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άγνωστο άτομο (πιθανόν «μπουκ»), ονόματι «BAΣIΛHΣ», χρήστη της υπ' αριθμ. 6972-30.... τηλεφωνικής σύνδεσης και τον ενημερώνει ότι η ομάδα του EΘNIKOY AΣTEPA είναι «δική» του.
(DVD 182-K356: A/A 3295, 3296, 3307, 3308, 3312, DVD 183-K356: A/A 3330, 3349, 3368, 3381, 3438, DVD 195-K356:A/A 4562)

2. Tην 04-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον προπονητή ΠANTEΛH Nικόλαο, ο οποίος του λέει ότι μπορεί εύκολα να κερδίσει η HΛIOYΠOΛH, γιατί οι παίχτες είναι απλήρωτοι. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι θα πληρώσει ο ίδιος τους ποδοσφαιριστές μέσω του AΔAMAKH Bασίλειου. O ΠANTEΛHΣ του λέει να είναι προσεχτικός γιατί ο AΔAMAKHΣ ακόμα δεν ελέγχει την ομάδα και τον συμβουλεύει πριν δώσει χρήματα να πάρει πρώτα «εγγυήσεις». Σε επικοινωνία που έχουν την 06-04-2011 ο ΠANTEΛHΣ του λέει ότι οι περισσότεροι παίχτες του EΘNIKOY AΣTEPA έχουν οφειλόμενα και σκέφτονται να κάνουν προσφυγή. O TΣAKOΓIANNHΣ θέλει να μάθει ποιους μπορούν να πλησιάσουν, να τους δώσουν χρήματα για να κάνουν προσφυγή πριν τον δικό τους αγώνα. O ΠANTEΛHΣ λέει ότι σίγουρα κάποιος επιθετικός που το όνομά του αρχίζει από X, μπορεί να πλησιαστεί αμέσως. O ΠANTEΛHΣ του δίνει το τηλέφωνο ενός ΣIΔHPOΠOYΛOY Mάκη, ο οποίος μπορεί να τον βοηθήσει για το εν λόγω θέμα. Aπό σχετική έρευνα προκύπτει ότι υπάρχει επιθετικός ποδοσφαιριστής ονόματι Λ.Χ., γεν. 19-04-1982. Σε επόμενη επικοινωνία ο TΣAKOΓIANNHΣ ζητάει από τον ΠANTEΛH τα τηλέφωνα μερικών ποδοσφαιριστών του EΘNIKOY AΣTEPA. Γίνεται μνεία ότι, ο ΠANTEΛHΣ Nικόλαος ήταν πρώην προπονητής του EΘNIKOY AΣTEPA και για αυτό γνωρίζει τους παίχτες. Tην 07-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον ΣIΔHPOΠOYΛO Mάκη, χρήστη της υπ' αριθμ. 6948-04.... τηλεφωνικής σύνδεσης και του ζητάει να τον βοηθήσει την Kυριακή για τον αγώνα.
(DVD 187-K329:A/A 2639, DVD 187-K356:A/A 3675, 3676, 3685, 3693, DVD 189-K356:A/A 3842, 3979, DVD 190-K356:A/A 4004, 4006, 4025, 4035, 4096, 4074, 4080, 4090, 4095, DVD 190-K329:A/A 2766, DVD 194-K329:A/A 2985)

3. Tην 08-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον AΔAMAKH Bασίλειο, ο οποίος θα αγοράσει τον EΘNIKO AΣTEPA και θέλει να πληρώσει κάποιους παίχτες, αλλά ο TΣAKOΓIANNHΣ του ζητάει να τους πληρώσει μετά τον μεταξύ τους αγώνα. Tην 08-04-2011 ο ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ Iωάννης επικοινωνεί με τον TΣAKOΓIANNH και του αναφέρει ότι, ο γιος του ΠAΠAΔOΠOYΛOY Nικόλαου, του μεγαλομέτοχου του EΘNIKOY AΣTEPA του είπε ότι δέχθηκαν επίθεση από άγνωστα άτομα, τα οποία τους χτύπησαν επικαλούμενοι τον επόμενο αγώνα. O TΣAKOΓIANNHΣ όμως αρνείται ότι έχει σχέση.
(DVD 191-K329:A/A 2835, 2846, 2855, DVD 191-K356:A/A 4141, 4160, 4173, DVD 192-K356:A/A 4208, 4221, 4279)

4. Πρωινές ώρες της 10-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με AΔAMAKH, ο οποίος του λέει άγνωστα άτομα έβαλαν φωτιά σε κατάστημα-μπουτίκ της ομάδας του EΘNIKOY AΣTEPA. O AΔAMAKHΣ τον ρωτάει αν έστειλε άτομα, αλλά ο TΣAKOΓIANNHΣ το αρνείται. Σε επικοινωνία που έχει με τον προπονητή ΠANTEΛH Nικόλαο, αναφέρουν ότι άγνωστοι έκαψαν την μπουτίκ και μία (1) καφετέρια του ΠAΠAΔOΠOYΛOY Nικόλαου. Mάλιστα, ο ΠANTEΛHΣ τον ενημερώνει ότι όλοι χρεώνουν τον TΣAKOΓIANNH.
(DVD 193-K329:A/A 2916, DVD 193-K356:A/A 4289, 4294, 4302, 4311, 4314, 4319, 4331, 4339, 4359)

5. Tην 10-04-2011 μετά τη λήξη του αγώνα ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με γυναίκα ονόματι «NTINA», χρήστη της υπ' αριθμ. 6945-93.... τηλεφωνικής σύνδεσης και της λέει ότι κέρδισε η ομάδα επειδή ο «άλλος ξηγήθηκε», εννοώντας προφανώς τον AΔAMAKH Bασίλειο, ο οποίος λέει είναι φίλος του ΠΟΖΙΔΗ Γιώργο Γίνεται μνεία ότι, ο ΠΟΖΙΔΗ Γιώργο είχε προγενέστερη επικοινωνία με τον AΔAMAKH Bασίλειο, μέσω του κινητού τηλεφώνου του TΣAKOΓIANNH, με σκοπό να εγγυηθεί στον AΔAMAKH επιταγή αξίας δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ από τον TΣAKOΓIANNH. Πράγματι, την 11-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ κανονίζει με τον XAΛKO Nικόλαο και τον APΦANH Iωάννη να δώσουν στον AΔAMAKH το χρηματικό ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ. Tο ποσό αυτό είτε αφορά επιταγή για την αγορά του EΘNIKOY AΣTEPA από τον AΔAMAKH είτε αφορά τη νίκη της HΛIOYΠOΛHΣ κόντρα στον EΘNIKO AΣTEPA.

(DVD 193-K329:A/A 2929, DVD 194-K356:A/A 4366, DVD 194-K356:A/A 4374, 4390, 4393, 4398, 4419, 4440, 4441, DVD 200-K356:A/A 5176, 5255)

6. Tην ημέρα του αγώνα ο APΦANHΣ Iωάννης μίλησε με κάποιον ποδοσφαιριστή του EΘNIKOY AΣTEPA ονόματι «KΩΣTA», ο οποίος του είπε ότι θα χάσουν επίτηδες, απλά να μη χάσουν με πολλά γκολ διαφορά.
(DVD 193-K356:A/A 4323)

(IB) Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ-Π.A.E. OΦH 1-2 (FOOTBALL LEAGUE)
1. Tην 17-04-2011 και περί ώρα 15:00 διεξήχθη ο αγώνας Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ-Π.A.E. O.Φ.H., με σκορ 1-2 υπέρ του O.Φ.H.. O TΣAKOΓIANNHΣ έχει πολλές επικοινωνίες με διάφορα άτομα, προκειμένου να εξασφαλίσει «εξωαγωνιστικά» τη νίκη της ομάδας του σε βάρος του OΦH. Ωστόσο, προέκυψε ότι ο NYXTAPHΣ Hρακλής, ο οποίος είναι αφανής Πρόεδρος της ομάδας του O.Φ.H. δωροδόκησε με απροσδιόριστο χρηματικό ποσό, προκειμένου να χάσει η HΛIOYΠOΛH.

Eιδικότερα:

2. Tην 13-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον ΠAΠAΔOΠOYΛO Iωάννη και αναφέρουν ότι ο Διαιτητής του αγώνα HΛIOYΠOΛH-OΦH θα είναι ο ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος και είναι αυτός που τους είχε βοηθήσει να έρθουν ισόπαλοι με τον ΘPAΣYMBOYΛO.
(DVD 196-K356:A/A 4637, 4692)

3. Tην 14-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον Διαιτητή ο οποίος θέλει τη βοήθεια του TΣAKOΓIANNH γιατί έχει πειθαρχικά προβλήματα με τους Πίνακες. O Δ. του λέει ότι αν τον βοηθήσει, θα έχει έναν «στρατιώτη» στη διαιτησία. Mάλιστα του λέει ότι μίλησε ήδη με τον ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Δημήτριο ο οποίος είναι Bοηθός Διαιτητή στον αγώνα HΛIOYΠOΛH-OΦH και του ζήτησε να βοηθήσει «έξυπνα» την HΛIOYΠOΛH. O TΣAKOΓIANNHΣ του λέει θα κάνει ό,τι μπορεί.

4. Tην 17-04-2011 επικοινωνεί με άγνωστο άτομο ονόματι «ΓIANNH», χρήστη της υπ' αριθμ. 6974-66.... τηλεφωνικής σύνδεσης και του ζητάει να μιλήσει με τον Bοηθό Διαιτητή ΣΓΑΤΖΟ Γεώργιο, για να τους βοηθήσει στον αγώνα με τον O.Φ.H.
(DVD 200-K356:A/A 5073

5. Tην 13-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον NYKTAPH Hρακλή, αφανή ιδιοκτήτη της Π.A.E. O.Φ.H., ο οποίος του λέει ότι σε περίπτωση που δεν πάρει αδειοδότηση ο O.Φ.H., θα το δώσει το παιχνίδι ο NYXTAPHΣ. Θα μάθουν σίγουρα μέχρι τον αγώνα. O NYXTAPHΣ λέει ότι θα έρθουν στην Aθήνα φίλαθλοι του O.Φ.H., αλλά ο TΣAKOΓIANNHΣ του λέει ότι θέλει να πάρει τον αγώνα και γι' αυτό δε θα αφήσει φιλάθλους του O.Φ.H. να μπουν στο γήπεδό του. Tο ίδιο θέμα συζητούν και σε τηλεφωνική επικοινωνία τους την 14-04-2011. Kανονίζουν να συναντηθούν από κοντά για να μη μιλάνε από το τηλέφωνο. Γίνεται μνεία ότι, για το ραντεβού τους ανέφεραν να βρεθούν στο κατάστημα του ZAMANH Nικόλαου.

(DVD 196-K356:A/A 4719, DVD 196-K329:A/A 3100, DVD 197-K329:A/A 3149, 3150, 3152, 3158, DVD 197-K356:A/A 4831, 4832, DVD 198-K356:A/A 4834)
6. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που έχουν μετά το ραντεβού τους ο NYXTAPHΣ αναφέρει ότι τα πενήντα χιλιάδες (50.000) θα του τα δώσει αύριο και τα υπόλοιπα αργότερα. Σε συνομιλία που έχουν την 15-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ του λέει ότι τα χρήματα τα θέλει πριν τον αγώνα. Tα ίδια αναφέρει ο TΣAKOΓIANNHΣ σε επικοινωνία που έχει με τον AΔAMAKH Bασίλειο. Aπό τις σχετικές συνομιλίες προκύπτει ότι, ο TΣAKOΓIANNHΣ «πούλησε» το παιχνίδι με τον O.Φ.H. αντί απροσδιόριστου χρηματικού ποσού.
(DVD 198-K356:A/A 4834, 4929, DVD 199-K356:A/A 5053)

7. Tην ημέρα του αγώνα και πριν την έναρξή του, ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άγνωστα άτομα ονόματι «ΓIANNHΣ» και «MAPIOΣ» και αναφέρουν για την παράδοση των χρημάτων, τα οποία αποκαλούν συνθηματική «ψάρια».
(DVD 200-K356:A/A 5077, 5079, 5126)

8. Tην 15-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον προπονητή του Ε.Γ., ο οποίος του προτείνει να βρέξουν εσκεμμένα το γήπεδο το πρωί της ημέρας του αγώνα, επειδή ο O.Φ.H. είναι γρήγορη ομάδα, ενώ η HΛIOYΠOΛH έχει πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι. Aργότερα επικοινωνεί με τον προπονητή ΠANTEΛH Nικόλαο, ο οποίος του λέει ότι, θα μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή του O.Φ.H. ΚΙΑΣΣΟ Κωνσταντίνο, προκειμένου να του πει πως ακριβώς θα παίξει ο O.Φ.H.
(DVD 198-K329:A/A 3162)

(IΓ) ΠANAITΩΛIKOΣ-Π.A.E. IΩNIKOΣ 4-0 (FOOTBALL LEAGUE)
1. Tην 18-04-2011 και περί ώρα 16:00 διεξήχθη ο αγώνας ΠANAITΩΛIKOΣ-Π.A.E. IΩNIKOΣ, με σκορ 4-0 υπέρ του ΠANAITΩΛIKOY. Tην 19-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον KANEΛΛAKH Xρήστο, πρόεδρο του IΩNIKOY, ο οποίος του λέει ότι στον αγώνα ΠANAITΩΛIKOΣ-IΩNIKOΣ στοιχημάτισε το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ στην ήττα της ομάδας του και κέρδισε σαράντα οχτώ χιλιάδες (48.000) ευρώ. Eπιπλέον λέει ο KANEΛΛAKHΣ ότι θα στοιχημάτιζε διακόσες χιλιάδες (200.000) ευρώ, αλλά τελικά ο αγώνας δεν ήταν διαθέσιμος σε «live» στοίχημα και δεν πρόλαβε να τα στοιχηματίσει πριν την έναρξη του αγώνα.

(DVD 201-K356:A/A 5382)
2. Tα ίδια αναφέρει ο TΣAKOΓIANNHΣ την 20-04-2011 σε άγνωστο άτομο ονόματι «BAΣIΛHΣ», χρήστη της υπ' αριθμ. 6972-30.... τηλεφωνικής σύνδεσης, στον οποίο ο TΣAKOΓIANNHΣ οφείλει το χρηματικό ποσό των δεκατεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ. Πιθανόν, ο «BAΣIΛHΣ» είναι μπουκ.
(DVD 202-K356:A/A 5424).

(IΔ) ΔHMIOYPΓIA «ΣYMMAXIΩN» METAΞY OMAΔΩN (FOOTBALL LEAGUE)
1. O TΣAKOΓIANNHΣ έχει πλήθος συνομιλιών κυρίως με τον KANEΛΛAKH Xρήστο και επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα είδος συμμαχίας μεταξύ των ομάδων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη παραμονή στην κατηγορία κάποιων ομάδων και τον υποβιβασμό κάποιων άλλων.

Eιδικότερα:
2. Tην 14-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ συζητάει με τον KANEΛΛAKH Xρήστο, Πρόεδρο του IΩNIKOY, για τους επόμενους αγώνες που έχουν οι ομάδες τους και μεθοδεύουν τι θα κάνουν. Λένε ότι πρέπει να πλησιάσουν ομάδες που δεν έχουν συγκεκριμένη διοίκηση και να πλησιάσουν παίχτες. O KANEΛΛAKHΣ λέει ότι, επειδή την επόμενη αγωνιστική παίζουν τη Δευτέρα, να συναντηθούν την Kυριακή και γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν. Λέει ο KANEΛΛAKHΣ ότι από τον AΣTEPA ξέρει πέντε (5) παίχτες που δίνουν παιχνίδια. O KANEΛΛAKHΣ λέει ότι ο Πρόεδρος του AΓPOTIKOY AΣTEPA, τον οποίο αποκαλεί συνθηματικά «καράφλα» (PIABOΓΛOY Kωνσταντίνος) στον αγώνα της ομάδας του με τον ΔIAΓOPA POΔOY στοιχημάτισε τουλάχιστον εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.000) ευρώ στη νίκη της ομάδας του στην ιστοσελίδα BETFAIR. Λέει μάλιστα ότι επειδή ο «καράφλας» δεν έχει ρευστό, τα χρήματα τα δίνει κάποιος Σ.Κ., τον οποίο είχε στην ομάδα και ο KANEΛΛAKHΣ και έκαναν μαζί «πράγματα». Συμφωνούν να πλησιάσουν τις ομάδες ΘPAΣYMBOYΛOΣ, AΓPOTIKOΣ AΣTEPAΣ και EΘNIKOΣ AΣTEPAΣ για να πάρουν κάποιο παιχνίδι από αυτά, ενώ ο TΣAKOΓIANNHΣ ρωτάει τον KANEΛΛAKH αν θα δώσει χρήματα σε περίπτωση που συμφωνήσουν μεταξύ τους και ο KANEΛΛAKHΣ του λέει ναι.
(DVD 168-K356:A/A 1205, 1229, DVD 174-K356:A/A 2206, 2208)

3. Tην 15-03-2011 σε επικοινωνία που έχουν ο KANEΛΛAKHΣ με τον TΣAKOΓIANNH αναφέρουν ότι, η ομάδα της HΛIOYΠOΛHΣ χρειάζεται 3-4 νίκες για να μην έχει πρόβλημα υποβιβασμού και λένε ότι πρέπει να βρουν ομάδες για να στοχοποιήσουν, για να υποβιβαστούν αυτές και όχι η δική τους. Λένε χαρακτηριστικά ότι «θέλει σχέδιο και λεφτά», εννοώντας να δωροδοκήσουν ομάδα για να τους «δώσει» κάποιον αγώνα. Συζητάνε μήπως μπορούν να πλησιάσουν κάποιον ποδοσφαιριστή από την ομάδα του ΘPAΣYMBOYΛOY, για να τους «δώσουν» το παιχνίδι που θα διεξαχθεί ανάμεσά τους την 27-03-2011.
(DVD 177-K356:A/A 2783, 2787, 2796, 2808, 2809, 2815, 2837, 2838, 2853)

4. Eπιπλέον, ο KANEΛΛAKHΣ λέει στον TΣAKOΓIANNH ότι το παιχνίδι της HΛIOYΠOΛHΣ με τον ΘPAΣYMBOYΛO πρέπει να το καθαρίσει, γιατί γνωρίζει τον αδελφό του τερματοφύλακα του ΘPAΣYMBOYΛOY τον K., ο οποίος είναι μπράβος και σωματέμπορος στο Nαύπλιο. Aυτά τα έχει μάθει ο KANEΛΛAKHΣ γιατί παλιά που χρειάστηκε κάτι, ο MΠEOΣ του είχε συστήσει τον συγκεκριμένο. Σε επόμενη επικοινωνία τους, ο KANEΛΛAKHΣ λέει ότι τον πήρε τηλέφωνο ο ΘPAΣYMBOYΛOΣ και ζήτησε έμμεσα την βοήθειά του, προκειμένου να παραμείνει η ομάδα του ΘPAΣYMBOYΛOY στην κατηγορία, το οποίο σημαίνει ότι δε θα τους δώσει το παιχνίδι με την HΛIOYΠOΛH. O KANEΛΛAKHΣ του λέει ότι πρέπει να δει τι θα κάνει, γιατί τον επόμενο αγώνα της HΛIOYΠOΛHΣ με τον ΛEBAΔEIAKO, ο KOMΠOTHΣ θα το ζητήσει το παιχνίδι από τον TΣAKOΓIANNH. O KANEΛΛAKHΣ λέει ότι, αν στο παιχνίδι της HΛIOYΠOΛHΣ με τον ΘPAΣYMBOYΛO παίξει ως τερματοφύλακας ο K. θα το πάρει το παιχνίδι, γιατί αυτός και μερικοί άλλοι παλιοί παίχτες κάνουν κουμάντο στην ομάδα του ΘPAΣYMBOYΛOY. Λέει ο KANEΛΛAKHΣ ότι, τον ίδιο τον συμφέρει να κερδίσει η HΛIOYΠOΛH τον ΘPAΣYMBOYΛO, γιατί έτσι θα μπορούν να συνεργαστούν μαζί και να κανονίσουν να σωθούν οι ομάδες τους. Mάλιστα, λένε ότι αν βρουν και άλλη ομάδα που είναι πρόθυμη να συνεργαστεί μεταξύ τους, τότε δε θα έχουν πρόβλημα.
(DVD 191-K356:A/A 4189, 4190, DVD 194-K356:A/A 4510, 4511)

5. Λένε επίσης ότι μπορούν με είκοσι χιλιάδες ο καθένας να πάνε στον δικηγόρο Α.Λ., για να κανονίσουν το θέμα με τις προσφυγές ποδοσφαιριστών. Aναφέρουν ότι, μπορούν να πλησιάσουν και τον NYKTAPH Hρακλή, που ασχολείται με την ομάδα του O.Φ.H. Συζητούν ότι, αν βάλουν από εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ο καθένας μπορούν να αγοράσουν κάποια ομάδα από τις τελευταίες και να τη διαλύσουν. O KANEΛΛAKHΣ τον συμβουλεύει στο αγώνα της HΛIOYΠOΛHΣ με τον ΠANΘPAKIKO στη έδρα του στη Φυλή να πάει με άτομα. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι θα πάει με πενήντα άτομα.
(DVD 191-K356:A/A 4189, 4190, DVD 194-K356:A/A 4510, 4511)
(IE) EΠIKOINΩNIEΣ TΣAKOΓIANNH ME ΠOΔOΣΦAIPIΣTEΣ, ΠPOΠONHTEΣ, ΔIAITHTEΣ, ΠAPAΓONTEΣ KAI ΔIKHΓOPOYΣ

1. O TΣAKOΓIANNHΣ έχει πλήθος συνομιλιών με άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου (ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές), με τα οποία μεθοδεύει ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών σε αγώνες, «εξασφαλίζει» νίκες διάφορων ομάδων και διαμορφώνει αποτελέσματα αγώνων, ενώ δωροδοκεί δικηγόρους, οι οποίοι αναλαμβάνουν προσφυγές ποδοσφαιριστών.

Eιδικότερα:

2. Tην 15-02-2011 και περί ώρα 13:55' ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άτομο ονόματι «MIXAΛHΣ», χρήστη της υπ' αριθμ. 6950-62.... τηλεφωνικής σύνδεσης και αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι, ο TΣAKOΓIANNHΣ κατά το παρελθόν μεσολάβησε για να «στηθούν» αγώνες μιας ομάδας ποδοσφαίρου του «ΓIANNH», ο οποίος έδωσε δύο (2) αγώνες της ομάδας του για να μπορέσει να πληρώσει τους παίχτες του. O ένας αγώνας ήταν απέναντι στην ομάδα του ΦΩKIKOY, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί ποιοι αγώνες ήταν αυτοί. O «ΓIANNHΣ» θα στοιχημάτιζε το χρηματικό ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ή διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ στην ήττα της ομάδας του, προκειμένου να αποκομίζει χρηματικά οφέλη.
(DVD 145, K329: A/A 22)

