Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

«Όχι το ποδόσφαιρό μας έξω απ’ την Ευρώπη»

Στόχος μας πρέπει να είναι να φτάσει το ποδόσφαιρό μας στο επίπεδο της Ευρώπης «και όχι να αφαιρέσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο έξω από την Ευρώπη». Αυτό είπε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε δηλώσεις σχετικά με τα τελευταία γεγονότα και τα στημένα.
+/- Δείτε περισσότεραΑπαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την έναρξη των πρωταθλημάτων, τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι πρέπει πρώτα να γίνει η εξυγίανση και μετά η μπάλα να στηθεί στη σέντρα. Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Αν θέλουμε να εξυγιάνουμε το ποδόσφαιρο, πρέπει να πάει μακριά η διαδικασία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πάρουμε αποφάσεις με γνώμονα τι είναι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε για παράδειγμα, μία εθνική Ελλάδος, η οποία έχει πάει πολύ καλά, η οποία παλεύει και παλεύει με παίκτες, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι διεθνώς. Είμαστε έτοιμοι, να την καταποντίσουμε αυτή τη στιγμή, για χάρη κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το ποδόσφαιρο για δικούς τους λόγους».

Σχετικά με τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είπε: «Καμία τελεσίδικη απόφαση δεν έχει βγει ακόμα. Με τα δικαστήρια να τρέχουνε και με τις πληροφορίες να βγαίνουν σιγά-σιγά, η όποια μας απόφαση για τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό, πρέπει να γίνει σε αυτή τη φάση μαζί με την UEFA. Επαναλαμβάνω, ότι αν βρισκόμαστε σήμερα σε ένα καλύτερο σημείο, είναι επειδή επιμένουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να εξυγιανθεί και να φθάσει στα στάνταρ τα οποία έχει η Ευρώπη. Όχι να το αφαιρέσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη και απλώς να το αφήσουμε να βράζει στη δική του μιζέρια.