Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Με Δούρειους Ίππους έπληξαν τον ελληνισμό

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ campeon. Τον Έλληνα, τα τελευταία 30 χρόνια, κάποιοι κατόρθωσαν να τον κάνουν να νυστάζει, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς ούτε κοιμήθηκε ούτε πρόκειται να κοιμηθεί...
+/- Δείτε περισσότερα


Γιατί μέσα σε αυτό το DNA εμπεριέχονται στάσεις και αντιλήψεις, που για την κάθε εξουσία αποτελούν τους πιο θανάσιμους εχθρούς...

Η ανυπακοή, η αντίδραση, η αντίσταση, το ελεύθερο πνεύμα, η οξυδέρκεια, η κριτική σκέψη, είναι ποτισμένα μέχρι το μεδούλι σε αυτόν το λαό και αυτό τους τρομάζει...

Επέλεξαν με Δούρειους Ίππους να πλήξουν ύπουλα τον ελληνισμό...

Πρώτα με την γλώσσα...
Έπειτα με τον πολιτισμό, την παιδεία και τις επιστήμες...
Επίσης με τον τρόπο ζωής και την ευμάρεια, που οδηγεί στην πλαδαρότητα και τον ωχαδερφισμό...
Και σαν επιστέγασμα όλων, με την οικονομία...

Είμαστε με λίγα λόγια σε εμπόλεμη κατάσταση...

Εδώ και πολλά χρόνια...

Όμως έφτασε η στιγμή κάποιοι να καταλάβουν ότι τίποτα δεν μπορεί να μας καθυποτάξει...

Όσοι Εφιάλτες κι αν βρεθούν να υπηρετούν τα δόλια σχέδια των σφετεριστών της εθνικής κυριαρχίας και όσα ψευτοδιλήμματα κι αν τεθούν του στυλ «η Τιάρα του Πάπα ή η χατζάρα του Τούρκου"», πάντα θα υπάρχει ένας Λεωνίδας να πει το "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ", ένας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος να προασπίσει την Πόλη και ένας περήφανος λαός να βροντοφωνάξει ΟΧΙ...

campeon

11 σχόλια:

 1. Δε λειτουργεί το διαβάστε περισσότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. campeon+10

  me kapoies mikres alages.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για ποιο DNA του Έλληνα μιλάμε και σε ποιες στάσεις και αντιλήψεις αναφερόμαστε? Καθαρά από γενετικής άποψης οι σύγχρονοι Έλληνες πολίτες είναι μια χαρά μπάσταρδοι: Ιταλοί, Αλβανοί, Τούρκοι, Άραβες, Σλάβοι, Πόντιοι, you name it!!!

  Αλλά μάλλον χρησιμοποιείς τον όρο DNA μεταφορικά εννοώντας κουλτούρα: ανυπακοή, αντίδραση, οξυδέρκεια, κλπ. Δεν ξεκολλάμε λέω γω από τις μαλακίες που μας μαθαίνουν στο σχολείο?

  Οι Έλληνες ήταν και είναι άνθρωποι όπως όλοι οι υπόλοιποι, ο Ελληνικός πολιτισμός ήταν και είναι ένας πολιτισμός όπως όλοι οι υπόλοιποι, και η Ελληνική γλώσσα ήταν και είναι μια γλώσσα όπως όλες οι υπόλοιπες. Για ποιο λόγο οτιδήποτε από τα ανωτέρω να είναι καλύτερο από οτιδήποτε αντίστοιχο στον κόσμο (γλώσσα, πολιτισμό, άνθρωπο)? Και με βάση ποια κριτήρια?

  Και τέλος, γιατί εσύ σύγχρονε Έλληνα να νιώθεις περήφανος για κάτι που κάνανε κάποιοι που μιλούσαν άλλη γλώσσα (με άλλη προφορά, διαφορετικό συντακτικό, διαφορετικές λέξεις), είχαν διαφορετικό πολιτικό σύστημα, διαφορετική θρησκεία, διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικές συνήθειες, και (αν και αυτό δεν θα έρπεπε να έχει καμία σημασία) με τους οποίους παίζει να έχεις όση γενετική ομοιότητα έχουν οι σύγχρονοι Αμερικάνοι με τους Ινδιάνους!!!

  Η μεγαλύτερη ΑΡΡΩΣΤΙΑ του κάθε Έλληνα και του κάθε ανθρώπου στην Γη είναι να αναζητά υπερηφάνεια και προσωπική ανύψωση και επιβεβαίωση από την ιστορία του τόπου στον οποίο ΕΤΥΧΕ να γεννηθεί αντί να αναζητά υπερηφάνεια και ικανοποίηση από τα δικά του επιτεύγματα και κατορθώματα.

  Επικρατεί άκριτα η άποψη ότι δεν είναι δυνατόν να θεωρείται αθέμιτο να είναι κάποιος περήφανος για την πολιτιστική του κληρονομιά. Ε λοιπόν ναι, είναι αθέμιτο, είναι γελοίο, είναι θλιβερό! Έχουμε 11 εκατομμύρια ανθρώπους που οικειοποιούνται τα έργα κάποιων τύπων που έζησαν πριν 2000 και βάλε χρόνια χωρίς να έχουν ποτέ κάτσει να σκεφτούν ή να ερευνήσουν (οι περισσότεροι βέβαια) αν υπάρχει η οποιαδήποτε βάση σε αυτή τους την οικειοποίηση.

  Γενετική βάση, δεν υπάρχει, λυπάμαι. Όποιος νομίζει ότι είναι απόγονος του Περικλή είναι τρελός και δεν θα κάτσω καν να εξηγήσω τους ιστορικούς και βιολογικούς λόγους, είναι προφανείς. Πολιτιστική βάση, ούτε κατά διάνοια! Τα είπα και παραπάνω και δεν έχω χώρο να επεκταθώ. Ενδεικτικά, να ενημερώσω ότι, για παράδειγμα, ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ είναι πολύ πιο κοντά με αυτό των αρχαίων ελληνικών από το συντακτικό των νέων ελληνικών. Άρα, αν η γλώσσα είναι ένδειξη πολιτισμού, φάγατε πακέτο κύριοι, αν δικαιούμαστε εμείς να οικειοποιούμαστε τα έργα των αρχαίων, τότε δικαιούνται και οι Γερμανοί.

  Και το τραγικότερο όλων είναι ότι τα έργα οποιουδήποτε μίλαγε αυτή τη ρημάδα τη γλώσσα (η μετεξέλιξή της) πρέπει ντε και καλά να τα αγιοποιήσουμε ακόμα και αν πρόκειται για παραδείγματα προς αποφυγή. Τρανό παράδειγμα ο Μέγας σφαγέας-τρελός-μεγαλομανής-βάρβαρος Αλέξανδρος. Ο "φέρων τον πολιτισμό" στην Ανατολή... ρε do me the favor!!! Ο κύριος "ή υποτάσσεστε πολιτισμικά και οικονομικά ή σας γαμώ τη μάνα, σας σφάζω τις γυναίκες, και σας παίρνω τα παιδιά". Αλλά την ξέρω την απάντηση: "Τι λες ρε αντίχριστε!!! Ο Μ.Α. διέδωσε τον ΑΝΩΤΕΡΟ ελληνικό πολιτισμό στους απολίτιστους ασιάτες και αιγύπτιους." Ε, τότε εντάξει, πάσο.

  Για να κλείσω το σεντόνι. Μακάρι ο καθένας να διάβαζε και να μάθαινε ιστορία, όχι για να είναι περήφανος για τους αρχαίους ημών (όταν λέω ημών εννοώ όλων των ανθρώπων, όχι μόνο των ελλήνων) προγόνους, αλλά για να είναι περήφανος για τις γνώσεις που αυτός αποκόμισε και για τα έργα που αυτός δημιούργησε μαθαίνοντας από τους αρχαίους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Elmer, τα έχω πάρει πολύ άσχημα μαζί σου.
  Πρώτον γιατί σχεδόν κάθε φορά γράφεις αυτά που σκέφτομαι, αλλά με πολύ πιο μεστό και άμεσο λόγο.
  Και δεύτερον και κυριότερον γιατί δεν έχεις έρθει σε καμιά σκυλοσυνάντηση. Τέρμα. Τελείωσε το παραμύθι. Αύγουστο έρχεσαι Ελλάδα.

  Υ.Γ.: Εννοείται ότι με αυτά που λες είσαι αντίχριστος, αθεόφοβος, ανθέλληνας, ανθυπενωμοτάρχης, μαλλιάς και άπλυτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κι εννοείται ότι το σχόλιό σου το κρατάω για αναπαραγωγή. Πνευματικά δικαιώματα δεν αναγνωρίζονται, τα credits θα αποδωθούν όμως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Elmer, πολλα μπραβο και απο μενα. απιστευτα καθαρη και ''straight'' αποψη. με βρισκει απολυτα συμφωνο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Elmer φιλε, όπως πάντα εύγε. Και, ναι, μαζι με τον Νιντζα σου λεω κι εγώ χαλάλι σου κι αν δημοσιοποιεις τις ιδεες μου... (SouGou)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χμμμ... Ναι Elmer, αλλά έχω μια απορία. Θα έγραφες τα ίδια αν ζούσες στο 1970, στο 1940, στο 1821...??? Θέλω να πω από τη μια πλευρά καλή η ανάλυση για τους νεοέλληνες αλλά πόσο έγκυρη θα ήταν σε κάποια άλλη εποχή αυτού του λαού. Από την άλλη κατάφερε τελικά να αλλάξει τόσο το DNA αυτού του έθνους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ή περνά φάση κλωνοποίησης ..με την Ντόλυ ? Γιατί αν άλλαξε, ακόμα χειρότερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. DNA : ίσως... δεν ξέρω τί παίζει, αλλά ποια η αξία ; Και πώς θα μπορούσε να αποδειχτεί ;

  Πολιτισμός : Μιλούσαμε γι' αυτά χθες. Ναι, η γλώσσα είναι εξέλιξη της αρχαίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να νιώθουμε ανώτεροι. Ναι, στους χορούς,το θέατρο και στη μουσική υπάρχει συνέχεια αλλά πάλι δε σημαίνει κάτι σε σχέση με την κατάταξή μας σε ανώτερους ή κατώτερους. Στη μαγειρική , σε συνήθειες ή ακόμη και σε φράσεις υπάρχει συνέχεια από πανάρχαια χρόνια. Συνέχεια όχι απόλυτη ομοιότητα.

  Επίσης, είναι άλλο να νιώθεις "δέος" και περηφάνεια μπροστά στην ίδια τη διαδικασία της εξέλιξης ορισμένων στοιχείων του πολιτισμού κι άλλο πράγμα να νιώθεις ανώτερος από κάποιον άλλον.

  Δεν υπάρχει ανωτερότητα και κατωτερότητα.

  Υ.Γ. : Κι οι Κύπριοι και Πόντιοι ελληνικά μιλάνε με μπασταρδεμένο λεξιλόγιο αλλά η σύνταξή τους είναι πιο κοντά στην αρχαιοελληνική. Πάλι δε σημαίνει κάτι. Είναι όμως πολύ όμορφο να βλέπεις όλες αυτές τις λέξεις να εξελίσσονται και να εκφράζουνε ίδια ή παρόμοια πράγματα μέσα στους αιώνες.

  Υ.Γ. 2 : Γιατί να μοιραστεί το DNA με κάποιον τρόπο; Τί κολλήματα είναι αυτά; Πώς μπορείς να λες ότι ΕΙΝΑΙ 80% ή είναι των νεοελλήνων τόσο κοινό με των αρχαίων όσο των Αμερικανών με των Ινδιάνων ;

  Δεν μπορείς να λες χωρίς αποδείξεις : ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ. ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΜΠΟΣΟ. ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΚΛΠ μόνο και μόνο για να στηρίξεις μία θέση.

  Καταλαβαίνω την αγανάκτηση αυτού που τα έγραψε αλλά δε χρειάζεται να βάζει το νεύρο και το συναίσθημα πάνω στην άποψη γιατί τη μειώνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Και ναι, ο Αλκιβιάδης γούστρε Σωκράτη!

  (η σκηνή λογοκρινότανε για αιώνες)

  ΑπάντησηΔιαγραφή