Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

«Ενα άτομο με πίστη είναι ίσο σε δύναμη με 100.000 που έχουν μόνο ενδιαφέροντα»

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ TWITTER ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ. ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ. Ο 32χρονος νορβηγός πολίτης Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ κατονομάζεται από τις αρχές ως ο δράστης της διπλής επίθεσης στο Οσλο, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 87 άτομα και είχε δεκάδες τραυματίες.
+/- Δείτε περισσότερα
Ο 32χρονος περιγράφεται ως ακροδεξιός και με μίσος απέναντι στο Ισλάμ.

«Ενα άτομο με πίστη είναι ίσο σε δύναμη με 100.000 που έχουν μόνο ενδιαφέροντα», έχει μεταξύ άλλων γράψει ο δράστης στον λογαριασμό του στο Twitter και φαίνεται ότι βάλθηκε να το αποδείξει.

Η Αστυνομία είναι βέβαιη πλέον ότι ο ίδιος τοποθέτησε τη βόμβα που εξερράγη στο κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στο κυβερνητικό κτίριο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 7 και τραυματίζοντας 15.

Στη συνέχεια, ο δράστης εμφανίστηκε ντυμένος αστυνομικός στο καμπ της νεολαίας και άνοιξε πυρ κατά των ανυποψίαστων νεαρών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 από αυτούς.

Σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, ο Μπρέιβικ έχει χόμπι το κυνήγι, τα βιντεοπαιχνίδια World of Warcraft, Modern Warfare 2 και ανάμεσα στα ενδιαφέροντά του είναι η πολιτική και το χρηματιστήριο.

(Το θέμα είναι από tovima.gr)

32 σχόλια:

 1. Το θέμα δεν είναι αν ο δράστης ήταν ακροδεξιός. Μου φαίνεται αδιανόητο και φαιδρό να κατάφερε ένας ακροδεξιός μόνος του, να μετατρέψει σε κόλαση όλη τη Φινλανδία…

  Είναι γνωστό και ορατό δια γυμνού οφθαλμού, ότι τόσο οι ακροδεξιοί, όσο κι οι ακροαριστεροί, έχουν απόψεις και λογικές, εξ ίσου δυναμικές και ανάλογες της επίθεσης στην Φινλανδία.

  Το πραγματικό όμως θέμα, είναι οι μυστικές υπηρεσίες τρίτων ισχυρών χωρών, οι οποίες συντηρούν κι εκμεταλλεύονται αυτές τις ιδεολογίες προς το συμφέρον τους και τις ενεργοποιούν όταν υπάρχει λόγος, εκβιάζοντας κυβερνήσεις και στρέφοντας την κοινή γνώμη εκεί που επιθυμούν. Εξ άλλου είδαμε πως χρησιμοποιήθηκε η αριστερή ιδεολογία στην ακραία της μορφή, στα πρόσφατα επεισόδια της Πλατείας Συντάγματος με την δράση των ποικιλώνυμων κουκουλοφόρων…. δήθεν αναρχικών και αντιεξουσιαστών.

  Το χτύπημα στην Φινλανδία, αποτελεί μία παρόμοια τακτική και φυσικά ο φιλικά διακείμενος κι εξαρτώμενος Τύπος, αναλαμβάνει το προπαγανδιστικό κομμάτι, για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα…
  Είδατε τι κάνουν αυτοί οι κακοί ακροδεξιοί, που αντιπαθούν τους μουσουλμάνους…;
  Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί ένας ψυχοπαθής ακροδεξιός… Όλοι οι πολιτικοί χώροι είναι γεμάτοι από τέτοιους…
  Η συμπάθεια βέβαια στρέφεται αυτόματα προς τους μετανάστες, ενισχυμένη με τα κατάλληλα δημοσιεύματα κι έτσι χωρίς να το καταλάβουμε, θα βρεθούμε σε ανύποπτο χρόνο, να κυκλοφορούμε με το κοράνι στον κόρφο μας και να προσευχόμαστε 5 φορές την ημέρα τουρνοκωλιασμένοι στα τζαμιά που θα μας χτίσουν…

  Στην προκείμενη περίπτωση θα έπρεπε να ψάξουμε και βαθύτερα, να καταλάβουμε τι μήνυμα ήθελαν να στείλουν στην φινλανδική κυβέρνηση και στην φινλανδική κοινωνία καθώς και ποιοι το έστειλαν αυτό το μήνυμα…
  Αν γυρίσουμε λίγο πίσω, αναλογιστούμε τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2008 και δούμε ποιοι μεταξύ πολλών έδρασαν την συγκεκριμμένη νύχτα, ποιοι συνελήφθησαν και μετά από λίγες ώρες αφέθησαν ελεύθεροι με εντολή άνωθεν… θα έχουμε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα να βγάλουμε…

  Κάποτε προσπάθησαν να επιβάλλουν την παγκοσμιοποίηση, να διαλύσουν τα έθνη και να μας στερήσουν την δυνατότητα να σκεπτόμαστε ελεύθερα, μέσω της κομμουνιστικής ιδεολογίας.
  Απέτυχαν παταγωδώς.
  Σήμερα το προσπαθούν χρησιμοποιώντας δύο κλειδιά…
  Τις αγορές και τον ισλαμοφασισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ψυχοπάθεια γενικώς όπως γνωρίζουμε δεν καταλαβαίνει από ιδεολογίες και πολιτικές. Οι ψυχοπαθείς, ως άρρωστοι, είναι φυσικό να εκφράζονται ακραία, σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο κι αν βρίσκονται. Στην συγκεκριμμένη περίπτωση ο προφανώς ψυχοπαθής δράστης, ανήκε στην ακροδεξιά. Ας δούμε όμως και πως έδρασαν κάποιοι δικοί μας ψυχοπαθείς… που σήμερα χαίρουν της ασυλίας του ελληνικού κράτους (μέχρι και σύνταξη αντιστασιακού πήραν), παρ΄ όλα τα φρικώδη εγκλήματα που διέπραξαν, ενώ σήμερα παριστάνουν τους ευαίσθητους κοινωνικά πολίτες, παραμένοντας κατ΄ ουσίαν εγκληματίες εν υπνώσει, όπως υπήρξαν οι πατεράδες κι οι παππούδες τους κι οι οποίοι σήμερα προσπαθούν να επιβάλλουν στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού, την αποδοχή της δημιουργίας ισλαμοφασιστικών πυρήνων και μουσουλμανικών γκέτο στην Ελλάδα…

  Επειδή η ιστορία που γράφεται, δεν ξεγράφεται, ας θυμηθούμε με αφορμή το τραγικό γεγονός της Φινλανδίας, κάποια γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας μας, που πολλοί εξ ημών φαίνεται να έχουμε ξεχάσει και πολλοί νεώτεροι να μην γνωρίζουν καν, γιατί αποσιωπήθηκαν και θάφτηκαν έντεχνα μετά το 1974, προς χάρη της ιστορικής συμφιλίωσης και του οριστικού τερματισμού του εμφυλίου σπαραγμού.

  Θα μας κάνει πολύ καλό να τα θυμηθούμε, μήπως και καταλάβουμε που μπορεί να οδηγήσει η προσπάθεια που γίνεται από μια μειοψηφία της κοινωνίας, να επιβάλλει στην πλειοψηφία τις εθνομηδενιστικές της απόψεις. Όσο γρηγορότερα καταλάβουμε που μας οδηγούν με την αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών στην χώρα μας και την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης που προσπαθούν να επιβάλλουν, τόσο περισσότερο θα έχουμε απομακρυνθεί από τον κίνδυνο να βρεθεί κι εδώ ένας αντίστοιχος ακροδεξιός ψυχοπαθής, που θα αντιδράσει ανάλογα…

  Διαβάστε να φρίξετε, όσο φρίξατε και με την αποτρόπαια αυτή εγκληματική ενέργεια στην Φινλανδία…

  http://clubs.pathfinder.gr/Iapetos_/665993

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από λάθος μου αναφέρω τη Νορβηγία ως Φινλανδία, στα προηγούμενα σχόλιά μου. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την ουσία τους. Παράλληλα σας υπενθυμίζω τους στενούς δεσμούς των νεοναζιστικών ομάδων της Ευρώπης με τους ισλαμοφασίστες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πεφωτισμένε σβήσε για λίγο καιρό τη λάμπα, γιατί παραφωτίστηκες και κάηκες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μία επισήμανση για τον illuminati.

  Το πώς περνάμε από το ειδικό στο γενικό και από το γενικό στο ειδικό θέλει προσοχή.

