Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Οι όψιμοι σύμβουλοι του Μαρινάκη

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ HARDDOG. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι «μεγάλο παιδί». Η απειρία στον παραγοντισμό τού αναγνωρίζεται, αλλά από εκεί και πέρα οι ισχυρισμοί των αυτόκλητων (;) υπερασπιστών του ότι, περίπου, παρασύρθηκε από ένα περιβάλλον που τον προσέγγισε μετά την αναρρίχησή του στον πανίσχυρο θώκο της ερυθρόλευκης προεδρίας είναι εκ του περισσού – μπορεί και εκ του πονηρού!
+/- Δείτε περισσότεραΟι απομαγνητοφώνημενοι διάλογοί του με τον Μπέο, αλλά και οι συνομιλίες Μπέου με άλλους (Κανελλόπουλο λόγου χάρη), δείχνουν ότι:

** ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ήξερε (τουλάχιστον ήξερε!) γεγονότα και καταστάσεις,

** προσπάθησε να επηρεάσει τον ορισμό διαιτητών,

** ήθελε να είναι (ή να θεωρείται) ισχυρός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει ή να προστατεύσει.

Το αν από τα στοιχεία δεν προκύπτουν τυπικές παρανομίες, με το ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως ο ίδιος υποστήριξε στη δήλωσή του μετά τις αποκαλύψεις (αυτό θα το κρίνει, σε κάθε περίπτωση, η Δικαιοσύνη), μικρή σημασία έχει μπροστά στις ΗΘΙΚΕΣ ευθύνες του που αναδεικνύονται από τις συνομιλίες.

Όταν πριν μερικούς μήνες είχαν δημοσιοποιηθεί οι συνομιλίες των υποκλοπών, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε απειλήσει ευθέως ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια για όσους με δημοσιεύματα, δηλώσεις κλπ προσπαθήσουν να εμπλέξουν το όνομά του με παράνομες κινήσεις! Και τότε από φόβο έπεσε… μούγκα.

Έτσι ο «Βαγγέλης» που προσφωνούσε ο Μπέος έγινε «Βαγγέλης Περπινιάδης» και όσοι ήθελαν κάτι να πουν, να γράψουν ή να σχολιάσουν το έκαναν χωρίς να αναφέρεται πουθενά το όνομα του προέδρου τους Ολυμπιακού, από το φόβο των νομικών προβλημάτων.

Τώρα που οι απομαγνητοφωνήσεις είναι έγκυρες, επίσημες και αναμφισβήτητες, υπερασπιστές του Μαρινάκη, όπως ο Κούγιας, τον παρουσιάζουν, περίπου, ως παρασυρμένο από άλλους! Και ερυθρών χρωμάτων αρθρογράφοι (όπως ένας του «Γαύρου») τον καλούν να βοηθήσει για «να τιμωρηθούν αυτοί που πρωταγωνιστούν στη σαπίλα του ποδοσφαίρου» και που «προσπάθησαν να βρεθούν κοντά του και στο περιβάλλον του»!

Αλλά, φυσικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έκανε τίποτα ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για να καθαρίσει τη σαπίλα που την έβλεπε, την «άκουγε» και μιλούσε μαζί της. Οι όψιμες παροτρύνσεις των υπερασπιστών να την απομακρύνει από κοντά του δεν (μας) συγκινούν.

Το… έγκλημα κατά της Ελλάδας, του ποδοσφαίρου της αλλά και της λογικής μας (όταν μετά το ντέρμπι του Φαλήρου με τον Παναθηναϊκό ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωνε τα θετικά του συμπεράσματα για τη διαιτησία) έχει συντελεστεί. Οι παροτρύνσεις, οι αιτιάσεις και οι συμβουλές στον πρόεδρο του Ολυμπιακού ήρθαν αργά και δεν πείθουν για την ειλικρίνειά τους.

11 σχόλια:

 1. Νομίζω ότι όλο αυτό το κύκλωμα με τα στημένα έχει δύο εντελώς διαφορετικές όψεις:

  Α) το στήσιμο παιχνιδιών για ίδιο όφελος. Στην περίπτωση αυτή οι γνωστοί παράγοντες έστηναν παιχνίδια, έπιαναν τους διαιτητές κλπ., όχι υποχρεωτικά για το συμφέρον της ομάδας τους (πολλές φορές μάλιστα συνέβαινε να το κάνουν ακόμα και ενάντια σ’ αυτό) αλλά για προσωπικό κέρδος. Δεν βλάπτεται π.χ. ή ωφελείται ο Ολυμπιακός Βόλου εάν ο Μπέος στήνει ένα παιχνίδι της β’ εθνικής. Δεν θα εκπλαγώ καθόλου εάν σ’ αυτή την κακουργηματική πράξη εμπλέκονταν και άλλοι από διάφορες ομάδες (θεωρώ βέβαιο ότι εμπλέκεται πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού) ούτε εάν πάρα πολλοί άλλοι παράγοντες, διαιτητές, παίχτες (όπως π.χ. ο Αβραάμ) αξιοποιούσαν την όποια πληροφόρηση είχαν για να στοιχηματίσουν και να βγάλουν λεφτά.

  Β) η χρησιμοποίηση του κυκλώματος όχι για ίδιο όφελος αλλά για την επίτευξη των στόχων μιας ομάδας. Για τον Μαρινάκη δεν προκύπτει (μέχρι τώρα τουλάχιστον) ότι έστηνε παιχνίδια για ίδιο όφελος. Αντίθετα, προκύπτει ότι ο Μαρινάκης χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για να εξασφαλίζει νίκες και τίτλους για την ομάδα του. Οι συνομιλίες για το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αυτό ακριβώς δείχνουν. Δεν ξέρω εάν άλλοι πρόεδροι ή παράγοντες έκαναν το ίδιο για την ομάδα τους αλλά η περίπτωση του Μαρινάκη είναι προφανής.

  Είναι βέβαιο ότι σε κάποιους χρειάζονται ονόματα. Θα έχουμε πολλά ονόματα τις επόμενες μέρες. Πολλά ονόματα για να τα ρίξουν όλα μαζί στο τσουβάλι της ανομίας γενικά κι αόριστα. Πολλοί διεφθαρμένοι που έβγαζαν χρήμα στήνοντας παιχνίδια. Όσο πιο πολλά ονόματα, τόσο το καλύτερο. Κάπου βέβαια θα υπάρχει και το όνομα του Μαρινάκη αλλά μήπως θα είναι ο μόνος; Στη διεφθαρμένη Ελλάδα όλοι ίδιοι είναι. Κι αυτός που στήνει το Ηλιούπολη – Αγροτικός Αστέρας για να βγάλει 500 χιλιάρικα κι αυτός που δωροδοκεί για να πάρει το πρωτάθλημα και τα 20 εκατομμύρια του c/l.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γνωστός Άγνωστος27 Ιουνίου 2011 - 1:30 μ.μ.

  Εξακολουθώ να βλέπω πολλούς να μην καταλαβαίνουν τι έγινε και πολλούς άλλους ακόμα να μην θέλουν να καταλάβουν.
  Το επαναλαμβάνω για όσους επιθυμούν να καταλάβουν την ουσία.
  Όσα ακούγονται στους διαλόγους που απημαγνητοφωνήθηκαν από την επίσημη παρακολούθηση των τηλεφώνων από την ΕΥΠ κατά παραγγελία εισαγγελέα, είναι σαν να έχουν ειπωθεί επίσημα μπροστά σε εισαγγελέα και αποτελούν επίσημη ομολογία ενοχής.
  Δεν πρόκειται για φημολογίες και πληροφορίες, τις οποίες καλείται να αποδείξει ο εισαγγελέας. Ο τελευταίος δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι μιλούσαν χωρίς να το ξέρουν στο αυτί του και ουσιαστικά έτσι, ομολογούσαν την ενοχή τους, χωρίς να το γνωρίζουν.
  Όταν η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου πήρε στα χέρια της τους φακέλλους, διαπίστωσε πως ο μοναδικός τρόπος να αποδείξει αυτά που ακούγονταν κι αυτά που περιγράφονταν στους φακέλλους που ήρθαν από την ΟΥΕΦΑ, ήταν να τους παγιδεύσει τα τηλέφωνα. Παράλληλα διέδωσε ψεθδώς ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, με αποτέλεσμα τα λαμόγια να ξασαλώσουν και να πέσουν σαν χάνοι (ή σαν γαύροι) στο δίχτυ. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
  Το οικονομικό στάτους του Μαρινάκη, είναι πραγματικά αδιάφορο στον αθλητισμό, ακόμα κι αν αυτός είναι επαγγελματικός.
  Ο αθλητισμός εμφορείται από αξίες κι όχι από αγοραίες λογικές. Οι αγοραίες λογικές που εστερούντο παντελώς αξιών κι ιδεωδών μας έφεραν σ΄ αυτό το αποτέλεσμα κι αν θέλουμε να δούμε ελπίδα και φως στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καλό θα ήταν να αγνοήσουμε εντελώς την οικονομική επιφάνεια των παραγόντων και το κριτήριό μας πρέπει να είναι η φερεγγυότητα του παράγοντα σε επίπεδο ήθους. Αλλιώς... Το χάσαμε το τρένο πατριώτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γνωστός Άγνωστος27 Ιουνίου 2011 - 1:51 μ.μ.

  Όπως αναφέρει ο πρασινοσκούφης, η ΟΥΕΦΑ ήδη έχει αποκλείσει Ολυμπιακό Βόλου από τους θεσμούς και παίζεται 50-50 η περίπτωση του Ολυμπιακού Πειραιώς. Δεν χρειάστηκε δηλαδή να τελεσιδικήσει η υπόθεση, για να παρθούν μέτρα και να επιβληθούν κυρώσεις, όπως το ίδιο συνέβη και στην Ιταλία με την περίπτωση της Γιουβέντους. Θυμίζω ότι μόλις πριν λίγο καιρό καταδικάστηκε επίσημα από τα ιταλικά δικαστήρια ο Μότζι.
  Ακριβώς τα ίδια πρέπει να συμβούν και στην Ελλάδα, εκτός κι αν αποφασίσουμε επίσημα πως είμαστε μπανανία...
  Οι ενοχές των κατηγορουμένων δεν χρειάζονται περαιτέρω αποδείξεις για να επιβληθούν ποινές από την ΕΠΟ. Ήδη έχουν αποδειχθεί με τους διαλόγους που ακούγονται από τις επίσημες εισαγγελικές υποκλοπές των τηλεφωνικών τους συνομιλιών. Είναι σαν να τους έπιασαν επ΄ αυτοφώρω...
  Εννοείται ότι ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΠΟ, πρέπει να υποβάλλΟουν άμεσα τις παραιτήσεις τους και να πάνε σπίτι τους, αν όχι στον Κορυδαλλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. κουκουλοφόρος27 Ιουνίου 2011 - 2:14 μ.μ.

  Ποιοί σύμβουλοι και πράσινοκόκκινα άλλογα...? Δείτε απλά πως αντέδρασαν οι αφοί Αγγελόπουλοι στην περίπτωση Μπουρούση και πως αντέδρασε ο Μαρινάκης στην περίπτωση Αβραάμ Παπαδόπουλου. Η μέρα με τη νύκτα. Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το ήθος είναι άγνωστη λέξη.
  Κι οι Αγγελόπουλοι επίσης, δεν ήταν και χθες παράγοντες και είναι το ίδιο άπειροι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Φρέσκοι είναι κι αυτοί. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει καμμία απολύτως δικαιολογία, ούτε μπορεί να λογίζεται ως "παιδί" ένας από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου. Είναι απαράδεκτος και ανήθικος κι όπως αποδείχτηκε αποτελεί μέλος της συμμορίας του ποδοσφαίρου. Ίσως να είναι κι ο αρχηγός, όπως άφησε να εννοηθεί ο Τσακογιάννης κι όπως αποδεικνύεται από τις συνομιλίες Μπέου - Μποροβήλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. koukoulofore ...molis pareththikan oi aggelopouloi....bale sentra

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. VERSUS : Γράφεις για τον Μαρινάκη , πως «δεν προκύπτει (μέχρι τώρα τουλάχιστον) ότι έστηνε παιχνίδια για ίδιο όφελος. Αντίθετα, προκύπτει ότι ο Μαρινάκης χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για να εξασφαλίζει νίκες και τίτλους για την ομάδα του. Οι συνομιλίες για το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αυτό ακριβώς δείχνουν.»

  Την 1-2-2011, σε συνομιλία που είχε ο Αχιλλέας Μπέος με τον Βαγγέλη Mαρινάκη αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

  "Α: Λοιπόν, το ένα είναι αυτό. Το άλλο του μίλησα για τον αυριανό μην επέμβεις κι αυτά δε θα γίνει τίποτα όλα καλά θα πάνε, και το τρίτο θέλω να μου κάνει μια χάρη τώρα δεν είναι και λίγες αυτές να πούμε μη βάζετε το Σιδηροπουλο πάνω... δεν είναι δυνατόν...

  Β: Ποιο Σιδηροπουλο πάνω;

  Α Το Σιδηρόπουλο την Κυριακή στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

  Β: Γιατί Σιδηροπουλο έβαλε;

  Α Θέλει να βάλει και του είπα αν τον βάλεις θα δείρω τον (ακατάληπτο) και δε σας ξαναμιλάω κιόλας. Δεν μπορείς κύριε να τιμωρείς τον Παμπορίδη 4 βδομάδες, το Σπάθα 4 βδομάδες χι αυτό το μ... παν έκανε έγκλημα 2 βδομάδες. Σαν να λες σ' έχω γραμμένο Μπέο στα α... μου.

  Β: Γιατί εμένα δε μ' έχει γραμμένο με το Σταθόπουλο που τον έβαλε σε 2 αγωνιστικές ο μ..,;

  Α Ναι, αλλά εγώ τον το πρόλαβα τώρα, τον λέω άστον έξω και βάλτον στο Ολυμπιακός- Ποναθηναϊκός την άλλη βδομάδα αφού έχεις πρόβλημα. Μες στο Καραϊσκάκη. Και μου λέει θα δω λέει φωνάζει ο Βαγγέλης. Του λέω θα πάρω εγώ το Βαγγέλη άμα φωνάζει. Είναι ντροπή σου λέω, βάλε το Γιάχο- όχι μου λέει το Γιάχο, Βάλε τον Παμπορίδη βάλε κάποιον άλλον αδερφάκι μου ταυ λέω στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

  Β: Καλύτερα να βάλει τον Παμπορίδη ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

  Α: Βέβαια, βέβαια είναι καλύτερα.

  Β: Αυτό θα τον πω κι εγώ, αυτό θα τον πω.

  Α: Και να σου κρατήσει το Σιδηροπουλο για την άλλη βδομάδα, για σένα. Και δες αυτό το θέμα με το κύπελλο τί προβλέπει ο ΚΑΠ. Β: Τώρα θα το κάνω".

  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ …. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ? Ποιο συμπέρασμα βγάζεις?

  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟΝ για την ομάδα του ο Μαρινάκης …??!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Απο τον έλεγχο του ΣΔΟΕ.!!!

  Αναλυτικά, αναφέρουμε:

  1) Φυσικά πρόσωπα των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί παρουσιάζουν σημαντικές κινήσεις μετρητών ή και επιταγών.

  ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

  ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ

  ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

  ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ

  ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

  ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

  ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

  ΜΠΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

  ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

  ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

  Για όλους τους ανωτέρω διενεργείται φορολογικός έλεγχος, με την έννοια ότι θα παραβληθούν τα ευρεθέντα τραπεζικά δεδομένα με αυτά που δηλώθηκαν στις φορολογικές τους δηλώσεις και αν οι συναλλαγές που προκύπτουν είναι νόμιμες ή όχι.

  Ενδεικτικά όμως μπορεί ν' αναφερθεί ότ ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ δανειοδοτήθηκε με το ποσό του 1.000.000 ευρώ και παράλληλα χρεοπιστώνεται με σημαντικά ποσά, ενώ δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί το ληφθέν δάνειο.

  Εις υγείαν των ... κορόϊδων υπόλοιπων ΕΛΛΗΝΩΝ.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πρασινοσκούφη, το να "ενδιαφέρεσαι" για την ομάδα σου δε σημαίνει μόνο ότι φροντίζεις να κερδίζεις εσύ αλλά να χάνει κι ο αντίπαλος σου. Πόσα πρωταθλήματα χάσαμε μ' αυτό τον τρόπο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γνωστός Άγνωστος Κουκουλοφόρος (2σε1)27 Ιουνίου 2011 - 11:50 μ.μ.

  Μόνο που φαντάζομαι τις πιέσεις που θα δέχεται η Πόπη Παπανδρέου για να μην ασκήσει δίωξη στον Β. Μαρινάκη, ανατριχιάζω. Η Ντόρα η κουμπάρα... ο συνάδελφος χονδροΠάγκαλος... Ας είναι... Κάποιοι τουλάχιστον θα καταλάβουν τι σημαίνει της Πόπης το κάγκελο ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. VERSUS ..... ΣΩΣΤΑ το θέτεις.!! Την λέξη φροντίζεις.... μπορείς να μου την αναλύσεις? Πώς δηλαδή φροντίζεις?

  Διότι εγω καταλαβαίνω ,πως φροντίζεις με κάθε Νόμιμο ή ΟΧΙ τρόπο.!! Αν λοιπόν υπάρχει και παράνομη φροντίδα...... πρέπει να υπάρξει και Νόμιμη τιμωρία.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Χθές το βράδυ στην Ζούγκλα στις 00.30’ ο παρουσιαστής είπε:

  « Μετά απ’ όλα αυτά που μαθαίνουμε…… και όπως οι πληροφορίες λένε….. ο Βγενόπουλος την «έκανε» αηδιασμένος , αφού είχε μάθει τι συμβαίνει.!!
  Δεν είναι δυνατόν να επενδύεις και να υπάρχουν αυτοί που θα σου κλέβουν τα παιχνίδια.! Ο αγώνας που ξεχείλισε το …. Ποτήρι, ήταν το Π.Α.Ο. – μΠεος στις 18/12/2010 νομίζω, με σκόρ 0 – 1». !!!

  Τι είχα γράψει πρίν λίγες μέρες εδώ ??? Έτσι για να μην έχουμε πολλές…. Απορίες και περιέργειες.!!

  Είναι δυνατόν , να αποκτούσε το 25 % μαθαίνοντας πως ….δεν θα αφήσουν την ομάδα να πάρει πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει ΜΕΙΟΝ 15 εκ. € .!!!! Λογικό είναι να ποντάριζε και σ’ αυτά.!!!

  Ενώ ο «εγγυητής» είναι υπεράνω…. Χρημάτων.!!

  Έχει πληρώσει τόσα πολλά…. Που δεν ξέρει καν τι χρώμα έχει η φανέλα.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή