Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Πούρο και θυμίαμα

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ BADDOG.- Συγγνώμη, για τη μακρά απουσία, αλλά διάβαζα. Περίοδος εξετάσεων, γαρ. Και στο πιο δύσκολο μάθημα, τη... Δικογραφία (10.000 σελίδες!), νομίζω τα πήγα καλά. Και στην Ιστορία, επίσης. Αν και τα μπέρδεψα σε ορισμένα σημεία αυτά τα δύο μαθήματα, ήταν «μπαστούνια» και τα δύο...
+/- Δείτε περισσότερα

Στο ερώτημα, γνωστός Έλληνας που φυλακίστηκε το 1830 στο Ναύπλιο. Μάλλον, σκέφτηκα, τον Πετρόμπεη (τον Μαυρομιχάλη, ντε) θα εννοεί. Τελικά, το πέτυχα κατά το ήμισυ... Μπέοι στο Ναύπλιο, αλλά στο Πέτρο τα χάλασα, τον έγραψα Αχιλλέα!

Τι θα ανέβει την άλλη εβδομάδα στην Επίδαυρο; Επειδή δεν είμαι... ζώο (μεταφορικώς δεν είμαι), σκέφτηκα τι είν' η Επίδαυρος από το Ναύπλιο; Και ποιος είναι στ' Ανάπλι; Αρα, επίκειται εμφάνιση... Καλομοίρας! Για να γίνει τη κακομοίρας! Ατζέντης καλλιτεχνών δεν είναι ο Αχιλλεύς (όπως θα τον έλεγαν και στην τιμημένη Επιδαύρεια Γη); Άρα, ευκαιρία ν' αξιοποιηθεί, επιτέλους, το γνωστό αυτό... καλοκαιρινό μαγαζί!

Στο ερώτημα ποιος σκότωσε τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο απάντησα ότι δεν γνωρίζω, δεν απαντώ. Ξέρω, όμως, ποιος θα σκοτώσει τον Κούγια έτσι και ο Αλέξης έχει κάνα πελάτη τρόφιμο εκεί και κάνει πως διαβαίνει το κατώφλι των Δικαστικών Φυλακών για να τον επισκεφτεί! [Αλέξη, πλάκα κάνω, ξέρω ότι έχεις δύο παιδιά και μία... Παναχαϊκή που πρέπει να θρέψεις!]

Στο ερώτημα, τι κοινό και ποια διαφορά έχουν ο Σακαφλιάς με τον Τσακογιάννη τα πήγα καλύτερα: αμφότεροι στις φυλακές Τρικάλων. Η διαφορά είναι ότι τον Σακαφλιά τον σκότωσαν, ο Τσακογιάννης ζει και καλά να είναι ο άνθρωπος, να κόβει από μας μέρες ο Θεούλης και να του τις δίνει. Στοίχημα πόσο θα καθίσει μέσα ο ηγέτης της Ηλιούπολης δεν βάζω. Δεν βάζω, διότι ο «μπουκ» μου κρύβεται... Πέρασα από το... bet shop (προσοχή στην ορθογραφία, μην τα συγχέεται με τα pet shop που είναι για τις... Λουλούδες), αλλά κλειστό, κατεβασμένα τα ρολά.

Στο ερώτημα, πού είναι ο Μάκης οέο, απάντησα ότι θεοφοβούμενος και γιος ιερέως Μάκης πρέπει να βρίσκεται στο Άγιον Όρος. Μόνο εκεί δεν μπορούν να τον αναγνωρίσουν. Διότι οι καπνοί από το πούρο μπερδεύονται με το θυμίαμα που αναδίδει η μοναστική καθημερινότητα και οι ανιχνευτές της ΕΥΠ παθαίνουν μπλακάουτ.

Μπορεί η ΕΥΠ να έχει σούπερ «κοριό» για τις συνομιλίες, αλλά ο Μάκης δεν είναι κάνας χθεσινός: τα σήματα... καπνού τις τα έχουμε; Μία τζούρα σημαίνει «αγαπούλα», δύο «στέλνω λουλούδια» κ.ο.κ.

Τώρα, λοιπόν, που η κάθαρση είναι ante portas (πόσα λατινικά έμαθα κατά τη φοίτησή μου!), μπορώ κι εγώ να πάρω πτυχίο. Για να το κάνω πιο λιανά: όσο πιθανό είναι να πάρει ένας σκύλος πτυχίο, άλλο τόσο είναι να αποδοθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στο κοινό του καθαρό και πάλλευκο (ΓΑΔΑ=χαϊδευτικά η μπου-ΓΑΔΑ!), χωρίς λεκέδες και στίγματα.

2 σχόλια:

  1. Τι μου θίμισες τώρα baddog! Είχα ξεχάσει ότι είναι παπαδοπάδι ο αγαπούλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως ο Μάκαρος την έχει βγάλει καθαρή και με τον Λαλιώτη (και που καταδικάστηκε τι έγινε δηλαδή;) και με τον Ντέμη και με τις άλλες ιστορίες του. Ε, τώρα δεν θα τη βγαλει καθαρή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή