Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Το (μεγαλύτερο) λάθος Τζίγγερ και «Βγενό»

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Α.A.T. Παραβλέποντας την οικονομική συγκυρία που δεν ευνοεί την τοποθέτηση χρημάτων σε αβέβαιες και αντιπαραγωγικές επενδύσεις (όπως είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο), οποιοσδήποτε θα ήθελε να πάρει τον Παναθηναϊκό θα ήταν κουτός να μη θέλει να ελέγχει (με τον Α ή Β τρόπο) το 67% των μετοχών.
+/- Δείτε περισσότεραΌποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό ας το ψάξει.

Αν μετά το ψάξιμο συνεχίσει να μην το καταλαβαίνει καλύτερα να μην ασχολείται με το θέμα και ας ανακυκλώνει τις αστειότητες του "χαρίζεται το 25%" και τα λοιπά (κανείς δεν χαρίζει χωρίς αντάλλαγμα σ' αυτή τη ζωή).

Γιατί δεν χαρίζουν π.χ. το 15% και να πουλήσουν άλλο ένα 15% ή γιατί να μην πουν κάποιον άλλο συνδυασμό που να ξεπερνάει το 25%;

Πολύ απλά διότι (όπως έχει ειπωθεί και δεκάδες φορές στο blog) το απόλυτο κλειδί είναι το 30% της οικογένειας. Αν πέσει στο 27% (ή κάπου εκεί) οι ισορροπίες "του τρόμου" ανατρέπονται.

Όλα τα άλλα είναι φούμαρα για τις εντυπώσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες κανείς δεν πρόκειται να βάλει "φράγκο" στον ΠΑΟ αλλά ούτε και να πάρει το "χαριζόμενο" 25% (ποιος χαζός θα πάρει σκέτες υποχρεώσεις χωρίς να μπορεί να κάνει κουμάντο;). Λευκός ιππότης δεν υπάρχει στον ορίζοντα.
Γι’ αυτό ας πάμε για ύπνο (ή ας γυρίσουμε πλευρό).
Όταν ο σύλλογος απαξιωθεί τελείως, βλέπουμε.

Α.Α.Τ.

ΥΓ.1: Ίσως, το μεγάλο (επιχειρηματικό και συναισθηματικό) λάθος του Τζίγγερ είναι ότι επέτρεψε την πολυμετοχικότητα. Επιχειρηματικό διότι ή έπρεπε να μείνει μόνος ή να φύγει τελείως. Συναισθηματικό διότι "υπέκυψε" τη στιγμή που κορυφώθηκε η πίεση προς αυτόν (ο ψύχραιμος παίκτης αφήνει να περάσει η μπόρα και ενεργεί μετά). Ο τρόπος που το χειρίστηκε από εκεί και πέρα δεν θα έλεγα ότι τον "ανεβάζει".

ΥΓ.2: Ίσως το μεγαλύτερο (επιχειρηματικό και συναισθηματικό) λάθος του Βγενό είναι ότι πίστεψε στην πολυμετοχικότητα. Επιχειρηματικό, διότι έβαλε πολλά χρήματα για μια ασήμαντη μειοψηφία χωρίς να υπολογίσει όλες τις παραμέτρους. Συναισθηματικό, διότι ενήργησε πολύ παρορμητικά σε όλες τις φάσεις. Έτσι, τώρα είναι από κάτω και είμαι βέβαιος ότι το φυσάει και δεν κρυώνε
ι.

1 σχόλιο:

 1. Γράφει κάποιος άλλος σε ένα site και περίπου βρίσκω σωστό το σκεπτικό.
  Πάντως ειλικρινά δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο εγγυητής.!!

  1) Αν θέλει να συνεχίσει να υπερτιμολογεί την μετοχή της ΠΑΕ ΠΑΟ (όπως το 2008), εκτιμώ ότι, με την υπάρχουσα κατάσταση στην οικονομία δεν θα βρει εύκολα θύμα.

  2) Αν θέλει να φθείρει το πολυμετοχικό μοντέλο, θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω από το 2008 και ν’ αναλάβει μόνος του την χρηματοδότηση στο 54,7% με όλα τα παρελκόμενα.

  3) Αν ειλικρινώς πιστεύει στο πολυμετοχικό μοντέλο, δεν έχει παρά να συμβιβαστεί στην ιδέα της συμμετοχικός διοικήσεως και της εκχωρήσεως πραγματικής οικονομικής εξουσίας στο Δ.Σ., ευνουχίζοντας τα παράκεντρα εξουσίας τύπου Γκόντζου, παραλλήλως δε να μη δημιουργεί φραξιές τύπου Πεντελικών με τούς Γιαννακοπουλαίους.

  4) Αν επιθυμεί να εξουδετερώσει τον Βγενόπουλο, χωρίς τον μελλοντικό βραχνά των Γιαννακοπουλαίων, πρέπει να ρίξει γέφυρες προς τον Πατέρα και να του εκχωρήσει το 50 % της διοικήσεως (αν φυσικά θέλει ο τελευταίος να συνδιοικεί).

  5) Αν θέλει να εξουδετερώσει τους Πατέρα, Βγενόπουλο μαζί, πρέπει να συνδιοικήσει με τους Γιαννακοπουλαίους (όμως στην περίπτωση αυτή, θα τους βρει στο μέλλον απέναντι του (όπως όταν εδώ και 30 χρόνια).

  6) Αν θέλει να βάλλει νέους παίκτες στο παιγνίδι, πρέπει ο ίδιος να περιορισθεί στο 4,7% και ὁ νέος να ρισκάρει ότι δεν θα έχει το κρίσιμο ποσοστό του 67 % για να διαμορφώνει κατά βούληση το μπάτζετ, το Δ.Σ. και το καταστατικό της Εταιρείας.

  7) Αν θέλει να κάνει το ίδιο πιο πάνω με το (6) με τον Βγενόπουλο, τότε δεν παίζει καθόλου η δωρεά του 25 %, αλλά τουναντίον η πώληση με τιμές ΟΣΦΠ (Κόκκαλης-Μαρινάκης) του 54,7% , άντε στην καλύτερη γι αυτόν να του δώσει ὁ Βγενόπουλος το κάτι πάρα πάνω από τον Μαρινάκη, διότι ο Σωκράτης ανέλαβε το 1993 τον ΟΣΦΠ, ως διοίκηση Πρωτοδικείου, καθαρό κατά τα 2/3 των χρεών του Κοσκωτά, με απόφαση της οικουμενικής Μητσοτάκη ως γνωστόν…, ενώ οι Βαρδινογιάννηδες χρηματοδοτούν μόνοι τους την ΠΑΕ από το 1979.

  Βέβαια εδώ, είτε ὁ Βγενόπουλος είναι, είτε ο νέος επενδυτής είναι, θα του ζητήσουν να αναλάβει τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟ προς Παιανία ΑΕ, Green team και ΓΗΠΕΛ και όποια άλλη θυγατρική του Ομίλου είχε λαμβάνειν από την ΠΑΕ ΠΑΟ, και τα οποία είναι παθητικό αυτής και ενεργητικό των άλλων.

  Εδώ βέβαια διερωτάται κάποιος γιατί συμφώνησε ὁ Βγενόπουλος τον Σεπτέμβριο, μαζί του, δεν τα ήξερε αυτά; Σίγουρα τα ήξερε. Μήπως όμως συμφώνησαν οι δυο τους και άλλα, που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, ή ὁ Πατέρας είδε ότι μένει στην απέξω και διαχώρισε την στάση του τορπιλίζοντας από την μεριά του την συμφωνία;

  Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να σκεφθώ.
  Μπορεί να υπάρχουν πράγματα που μας υπερβαίνουν. Σε κάθε περίπτωση το παιγνίδι είναι στα χέρια του Τζίγκερ. Λύσεις πολλές – τηρουμένων των αναλογιών προς την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία και τις ποσοστώσεις της ΟΥΕΦΑ από το 2013 -, δεν φαίνονται να υπάρχουν.

  Ἣ βάζεις λεφτά στο 54,7 % και αναγκάζεις και τούς άλλους εκόντες – άκοντες να πράξουν αναλόγως ή βρίσκεις νέο συμπαίκτη στο 24.7 % ή κατεβαίνεις κάτω από το 15 % πέφτοντας στα πόδια του Βγενόπουλου.

  Μήπως ὁ τελευταίος αυτό έχει καταλάβει και περιμένει να συμβεί; Εκτός και αν ο Τζίγκερ έχει βρει νέο συμπαίκτη, αλλά γιατί δεν τον παρουσιάζει;

  ΕΓΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ …………. ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 2008 ΜΕ ΤΟΝ (μην το ξεχνάμε….δικηγόρο της οικογένειας)….ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ.!!! ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ……. ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ…ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή