Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

«Ακόμα και η καμαριέρα αντιστάθηκε»!

Αυτή τη φορά η Αθήνα σηκώθηκε από τον καναπέ της – και το εννοούσε! Πρωτοφανή, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, πλήθη πολιτών, με μια μοναδική στα χρονικά κοινωνική αντιπροσωπευτικότητα, συνέρρευσαν στο Σύνταγμα που κατακλύζεται κι αυτήν την στιγμή από τον κόσμο.
+/- Δείτε περισσότεραΈνα κόσμο αδιάφορο για τα κόμματα, ακηδεμόνευτο, με ανθρώπους που, ίσως, δεν είχαν ποτέ κατέβει σε διαδήλωση ή διαμαρτυρία, οικογένειες με παιδιά στα χέρια, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι, λαϊκοί άνθρωποι αλλά και πολλοί με χαρακτηριστικά γιάπη, φυσικά και χιλιάδες νέοι με παλμό και ενθουσιασμό, ανταποκρίθηκαν στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα να βγουν οι λαοί στις πλατείες, να φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν για τα πρωτόφαντα που συμβαίνουν σε βάρος τους.

Η πλατεία Συντάγματος και όλοι οι γύροι δρόμοι, τουλάχιστον στα κοντινά σημεία, κατακλύστηκαν ασφυκτικά (όχι αραιά, όπως είδαμε χτες σε κάποια κανάλια), από τον κόσμο και την αγωνία του. Υπολογισμοί για τον αριθμό των συγκεντρωμένων δεν μπορούν να γίνουν, αλλά κάποια Μέσα μιλούν ακόμα και για 60.000.

Εμείς διαπιστώσαμε από κοντά την εκπληκτική πυκνότητα του κόσμου, τον αυθορμητισμό του και την ευρηματικότητά του σε αυτοσχέδια μηνύματα, συνθήματα και πλακάτ, σε ένα από τα οποία διαβάσαμε: «Ακόμα και η καμαριέρα αντιστάθηκε»! (Εσείς γιατί όχι; θα συμπληρώναμε).

3 σχόλια:

  1. Αντεπιθεση λαε και χωρις κηδεμονες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ela mwre aganakthsmenoi pasokoi......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sorry pane ole, αλλά δεν είμαι αγανακτισμένος πασόκος. Ούτε καν αγανακτισμένος θα έλεγα. Συνειδητά εχθρός του νεοταξίτικου καταστροφικού για τον λαό μοντέλου θα προτιμούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή