Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

«Πληγωμένος ο κόσμος του Παναθηναϊκού»

«Όταν ο κόσμος είναι πληγωμένος από αυτά που συμβαίνουν, όταν βλέπει την ομάδα του να ανεβαίνει έναν Γολγοθά, πώς θα έρθει εύκολα σε μια συναυλία;». Αυτά είπε ανάμεσα σε άλλα ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού σε ραδιοφωνική του συνέντευξη Νίκος Ρισβάς, ο οποίος κατέθεσε την άποψή του για τη μικρή προσέλευση θεατών στον πρόσφατη συναυλία της Άννας Βίσση που έγινε για τη ενίσχυση του συλλόγου.

+/- Δείτε περισσότεραΣυγκεκριμένα, για το θέμα της συναυλίας είπε:

«Το σκεπτικό για να κάνουμε την εκδήλωση ήταν να μαζευτούν χρήματα όχι από επαιτεία προς τους μεγάλους και ισχυρούς, αλλά μέσα από μία παραγωγική διαδικασία που θα μπορούσαμε να εκτελέσουμε. Παίξαμε καλά, όμως χάσαμε. Η ιδέα δεν αγκαλιάστηκε από αυτούς που θα έπρεπε να αγκαλιαστεί. Θέλαμε ο κόσμος μας να δώσει ένα δυναμικό ‘παρών’ και να διαδηλώσει ειρηνικά. Ίσως φταίμε κι εμείς, ίσως το χρονικό σημείο να ήταν λάθος. Αλλά πότε θα ήταν σωστό; Το καλοκαίρι που θα έφευγε ο κόσμος; Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και η στενοχώρια του κόσμου για το ποδόσφαιρο έπαιξαν το ρόλο τους. Κακά τα ψέματα, ο περισσότερος κόσμος για το ποδόσφαιρο ενδιαφέρεται. Όταν ο κόσμος είναι πληγωμένος από αυτά που συμβαίνουν, όταν βλέπει την ομάδα του να ανεβαίνει έναν Γολγοθά, πώς θα έρθει εύκολα σε μια συναυλία. Όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εμείς πάντως δεν κακίζουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν φταίνε σε τίποτα. Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους».

«Επιβαρυνθήκαμε δύο άτομα»

Αναφερόμενος στο κόστος της συναυλίας και στο τι επιβαρύνθηκε ο Ερασιτέχνης, ο κ. Ρισβάς είπε:

«Επιβαρυνθήκαμε δύο άτομα, εγώ και ο κύριος Κρεζίας, όλο το κόστος μιας συναυλίας. Ο σύλλογος το μόνο που έχασε ήταν τα προσδοκώμενα κέρδη. Όμως δεν συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που περιμέναμε κι εκεί ήταν η αποτυχία της διοργάνωσης. Εγώ έχω βάλει πολλά χρήματα στην ομάδα και δεν έχω ανάγκη να αυτοδιαφημιστώ. Το ΟΑΚΑ μάς ζήτησε και πήρε 49.200 ευρώ για την ενοικίαση του χώρου για μιάμιση μέρα. Όλη η οργάνωση είχε ένα κόστος 100.000 ευρώ και προσπαθήσαμε να το μειώσουμε όσο μπορούσαμε. Η όλη διοργάνωση ποιοτικά ήταν άψογη και μας το είπαν όλοι».