Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

«Είδα τον Δαλούκα στο γραφείο του Πατέρα»

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ. Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΘΕΙΟΣ ΚΑΙ… Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. «Τον Ιανουάριο του 2010 σε μια επίσκεψη μου στο γραφείο του Νίκου Πατέρα, με τον οποίο εκείνο το διάστημα διατηρούσα άριστες προσωπικές σχέσεις, συνάντησα εκεί τον κ. Δαλούκα», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο Αχιλλέας Μπέος σε υπόμνημα που κατέθεσε στον αθλητικό εισαγγελέα. Από πλευράς Πατέρα το γεγονός διαψεύστηκε με ειρωνική, μάλιστα, διάθεση για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου.
+/- Δείτε περισσότεραΟ Μπέος ζήτησε όταν συναντήθηκε πάλι με τον Δαλούκα να μάθει το λόγο που ο διαιτητής επισκέφτηκε τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Κι εκείνος του απάντησε ότι: «Πήγε γιατί ο Νίκος Πατέρας, ως Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, έχει μεγάλη δυναμική και επιρροή στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (αυτός έδιωξε τον Γκαγκάτση, όπως χαρακτηριστικά μου τόνισε ) και ότι είχε ξαναπάει στο γραφείο του συγκεκριμένου παράγοντα».

Ο θείος του ζήτησε… βοήθεια στις εκλογές

Ο Μπέος παραδέχεται την καλή σχέση που είχε με τον Δαλούκα και ότι του τηλεφώνησε παραμονές του αγώνα Άρη-Παναθηναϊκού. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο διαιτητής τον είχε καλέσει στο σπίτι του για φαγητό «όπου παρευρέθη και ο θείος του, τον οποίο μου ζήτησε να στηρίξω στις εκλογές της ΕΠΣ Θεσσαλίας».

Η απάντηση Πατέρα

Με τη μέθοδο «απάντηση μέσω του περιβάλλοντός μου», ο Νικόλας Πατέρας είπε για τον ισχυρισμό του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου: «Για μια ακόμη φορά ο κύριος Μπέος, αποδεικνύει ότι αδικείται στο χώρο του ποδοσφαίρου καθώς εκείνο που θα πρέπει να του απονεμηθεί είναι το βραβείο μυθιστορηματικής λογοτεχνίας»


Αποσπάσματα από το υπόμνημα του Α. Μπέου:


«Όσον αφορά τη σχέση μου με τον κ. Δαλούκα και το συγκεκριμένο περιστατικό, οφείλω να εκθέσω τα εξής: Η γνωριμία μου με τον συγκεκριμένο οφείλεται στην εντοπιότητα και την κοινή καταγωγή μας. Προέρχεται από τον τοπικό σύνδεσμο διαιτητών και προπονείτο τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα στο γήπεδο της ομάδας μου. Μάλιστα ακριβώς λόγω της εντοπιότητας ο συγκεκριμένος διαιτητής κωλύεται εκ του Κανονισμού να διευθύνει αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου.
Στα πλαίσια αυτά υπήρχε μια γνωριμία και κοινωνική σχέση που κυρίως εστιάζετο, στις τυχαίες συναντήσεις μας, σε γενικόλογες αναφορές και σχόλια για το κοινό μας ενδιαφέρον, το ποδόσφαιρο, είχαμε πιεί μαζί ένα καφέ και μάλιστα με είχε καλέσει μια φορά στο σπίτι του για φαγητό, όπου παρευρέθη και ο θείος του, τον οποίο μου ζήτησε να στηρίξω στις εκλογές της ΕΠΣ Θεσσαλίας»

«Τον Ιανουάριο του 2010 σε μια επίσκεψη μου στο γραφείο του Νίκου Πατέρα, με τον οποίο εκείνο το διάστημα διατηρούσα άριστες προσωπικές σχέσεις, συνάντησα εκεί τον κ. Δαλούκα. Το γεγονός μου προκάλεσε όπως ήταν φυσικό έκπληξη και την επόμενη φορά που συναντηθήκαμε στον Βόλο τον ρώτησα ποιος ήταν ο λόγος της παρουσίας του στο γραφείο του κ. Πατέρα. Μου απάντησε ότι πήγε γιατί ο Νίκος Πατέρας, ως Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, έχει μεγάλη δυναμική και επιρροή στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (αυτός έδιωξε τον Γκαγκάτση, όπως χαρακτηριστικά μου τόνισε ) και ότι είχε ξαναπάει στο γραφείο του συγκεκριμένου παράγοντα».

«Αρνούμαι κατηγορηματικά και εξ ολοκλήρου όσα μου καταλογίζει ο συγκεκριμένος μάρτυρας και συγκεκριμένα όσα ισχυρίζεται για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας μας την προηγουμένη του συγκεκριμένου αγώνα, ότι του τηλεφώνησα τάχα στο ημίχρονο του παιχνιδιού, αλλά και όσα, δήθεν, καταμαρτυρεί στην επικοινωνία μας, μετά τον αγώνα. Είναι προφανής άλλωστε η επιδίωξη του, να με εμφανίσει, ως υποκινητή των απειλών, που, ως ισχυρίζεται, υφίσταται αυτός και η οικογένεια του κατά το μετέπειτα του αγώνα χρονικό διάστημα. Κινείται απόλυτα συγχρονισμένα με τους αβάσιμους, αόριστους και αναπόδεικτους ισχυρισμούς του “εξυγιαντού” του ποδοσφαίρου κ. Κούγια ότι απειλώ δήθεν και εκφοβίζω διαιτητές. Ο κ. Δαλούκας καταθέτει ότι του τηλεφώνησα την Παρασκευή το μεσημέρι και αφού πριν, την Τετάρτη ή Πέμπτη είχε ορισθεί διαιτητής του συγκεκριμένου αγώνα και όχι προηγουμένως του ορισμού του, με την ευχέρεια που διατείνεται ο κ. Κούγιας ότι είχα, να ορίσω αυτόν, ή οποιονδήποτε άλλον διαιτητή».

«Όσον αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα ΑΡΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ουδέποτε του τηλεφώνησα πριν το παιχνίδι αυτό για να τον πιέσω να παίξει υπέρ του Άρη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται. Πράγματι του τηλεφώνησα την Παρασκευή, την προηγουμένη του αγώνα, καλώντας τον μάλιστα από το κινητό τρίτου προσώπου, τα στοιχεία του οποίου επιφυλάσσομαι να αποκαλύψω, κατά την εξέλιξη της υποθέσεως, αν κριθεί αναγκαίο και του είπα, παρουσία του τρίτου προσώπου, κατά λέξη: “Ορίστηκες σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, παίξε για την οικογένεια σου και για την καριέρα σου και δεν πρόκειται να σου πει κανένας τίποτα. Να ξέρεις τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν είναι όπως παλιά. Καλή τύχη”. Μου απάντησε: “Μην ανησυχείς, θα δεις”.

Μετά τον αγώνα, το ίδιο βράδυ, ή την επομένη ημέρα, δεν θυμάμαι ακριβώς και ενώ όλη η φίλαθλη Ελλάδα σχολίαζε αρνητικά την διαιτησία του και τον καταλογισμό του ανύπαρκτου πέναλτι, χάρις το οποίο ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Θεσσαλονίκη, του τηλεφώνησα και σε έντονο πράγματι ύφος τον επέκρινα για την ανεπαρκή διαιτησία του.
Αυτή είναι η όλη συμμετοχή μου και εμπλοκή στον συγκεκριμένο αγώνα".

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος Μπέου διαβάζουμε:

«Λίγο μετά την ανάληψη εκ μέρους του της Προεδρίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή την δική μου ιδιότητα ως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και παρά το γεγονός ότι οι ομάδες μας αγωνίζονταν σε διαφορετικές, μέχρι τότε, κατηγορίες, αναπτύξαμε μια στενή προσωπική, φιλική, σχέση, την οποία διατηρήσαμε και μετά την αποχώρηση του, τον Μάιο του 2010 από τη θέση του Προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία, ωστόσο, παρέμενε ως μέτοχος.

Περιεχόμενο της στενής μας φιλικής σχέσης ήταν, όπως άλλωστε συνηθίζεται μεταξύ φίλων, οι συχνές συναντήσεις μας, η ανταλλαγή τηλεφωνημάτων, στη διάρκεια των οποίων συζητούσαμε όχι μόνο για αθλητικά αλλά και για κοινωνικά και άλλα θέματα, ακόμα και διακοπές είχαμε κάνει μαζί. Απόδειξη της εν λόγω στενής σχέσης μας αποτελεί η πρόσκληση μου από αυτόν στην οικία του, στις 26 Αυγούστου 2010, για τον εορτασμό των γενεθλίων του, πρόσκληση η οποία συνηθίζεται να απευθύνεται μόνο στο στενό φιλικό περιβάλλον. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της φιλικής μας σχέσης, το καλοκαίρι του 2010, ενόψει της διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, συνεργαστήκαμε για το ζήτημα αυτό αφού οι επιλογές μας συνέπιπταν.

Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την, εκ μέρους του, ανάληψη της Προεδρίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέχρι και την πρώτη παραίτηση του από αυτήν, τον Μάιο 2010 αλλά και από το χρονικό διάστημα που επανήλθε στην Προεδρία της ομάδος, στις 8 Σεπτεμβρίου 2010 και μεταγενέστερα, διατηρούσαμε άριστες σχέσεις. Οι προσωπικές μας σχέσεις διαταράχθηκαν μεταγενέστερα, ήτοι στις 17-12-2010, όταν κατά τη διάρκεια Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, με αφορμή ένα ποδοσφαιρικό αλλά και ένα προσωπικό μου ζήτημα, το οποίο με απασχολούσε έντονα εκείνη την περίοδο, ήρθαμε σε σφοδρή αντιπαράθεση. Από τότε και στο εξής διεκόπησαν εντελώς οι μεταξύ μας σχέσεις...

...Ήταν και η νίκη της ομάδας μου επί της ομάδας του Παναθηναϊκού, η οποία συντελέσθηκε σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 18-12-2011 στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, κάτι που ως φαίνεται ενόχλησε ιδιαιτέρως τον πρώτο των μηνυομένων (σ.σ. Πατέρα), όχι μόνο επειδή η χαμηλής δυναμικότητας ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου κέρδισε τον, επί πολλές φορές, πρωταθλητή Παναθηναϊκό αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη ήττα στοίχισε σε αυτόν την θέση του Προέδρου της ομάδας και τον οδήγησε στην για δεύτερη φορά παραίτηση του.

Ο Νικόλαος Πατέρας, καταχρώμενος της εμπιστοσύνης και της φιλικής σχέσεως μου προς το πρόσωπό του, συστηματικά και εκ προθέσεως προέβη στην αθέμιτη (χωρίς την συναίνεση μου και εν πλήρη αγνοία μου) αποτύπωση ιδιωτικών συνομιλιών μας και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μας σε υλικό φορέα και εν συνεχεία προδήλως τηρούσε αρχείο με τις καταγραφές αυτές. Τούτο, η τέλεση δηλαδή του ανωτέρω αδικήματος από αυτόν, ανενδοιάστως προκύπτει από το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη κασέτα αναγνώρισα περικοπές από τηλεφωνικές συνομιλίες μου με το Νικόλαο Πατέρα, αλλά και προφορικές συζητήσεις μας στον ιδιωτικό του χώρο (γραφείο, κότερο κ.α.) κατά τον χρόνο των φιλικών μας σχέσεων.

Την 22-3-2011 εξετάζεται ενόρκως ο κ. Νικόλαος Πατέρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά, παραδέχεται ότι τηλεφώνησε στον κ. Δαλούκα, πριν το συγκεκριμένο αγώνα (για να τον ρωτήσει ευθέως εάν κάποιος προσπάθησε να τον επηρεάσει να παίξει εναντίον της ομάδας του, όπως αναφέρει), αλλά και μετά τον αγώνα (όπου του διαμαρτυρήθηκε ότι στο β’ ημίχρονο σφύριζε 70% υπέρ του Άρη και κατά του Παναθηναϊκού) και εν συνεχεία αποκαλύπτει επανειλημμένες επικοινωνίες μαζί του κατά το μετέπειτα χρονικό διάστημα.

Επίσης ο κ. Πατέρας παραδέχτηκε ότι προσπάθησε αρκετές φορές σε επικοινωνίες που είχε με τον Δαλούκα, να του αποκαλύψει ποιος τον απειλούσε και ποιος του ζήτησε να παίξει υπέρ του Άρη και αρνιόταν επίμονα να του απαντήσει. Στην συνέχεια παραιτήθηκε και έκτοτε αρκετές φορές προσπάθησε να τον πείσει να του αποκαλύψει… Επίσης ευθέως παραδέχεται ο κ. Πατέρας στην κατάθεση του, ότι “σαν Πρόεδρος του Παναθηναϊκού και της Σούπερ Λίγκας είχα πάντα επαφές με παράγοντες του ποδοσφαίρου, προέδρους ομάδων και διαιτητές".

24 σχόλια:

 1. Ο κλέψας του κλέψαντος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έξι ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων και που θα βοηθήσουν την εξέλιξη της υπόθεσης… από δημοσίευμα σε SITE.!

  1. Αφού ο κ. Μπέος υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στον αγώνα Μακάμπι – Ολυμπιακού γιατί αναφέρει ότι συνομιλητής του στην κασέτα που αφορά το συγκεκριμένο ματς είναι ο Ν. Πατέρας;- Γιατί εξιστορούσε στον… Πατέρα – όπως ακούγεται στη δεύτερη κασέτα- τι συνέβη με τον Ιταλό διαιτητή του αγώνα Μακάμπι – Ολυμπιακός και με τον «Βαγγέλη»;.Ξέρει κάτι που δεν ξέρουν οι άλλοι και αν ναι ποιος του τα είπε; Από που τα έμαθε και έσπευσε να τα μοιραστεί όπως λέει αφού δεν έχει καμία σχέση με το ματς Μακάμπι -Ολυμπιακός;Tελικά ποιος είναι επιτέλους ο “Βαγγέλης” θα μας πει ο κ.Μπέος;

  2. Οι κ. Πιλάβιος, Τεροβίτσας και Βασάρας κατέθεσαν όπως αναφέρεται στο υπόμνημα ότι δεν ξέρουν τίποτα για το θέμα. Μπορούν να απαντήσουν στο γιατί στα τέλη Σεπτέμβρη η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ αποφάσισε να βγάλει τον Δαλούκα από τον πίνακα των διεθνών και αν αυτή η απόφαση σχετίζεται με την ερευνώμενη απόφαση; Kαι οι τρεις λόγω θέσης θα πρέπει να ξέρουν τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση της καρατόμησης Δαλούκα. Ο Πιλάβιος δέχτηκε το Δαλούκα σε συνάντηση πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο και αν ναι που έγινε η συνάντηση ή οι συναντήσεις και τι ειπώθηκε σε αυτές; O Βασάρας, κουμπάρος του Δαλούκα, γιατί του έκοψε την καλημέρα λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο; Γνώριζε κάτι για την υπόθεση;

  3. Γιατί ο Αχιλλέας Μπέος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποκαλούσε τον Δαλούκα «μεγαλύτερο απατεώνα διαιτητή» όταν ο Δαλούκας ήταν σε διαμάχη με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκη; Τη απατεωνιά έκανε ο Δαλούκας; Ποιον εξαπάτησε και τον αποκάλεσε απατεώνα και ποιος έχασε και τι για να τον αποκαλεί απατεώνα; Έχουν σχέση με το θέμα οι δηλώσεις Μαρινάκη για έγκλημα κατά της Ελλάδας μετά το ματς ¨ΑΡΗ -ΠΑΟ ;

  4. Ο Μπέος παραδέχεται ότι τηλεφώνησε στο Δαλούκα πριν και μετά το τέλος του αγώνα Άρη – Παναθηναϊκού αλλά διαψεύδει πως προσπάθησε να τον επηρεάσει όπως υποστηρίζει στην κατάθεσή του ο διαιτητής. Γιατί του τηλεφώνησε αλήθεια; Mήπως για το καλό του Βόλου όπως είπε σε συνέντευξη τύπου; Και αν ο Πατέρας τηλεφώνησε γιατί είχε έννομο συμφέρον ως πρόεδρος του ΠΑΟ, ο Μπέος με ποια ιδιότητα τηλεφώνησε στο Δαλούκα; Είχε κανένα συμφέρον ως πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και να ναι ποιο ήταν αυτό;

  5.”Ορίστηκες σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, παίξε για την οικογένεια σου και για την καριέρα σου και δεν πρόκειται να σου πει κανένας τίποτα. Να ξέρεις τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν είναι όπως παλιά. Καλή τύχη” αναφέρει ο Μπέος στο υπόμνημα ότι είπε στο Δαλούκα όταν του τηλεφώνησε την Παρασκευή προ του αγώνα ΑΡΗ-ΠΑΟ…Ποια πράγματα άλλαξαν και τι δεν είναι όπως παλιά; Ποιος θα του έλεγε κάτι και γιατί και που το γνώριζε αυτό ο Μπέος όταν τον καλούσε να παίξει για την οικογένεια του; Για ποιον ήταν κρίσιμο παιχνίδι το ΑΡΗΣ-ΠΑΟ για τον Ολυμπιακό Βόλου; Προς τη η πρεμούρα για ένα ματς που ουδόλως αφορούσε άμεσα εκείνη την περίοδο την ομάδα του κ. Μπέου;

  6. “Μετά τον αγώνα, το ίδιο βράδυ, ή την επομένη ημέρα, δεν θυμάμαι ακριβώς και ενώ όλη η φίλαθλη Ελλάδα σχολίαζε αρνητικά την διαιτησία του και τον καταλογισμό του ανύπαρκτου πέναλτι, χάρις το οποίο ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Θεσσαλονίκη, του τηλεφώνησα και σε έντονο πράγματι ύφος τον επέκρινα για την ανεπαρκή διαιτησία του.” Αναφέρει ο Μπέος στο υπόμνημά του. Ποια φίλαθλη Ελλάδα σχολίαζε αρνητικά πλην των ανθρώπων και του προέδρου του Ολυμπιακού τη διαιτησία Δαλούκα; Γιατί τηλεφώνησε στο Δαλούκα σε έντονο ύφος; Προς τι η ένταση; Δεν πήγε κάτι καλά; Γιατί τον επέκρινε για τη διαιτησία στο συγκεκριμένο ματς; Ήταν μήπως φίλοι; Ένα καφέ δεν είχαν πιεί μόνο στο Βόλο; Μια φορά δεν τον είδε στο γραφείο του Πατέρα; Πως είναι δυνατόν να επικρίνει κάποιον που δεν είναι φίλοι και με ποια ιδιότητα το κάνει; Γιατί τόσο άγχος για τη διαιτησία αυτή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. harddog .....περιμένω απάντηση γιατί κατέβασες το ποστ που έστειλα σε άλλο άρθρο.!!!
  Σε πήρε ο εντεταλμένος "συνάδελφος σου" και έκανε παράπονα? Να του αγοράσουμε άλλο κιλοτάκι.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Σκουφ» για μια ακόμα φορά με (μας) εκπλήσσεις. Δεν έχουμε κατεβάσει κανένα δικό σου ποστ. Αν το κάναμε θα το είχαμε αναφέρει στο ίδιο άρθρο, όπως έχουμε κάνει σε δυο-τρεις περιπτώσεις. Για την ακρίβεια έχουμε ζητήσει από τους ίδιους τους επισκέπτες να κάνουν κάτι για ποστ που τα θεωρήσαμε ότι δεν έπρεπε να αναρτηθούν (πρόσφατες περιπτώσεις των Karnik και Kavallaris). Στο τελευταίο άρθρο του Κοσμετάτου έγινε κάτι τεχνικά ανεξήγητο και χάθηκε ένα ποστ ενώ εμφανίστηκε ένα άλλο από διαφορετικό άρθρο. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ. Δεν θυμόμαστε ποιου ήτα αυτό που χάθηκε. Θυμόμαστε μόνο ότι ΔΕΝ ήταν ενοχλητικό. Σε παρακαλούμε πολύ κατάλαβε ότι δεν παίρνουμε εντολές ούτε από κιλοτάκια ούτε από σώβρακα, ούτε από άνδρες ούτε από επαμφοτερίζοντες. Δεν το κάναμε σε επαγγελματικές δουλειές μας. Και θα το κάνουμε τώρα που κάνουμε το κέφι μας και ό,τι ώρα νιώσουμε πίεση γυρίζουμε τον διακόπτη και σβήνουμε το φως χωρίς κανένα κόστος; Δεν ξέρω για ποιο ποστ μιλάς, αλλά σε παρακαλώ ΠΟΛΥ ανέβασέ το πάλι. Εδώ ή σε όποιο άλλο άρθρο θέλεις.

  Καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. kilotakia-xortopites-fusounes---------->
  perierga pragmata

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σκούφη, πραγματικά μου αρέσει να σε διαβάζω και σε εκτιμώ. Αλλά ώρες-ώρες........ Την παλεύεις ρε συ??? :-P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τι δεν κατάλαβες Michael Kavallaris ?
  Που είναι το πρόβλημα ? Είναι αλήθεια αυτό που λέω....δεν τρελάθηκα ξαφνικά.!!!! Εκτός και εννοείς το "εντεταλμένος συνάδελφός σου"...... εεεεεε ασε να ξέρουμε κι εμείς κάτι...παραπάνω...!! Καλημέρα.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Έχουν απεργία και τα blogs ?? ΚΟΣΜΕΤΑΤΟ Διακοπούλες? Αμισθοί βέβαια , αλλά κάνα νέο ? τίποτα? Βρήκε λεφτά και επενδυτές ο εγγυητής?

  Για φανταστείτε να παρακαλάνε στο τέλος και τον.... Δημούτσο να παραμείνει......!!!!

  Φέτος θα δείχνουν τους αγώνες μας σε τρισδιάστατη ανάλυση...... αλλά ειδικά γυαλιά δεν θα μας δώσουν....... θα την βλέπουμε την ομάδα δια γυμνού οφθαλμού...... πως το είπε ο Θανασάρας???? Παναθηναϊκάκι...... του εγγυητή Τζιγγεράκι.....!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καποτε ενας σοφος,που μου διαφευγει τωρα το ονομα του,ειχε πει το εξης γνωμικο:
  ''Aδερφες και παλικαρια γιναμε μαλλια κουβαρια!''
  Και περσι ηταν Β Εθνικη ο Μπεος..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Όχι αδερφέ, παρανόησες. Βασικά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται καν να αναλύσω την άποψή μου αλλά μιας και το πήρες σοβαρά το θέμα με 'αναγκάζεις' να το κάνω. Και λέω με αναγκάζεις γιατί όπως σου είπα σε εκτιμώ σαν διαδικτυακή προσωπικότητα που σε ξέρω τουλάχιστο.

  Ότι χρειάζεται να καταλάβω το καταλαβαίνω μια χαρά. Το ποστ με την επίθεση στον σκύλο δεν καταλαβαίνω.. Μπαίνετε μερικές φορές σε ένα τρυπάκι του στυλ ''όλα είναι βρώμικα και καθοδηγούμενα'' και πέφτετε στην παγίδα να υποψιάζεστε πράγματα που δεν πρέπει... Και δεν πρέπει γιατί τα παιδιά εδώ στο Blog κάνουν μια προσπάθεια, για μας τους 'λίγους' που απομείναμε από την παλιά παρέα. Εξασκούν το επάγγελμά τους χωρίς να υπάρχει εργοδότης και συμφέροντα από πίσω και γράφουν εδώ, δίνοντας την δυνατότητα -σε μας που μείναμε και γουστάρουμε να 'διαβαζόμαστε'- να σχολιάζουμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να κρατάμε λίγο από αυτό το συναίσθημα που μας έκανε να μπαίνουμε στον παλιό τον σκύλο εβδομήντα τρεις φορές την ημέρα.

  Δεν θα σταθώ στο τι οφέλη μπορεί να αποκομίζουν από αυτήν την προσπάθεια (καμιά 10αριά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ δημοσιογράφοι σε ένα Blog....)Αλλά αν κοιτάξεις ο μετρητής κάτω δεξιά στα καλά του δείχνει 7-12. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες/αναγνώστες είναι 33 και τα άρθρα που γράφονται εδώ είναι στην πλειονότητά τους αποκλειστικά για μας τους 30-40 που συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην παρέα εκείνου του σκύλου... Θα μου πεις ''ε και?''... Ε και, με τι δυναμική να προσελκύσει 'εντεταλμένους συναδέλφους' ένα τέτοιο παρεϊστικο Blog?? Για να κάνουν κουμάντο σε ποιανού τα μυαλά?? Πιάσε έναν έναν αυτούς που συμμετέχουμε εδώ και πες μου, βλέπεις πολλά πρόβατα??? Ακόμα και σε επαγγελματικές (Επί πληρωμή) δουλειές τους, οι δημοσιογράφοι που γράφουν εδώ, δεν έχουν αποδείξει ότι είναι -ας το θέσω κομψά- πιο αντικειμενικοί από τον μέσο συνάδελφό τους? Και όλοι αυτοί μήπως δεν κάθονται και ασχολούνται με τις κατηγορίες και τα παράπονα του καθενός μας χωρίς να είναι υποχρεωμένοι???

  Φίλε μου, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να ξέρεις πολύ περισσότερο τα παρασκηνιακά και ότι είσαι μέσα στα πράγματα, δεν αμφισβητώ τις γνώσεις σου αλλά κρίνω πως στοχεύεις λάθος μερικές φορές και, παίρνω το θάρρος να υπερασπίζομαι το Blog γιατί το νιώθω ΚΑΙ δικό μου.

  Καλημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Michael Kavallaris έτσι όπως το θέτεις δίκιο έχεις, αλλά ήταν αναπάντεχο..... να μην δω κάτι που ΗΤΑΝ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ (για ώρες μην πώ και ημέρα) και ξαφνικά σβήστηκε..... μάλιστα κάτω από ένα πόστ που εγώ τον λέω "εντεταλμένο" , διότι δεν απαντάει στα ψεύδη που γράφει και διότι έπαιρνε την απάντησή του.!!

  Όσο για το 30-40 και το 2-12 τα βλέπω και τα παρακολουθώ..... αλλά φίλε, βλέπεις
  και τα 39.000 !!!! "ματάκια" που μας επισκέπτονται??

  ΕΕΕΕ Να διαβάζουν και αλήθειες , διότι έτσι θα τους τραβήξει την...προσοχή.!!!