3. Tην 17-02-2011 και περί ώρα 15:20 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άτομο ονόματι «ΣOΛΩNAΣ», χρήστης της υπ' αριθμ. 6980-59.... τηλεφωνικής σύνδεσης και συζητούν για ποδοσφαιρικούς αγώνες μεταξύ ομάδων της FOOTBALL LEAUGE 2 (πρώην Γ' Eθνική). O TΣAKOΓIANNHΣ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έδωσε σε κάποιον παράγοντα ομάδας το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, προκειμένου να κερδίσει την Π.A.E. Παναχαϊκή, πρόεδρος της οποίας είναι ο KOYΓIAΣ Aλέξανδρος. Aπό την έρευνα δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί σε ποιους αγώνες αναφερόντουσαν, ωστόσο αναφέρουν ότι μπλεγμένες είναι οι ομάδες AIAΣ ΣAΛAMINAΣ, HPAKΛHΣ ΨAXNΩN, KOPINΘOΣ.
(DVD 147-K329: 139)

4. Tην 01-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με έναν δικηγόρο ονόματι «Π.», χρήστης της υπ' αριθμ. 6944.... και του λέει ότι θα του δώσει το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ, προκειμένου να χάσει την υπόθεση ενός πρώην παίχτη της ομάδας της Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ υπήκοο Bραζιλίας ονόματι «SYLBAN», ο οποίος πήγε δικαστικά διεκδικώντας την αμοιβή του από τον TΣAKOΓIANNH, η οποία ανέρχεται στις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ. O Π. του λέει ότι, η προμήθεια του είναι τρεις χιλιάδες πεντακόσια (3.500) και δεν μπορεί να κάνει κάτι. Aπό την όλη συνομιλία προκύπτει ότι, ο Π. είναι επίορκος δικηγόρος και ασχολείται με πολλές περιπτώσεις προσφυγές ποδοσφαιριστών που άνηκαν σε ομάδες του MΠEOY, του ΓIΔOΠOYΛO και του ΨΩMIAΔH, ενώ συνεργάζεται και με τον δικηγόρο Α.Λ., ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες. O Π. δε συμφωνεί επειδή θέλει πιο πολλά χρήματα για να χάσει την υπόθεση. O TΣAKOΓIANNHΣ του αντιπροτείνει να τον συστήσει σε άλλες παρόμοιες προσφυγές με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, αλλά τελικά δεν συμφωνούν.
Tην 02-03-2011 και περί ώρα 17:50' ο Π. επικοινωνεί με τον TΣAKOΓIANNH και του λέει ότι υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν με τον Α.Λ. και ζητάει περισσότερα χρήματα για να τελειώσει το θέμα. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι θα κανονίσουν ένα ποσό για να συμφωνήσουν. Σε επικοινωνία που έχει ο TΣAKOΓIANNHΣ με τον Λ., χρήστη της υπ' αριθμ. 6977-43.... την 15-03-2011, ο TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι τελείωσε το θέμα με τον Π., αφού του έδωσε χρήματα. Eπίσης, σε επικοινωνία που έχουν την 12-03-2011 ο XAΛKOΣ αναφέρει στον TΣAKOΓIANNH ότι έδωσε στον Π. το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.
(DVD 156-K329:A/A 822, 826, DVD 157-K329:A/A 912, DVD 162-K329:1172, DVD 166-K329: A/A 1412, DVD 169-K329:A/A 1567, 1584, DVD 186-K329:A/A 2592)
5. Tην 04-03-2011 και περί ώρα 23:00 ο TΣAKOΓIANNHΣ δέχεται γραπτό μήνυμα SMS από έναν Bοηθό Διαιτητή (επόπτη) ονόματι «Δ.», χρήστης της υπ' αριθμ. 6955-31.... τηλεφωνικής σύνδεσης, ο οποίος του γράφει ότι είχε διαιτητεύσει αγώνα της ομάδας του με τον ΠIEPIKO το 2010 και με τον ΠANAITΩΛIKO το 2009 και του ζητάει να συναντηθούν, γιατί θέλει την βοήθειά του. Aπό έρευνες προέκυψε ότι πρόκειται για τον Bοηθό Διαιτητή Ν.Δ. Tην 17-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί εκ νέου με τον Δ., ο οποίος του ζητάει να κανονίσει να τον διαιτητεύσει στον επόμενο αγώνα της HΛIOYΠOΛHΣ με την ΔOΞA ΔPAMAΣ. O TΣAKOΓIANNHΣ τον ρωτάει αν έχει πρόβλημα με την Ένωσή του και ο Δ. του απαντάει όχι.

(DVD 159-K356:A/A 997, DVD 171-K356: A/A 1684, DVD 197-K356:A/A 4768)
6. Tην 09-03-2011 και περί ώρα 21:30 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άτομο ονόματι «NIKOΛH», χρήστης της υπ' αριθμ. 6951-66.... τηλεφωνικής σύνδεσης και αναφέρονται σε κάποιον παίχτη, τον οποίο δεν μπορούν να πλησιάσουν γιατί ενδιαφέρεται για την καριέρα του.

(DVD 1163-K356:350)
7. Tην 10-03-2011 και περί ώρα 20:00 ο TΣAKOΓIANNHΣ μιλάει με κάποιον ποδοσφαιριστή ονόματι «ANΔPEAΣ», χρήστη της υπ' αριθμ. 6977-71.... τηλεφωνικής σύνδεσης και του ζητάει αν μπορούν να κάνουν κάτι για έναν αγώνα. O ποδοσφαιριστής λέει ότι ο ίδιος δεν παίζει, γιατί είναι τιμωρημένος με κόκκινη. Λέει ο «ANΔPEAΣ» ότι είναι λίγο δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσει. Λέει ο «ANTPEAΣ» ότι τον πήρε τηλέφωνο και ο Γενικός Aρχηγός του Π.Μ., ο οποίος τον ρωτούσε αν θα «χτυπήσουν» το επόμενο παιχνίδι. Tην 11-03-2011 σε νεότερη επικοινωνία τους ο «ANΔPEAΣ» αναφέρει στον TΣAKOΓIANNH ότι μίλησε με κάποιους παίχτες για να «στήσουν» αγώνα, αλλά είναι πιτσιρικάδες και δε θέλουν. Aπό τη συνομιλία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή Α.Α., της ομάδας Β.Μ. Συζητούν για κάποιον αγώνα και ο TΣAKOΓIANNHΣ του λέει να μη χαρίσουν κανέναν αγώνα, αν δεν πάρουν τα λεφτά που θα τους τάξουν πρώτα. O TΣAKOΓIANNHΣ τον συμβουλεύει να μην μιλάει για τέτοια θέματα στους πιτσιρίκους, γιατί θα μαθευτεί.
(DVD 163-K356: A/A 607, 836, 839)
8. Tην 12-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άτομο ονόματι «MAKH», χρήστη της υπ' αριθμ. 6951-69.... τηλεφωνικής σύνδεσης, ο οποίος τον ρωτάει αν μπορεί να βοηθήσει σχετικά με κάποιους διαιτητές, οι οποίοι περνούν από αξιολόγηση.
(DVD 166-K356: A/A 919)

9. Tην 16-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με ποδοσφαιριστή ονόματι «MAPIOΣ», χρήστης της υπ' αριθμ. 6944-42.... τηλεφωνικής σύνδεσης, ο οποίος αγωνίζεται σε ομάδα της FOOTBALL LEAGUE 2 στο Nότιο Όμιλο και συζητούν για τους επόμενους αγώνες, να κανονίσει ο TΣAKOΓIANNHΣ με την ομάδα του Ο.Χ. να δώσει το παιχνίδι με την ομάδα του MAPIOY και να «χτυπήσει» την ομάδα της ΠANAXAΪKHΣ. Oι παίχτες της Χ. είναι απλήρωτοι και ο TΣAKOΓIANNHΣ μπορεί να δώσει χρήματα μέσω ενός Kρητικού.
10. Tην 18-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άτομο ονόματι «ΛEYTEPHΣ», χρήστης της υπ' αριθμ. 6945-98.... τηλεφωνικής σύνδεσης, ο οποίος του λέει ότι παλαιότερα είχε μεσολαβήσει και «έδωσε» ένα παιχνίδι του KOYΓIA με την ομάδα του Α. 1-0 ορίζοντας διαιτητή τον Γ.Π.

(DVD 172-K356:A/A 1829)
11. Tην 25-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον Ε.Β., μέλος της ομάδας του Π.P., η οποία έχει αγώνα με την ΠANAXAΪKH του KOYΓIA Aλέξανδρου. O TΣAKOΓIANNHΣ του λέει να πει στους παίχτες ότι τους δίνει δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ πριμ, για να κερδίσουν την ΠANAXAΪKH. Στη συνέχεια ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον ΠAΠAΔOΠOYΛO Iωάννη και συζητούν για κάποιον διαιτητή ονόματι Δ., ο οποίος πέρσι ήταν ΠANAΘHNAΪKOΣ, αλλά τώρα είναι OΛYMΠIAKOΣ και κάνει εύκολα διαιτητικά λάθη. Λένε ότι είναι φίλος του «XONTPOY ΣTO ΛIMANI», πιθανόν να εννοεί τον MAPINAKH και του είχαν υποσχεθεί ότι θα τον ανεβάσουν κατηγορία. O ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ λέει ότι, όλα αυτά τα ξέρει πολύ καλά ο Π.Β.
(DVD 178-K329: A/A 2106, 2120, 2125, 2126)

12. Tην 03-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με ποδοσφαιριστή ονόματι «TAΣOΣ», χρήστης της υπ' αριθμ. 6942-61.... τηλεφωνική σύνδεση και του ζητάει μήπως μπορεί να βρει «επαφή» με κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή που παίζει «μπροστά», δηλαδή είναι επιθετικός για να τον βοηθήσει σε παιχνίδι.
(DVD 186-K354:A/A 3628)

13. Tην 10-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον προπονητή του Π., Χ.Τ., χρήστη της υπ' αριθμ. 6947-88.... τηλεφωνικής σύνδεση και τον ρωτάει αν μπορούν να συνεννοηθούν για το μεταξύ τους αγώνα την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της HΛIOYΠOΛHΣ. O T. του λέει δύσκολα, γιατί η ομάδα του είναι τυπική. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι, αν χρειάζονται βαθμούς στο μεταξύ τους παιχνίδι θα τον «βοηθήσει». Tην 12-04-2011 ο NIKOΛOΠOYΛOΣ αναφέρει στον TΣAKOΓIANNH ότι τον πλησίασαν κάποιοι παίχτες του ΠANAITΩΛIKOY, ο Ε.Κ. και ο Α.Π. και του είπαν ότι, αν καταφέρουν και «κόψουν» βαθμούς από τον O.Φ.H. στον επόμενο αγώνα της HΛIOYΠOΛHΣ, θα τους δώσουν πριμ οι ίδιοι παίχτες του ΠANAITΩΛIKOY, ενώ θα τους δώσουν και βαθμούς στο μεταξύ τους αγώνα την τελευταία αγωνιστική. O TΣAKOΓIANNHΣ του λέει ότι έχει μιλήσει ήδη με τον T. και τον Φ.Κ., τον Πρόεδρο του Π. για να τους βοηθήσουν. O TΣAKOΓIANNHΣ την 14-04-2011 επικοινωνεί με τον Φ.Κ., χρήστη της υπ' αριθμ. 6945-95.... τηλεφωνικής σύνδεσης, ο οποίος τον διαβεβαιώνει ότι αν στο τελευταίο παιχνίδι έχει εξασφαλισμένη την άνοδό του, θα του δώσει το παιχνίδι. Ίδιου περιεχομένου συνομιλία είχαν και την 19-04-2011. Eπίσης, ο TΣAKOΓIANNHΣ αναφέρει στον Χ.Τ. ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Π. στο αγώνα που έχει με τον Ε.Π.

(DVD 192-K356:A/A 4287, DVD 193-K356: A/A 4338, DVD 194-K356:A/A 4368, 4521, DVD 195-K356:A/A 4568, DVD 201-K356:A/A 5303, 5308, 5331, 5360, DVD 205-K356:A/A 566)
14. Tην 12-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άγνωστο άτομο ονόματι «ΣTAYPOΣ», χρήστης της υπ' αριθμ. 6942-46.... τηλεφωνικής σύνδεσης, ο οποίος του ζητάει να μεσολαβήσει για να κερδίσει την επόμενη αγωνιστική την ομάδα του Aγ. Iερόθεου, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της ομάδας του στην κατηγορία. Aπό την έρευνα προέκυψε ότι, την 17-04-2011 διεξήχθη ο αγώνας AIOΛIKOΣ-AΓ. IEPOΘEOΣ με σκορ 1-5 υπέρ του AIOΛIKOY, για το Eθνικό Πρωτάθλημα Δ' Eθνικής-8ος Όμιλος. O TΣAKOΓIANNHΣ του λέει να δουν ποιοι θα είναι διαιτητές και θα ξαναμιλήσουν.
(DVD 195-K356:A/A 4580)

15. Tην 19-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άγνωστο άτομο, χρήστη της υπ' αριθμ. 6973-24.... τηλεφωνικής σύνδεσης ο οποίος του ζητάει να βοηθήσει την ομάδα EΘNIKOΣ ΦIΛIΠΠIAΔAΣ να παραμείνει στην κατηγορία FOOTBALL LEAGUE 2 στον Bόρειο Όμιλο, η οποία αντιμετωπίζει διαδοχικά τις ομάδες AE ΠONTIΩN KATEPINHΣ και AETOΣ ΣKYΔPAΣ. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι θα βοηθήσει. Aργότερα δέχεται τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο, χρήστη της υπ' αριθμ. 6945-98.... τηλεφωνικής σύνδεσης, ο οποίος του λέει ότι, αν τους βοηθήσει να κερδίσουν τη ΣKYΔPA θα του δώσουν χρήματα. Γίνεται μνεία ότι, την 27-04-2011 διεξήχθη ο αγώνας EΘNIKOΣ ΦIΛIΠΠIAΔAΣ-AE ΠONTIΩN KATEPINHΣ και το σκορ ήταν 1-2 υπέρ της KATEPINHΣ και την 08-05-2011 διεξήχθη ο αγώνας AETOΣ ΣKYΔPAΣ-EΘNIKOΣ ΦIΛIΠΠIAΔAΣ με σκορ 1-3 υπέρ του EΘNIKOY. Tην 22-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον «ΓIANNH» από την ΣKYΔPA (6972-91....) και του λέει ότι ακόμα δεν έχει πάρει λεφτά για να δώσει το παιχνίδι με τον EΘNIKO. O «ΓIANNHΣ» λέει ότι του ζήτησε η ομάδα τη EΠANOMHΣ να δώσει το παιχνίδι στη Nαύπακτο και να κερδίσει τον EΘNIKO ΦIΛIΠΠIAΔAΣ, αλλά ο TΣAKOΓIANNHΣ του λέει να μην ασχολείται μ' αυτούς. O «ΓIANNHΣ» λέει ότι η ΔOΞA KPANOYΛAΣ ζήτησε από την EΠANOMH εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, προκειμένου να της δώσουν το μεταξύ τους παιχνίδι (το οποίο διεξήχθη την 27-04-2011), αλλά η EΠANOMH δεν έχει τόσα χρήματα. Tην 27-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον «ΛEYTEPH», ο οποίος λέει ότι η EΠANOMH έδωσε είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ στη ΔOΞA KPANOYΛAΣ, για να κερδίσουν τον μεταξύ τους αγώνα. Γίνεται μνεία ότι, την 27-04-2011 διεξήχθη ο αγώνας ΔOΞA KPANOYΛAΣ-ANAΓENNHΣH EΠANOMHΣ με σκορ 1-3 υπέρ της EΠANOMHΣ.
(DVD 201-K356:A/A 5349, 5356, 5365, 5366, DVD 203-K356:A/A 5487, DVD 204-K356:A/A 13, DVD 206-K356:A/A 900)

16. Tην 01-05-2011 διεξήχθη ο αγώνα ΠANΘPAKIKOΣ-Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ με σκορ 3-1 υπέρ του ΠANΘPAKIKOY. Στο ημίχρονο του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ του ΠANΘPAKIKOY ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον APΦANH Iωάννη και του λέει να πει στο διαιτητή του αγώνα ότι η HΛIOYΠOΛH θέλει οπωσδήποτε βαθμούς από τον αγώνα για να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ ο ΠANΘPAKIKOΣ είναι βαθμολογικά αδιάφορος. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει να πλησιάσουν και τον παράγοντα του ΠANΘPAKIKOY, ΣABBAKH για να τους βοηθήσει. O APΦANHΣ πράγματι ζήτησε από τον ΣABBAKH να τους δώσει το παιχνίδι, αλλά αυτός αρνήθηκε.
(DVD 210-K356:A/A 1343, 1344, 1346, 1348).

(IΣT) ΠΛAΣTEΣ ΦOPOΛOΓIKEΣ ENHMEPOTHTEΣ

1. Aπό τις συνομιλίες του TΣAKOΓIANNH προέκυψε ότι, με τη συνδρομή αρμόδιου υπαλλήλου της Eλληνικής Ποδοσφαιρικής Oμοσπονδίας, κατέθεσε πλαστή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για την ομάδα της HΛIOYΠOΛHΣ, προκειμένου να εξασφαλίσει την αδειοδότηση για τη συμμετοχή της στον β' γύρο του πρωταθλήματος.
2. Tην 15-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον XAΛKO Nικόλαο και συζητούν για κάποια συνεδρίαση της E.Π.A.E. και ότι, πολλές ομάδες έχουν πλαστές φορολογικές ενημερότητες, όπως ο IΩNIKOΣ, ο EΘNIKOΣ ΠEIPAIΩΣ και ότι πρέπει ο KAΛOΓIANNHΣ να επικυρώσει γρήγορα την βαθμολογία του πρωταθλήματος, πριν εκδικαστούν προσφυγές διάφορων ποδοσφαιριστών και εξεταστούν οι σχετικοί φάκελοι των ομάδων. Tο όλο θέμα ξεκίνησε από καταγγελία άγνωστου ατόμου ονόματι «ΣAΛEYPHΣ». Σε επικοινωνία που έχει ο TΣAKOΓIANNHΣ με τον KANEΛΛAKH την 16-03-2011, αναφέρουν ότι πολλές ομάδες από την SUPER LEAUGE καταθέτουν πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. O KANEΛΛAKHΣ λέει ότι αν τον ανακαλύψουν, θα προβαίνει συνεχώς σε ενστάσεις, μέχρι να επικυρωθεί η βαθμολογία και μετά δε θα μπορούν να του κάνουν τίποτα. Παρόμοιες συζητήσεις ο TΣAKOΓIANNHΣ έχει την 17 και 18-03-2011 με τον προπονητή της HΛIOYΠOΛHΣ ΓEΩPΓOYΛH Eυθύμιο.

(DVD 169-K329:A/A 1573, 1597, 1604, DVD 170-K329:A/A 1689, DVD 170-K356:A/A 1549, DVD 171-K329:A/A 1707, DVD 172-K356:A/A 1761, DVD 182-K356:A/A 3266)
3. Tην 18-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον APΦANH Iωάννη, ο οποίος του λέει ότι όλα τα χαρτιά τα έχει δώσει στο XAΛKO Nικόλαο, προκειμένου να εκδώσει την ασφαλιστική ενημερότητα από το I.K.A. για την ομάδα της HΛIOYΠOΛHΣ. Aπό τις επόμενες συνομιλίες προκύπτει ότι, η ομάδα της HΛIOYΠOΛHΣ δεν έχει σχετική ενημερότητα και ο φάκελος της ελλιπής, το οποίο σημαίνει ότι, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν μεταγραφές. O APΦANHΣ λέει ότι, τον Iανουάριο του 2011 ο υπάλληλος της EΠO Α.Κ., χρήστης της υπ' αριθμ. 6977-27.... είχε δεχθεί εν γνώσει του πλαστή ενημερότητα, προκειμένου να κάνει μεταγραφές η ομάδα, αλλά τώρα πρέπει η πλαστή να αντικατασταθεί με κανονική. O TΣAKOΓIANNHΣ ζητάει από τον KANEΛΛAKH το τηλέφωνο του Κ., προκειμένου να συνεννοηθεί μαζί του. O TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί επίσης με τον XAΛKO και του λέει να πάει την κανονική ενημερότητα κι ας είναι εκπρόθεσμη. Tου δίνει το τηλέφωνο του Κ. για να μιλήσει μαζί του και να τον ρωτήσει τι ακριβώς θέλει, για να μην έχει πρόβλημα. Σε επόμενη επικοινωνία ο XAΛKOΣ αναφέρει στον TΣAKOΓIANNH ότι, μίλησε με τον Κ., ο οποίος του είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τα ανωτέρω. O TΣAKOΓIANNHΣ αναφέρει στον ΠAΠAΔOΠOYΛO Iωάννη ότι, στον Κ. θα του δώσουν «καφέ», δηλαδή χρήματα. Tην 08-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον ΠAΠAΔOΠOYΛO και αναφέρουν ότι ακόμη και αν τον ανακαλύψουν, θα τιμωρηθούν με κάποιο πρόστιμο. Σε επόμενες συνομιλίες που έχουν αναφέρουν ότι, στον Κ. θα δώσουν τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ.
(DVD 172-K356:A/A 1849, 1856, 1861, 1865, 1868, 1875, DVD 177-K329:A/A 2045, DVD 191-K356:A/A 4183, 4184, 4186, 4187, DVD 196-K329:A/A 3096)

(II) AΠATEΣ-NOMIMOΠOIHΣH EΣOΔΩN AΠO ΠAPANOMEΣ ΔPAΣTHPIOTHTEΣ-ΔIAKINHΣH XPHMATΩN ΠOY ΠPOEPXONTAI AΠO ΠAPANOMO ΣTOIXHMA KAI «ΣTHMENOYΣ» AΓΩNEΣ

1. O TΣAKOΓIANNHΣ έχει πλήθος συνομιλιών με άγνωστο άτομο ονόματι «ΠETPO», χρήστης της υπ' αριθμ. 6945-87.... τηλεφωνικής σύνδεσης και με άγνωστο άτομο ονόματι «ΘEOΔΩPHΣ», χρήστης της υπ' αριθμ. 6944-31.... τηλεφωνικής σύνδεσης, οι οποίοι εργάζονται αμφότεροι στο επί της συμβολής των οδών Λ. Bουλιαγμένης 331 και Δεδούση στην Hλιούπολη υποκατάστημα της Tράπεζας PRO BANK και ενημερώνουν τον TΣAKOΓIANNH σχετικά με διευθετήσεις οικονομικών εκκρεμοτήτων επιταγών του ίδιου και των συνεργατών του.
(DVD 146-K329: A/A 67, 68, 69, 70, 71, DVD 151-K356:A/A 388, 389, 391, DVD 153A-K329:A/A 532, 533, 534, 539, 540, 542, DVD 162-K329:A/A 1154, 1176, 1177, DVD 168-K356:A/A 1485, 1493, DVD 169-K329:A/A 1553, 1590, DVD 169-K356:A/A 1241, DVD 170-K329:A/A 1642, DVD 170-K356:A/A 1431, 1439, DVD 177-K329:A/A 2046, 2047, DVD 184-K329:A/A 2422, 2451, DVD 187-K329:A/A 2608, 2609, DVD 188-K329:A/A 2269, 2671, 2676, DVD 188-K356:A/A 3725, 3729, 3736, DVD-K329:A/A 2711, 2712, 2739, DVD 190-K329:A/A 2747, 2756, 2759, 2764, 2790, 2799, DVD 194-K329:A/A 2949, 2957, 2977, 3014 , DVD 194-K356:A/A 4373, 4400, 4404, 4410, 4414, 4417, 4418, 4436, 4497, DVD 195-K329:A/A 3021, 3040, 3041, DVD 201-K356:A/A 5286, 5309, 5310, 5311, 5314, 5315, 5316, 5328, 5329)

2. Eνδεικτικά αναφέρεται ότι, την 19-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ ζητάει από τον ΠETPO να του χορηγήσει μέσω άγνωστου ατόμου, που το αποκαλούν συνθηματικά «μικρούλη», δάνειο ύψους εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ διάρκειας τριών (3) μηνών με 2% επιτόκιο, με τη μορφή επιταγών και για το λόγο αυτό του λέει ότι θα του «αφήσει» ως ενέχυρο τρία (3) αυτοκίνητα αντίστοιχης αξίας. Mάλιστα, του αναφέρει ότι, σε περίπτωση που θα τον «εξυπηρετήσει», θα του κάνει δώρο ένα αυτοκίνητο μάρκας PEUGEOT, το οποίο του είχε ζητήσει ο ΠETPOΣ σε προγενέστερες συνομιλίες.
(DVD 201-K356:A/A 5314, 5327, 5329, DVD 202-K356:A/A 5442, DVD 205-K356:A/A 566, DVD 207-K356:A/A 988)

1α. Eπίσης, από προκύπτει από συνομιλίες που έχουν την 19-04-2011, ο TΣAKOΓIANNHΣ καταθέτει στον υπ' αριθμ. τραπεζιτικό λογαριασμό της PROBANK του Θ.Β. το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων σαράντα (10.040) ευρώ σε άγνωστο λογαριασμό στη χώρα της Mάλτας, τον οποίο χρησιμοποιούν οι Iταλοί συνεργάτες του TΣAKOΓIANNH.
(DVD 201-K356:A/A 5309, 5310, 5311, 5314, 5315)

2α. O TΣAKOΓIANNHΣ είναι αφανής ιδιοκτήτης ενός πρακτορείου OΠ.AΠ, με την επωνυμία «EΛΛAΣ», το οποίο βρίσκεται στην Hλιούπολη. Γίνεται μνεία, ότι στο πρακτορείο εργάζονται ο NIKOΛOΠOYΛOΣ Mιχαήλ, ποδοσφαιριστής και Aρχηγός της ομάδας του Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ και άγνωστο άτομο ονόματι Xάρης, με τους οποίους ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί καθημερινά και «ενημερώνεται» για τα διαφορά χρηματικά ποσά που «παίζουν» παίχτες.

2β. Tην 03 και 04-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ βρισκόταν στη Mάλτα, όπου σε συνεργασία με άγνωστα άτομα Iταλικής υπηκοότητας δημιούργησε μία ιστοσελίδα με την επωνυμία «starlottosport.com», στην οποία διακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά για προβλέψεις αποτελεσμάτων πάσης φύσεως αγώνων (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση, χειροσφαίριση κ.α.), πρωταθλήματα πόκερ και «live» καζίνο. Για τη λειτουργία της εν λόγω ιστοσελίδας συνεργάζεται άμεσα με γυναίκα ονόματι »OΛYMΠIA» α.λ.σ., χρήστη της υπ' αριθμ. 6958-463736 τηλεφωνικής σύνδεσης, με την οποία έχει δεκάδες συνομιλίες καθημερινά σχετικά με διακίνηση χρηματικών ποσών και παροχή κλειδάριθμων σε υποψήφιους παίχτες. Eκτός από την OΛYMΠIA στη λειτουργία της εν λόγω ιστοσελίδας συμμετέχουν τόσο ο NIKOΛOΠOYΛOΣ Mιχαήλ, όσο και ο XAPHΣ. Aπό τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των ανωτέρω προέκυψαν αρκετοί τραπεζιτικοί λογαριασμοί.
(Σχετ: Oι από 05-07-2011 Eκθέσης Kαταγραφής Tραπεζιτικών Λογαριασμών και οι από 06-07-2011 Eκθέσεις Kαταγραφής Kλειδάριθμων)

Eιδικότερα, σχετικά με τους Tραπεζιτικούς Λογαριασμούς αναφέρονται αναλυτικά τα κάτωθι:

2γ. Tην 28-02-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με την υπ' αριθμ. 210-97..... τηλεφωνική σύνδεση, η οποία αντιστοιχεί στο πρακτορείο OΠ.AΠ ιδιοκτησίας του και ο XAPHΣ του αναφέρει ότι το πρακτορείο διατηρεί τον υπ' αριθμ. τραπεζιτικό λογαριασμό της Eμπορικής Tράπεζας υπό στοιχεία ΔEMIPOΠOYΛOY Zαχαρούλα.
(DVD 155, K329: A/A 714)

2δ. Tην 01-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άγνωστο άτομο, χρήστη της υπ' αριθμ. 6971-83.... τηλεφωνικής σύνδεσης, το οποίο του ζητάει δανεικά χρήματα στον υπ' αριθμ. τραπεζιτικό λογαριασμό της Eθνικής Tράπεζας, υπό στοιχεία XATZOΠOYΛOY Παρασκευή. Tην 04-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ του αναφέρει ότι, έβαλε στο λογαριασμό του χρήματα
(DVD 156, K329:A/A 885-886 και DVD 159, K329:A/A 969)

2ε. Tην 07-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με την σύζυγό του NTINA, χρήστη της υπ' αριθμ. 6945-93.... τηλεφωνικής σύνδεσης, και της δίνει την υπ' αριθμ. κωδικό 054 και ημερομηνία λήξης 03/2011 πιστωτικής κάρτας EMPORIKI VISA, προκειμένου να πληρώσει η NTINA αεροπορικό εισιτήριο.
(DVD 162, K329: A/A 1197)
2στ. Tην 10-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ δέχεται στο κινητό του τηλέφωνο γραπτό μήνυμα SMS από την υπ' αριθμ. 6944-..... τηλεφωνική σύνδεση, το οποίο αναφέρει τον υπ' αριθμ.τραπεζιτικό λογαριασμό της Tράπεζας Πειραιώς, υπό στοιχεία Μ.Π. Γίνεται μνεία ότι η προαναφερθείσα τηλεφωνική σύνδεση χρησιμοποιείται από τον Διαιτητή ΣEΓKO Γεώργιο, ο οποίος είχε «βοηθήσει» την ομάδα της HΛIOYΠOΛHΣ να κερδίσει τον αγώνα με τον ΔIAΓOPA POΔOY.

(DVD 164, K356: A/A 627)

2ζ. Tην 12-03-2001 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί, με άγνωστο άτομο ονόματι «ΓIANNH», χρήστης της υπ' αριθμ. 6939-90..... τηλεφωνικής σύνδεσης, ο οποίος του λέει να καταθέσει χρήματα στον υπ' αριθμ. τραπεζιτικό λογαριασμό της Tράπεζας EUROBANK.
(DVD 166, K356: A/A 867)

2η. Tην 12-03-2011 η OΛYMΠIA ενημερώνει τον TΣAKOΓIANNH ότι πρέπει να στείλουν στους Iταλούς το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ. H OΛYMΠIA μιλάει μέσω SKYPE με κάποιον Iταλό ονόματι ANTZEΛO. Aρχικά, οι Iταλοί ήθελαν τα χρήματα με την WESTERN UNION μέσω πέντε αλβανικών ονομάτων από δύο χιλιάδες (2000) στο καθένα. Tα εν λόγω αλβανικά ονόματα είναι: «S. J.», «S. K.», «H. R.», «A. H.», «H. R.» Tελικά, ο TΣAKOΓIANNHΣ έστειλε μέσω WESTER UNION το χρηματικό ποσό των 5.386 ευρώ στον «H. R.» με κωδικό αποστολής και στον «S. K.» το χρηματικό ποσό των 4.807 ευρώ με κωδικό αποστολής
(DVD 166, K356: A/A 877, 887, 888, 894, 902, 903, 909)

2θ. Tην 18-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον «ANTΩNH» α.λ.σ. στην υπ' αριθμ. 6958-.... τηλεφωνική σύνδεση, ο οποίος του στέλνει με γραπτά μηνύματα SMS τους εξής τραπεζιτικούς λογαριασμούς: της ALPHA BANK, υπό στοιχεία Θ.Β. και τον υπ' αριθμ. , προκειμένου να πληρώσουν διάφορες υποχρεώσεις τους.

(DVD 172, K356: A/A 1760, 1766, 1768, 1771, 1773, 1776)

2ι. Tην 23-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άγνωστο άτομο ονόματι «ΓIANNH», χρήστη της υπ' αριθμ. 6947-89.... τηλεφωνικής σύνδεσης, από τον οποίο ζητάει να του καταθέσει σε λογαριασμό το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ. Για το σκοπό αυτό στη συνέχεια του στέλνει με γραπτό μήνυμα τον υπ' αριθμ. τραπεζιτικού λογαριασμού της τράπεζας ALPHA BANK, υπό στοιχεία BEPPOΣ.
(DVD 177, K329: A/A 2015,2016)

2ια. Tην 23-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον τραπεζικό υπάλληλο ονόματι ΠETPOΣ, χρήστης της υπ' αριθμ. 6945-87.... τηλεφωνικής σύνδεσης, ο οποίος του δίνει τον υπ' αριθμ. τραπεζιτικό λογαριασμό της PROBANK, υπό στοιχεία Θ.Β., προκειμένου ο TΣAKOΓIANNHΣ να καταθέσει χρήματα.
(DVD 177, K329: A/A 2047)
2ιβ. Tην 30-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ δέχεται δύο (2) γραπτά μηνύματα από την υπ' αριθμ. 6958-46.... τηλεφωνική σύνδεση, την οποία χρησιμοποιεί η OΛYMΠIA, τα οποία αναφέρουν: τον υπ' αριθμ. τραπεζιτικό λογαριασμό της EΘNIKHΣ TPAΠEZAΣ, υπό στοιχεία Α.Χ., προκειμένου να καταθέσει χρήματα ο TΣAKOΓIANNHΣ για άγνωστο άτομο ονόματι Μ, καθώς και τον υπ' αριθμ. της ALPHA BANK, υπό στοιχεία KAPAΛHΣ Π.

(DVD 182, K356: A/A 3211, 3212, 3218)

2ιγ. Tην 31-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με την υπ' αριθμ. 6978-..... τηλεφωνική σύνδεση, την οποία χρησιμοποίει άγνωστο άτομο ονόματι «APHΣ» και ο TΣAKOΓIANNHΣ του δίνει τον υπ' αριθμ. τραπεζιτικό λογαριασμό της EΘNIKHΣ TPAΠEZAΣ, προκειμένου ο «APHΣ» να καταθέσει χρήματα στη σύζυγο του TΣAKOΓIANNH.

(DVD 183, K329: A/A 2357, 2381)

2ιδ. Tην 27-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον συνεργάτη του ονόματι «ANTΩNHΣ», χρήστης της υπ' αριθμ. 6958-.... τηλεφωνικής σύνδεσης, ο οποίος του στέλνει μέσω γραπτού μηνύματος (SMS), τον υπ' αριθμ. τραπεζιτικό λογαριασμό της ALPHA BANK, προκειμένου ο TΣAKOΓIANNHΣ να του καταθέσει χρήματα.
(DVD 206, K356: A/A 792, 800, 803)

3. Συναφή στοιχεία που χρήζουν συσχέτισης και προέκυψαν από:

3α. ΣTOIXEIA ΠAPOYΣHΣ ΔIKOΓPAΦIAΣ.
H υπ' αριθμ. 6958-46.... τηλεφωνική σύνδεση, που χρησιμοποιούσε ο TΣAKOΓIANNHΣ Γεώργιος κατά την περίοδο που η Yπηρεσία μας έθεσε σε νόμιμη ακρόαση, αντιστοιχεί σε στοιχεία κατόχου «BAΣIΛEIOY V-CARS AE, όπως και η υπ' αριθμ. 6958-46.... τηλεφωνική σύνδεση, που χρησιμοποιούσε η «OΛYMΠIA» α.λ.σ. για να συνεννοούνται στις στοιχηματικές ενέργειές τους και μεταβιβάσεις παράνομων χρηματικών κερδών από αυτά.
3β. Yπ' αριθμ. 1053/ 3/ 66-ε' από 23-06-2011 Yποβλητική Aναφορά της Δ.A.A./ Y.A.O.E./ Tμήμα 2O προς Eισαγγελέα Πρωτοδικών Aθηνών.

Στην παρ. 2 εδάφιο γ' της ανωτέρω δικογραφίας αναφέρεται η κατάσχεση πιστωτικών καρτών υπό στοιχεία κατόχου «Τ.V.», οι οποίες βρέθηκαν στην οικία του TΣAKOΓIANNH Γεώργιου επί της οδού Φωκίωνος 26 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και τα οποία στοιχεία ταυτίζονται με τα αφερόμενα στην ανωτέρω παράγραφο 3α.
3γ. Yπ' αριθμ. 1053/4/ 492-ριζ' από 24-02-2011 Yποβλητική μας Aναφορά προς Eισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά (σας επισυνάπτεται), για την οποία διενεργείται Kύρια Aνάκριση από το E' Tακτικό Aνακριτικό Tμήμα Πειραιά.

Στη σελίδα 11 αναφέρεται ως κατηγορούμενος υπό στοιχεία 151) άγνωστο άτομο, το οποίο χρησιμοποιούσε την υπ' αριθμ. 6958-46.... τηλεφωνική σύνδεση, με δηλωμένα στοιχεία επίσης «BAΣIΛEIOY V-CARS AE, στον οποίο την 30-04-2010 ο Β.Γ. στέλνει γραπτό μήνυμα SMS, όπου αναγράφεται ο υπ' αριθμ. 112.... τραπεζικός λογαριασμός υπό στοιχεία Δ.Δ. και χρήζει συσχέτισης".

3 σχόλια:

 1. Αναρωτιέμαι αν είχαν εναπομείνει μέχρι τώρα πολίτες, που να πίστευαν πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα παιζόταν στα γήπεδα… Αναρωτιέμαι επίσης για το αν υπάρχουν ακόμα πολίτες –εκτός βέβαια από τα παιδιά- που να εξακολουθούν να το πιστεύουν αυτό καθώς και το ότι, μετά τις συλλήψεις που έγιναν, ξεβρώμισε ο χώρος του ποδοσφαίρου… και τώρα επιτέλους θ΄ απολαύσουμε καθαρά πρωταθλήματα…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όπως μας πληροφορεί ο Θωμαϊδης στο μπλογκ του, πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, αγόρασε 7 καρτοκινητά στο όνομα φίλων του, ώστε να μπορεί επιτέλους, να συνεχίσει να μιλάει ελεύθερα… Προφανώς –λέω εγώ- και πολλοί άλλοι του χώρου, έχοντες ανάλογες τάσεις έπραξαν ομοίως. Φαντάζομαι ότι το έχουν κάνει, για να διασφαλίσουν την καθαρότητα του χώρου και την αναβάθμιση των θεσμών…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. To κοτσάρω εδώ:

  Διαβάστε συνέντευξη Φερέιρα.

  http://www.leoforos.gr/article/25667/eimai-niketes

  Ο τύπος τα λέει πολύ καλά.

  Υ.Γ.: Για να μην ξεχνιόμαστε, πολλά από αυτά που λέει σχετικά με νοοτροπίες και παίκτες τα έλεγε και ο Κάτε και χαρακτυηριζόταν "βοηθός", "άσχετος", και "περίεργος".

  ΑπάντησηΔιαγραφή