Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

«Nα φτιάξουμε μία μετα-ιντερνετική εφημερίδα»

Ενώ την περασμένη εβδομάδα κυκλοφορούσαν φήμες ότι η «Εξέδρα» θα κλείσει (και πιθανόν θα μετατραπεί σε σάιτ), τελικά αγοράστηκε από τον παλιό εκδότη Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, τον άνθρωπο που εξέδωσε το Sportime, την πρώτη ταμπλόιτ αθλητική εφημερίδα της Ελλάδας. Σήμερα ο Μ. Ανδριλιδάκης μίλησε για το νέο εγχείρημά του και τα σχέδιά του σχετικά με τη «Εξέδρα».
+/- Δείτε περισσότεραΣυγκεκριμένα μιλώντας στον NovaΣπορ Fm 94,6, και στον Νίκο Μαυρομάτη είπε μεταξύ άλλων:

** «Η “Εξέδρα” είναι μία καλή εφημερίδα, που όμως έχει και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης».

** «Αλλαγές θα γίνουν και θα πρέπει να γίνουν άμεσα. Η φθορά, λόγω της κρίσης, είναι σημαντική και απαιτείται να αλλάξουν κάποια πράγματα, για να επιστρέψει το κοινό ή για να προσεγγίσουμε νέο κοινό. Η πρόκληση ακούει στο όνομα “ίντερνετ”. Αλλάζει τα δεδομένα του αναγνώστη. Αυτό θα πρέπει να έχουμε κατά νου εάν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Απαιτείται πλέον να φτιάξουμε μία μετα-ιντερνετική εφημερίδα. Αυτός είναι ο άξονας στον οποίο θα κινηθώ, σε μία μορφή που θα φέρει –έτσι ελπίζω- αποτέλεσμα και θα ικανοποιήσει το κοινό. Η εφημερίδα είναι ζημιογόνος. Καμία επιχείρηση που παρουσιάζει σταθερά ζημιές δεν θα είναι εύκολο να ζει».

** «Δεν είναι ο πρώτος μου στόχος να γίνουν απολύσεις. Δεν θα αλλάξει κάτι. Έχω δείξει και στο παρελθόν ότι δεν είναι τέτοιες οι προθέσεις μου. Δεν θα περικόψουμε κόσμο. Εάν στη προσπάθειά μας, υπάρξει κάποιος που δεν θέλει να προσαρμοστεί, τότε, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Είναι απάνθρωπο να απολύεται ένας άνθρωπος».

^^ «Είναι αλήθεια ότι μετά από τη ζημιά που υπέστην ως επιχειρηματίας το 2002 υπήρξε μια περίοδος ανασυγκρότησης. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, όταν ένας επιχειρηματίας υποστεί ζημιά, είναι τραγικό αυτό που ακολουθεί. Τώρα σε σημαντικό βαθμό έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα. Η πρωτοβουλία ήταν ο Τύπος. Το SPORTIME ήταν μία εφημερίδα πρώτη στην κυκλοφορία όταν την παρέδωσα και δυστυχώς είχε κακό τέλος. Δεν θα ήθελα να δημιουργήσω μία ακόμη εφημερίδα. Τώρα που δημιουργήθηκε μια ευκαιρία με την πώληση της “Εξέδρας”, θεώρησα ότι έχει ενδιαφέρον. Η εφημερίδα είναι καλή. Έχει εξαιρετικά στελέχη και δημοσιογράφους. Θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Αυτό είναι αλήθεια».

** «Δεν μπορώ να πω ότι θα παραμείνει σαν τίτλος (σημείωση: Exedra.gr). Το συγκρότημα που την είχε, είχε σκοπό να κλείσει η εφημερίδα και να μείνει μόνο το site. Εγώ δεν έχω αυτή την πρόθεση. Θέλω να παραμείνει η εφημερίδα. Επομένως, ίσως ο τίτλος της να μην είναι αυτός που θέλω. Θέλω να μιλήσω με τα παιδιά τις επόμενες ημέρες, να καταλάβω τον τρόπο λειτουργία της εφημερίδας, και από κοινού να σχεδιάσουμε την πορεία που θα χαράξουμε. Η εφημερίδα έχει εξαιρετικά στελέχη. Θα βοηθήσουμε αποτελεσματικά, για να φτιάξουμε μία εφημερίδα με κέρδη».