Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Κορώνα στο κεφάλι τους!

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝ. ΒΡΑΪΜΑΚΗ. Η παράνοια και η πρόκληση της λογικής έχει γίνει δεύτερη φύση μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν. Για να επιβιώσουμε, να μην τρελαθούμε, να μην το ρίξουμε στα ψυχοφάρμακα.
+/- Δείτε περισσότερα


Βέβαια οι κρίσεις παραλογισμού είναι συχνές, επώδυνες και φορές φορές δεν αντέχονται. Γιατί κάποιοι (πολλοί!) μας αλλάζουν τη σημασία των λέξεων, των εννοιών, των αξιών.

Σήμερα η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και ο προπηλακισμός αντιπάλων λέγεται «άριστη φιλοξενία». Η καταγγελία – επώνυμη, από βήματος – ενός ιδιοκτήτη ΠΑΕ ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ για τηλεφωνήματα επηρεασμού σε διαιτητές από ανθρώπους της ομοσπονδίας παρακάμπτονται με ντρίμπλα και σπάσιμο της μέσης. Η εμπλοκή ενός ονόματος σε σενάρια σκανδάλων και η ποινική δίωξη, επιβραβεύεται με ένα αξίωμα.

Η τελευταία απόφαση της Σούπερ Λίγκας να στείλει εκπρόσωπό της στην ΕΠΟ τον Αχιλλέα Μπέο, πριν ξεκαθαρίσει νομικά και ηθικά η σκοτεινή υπόθεση, είναι το τελευταίο χτύπημα στη λογική μας. Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλα. Και, πιο σίγουρα, η Λίγκα κάτι δείχνει γράφοντας στα απόκρυφα των παραγόντων της αυτήν την ταλαίπωρη κοινή λογική των Ελλήνων (και δεν είναι η μόνη, φυσικά).

Τι δείχνει; Υποταγή; Έλλειψη ευαισθησίας; Αναλγησία; Ανοησία; Ανικανότητα να οργανώσει ένα πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια, αξιοπιστία και ηρεμία;

Είναι η ίδια Λίγκα που οργανώνει συνεντεύξεις Τύπου όταν βοά ο τόπος από καταγγελίας (έστω και στημένες, πλασματικές, έστω και αβάσιμες) και δεν βγάζει άχνα για όλα αυτά, αλλά αραδιάζει αριθμούς και αναλύσεις για τις προόδους τους πάναγνου ελληνικού πρωταθλήματος.

Δεν λέω ότι υπάρχει ευθέως συναλλαγή και διαπλοκή όλων εκείνων των ΠΑΕ που έστειλαν τον Αχιλλέα Μπέο στην ΕΠΟ – επιβραβευμένο και θριαμβευτή. Το αν έπεσε γραμμή, τηλεφώνημα, ζύμωση, μαγείρεμα είναι κάτι που δεν μπορώ να αποδείξω. Και δεν θα δεχτώ ότι ο ΠΑΟΚ της «ανατροπής» και της καταγγελτικότητας, ο ΠΑΟΚ που βγαίνει και απειλεί το «αθηναϊκό κατεστημένο» φωνάζοντας με ανακοίνωσή του ότι «θα μας βρείτε απέναντι», στήριξε την εκλογή Μπέου γιατί έτσι του είπαν.

Τότε γιατί τόσοι πολλοί εντός της Λίγκας έκαναν τον Μπέο κορώνα στο κεφάλι τους; Τους εκφράζει; Τους φτιάχνει η πρόκληση στην κοινή λογική μας; Δεν έχουν θάρρος; Ή δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την άποψη ότι χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις, φίλησέ το;

Διον. Βραϊμάκης

Υστερόγραφο: Αν κάποιοι έχουν χάσει το θάρρος που έδειχναν ότι κατέχουν, ας ψάξουν στις αποθήκες της ψυχής τους. Κάπου θα υπάρχει κάνα κομμάτι για να την κουτσοβγάλουν στους δύσκολους καιρούς μας. Νέοι άνθρωποι είναι, με καλές προθέσεις ξεκίνησαν, ας το παλέψουν. Συμφωνείτε κύριε Πιλάβιε;

17 σχόλια:

 1. Γαμάτος τύπος ρε. Δες μούτρο. Φοβερός. Δες στιλ.

  Αν δεν ήτανε πρόεδρος ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου θα τον είχε ανακαλύψει το χόλλυγουντ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κι η μεγάλη πλάκα είναι ότι ο πρώτος από τους προέδρους που ενοχλήθηκε από αυτήν την εκλογή, είναι ο Πανόπουλος, της γνωστής θυγατρικής... που μαζί με την μητρική ΠΑΕ, έσπασαν το μπλοκ της σουπερλίγδας κινούμενοι ανεξάρτητα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα...
  Αφού ο ποντικός έπεσε μέσα στο βαρέλι με το λάδι, ο Πανόπουλος ενοχλήθηκε γιατί έσταξε η ουρά του...

  Ρίχτε μια ματιά και στα λόγια της τεθλιμμένης χήρας...
  http://www.eglimatikotita.gr/2011/04/blog-post_5970.html
  για να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια, πως σε αυτήν την χώρα η υποκρισία είναι απέραντη σαν την βλακεία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για τον Ζαγοράκη ήδη τα έγραψα. Έχω μείνει άναυδος από την ενέργεια του ποδοσφαιριστή - συμβόλου, από τον οποίο περίμενα ότι θα συντασσόταν με τις υγιείς δυνάμεις, οι οποίες θα προσπαθούσαν να εξυγιάνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

  Ο Ζαγοράκης αποδεικνύεται πολύ μικρός κι επικίνδυνος για ολόκληρο το ποδόσφαιρο κι όχι μόνον για τον ΠΑΟΚ και την ένδοξη ιστορία του.

  Ζαγοράκη, πρέπει να ντρέπεσαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όσες υγιείς δυνάμεις έχουν ακόμα απομείνει στον ελληνικό ποδοσφαιρικο χάρτη, οφείλουν αύριο κιόλας να καταγγείλουν την εκλογή αυτή στα αρμόδια όργανα της ΟΥΕΦΑ, ΑΠΕΡΧΌΜΕΝΑ παράλληλα από την συμμορία, που οργανώνει το ελληνικό πρωτάθλημα.

  Η συμμετοχή οποιασδήποτε ομάδας σε αυτό, νομιμοποιεί την διαπλοκή και τα στημένα παιγνίδια του επόμενου στημένου πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος οποιασδήποτε ΠΑΕ που θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της συμμορίας, να γνωρίζει ότι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα λιγδιάρικο κι εκτός από κρατικοδίαιτο... και στοιχηματοδίαιτο λαμόγιο.

  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διονύση κανένας μας δεν μπορεί να αποδείξει τα κίνητρα των επιλογών τους...
  Αυτά αποκαλύπτονται από το σύνολο των ενέργειών τους κι οι ενέργειές τους δείχνουν καραμπινάτη διαπλοκή, υπόγειες συμφωνίες και μαύρο χρήμα κάτω από το τραπέζι...
  Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, το ποδόσφαιρο μέλλεται να ζήσει πολλά μαύρα χρόνια ακόμα, αφού το λυμαίνεται μιά συμμορία λαμόγιων που ζουν αποκλειστικά από το ποδόσφαιρο.
  Για να μπορέσουμε να δούμε άσπρη μέρα, οι μισοί τουλάχιστον με τους ενασχολούμενους με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να εγκλειστούν στη φυλακή.
  Τα πεπραγμένα τους αποδεικνύουν ότι μόνον για εκεί κάνουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κάρνικ όλα καλά με αυτά που λες, με μία διαφορά: Δυστυχώς δεν νομίζω ότι υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στη Σούπερ Λίγκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δυστυχώς Randy, αυτό είναι μιά μεγάλη αλήθεια. Ίσως πλέον να σχολιάζω από κεκτημένη ταχύτητα. Τον τελευταίο καιρό σκέπτομαι να αποσυρθώ οριστικά και αμετάκλητα από την ενασχόλησή μου με το ελληνικό ποδόσφαιρο.
  Υποτίθεται πως το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση και ευχάριστη διέξοδος από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.
  Τελικά ούτε κι αυτόν τον σκοπό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πλέον.

  Σκέπτομαι μήπως θα ήταν καλύτερα να ξοδεύω την οργή μου γι αυτά που βλέπω και διαβάζω σε άλλους τομείς, που έχουν να κάνουν με την ζωή που μου εξαθλιώνουν κάποια άλλα μεγαλολαμόγια, που κινούνται στον χώρο της πολιτικής και τα οποία υποθάλπουν και καλύπτουν τους τιποτένιους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

  Πάντως αργά ή γρήγορα, θα εγκαταλείψω. Δεν αντέχω άλλο την βρώμα τους. Μπούχτισα. Αηδίασα και δεν βρίσκω πλέον κανένα νόημα περαιτέρω ενασχόλησης. Μιλάμε για πολύ παχύδερμα... που επιβιώνουν με τις ευλογίες των πολιτικών τύπου Πάγκαλου, αφού μαζί τα έτρωγαν... αυτών των πολιτικών που δεν έχουν καν την ευθιξία να στείλουν έστω κι έναν στη φυλακή, για τα μάτια του κόσμου.
  Για τέτοια διαπλοκή και διαφθορά μιλάμε. Ο ένας καλύπτει τον άλλον και όλοι βγαίνουν λάδι.

  Γι αυτό πιστεύω πως ο λόγος πέφτει σ΄ εμάς τους πολίτες κι γι αυτό επικροτώ κάθε πράξη προπηλακισμού προς πολιτικούς που τολμούν να κυκλοφορούν ανάμεσα στον κόσμο που υποφέρει, χωρίς να ντρέπονται.

  Όταν όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας έχουν καταληφθεί από φαύλους και "δικούς", δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο ειρηνικής και κόσμιας αντίδρασης. Το μόνο που μένει στον κόσμο που γνωρίζει καλά ότι δεν πρόκειται να βρεί πουθενά το δίκιο του, μήτε στην διαβρωμένη δικαιοσύνη, είναι η καταφυγή στην βία.
  Έχει έρθει η στιγμή που η βία καθίσταται νόμιμη... όπως νόμιμη κατέστη, όταν ξεκίνησε η επανάσταση κατά των Τούρκων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γιαούρτωμα και μούτζες στους πολιτικούς. Ειδικά σε όσους έχουν το θράσος να τριγυρνάνε για χαιρετούρες και χαμογελάκια. Αφού θεσμοθέτησαν οι ιδιοι νόμους για να μην τους ακουμπά η δικαιοσύνη, τουλάχιστον ας μην μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς να υποστούν έναν μινι διασυρμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Φέτος μήν σουβλίσετε μόνον κατσίκια ή αρνιά .......

  ήδη κυκλοφορούν ειδικές σούβλες για πολιτικούς.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ράντυ αυτοί οι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Με λένε Γιώργο. Κατάγομαι από μια μικρή πόλη και οι γονείς μου είναι φτωχοί. Είμαι στην κρίσιμη ηλικία των 35. Έχω διαβάσει πολύ στη ζωή μου. Έζησα και στο εξωτερικό. Ένα πτυχίο, ένα μεταπτυχιακό και ένα διδακτορικό μου έφαγαν 15 χρόνια και πολλά πολλά λεφτά.

  Ευτυχώς όπου σπούδαζα δούλευα κιόλας και κατάφερα να μην χρωστά σε κανέναν. Σήμερα, για το αύριο δεν ξέρω.

  Στην διπλανή πόρτα μένει ο Κώστας. Ένας τύπος λίγο μπλαζέ και χαλαρός. Θέλει να φιλοσοφήσει τη ζωή του, έτσι λέει δηλαδή. Έχει μπόλικα μούσια και μαλλιά και όποτε περνάω έξω από την πόρτα του ακούω ροκάκια και πολιτικό-κουβέντα ανάμικτα με μυρωδιά προφυλακτικών και χασισιού.

  Τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να παντρευτεί και να νοικοκυρευτεί και αμόλησε και τρία κουτσούβελα. Η γυναίκα του ψευτοδουλεύει και αυτός ανήκει στο κράτος. Ποτέ δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτό ακριβώς, αυτό που κατάλαβα είναι ότι ζουν πολύ πιο άνετα από μένα.

  Τον τελευταίο καιρό είμαι θυμωμένος, πολύ θυμωμένος. Καθώς ήμουν στο σπίτι του Κώστα, να πάρω κάτι δίσκους που του είχα δανείσει, το μάτι μου έπεσε επάνω στο φύλλο μισθοδοσίας του, αυτά που τυπώνονται για όλους μας εδώ και διαπίστωσα ότι παίρνει τα τριπλάσια λεφτά από εμένα.

  Το μεγάλο αφεντικό λέει ότι ποτέ δεν πρέπει να παραβούμε την πιο μεγάλη αρχή της δικαιοσύνης : Ο καθένας δουλεύει ανάλογα με τα προσόντα του και αμείβεται ανάλογα με τις ανάγκες του.

  Προσπαθώ από τότε να καταλάβω τις αρχές της δικαιοσύνης και δεν μπορώ.

  Το πήδημα και το χασίς είναι δίκαιο να πληρώνονται καλύτερα από τη γνώση και τον μόχθο; Και η τεμπελιά καλύτερα από την προσπάθεια; Συμπολίτες του κόσμου παρακαλώ για βοήθεια. Είμαι αποκλεισμένος σε τείχη που δημιούργησαν για μένα και είναι αδιαπέραστα.

  Διαδώστε τα αυτά, δεν ξέρω τι γίνεται έξω. Προσπάθησα να φύγω και δεν με άφησαν. Παρακαλώ για βοήθεια!!
  16 Ιανουαρίου 1982
  Βουκουρέστι

  *** Ο Γιώργος βρέθηκε 8 μήνες αργότερα νεκρός σε φυλακές του Βουκουρεστίου. Ποτέ δεν δόθηκε στους δικούς του επίσημη εξήγηση για την φυλάκιση και τον θάνατο του. Το γράμμα του βρέθηκε μέσα σε ένα μπουκάλι στην Μαύρη θάλασσα, 16 μήνες αφού το έγραψε, από ένα ψαράδικο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. o giwrgakhs tha aftoktonouse arga h grhgora.....twra tha kanei parea me ton gluko kaukaukasio -ksantho-galanomati-areio ...xrhstoulh
  ......kai fusika tha roufaei kai ta mpafakiatou...
  th na pw re adelfia....eleos
  katatala wrea "istoria" prasinoskoufakia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. den pusteuw na paraferthikes?
  denb 'aresei autos pantos apopou......
  telos pantwn khtakste edw,....
  opoios thelei....
  http://www.agriniopress.gr/koinonia/2757-karamitsopoulos
  karnik psakston tha'sa'resei

  exe geia giannh

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. pane ole, πρέπει να ομολογήσω ότι τα postαρίσματά σου είναι πολύ σουρρεαλιστικά! :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή