Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Αιματοχυσία στη Συρία, σαράντα νεκροί!

Περίπου 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος σε πολλές πόλεις της Συρίας, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από μάρτυρες και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορτίο.
+/- Δείτε περισσότεραΕίναι μία από τις πιο αιματηρές ημέρες από την έναρξη του χωρίς προηγούμενο κινήματος διαμαρτυρίας στη χώρα, στις 15 Μαρτίου.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κοινότητα της Εζρέχ στην επαρχία Ντέραα (νότια της Δαμασκού), επίκεντρο της αμφισβήτησης του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου, διευκρίνισαν. Μια γυναίκα (15ο θύμα) σκοτώθηκε στο Χιράκ, επίσης στην επαρχία της Ντέραα.

Εννέα άλλοι, σκοτώθηκαν στη Δούμα, 15 χλμ βόρεια της Δαμασκού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στα προάστια της Δαμασκού, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Μπαρζέχ, ένας στην Χαράστα και τρεις στην Μαανταμίγια, πρόσθεσαν.

Δύο άλλοι σκοτώθηκαν στη Χάμα, 210 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, δύο στη Λατάκια, το κύριο λιμάνι της χώρας που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού, και τέσσερις στην πόλη Χομς (κέντρο).

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς των δυνάμεων της τάξης που προσπαθούσαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές σε πολλές πόλεις, σύμφωνα με τις πηγές.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Συρία, μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από την έναρξη της αμφισβήτησης του καθεστώτος.

Πηγή: newsit.gr

1 σχόλιο: