Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

«Αφού έχεις βγάλει απόφαση γιατί κάνεις τη δίκη;»

ΔΙΠΛΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ. Επεισοδιακή ήταν η παρουσία του Γιώργου Τσακογάννη στην Πειθαρχική Επιτροπή και κατά την προσέλευσή του (οπότε επιτέθηκε σε φωτορεπόρτερ με το… ντοσιέ που κρατούσε) και κατά τη διαδικασία. Εκεί είχε φραστικό επεισόδιο με τον Α. Κούγια και όταν το δικαστήριο διέταξε την απομάκρυνσή του από την αίθουσα, φώναξε τη φράση που αναφέρεται στον τίτλο.
+/- Δείτε περισσότερα


Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης Μιχάλης Νικολόπουλος ρωτούσε τον Κούγια αν του είχε κάνει πρόταση να τον μεταγράψει παλιότερα σε ομάδα του. Ο ποινικολόγος απάντησε αρνητικά και ο ποδοσφαιριστής του φώναξε ότι είναι ψεύτης. Ακολούθως ο Κούγιας χαρακτήρισε τον Νικολόπουλο ως τον πιο βρώμικο παίκτη που υπάρχει στο πρωτάθλημα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Τσακογιάννη και τότε αντέδρασε ο Τσακογιάννης, ο οποίος αποβλήθηκε από το δικαστήριο. «Αφού έχεις βγάλει την απόφαση γιατί κάνεις τη δίκη; βγάλε την απόφαση τώρα», φώναξε στο δικαστήριο.

«Ψάχνουν για προστάτη κάθε φορά»


Ο Κούγιας καταθέτοντας υπεστήριξε ότι τα παιχνίδια της Ηλιούπολης και του Ολυμπιακού Βόλου ήταν όλα στημένα, ενώ κατηγόρησε τους Τσακογιάννη-Μπέο πως είχαν ιδρύσει συμμορία: «Πριν μπουν στο ποδόσφαιρο δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν και όταν μπήκαν έστηναν παιχνίδια. Κάθε φορά ψάχνουν προστάτη είτε λέγεται Κόκκαλης, είτε Μαρινάκης, είτε Πατέρας και στη συνέχεια τους πουλούσαν».
Για Νίκο Χάλκο (μέλος του Δ.Σ. της Ηλιούπολης και πρώην πρόεδρό της) ανέφερε πως ήταν το δεξί χέρι του Τσακογιάννη και πως ο Μιχάλης Νικολόπουλος αποτελούσε το εκτελεστικό όργανο. Ανέφερε ακόμα πως όλοι συναντιόντουσαν σε μια καφετέρεια στην Γλυφάδα, που ανήκει στους Ρέμο-Πηλαδάκη και εκεί κανόνιζαν τα στησίματα. «Μια φορά πήγα, με είδαν και έφυγαν και δεν ξαναπήγαν», είπε ο Κούγιας.
Ακόμα επικαλέστηκε μαρτυρία προπονητή της Αγίας Παρασκευής, πως οι αντίπαλοι της Ηλιούπολης κατέβαιναν με δεύτερη ομάδα γιατί «έμπαιναν σπίτι μας με πιστόλια και μας απειλούσαν».