Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Ρυθμιστής ο Ατρόμητος για την Ευρώπη

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ. Αν ο Ατρόμητος κατακτήσει τονΚύπελλο στον τελικό της 30ης Απριλίου, τότε η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση των πλέι οφ (δηλαδή στην 5η θέση της τελικής βαθμολογίας), θα μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
+/- Δείτε περισσότεραΟι 4 ομάδες που μετέχουν στη διαδικασία, ξεκινούν τα πλέι οφ έχοντας (ή… δεν έχοντας) τους εξής βαθμούς:

ΠΑΟ 60 3
ΑΕΚ 50 1
ΠΑΟΚ 48 0
Ολυμπιακός Β. 47 0

Τι γίνεται

Από την sday.gr παίρνουμε τη σχετική ανάλυση για το πού οδηγεί κάθε θέση και για τα σενάρια.

-Ο Κυπελλούχος θα αγωνιστεί στη φάση των πλέι οφ του Europa League. Δηλαδή με μία πρόκριση θα βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης.

-Όποιος κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο και στη ζώνη των μη πρωταθλητών στο Champions League. Θα χρειαστεί να περάσει και από τη φάση των πλέι οφ για να προκριθεί στους ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

-Ο δεύτερος των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Για να φτάσει στους ομίλους, θα χρειαστεί να περάσει και από τη φάση των πλέι οφ.

-Ο τρίτος των πλέι οφ θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Για να φτάσει στους ομίλους, θα χρειαστεί να περάσει από τον 3ο προκριματικό γύρο και τη φάση των πλέι οφ.

-Ο τέταρτος των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League ή δεν θα παίξει καθόλου Ευρώπη, ανάλογα με το ποιος θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα...

Τα σενάρια

-Η ΑΕΚ κατακτά το Κύπελλο και καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα πλέι οφ: Η ΑΕΚ παίρνει το «εισιτήριο» για Champions League, ο δεύτερος των πλέι οφ παίρνει το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ του Europa League, ο 3ος κατακτά μία θέση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και ο 4ος θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό του Εuropa League.

-H AEK κατακτά το Κύπελλο και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ: Η ΑΕΚ παίρνει το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ του Europa League, ο 3ος το «εισιτήριο» για τον 3ο προκριματικό του Europa League και ο 4ος αυτό του 2ου προκριματικού της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

-Η ΑΕΚ κατακτά το Κύπελλο και καταλαμβάνει την τρίτη θέση των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας: Η «Ένωση» παίρνει το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ του Europa League, ο 2ος το «εισιτήριο» του 3ου προκριματικού και ο 4ος αυτό του 2ου προκριματικού.

-Η ΑΕΚ κατακτά το Κύπελλο και την τέταρτη θέση των πλέι οφ: Η «Ένωση» παίρνει το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ του Europa League, ο 2ος το «εισιτήριο» για τον 3ο προκριματικό και ο 3ος των πλέι οφ για τον 2ο προκριματικό του Europa.

-Ο Ατρόμητος κατακτά το Κύπελλο: Ο Ατρόμητος παίρνει το «εισιτήριο» του Κυπέλλου για τα πλέι οφ του Europa League, ενώ ο 5ος μένει εκτός Ευρώπης.