Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Το ήθος του Κάτανετς, η απόλυση από τον Ολυμπιακό για την «ψύχωση» και το περίεργο πέναλτι με το τακουνάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ. Θυμάστε στον Σρέτσκο Κάτανετς; Αλίμονο! Είναι ο προπονητής που ήρθε στον Ολυμπιακό με πολλές φιλοδοξίες για καλή δουλειά, αλλά απολύθηκε στους τρεις μήνες επειδή τόλμησε να κάνει μια δήλωση ψυχραιμίας, γεμάτη λογική αλλά και ήθος. Επειδή ο Κάτανετς ήρθε στην επικαιρότητα πάλι με το βίντεο που θα δείτε πιο κάτω, διαβάστε τι είπε τότε κι ενόχλησε τον Σ. Κόκκαλη.
+/- Δείτε περισσότεραΉταν η εποχή που ο Ολυμπιακός είχε πάρει 6 συνεχείς τίτλους και πήγαινε επιτακτικά για το 7ο πρωτάθλημα. Στο ξεκίνημα της περιόδου όμως δεν είχε καλή πορεία και η πεποίθηση για το έβδομο είχε κλονισθεί. Τότε ο Σλοβένος προπονητής σχολίασε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει η πίεση αυτή για το 7ο πρωτάθλημα. Υπάρχει ψύχωση και δεν εξελίσσεται καλά για μένα και την ομάδα. Η ομάδα θα είναι πρώτη εφόσον αξίζει να είναι πρώτη. Είσαι πρωταθλητής εφόσον το αξίζεις και παρουσιάζεσαι καλύτερος στο γήπεδο από τον αντίπαλο».

Το πέναλτι με το τακουνάκι και η τιμωρία

Τώρα ο Κάτανετς ξεχωρίζει μια ακόμα φορά για το ήθος και τη λογική του, προαναγγέλλοντας ότι θα τιμωρήσει παίκτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επειδή χτύπησε ένα πέναλτι με τακουνάκι (και έβαλε γκολ) κάτι που, όπως είπε, δείχνει ασέβεια στον αντίπαλο!


Τι έγινε ακριβώς; Στον νικηφόρο φιλικό αγώνα των Εμιράτων με τον Λίβανο (6-2), ο Αουάνα Ντιάμπ εκτελώντας πέναλτι, πήρε φόρα και ξαφνικά όταν έφτασε στην μπάλα γύρισε την πλάτη του στην αντίπαλη εστία και εκτέλεσε με τακουνάκι. Ο τερματοφύλακας αιφνιδιάστηκε και μολονότι το πέναλτι ήταν σχετικά εύκολο για να αποκρουστεί, δέχτηκε το γκολ… όρθιος.

Ο προπονητής των Εμιράτων (και παλαιότερα του Ολυμπιακού), Σρέτσκο Κάτανετς, δυσαρεστήθηκε με τον τρόπο που ενήργησε ο παίκτης και αμέσως τον αντικατέστησε ενώ σε δηλώσεις του μετά το ματς προανήγγειλε την τιμωρία του για ασέβεια προς τον αντίπαλο.

Δείτε το περίεργο πέναλτι (περί το τέλος του βίντεο υπάρχουν πολλές επαναλήψεις για… απόλαυση!)