Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Η προβοκάτσια πέρασε!

Οι κουκουλοφόροι, με αντιασφυξιογόνες μάσκες και πλήρη εξάρτυση, έκαναν αυτό που ήθελαν και αυτό που εξυπηρετεί τους σκοτεινούς (και τους… φωτεινούς) κύκλους: Να διαλύσουν δηλαδή την ογκώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έπαιρνε από πλευράς μαζικότητας πρωτόγνωρες διαστάσεις. Οι κουκουλοφόροι πετώντας μολότοφ (σε Σύνταγμα, Νίκης, Καραγεώργη της Σερβίας κλπ) και τα ΜΑΤ απαντώντας άμεσα με δακρυγόνα, χωρίς άλλη σκέψη και προσπάθεια, κατάφεραν να διώξουν τον κόσμο! Κι αυτό παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών, με εκκλήσεις από τα μεγάφωνα, να πείσουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές και να μην αποχωρήσουν. +/- Δείτε περισσότεραΣημειωτέον ότι άγνωστος γρονθοκόπησε στην οδό Πραξιτέλους τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου, που προηγουμένως είχε προπηλακιστεί από πλήθος πολιτών. Ο άγνωστος αμέσως μετά την πράξη του έφυγε τρέχοντας κάνοντας το σήμα της νίκης και φωνάζοντας «Ελλάς». Την περιγραφή του επεισοδίου ακούσαμε από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μένεγο που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Ακόμα έγινε γνωστή επίθεση σε έναν τροχονόμο και σε έναν αλλοδαπό.

8 σχόλια:

 1. Το πρωί οι βουλευτές ήταν χεσμένοι και τρομοκρατημένοι. Πλέον χαμογελούν ανακουφισμένοι. Ενα εκατομμύριο λαός ήταν έτοιμοι να ανατρέψουν το σάπιο πολιτικό σύστημα, και ήρθαν οι μπαχαλάκηδες να τους σώσουν. Πόσο κρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ διαβάζω ότι σιγά-σιγά ξαναμαζεύονται διαδηλωτές και ότι άρχισαν να καθαρίζουν το Σύνταγμα από χημικά κλπ. για να συνεχίσουν ως το βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έτσι φαίνεται Ελμερ. Μακάρι να συνεχίσουν οι αγανακτισμένοι.

  Μόνη λύση να φύγουν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Με το να αλλάξουν θέσεις μεταξύ τους δεν λύνεται τίποτα. Θέλει ριζικές αλλαγες το πράγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ πάλι δε νομίζω πως η προβοκάτσια πέρασε. Ίσα ίσα, η κυβέρνηση ξεβρακώθηκε ακόμα περισσότερο. Ακόμη και οι τυφλοί είδαν αυτά που κάποιος κόσμος φωνάζει εδώ και χρόνια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το περίεργο θα ήταν να ΜΗΝ προσπαθούσαν με προβοκάτσιες να διαλύσουν τον κόσμο. Ευτυχώς υπήρξαν οι φωτογραφίες και οι πάμπολλες μαρτυρίες για τον κουκουλοφόρο με την αστυνομική ταυτότητα και δε μπορούν πια να μας βγάλουν τρελούς. Το προσπάθησαν βέβαια, αν διαβάσατε ή ακούσατε την επίσημη τοποθέτηση της ΕΛ.ΑΣ., αλλά γελάει και το παραδαλό κατσίκι. Δυστυχώς, από την άλλη, υπάρχει και πολύς θερμόαιμος κόσμος που δεν καταλαβαίνει ότι γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα ώρες ώρες. Οι προβοκάτορες αποτελούν μοναχά το φιτίλι.
  Έχω τις ενστάσεις μου γι' αυτό το κίνημα των αγανακτισμένων (ειδικά όσον αφορά στην πολιτική και κοινωνική του στόχευση), αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Πιστεύω κι ελπίζω πως ο κόσμος θα σταθεί στο ύψος του και δεν θα μασήσει από τις προβοκάτσιες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συμφωνώ με τον Ninja. Καμμία προβοκάτσια δεν πέρασε. Το οσφραίνεται κανείς στον αέρα. Κοιτάς ακόμα και τα δελτία στο χαζοκούτι και βλέπεις ότι κάποιοι ξεβρακώνονται πλέον. Δεν γυρνά αυτή η κατάσταση πλέον. ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ. Σαν τις τελευταίες ανάσες του μισοπνιγμένου είναι. Ποιοί κουκουλοφόροι, ποιοί προβοκάτορες και ποιά τσιράκια.. Όταν ξεσηκώνεται λαός στην ιστορία, για καλό ή κακό, το ποτάμι δεν γυρνά εύκολα πίσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για άλλη μια φορά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, έβαλε τους ασφαλίτες να ξεκινήσουν τα μπάχαλα και να καταφέρουν την ίσως μεγαλύτερη συγκέντρωση ΜΕΤΑ ΤΟ 74΄ να γίνει μπάχαλο. Απολάυσαμε ζωντανά μάγκες με βαριοπούλες να σπάνε όλο το σύνταγμα και οι ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΜΕΤΟΧΟΙ. Είδαμε τους προαναφερόμους ΜΑΤ - ΥΜΕΤ να γροθοκοπούν απλούς πολίτες και να πνίγουν όλο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τις γύρω περιοχές με δακρυγόνα, για να αναγκάσουν κάθε οικογειάρχη κάθε μητέρα να πάρει τα παιδία της και να μην τολμήσει να ξαναδιαμαρτηρηθεί. ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ. ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΗΚΩΣΑΤΕ ΚΕΦΑΛΙ. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν και συνεχίζουν τον ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ninja και Ringo εχετε δίκιο. Όμως όταν ανέβηκε αυτό το θέμα φαινόταν ότι η προβοκάτσια είχε περάσει. Η πλατεία ήταν παραδομένη στους ύποπτους κουκουλοφόρους και στα ΜΑΤ, οι από μικροφώνου εκκλήσεις των διοργανωτών της συγκέντωρησης είχαν πάψει, ο κόσμος είχε αποχωρήσει. Ώρες μετά ήρθε το ξεβράκωμα που λες κι εσύ Ninja. H πλατεία καθαρίστηκε, συμμαζεύτηκε και απέκτησε πάλι ζωή. Η προβοκάτσια δεν είχε περάσει - τουλάχιστον αυτή τη φορά. Όμως είχε εκδηλωθεί και είχε επικρατήσει για ένα διάστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή