Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

«Αποχωρούμε αηδιασμένοι»!

Καταγγέλλοντας τη διαιτησία στο χώρο του μπάσκετ, και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί, και απειλώντας για «για τις αήθεις επιθέσεις» με το δρόμο της Δικαιοσύνης, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον αθλητισμό. Μια ανακοίνωση «φορτισμένη» συναισθηματικά, αλλά γραμμένη και με το βάρος πολλών παραπόνων που έχουν, συνοδεύει την αποχώρησή τους από τα αθλητικά δρώμενα.
+/- Δείτε περισσότεραΘυμίζουμε ότι έντονες φήμες για αποχώρηση είχαν υπάρξει αμέσως μετά τον τέταρτο τελικό, με αφορμή την κριτική που τους ασκήθηκε από μερίδα των οργανωμένων. Τότε διέρρευσαν ότι παραμένουν τελικά, αλλά τώρα επανήλθαν και αποχωρούν αηδιασμένοι, όπως αναφέρουν επί λέξει.

Η αποχώρησή τους γίνεται μέσα στο ζοφερό τοπίο από τις αποκαλύψεις που συγκλονίζουν τον ποδόσφαιρο, αλλά και με φόντο τους χαρακτηρισμούς του Μπουρούση σε βάρος τους που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα – μαζί με το «φάρμακο» που ζητούσε ο παίκτης από τον Μάκη Ψωμιάδη.

Η ανακοίνωση έχει ης εξής:

Η ενασχόλησή μας με την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έγινε με αποκλειστικό γνώμονα την αγάπη μας για την ομάδα μας και το μπάσκετ, χωρίς να προσδοκούμε οποιοδήποτε επιχειρηματικό, επικοινωνιακό ή άλλο όφελος.

Αποφασίσαμε το 2004 να ενισχύσουμε οικονομικά τον Ολυμπιακό χωρίς ανταλλάγματα και εξασφαλίσεις, αναλάβαμε το management το καλοκαίρι του 2006, ενώ αποκτήσαμε τις μετοχές της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τον Ιούλιο του 2009.

Τα χρόνια αυτά έγιναν πολλά για τα οποία είμαστε περήφανοι:

- Ο Ολυμπιακός απέκτησε και πάλι την αξιοπιστία του στο χώρο του μπάσκετ, εντός και εκτός συνόρων.

- Επενδύσαμε σε κορυφαίους παίκτες και καταξιωμένους προπονητές και έτσι, μετά από πολλά χρόνια, η ομάδα έγινε απόλυτα ανταγωνιστική με συνέπεια να περιλαμβάνεται κατά γενική ομολογία στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.

- Η ομάδα συμμετείχε, μετά από πολλά χρόνια, σε δύο συνεχόμενα Final Four της Euroleague και, μετά από 13 χρόνια, στον τελικό της διοργάνωσης το 2010. Πέτυχε δύο φορές ρεκόρ νικών στο πρωτάθλημα της Α1 (2009 και 2011) – φέτος μάλιστα τερμάτισε αήττητη στην κανονική περίοδο – και κατέκτησε 2 Κύπελλα Ελλάδος.

- Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέβαλε στο Δημόσιο μόνο για φόρους ποσό που πλησιάζει τα 50.000.000 δολάρια ΗΠΑ. Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει άλλη ομάδα που έχει καταβάλλει αντίστοιχο ποσό την τελευταία 20ετία στην εφορία…

Τα χρόνια αυτά επιλέξαμε και ακολουθήσαμε ένα συγκεκριμένο δρόμο, πολύ διαφορετικό από αυτόν που οι αντίπαλοί μας έχουν συνηθίσει.

- Είναι συνειδητή μας επιλογή να μην εμπλακούμε με οποιοδήποτε τρόπο με το παρασκήνιο που ελέγχει και επηρεάζει καταστάσεις, ομάδες και πρωταθλήματα. Δεν το θέλαμε και δεν το κάναμε. Για εμάς επιτυχία που έρχεται με μεθοδεύσεις και με την εύνοια της διαιτησίας, δεν είναι επιτυχία. Τελεία και παύλα.

- Είναι συνειδητή μας επιλογή, η κάθε παρέμβασή μας προς όλους τους φορείς που σχετίζονται με το άθλημα (Πολιτεία, ΕΟΚ, ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ) να γίνεται ευθέως, επώνυμα, θεσμικά και μόνον.

- Είναι συνειδητή μας επιλογή να μην μπούμε στη λογική δημιουργίας, χρηματοδότησης και υποστήριξης οπαδικού τύπου ή επιρροής οποιουδήποτε ΜΜΕ, αλλά οι σχέσεις μας με τους δημοσιογράφους να παραμείνουν σε αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.

- Είναι συνειδητή μας επιλογή η σχέση μας με όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να παραμείνει υγιής και σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού.

- Είναι συνειδητή μας επιλογή, με όσες δυνάμεις έχουμε, να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Φέτος, εμείς, με τη συμπαράσταση του κόσμου μας, τα καταφέραμε.

Για άλλη μια χρονιά οι διαιτητικές αποφάσεις και οι γνωστές μεθοδεύσεις καθόρισαν τον πρωταθλητή. Πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς με την ελληνική διαιτησία; Όχι μόνο παραμένουν ατιμώρητοι εκείνοι που αδίκησαν τον Ολυμπιακό επανειλημμένα και κατάφωρα, αλλά τουναντίον επιβραβεύονται και αναδεικνύονται προκλητικά. Πώς να μην αποθρασύνονται, λοιπόν, και να μην παρουσιάζονται φαινόμενα, όπως το παγκόσμιο ρεκόρ των 18 έναντι 2 βολών του β’ δεκαλέπτου του δεύτερου τελικού, όταν ο Ολυμπιακός προηγείτο με 10 πόντους!

Ο τελευταίος φετινός αγώνας έγινε υπό συνθήκες που σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογούσαν την έναρξη του: ελλιπή μέτρα ασφαλείας, παράνομη είσοδος χιλιάδων θεατών χωρίς εισιτήρια, καταστρατήγηση ζωνών ασφαλείας, παρουσία πίσω από τους πάγκους και την γραμματεία κουκουλοφόρων και «μπράβων» σε κοινή τηλεοπτική θέα με την ανοχή της αστυνομίας, με αποκορύφωμα την άνανδρη και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση στους παίκτες και προπονητές της ομάδας μας.

Δεν μεταθέτουμε σε κανέναν τις δικές μας ευθύνες. Δεν το κάναμε ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνουμε τώρα. Στην πορεία μας ασφαλώς κάναμε και λάθη. Γίναμε πολλές φορές δέκτες κριτικής. Η καλοπροαίρετη, έστω και σκληρή, ποτέ δεν μας ενόχλησε. Για τις αήθεις επιθέσεις ένας δρόμος μόνον υπάρχει, αυτός της δικαιοσύνης.

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, με αυτήν πορευόμαστε και είμαστε περήφανοι που στα χρόνια που έχουμε την ευθύνη του Ολυμπιακού δεν κάναμε εκπτώσεις στις αξίες μας.

Στην πορεία μας αυτή απαιτήσαμε το αυτονόητο, δηλαδή νομιμότητα, ισονομία και διαφάνεια. Κάναμε δημόσιες παρεμβάσεις και παραστάσεις, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια παλεύουμε ένα «σύστημα», το οποίο αντιδρά πεισματικά υπονομεύοντας συνεχώς τις προσπάθειές μας για να κατακτήσουμε αυτό που αξίζει στην ομάδα και στον κόσμο μας.

Με βάση τα παραπάνω, και έχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητες που συμβαδίζουν με την ηθική, το νόμο και τη λογική, αηδιασμένοι αποχωρούμε, με πόνο καρδιάς, από τον Ολυμπιακό μας και το Ελληνικό Μπάσκετ.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας πίστεψαν, μας στήριξαν και αγωνίστηκαν μαζί μας.

3 σχόλια:

 1. Η Αποχώρηση των Αγγελόπουλων από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ είναι μια αναμενόμενη ενέργεια με όσα συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν τα τελευταία 5 χρόνια στον χώρο του μπάσκετ. Τα αδέλφια Αγγελόπουλοι υπήρξαν σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Δεν θέλησαν ποτέ να επηρεάσουν το παρακράτος και καλά έκαναν.
  Δίδαξαν ήθος απέναντι σε ανθρώπους που είχαν συνηθίσει διαφορετικά. Και για να μην είμαι άδικος οι Γιαννακόπουλοι απλά συνέχισαν αυτό που βρήκαν από τον Κόκκαλη που είχε βρεί αυτός από την Παντοδυναμία του ΑΡΗ .Τα πράγματα είναι πολύ απλά γι αυτούς που δεν έχουν χρωματικές παρωπίδες. Τώρα λοιπόν που οι Γιαννακόπουλοι λόγω οικονομικής δυσχέρειας αλλά και ηλικίας αποχωρούν οι Αγγελόπουλοι θα ήταν το επόμενο big think του Ελληνικού μπάσκετ. Αυτοί όμως αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Στην αρχή παλατζάρησαν για κάποιο διάστημα αλλά η υπόθεση Μπουρούση πιστεύω ήταν το κερασάκι που ήρθε να συμπληρώσει το ήδη βαρύ κλίμα. Η απουσία τους θα δυσκολέψει αφόρητα την συνέχεια του Ελληνικού Μπάσκετ. Κατά την γνώμη μου οι Αγγελόπουλοι ΤΙΜΩΡΟΥΝ και μπράβο τους αυτούς που δεν τους σεβάστηκαν και τώρα που μένουν μετέωροι από την αποχώρηση των Γιαννακόπουλων δεν τους έδωσαν σωσίβιο. Σαν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και οπαδός του μπάσκετ από την μια λυπάμαι αλλά από την άλλη πιστεύω ότι η απουσία προέδρων μεγάλης οικονομικής επιφάνειας ίσως δημιουργήσει νέους κανόνες και ένα καλύτερο πρωτάθλημα χαμηλότερης μεν δυνατότητας αλλά περισσότερο ανταγωνιστικό με την υποψία ότι το άθλημα βαδίζει πάλι προς την συμπρωτεύουσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΒΑΓΓΕΛΗΣ 1 Έχω δηλώσει ότι δεν ασχολούμαι με το Μπάσκετ και δε ξέρω πολλάα,το πρωί σε κάποιο γνωστό αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό,άφηναν υπονοούμενα πως ο λόγος που αποχωρούν δεν είναι αυτοί που γράφουν στην ανακοίνωση άλλα οικονομικοί και συγκεκριμένα δυσβάσταχτα χρέη που έχουν φορτώσει την ομάδα,ισχύει κάτι τέτοιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι πιστεύω οτι το οικονομικό σαν κύρια αιτία ισχύει τόσο για τους Αγγελόπουλους αλλά και εν μέρει για τους Γιαννακόπουλους. Όμως επίσης πιστεύω ότι αν οι συνθήκες στο χώρο ήταν διαφορετικές και υπήρχε ισονομία δεδομένου ότι χορτάτοι δεν είναι και αγαπούν το μπάσκετ και τον σύλλογο η απόφαση τους θα ήταν διαφορετική. Αηδιασμένοι ήταν το σκεφτόντουσαν ήρθε και η υπόθεση Μπουρούση και τέλος. Τώρα για τα χρέη δεν γνωρίζω τίποτα πιθανόν να είναι και αυτό .

  ΑπάντησηΔιαγραφή