  Όταν κάποιος ονομάσει τον εαυτό του αριστερό και κάνει έγκλημα αυτό δεν κάνει όλους τους αριστερούς εγκληματίες.
  Όταν όμως κάποιος πει "δεν είμαι ακροδεξιός" αλλά παλεύει με λόγια και πράξεις που συμφωνούν με την ακροδεξιά ιδεολογία...

  Πολλά είπα. Θέλω να καταλήξω πως έχεις δίκιο. Μοιάζει πολύ. Είναι Άριος.

  Αντίθετα άλλοι γενικεύουν λογική ροή του τύπου "ο αστυνομικός είναι μπουζουκί".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. *Αντίθετα άλλοι γενικεύουν χρησιμοποιώντας συνειρμούς του τύπου "ο αστυνομικός είναι μπουζουκί".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όταν η έλλειψη γνώσης ανακατεύεται με τη λάσπη, τότε μοιραίο είναι κάποιοι σαν τον mpenoVgeno και τον Illuminati, να εμφανίζονται με παρόμοια θολοδιανοήματα με αποκλειστικό στόχο τον χαμερπή προσωπικό χαρακτηρισμό και την συκοφάντηση. Είναι προφανής η έλλειψη επιχειρημάτων αλλά και παιδείας διαλόγου… Γι αυτό και τους είναι αναγκαία η καταφυγή σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Μέχρι εκεί μπορούν διανοητικά…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τον Αύγουστο κυκλοφορούν οι πιο πολλοί τρελοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ…!!!
  Δεν τους σταματάει τίποτα πλέον, μέσα στο 2012 θα δούμε πράγματα που δεν τα φανταζόμαστε…!!!
  Για όλα θα φταίνε «οι προσκηνιακοί τρομοκράτες»… Αλ Κάιντα κ.λ.π…
  Τι χώρα είναι η Νορβηγία και τι ρόλο μπορεί να παίξει σήμερα στην διαμόρφωση του παγκόσμιου Ενεργειακού Χάρτη;

  Η Νορβηγία είναι μια φιλήσυχη χώρα που σε όλη την ιστορία της έχει καταναλώσει τις κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες στην ανάπτυξη της χώρας και στο ανέβασμα του ποιοτικού επιπέδου του Λαού της.
  Η Νορβηγία είναι μια χώρα που σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης μιας κρατικής επιχείρησης, τα εισπραχθέντα κέρδη μοιράζονται, με την λεγομένη «ανακατανομή του εισοδήματος» στο λαό.
  Σχεδόν όλα τα κρατικά ομόλογα η πάσης φύσεως κρατικά κεφάλαια ανήκουν στα ασφαλιστικά της ταμεία, δηλαδή στον Νορβηγικό λαό.
  Τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών ταμείων της Νορβηγίας αγγίζουν τα 2 τρις ευρώ, δηλαδή περίπου 7 φορές , ναι καλά διαβάζετε, 7 φορές του χρέους της Ελλάδας…!!!
  Από τον περασμένο χρόνο η Νορβηγία έχει αγοράσει σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας περίπου 300 δις Ευρώ, και περιμένει να το συμψηφίσει με την δυνατότητα που θα της δώσει η χώρα μας της εκμετάλλευσης και κυρίως της άντλησης του υποθαλάσσιου πλούτου μας.
  Πέρα απ όλα αυτά όμως η Νορβηγία είναι η μόνη χώρα που διαθέτει την τεχνογνωσία εξόρυξης υποθαλάσσιων αντλήσεων σε βάθη άνω των 10.000 μέτρων.
  Ακόμα και της Ρωσίας τις αντλήσεις τις πραγματοποιεί η Νορβηγία.
  Η δεύτερη χώρα που έχει αντίστοιχες δυνατότητες είναι Οι Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με τον Καναδά.
  ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ;
  Αν ληφθούν υπ όψη όλα τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην διαμόρφωση του παγκόσμιου Ενεργειακού Χάρτη, και κυρίως στην διαμόρφωση του στην ανατολική Μεσόγειο είναι η Νορβηγία…!!!
  Η Νορβηγία είναι μια χώρα που δεν έχει οικονομία «φούσκα» αλλά πραγματική, και μπορεί όχι μόνο να σταθεί στις παγκόσμιες «ψευτο - αγορές», αλλά μπορεί να τις διαλύσει…!!!
  Η Νορβηγία δεν έχει ανάγκη την «ψευτο-αξιολόγηση» από τους «ψευτο-οίκους» αξιολόγησης, γιατί απαντάει με την τεχνογνωσία της και με την εργατικότητά της…!!!
  Με το χτύπημα της Νορβηγίας η επερχόμενη παγκόσμια τάξη δίνει μια προειδοποίηση στην παγκόσμια διεθνή έννομη τάξη να ετοιμάζεται για πλήρη υποταγή…!!!
  Ο στόχος είναι: ελέγχουμε τα πάντα, και παράγουμε μόνο αυτό που θέλουμε, όπως το θέλουμε (μεταλλαγμένa), για να θρέψουμε αυτό που θέλουμε…!!!

  Περικλής Αθανασόπουλος

  http://thoureios.blogspot.com/2011/07/blog-post_7783.html#more

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία, στον Ελαιώνα τεμένους για τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες αλλά και τους ουαχαμπίτες που θα θελήσουν να μετατρέψουν την Αθήνα στην πρώτη πόλη της Ευραβίας.
  Την επίμαχη τροπολογία, συνυπογράφουν πολλοί υπουργοί, τους οποίους πλέον βαρύνουν τεράστιες ευθύνες για τις όποιες δυσμενείς εξελίξεις σημειωθούν, αλλά και για τις απειλές στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.
  Το τέμενος, θα στεγαστεί, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, σε υφιστάμενο κτίριο του Ελαιώνα, το οποίο θα μετασκευαστεί κατάλληλα, για να στεγάσει τους θιασώτες της «τζιχάντ» και τους δολοφόνους της Αλ Κάιντα, που αιματοκύλησαν το Λονδίνο και τη Μαδρίτη. Φυσικά, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν αντιλαμβάνονται το ρίσκο που αναλαμβάνουν.
  Προσέξτε τώρα Έλληνες φορολογούμενοι: τη μελέτη για την κατασκευή, θα κάνει η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Όσο για τις σχετικές δαπάνες, αυτές θα επιβαρύνουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Και αυτά, την ώρα που στην Ελλάδα συγχωνεύονται σχολικές μονάδες, αφήνοντας πολλές περιοχές χωρίς σχολεία. Αν οι Έλληνες ήταν μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, κάτι θα γινόταν και γι' αυτούς...
  Τώρα: τις τύχες του τεμένους θα διαχειρίζεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών».
  www.elkosmos.gr

  ... Μειώστε μας κι άλλο το πενιχρό μας εισόδημα να βρούμε πόρους να τους κτίσουμε πολλά τζαμιά να το φχαριστιούνται οι άνθρωποι... Μπορούμε να καταργήσουμε εντελώς και την λειτουργία των νοσοκομείων, για παράδειγμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το χρέος της Νορβηγίας (Norway 2,232,000,000,000 861% ) Για να μην λέμε ότι μας κατεβαίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. http://www.youtube.com/watch?v=U_taQ4klZvs&feature=relmfu

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. paidia kalh bdomada

  th sou'pan pali re sei karnik...::)))))))))))))))

  geia to skhniko molis enhmerothw tha epembw :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Σκατά στους φασίστες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. 4 σουβλάκια, 1 πατάτες και 1 μπύρα στους "δημοκράτες"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. geia to skhniko enhmerwthika + DEN tha topothetithw...
  geiati den aksizei 1a.....

  ......etsi + alios...suxna pukna osoi zoun sto sugkekrimeno paralilo....ta pezoun kapoia stigmh + ksugiountai paromia....

  tha ton blepei o muxaloliakos + tha zulebei thn kaukasia omorfiatou....1as + o udios perisotero me pakistanos meiazei para me uposthrixths..tou....fulou..MAS {k}.......

  den mporw na kraththw ap'ta :)))))))))))))))))


  sumbouli= meta ta pitogura pernoume 1a giaourtaki...to petame PSULA ston aera + kathomaste apo katw.....autogiaourtoma..legetai...+ einai o poio "dhmokratikos" tropos geia na to fas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Έλα πρωτευουσιάνε... τσάκω μια λίστα από τεμένη στην Ευρώπη.

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mosques_in_Europe

  Δες και πότε χτίστηκαν στην Ιταλία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Εντυπωσιακή η πρεμούρα των άθεων αριστερών για την ανέγερση τζαμιών στην Ελλάδα… την στιγμή που σε προηγούμενα χρόνια δράσης τους εκαταφέροντο κατά της θρησκείας (όπιο του λαού) καίγοντας εκκλησίες και σφάζοντας παπάδες. Φαίνεται ότι στα χρόνια που μεσολάβησαν, ανέπτυξαν θρησκευτικό συναίσθημα… κι αυτό τους πήγε στον Αλλάχ…!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ... ή μήπως πρόκειται για μια εκ νέου τακτική συμμαχία, όπως την 13/8/1944 με την Γκεστάπο...;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. pane ole κάνεις πολύ καλά που ενημερώθηκες και δεν θα τοποθετηθείς.... Ειδικά αν έχεις ενημερωθεί και για τα σχόλια του αμέσως επόμενου δημοσιεύματος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Συγνώμη για το λάθος... Ήθελα να πω ... του αμέσως προηγούμενου δημοσιεύματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Κάρνικ σταμάτα να γενικεύεις. Έλεος πια!

  Δε συμφωνώ με την εκμετάλλευση της ζωής του ανθρώπου ούτε από παπάδες, ούτε από κανέναν. Αν όμως ο πολύς κόσμος ζει μια συγκεκριμένη ζωή το μόνο που μου μένει είναι να προσπαθήσω να του δείξω κι άλλους δρόμους με λόγια και πράξεις μη εχθρικές κι όχι καταστρέφοντας τη ζωή τους.

  Τέλος πάντων. Για το προηγούμενο. Είπες πως θα μας κάνουνε πρωτεύουσα της Ευραβίας. Σου δείχνω τζαμιά σε όλες τις πρωτεύουσες και σε μεγαλουπόλεις της Ευρώπης. Σε προβληματίζει γι' αυτό που είπες πριν ή δε σε νοιάζει καθόλου; Αλλάζεις έστω λίγο τους συνειρμούς σου ή βαδίζεις στην ευθεία σου; Έστω μία φορά ρε παιδί μου... σου δείχνω στοιχεία απαντάς με παρελθοντολογία και με εξισώνεις με εμπρηστές ναών. !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Και βέβαια υπάρχουν τζαμιά σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αυτό όμως δεν είναι επιχείρημα για να χτίσουμε κι εδώ. Δεν μας φτάνουν οι χιλιάδες χριστιανικές εκκλησίες, πρέπει να έχουμε και τζαμιά ; Όταν προσωπική μου θέση είναι, ότι θα έπρεπε να κατεδαφιστούν αρκετές χριστιανικές εκκλησίες, γιατί ήδη είναι πολύ περισσότερες από αυτές που χρειάζονται, περιμένεις να έχω διαφορετική άποψη για τα τζαμιά ; Εν πάσει περιπτώσει, θα μπορούσαν αυτοί που επιθυμούν, με δικά τους έξοδα, να αγοράσουν ένα οικόπεδο και να κάνουν ότι θέλουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να οριοθετηθεί χώρος του δημοσίου γι αυτόν τον σκοπό και πολύ περισσότερο δεν καταλαβαίνω, γιατί θα πρέπει να πληρώσω ως φορολογούμενος, μέρος της κατασκευής ενός τέτοιου ναού. Γιατί δεν κάνουν ένα δημοκρατικότατο δημοψήφισμα ; Μήπως γιατί θ΄ αρνηθεί ο ελληνικός λαός με συντριπτικό ποσοστό και γιατί με την κατασκευή ενός τζαμιού θα έχουν ακόμα καλύτερο πάτημα για την πληθυσμιακή αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού, που είναι ολοφάνερα ο δικός τους στόχος ;

  Πολύ δε περισσότερο αναρωτιέμαι, γιατί γίνεται αυτό τώρα, όταν σχεδόν όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες, επίσημα, έχουν αρχίσει ν΄ αμφισβητούν αυτήν την νέα θεωρία περί πολυπολιτισμικότητας, βλέποντας την αδυναμία των συγκεκριμμένων πληθυσμών να ενταχθούν στις κοινωνίες που ζουν, δημιουργώντας γκέτο, τα οποία στην πορεία μετατρέπονται σε άβατες περιοχές υψηλής εγκληματικότητας.

  Άλλωστε είναι γνωστά τα δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με τους μουσουλμάνους και γνωστές οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις με τη μπούρκα και τη μαντήλα.

  Εμείς βλέποντας τα δικά τους προβλήματα γιατί πρέπει να κάνουμε το ίδιο ; Μας έλειψαν τα προβλήματα και προσπαθούμε να τα βρούμε μπροστά μας ;

  Εξ άλλου κι ο θεός είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών… Ακόμα και στην τουαλέτα… Έτσι δεν είναι ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Και μια ακόμα ερώτηση mpenoVgeno... Η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, λειτουργεί ως χριστιανικός ναός...;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Επίσης οι ιστορικές ορθόδοξες εκκλησίες της κατεχόμενης Κύπρου...;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ή μήπως ξαφνικά φάγαμε πολιτιστική φλασιά... κι εμφορούμενοι από βαθύτατα χριστιανικά ιδεώδη, παριστάνουμε τους υπεράνω... στρέφοντας και το άλλο μάγουλο... ή κωλομάγουλο...;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Λοιπόν, με τις εκκλησίες δεν ασχολούμαι, με κάτι επιστολές προς Κορινθίους δεν τα έχω πολύ καλά και γενικά όποιος πιστεύει και δοξάζει έναν Θεό δικό του θέμα. Από τη στιγμή που είναι ανάγκη ζωής -η πίστη κι η λατρεία ενός θεού- για μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχουνε τους δίνει η κοινωνία το δικαίωμα να εκφράσουν αυτή την ανάγκη. Και καλά κάνει η κοινωνία, ειδικά όταν δεν είναι αυτή η θρησκευτική έκφραση σε βάρος της.

  Τί θα μπορούσε να είναι βάρος για το σύνολο;

  Το οικονομικό βάρος για παράδειγμα. Έχεις δίκιο. Δεν πρέπει να μπαίνει χέρι στα κρατικά ταμεία για οποιαδήποτε θρησκεία.
  Άλλο βάρος; Κανένα. Ας κόψουνε και το λαιμό τους. Από τη στιγμή που δεν επιτίθενται λεκτικά και σωματικά ο ένας στον άλλον όλα καλά.

  Και πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν κι οι δυο ομάδες έχουνε ίσες ευκαιρίες. Δε θα το αναλύσω. Για μένα μπορεί να γίνει όπως γίνεται επί τόσες δεκαετίες στη Γερμανία με τους Τούρκους.

  Και μην πάρει το όλους και το κάνεις ό,τι θέλεις. Δεν εννοώ λαθρομετανάστες.

  Περιληπτικά. Θέλετε να πιστεύετε; Πληρώστε για τη θρησκεία σας, πιστέψτε όπου θέλετε κι είστε ευπρόσδεκτοι. Σε καμία περίπτωση δε συνδυάζεται η θρησκεία με τη θέση στην κοινωνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. eeee..... me to giaourtaki th tha ghnei .....na to,ferw??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Αν ξεφύγουμε από την υστερία και την φρίκη που προκάλεσε το έγκλημα του Νορβηγού, παρακάμπτοντας προς στιγμήν την πολιτική του τοποθέτηυση και ρίξουμε μια πιο προσεκτική , πιο προσωπική και πιο ανθρώπινη ματιά στον δράστη, θα διαπιστώσουμε πολλά κι ενδιαφέροντα…

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στην δημοσιότητα, ο πατέρας του δράστη συζούσε με μια μουσουλμάνα που δεν ήταν η πραγματική, φυσική μητέρα του δράστη. Ήταν μητριά του, την οποία μισούσε για πολλούς και διάφορους λόγους, που γνωρίζουν καλά οι ψυχολόγοι, οι ψυχίατροι κι οι ενασχολούμενοι με τα της ψυχής. Πιθανόν αυτή να ήταν η αιτία όλης αυτής της φρίκης.

  Ένας πολυπολιτισμικός πατέρας… διαμόρφωσε έναν ακροδεξιό δολοφόνο…

  Αν επεκτείνουμε αυτήν την σκέψη και την αναγάγουμε σε επίπεδο κοινωνίας, αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να γεννήσει, η δια της βίας επιβολή της πολυπολιτισμικότητας, σ΄ ένα συγκροτημένο εθνικά και θρησκευτικά κοινωνικό σύνολο…;

  ΑπάντησηΔιαγραφή