  Και μόλις τελειώσει το Δ.Σ. της Παρασκευής...θα επακολουθήσει...πανικός από ποστ δικά μου.... έτσι για να εμπεδώσουν οι "υψηλού και δήθεν αντικειμενικού επιπέδου" επισκέπτες .... το πόσο η αλήθεια....τσούζει και είναι πικρή.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Και ο εκδότης μας Βίκτωρας Μητρόπουλος, όπως άλλωστε και ο Νικόλας Πατέρας, είναι από τους πιο θερμούς και σταθερούς υποστηρικτές του Αχιλλέα Μπέου. Έτσι όταν χθες βράδυ έγινε γνωστό το περιεχόμενο της κατάθεσης του Αχιλλέα στον Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου και η αναφορά στον Γ. Δαλούκα, ο Νικόλας Πατέρας, φανερά προβληματισμένος, σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε με τον εκδότη της «ΑΠΟΨΗΣ» για την ανησυχία του σχετικά με την ψυχική και σωματική υγεία του κοινού τους φίλου Αχιλλέα. Οι διάλογοι, «καυτοί» και άκρως αποκαλυπτικοί, μεταφέρονται αυτούσιοι χωρίς μοντάζ, συρραφές και βεβαίως αποτέλεσμα υποκλοπής.

  Το τηλέφωνο χτυπούσε επίμονα το απόγευμα της Τετάρτης. Ήταν η ώρα που η εφημερίδα «έκλεινε» και ο εκδότης της «ΑΠΟΨΗΣ» Βίκτωρας Μητρόπουλος δεν απαντούσε στις κλήσεις. Όμως η επιμονή ήταν τέτοια, που αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση. Στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλας Πατέρας. Οι παρακάτω διάλογοι που παρατίθενται δεν είναι προϊόν υποκλοπής, συρραφής ή μοντάζ.

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Έλα Βίκτωρα ο Νικόλας είμαι».

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Καλησπέρα Νικόλα, έγινε κάτι; «Κλείνω» την εφημερίδα και δεν έχω πολύ χρόνο».

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Ας τα. Πού να στα λέω... Ο φίλος μας ο Αχιλλέας. Κάτι έπαθε».

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Τι συνέβη; Με κάνεις και ανησυχώ».

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Θυμάσαι εκείνη την συνάντηση που είχαμε πέρυσι τον Ιανουάριο στο γραφείο μου; Πού είχαμε καλέσει τον Πλατινί για να τον πείσουμε ν' απονείμει τον Χρυσό σταυρό ήθους της UEFA στον Αχιλλέα;»

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Και βέβαια την θυμάμαι. Ολόκληρος πρόεδρος της UEFA είχε έλθει. Και είχες καλέσει και τον Δαλούκα που ήταν διεθνής διαιτητής να μιλήσει για τον Αχιλλέα εκ μέρους των διαιτητών, και τον Κούγια ν' αναφερθεί ως εκπρόσωπος του νομικού κόσμου της χώρας, και μένα να μιλήσω για την αναγνώριση των υπηρεσιών του Αχιλλέα στα ΜΜΕ».

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Ε, απ' όλους σας, ο Αχιλλέας θυμόταν μόνο τον Δαλούκα. Και στο υπόμνημα που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Σιμιτζόγλου, μόνο στο δικό του όνομα κάνει αναφορά».

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Μα ο Δαλούκας που είχε πει τα καλύτερα λόγια για τον Αχιλλέα στον Πλατινί. Για την άψογη συμπεριφορά του στους διαιτητές. Για τα γλυκά τους λόγια. Τα περγαμόντα και τα υποβρύχια στο ημίχρονο. Τα Γαλλικά του.

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Μα ο Αχιλλέας μεγάλωσε με Γαλλίδα κουβερνάντα. Γι' αυτό προσέχει τους τρόπους του και είναι πάντα γλυκομίλητος. Αλλά δεν το παραέκανε ο Δαλούκας; Ο Πλατινί θ' απορούσε γιατί ένας διαιτητής στάζει μέλι για έναν παράγοντα, έστω και αν έχει κοινή καταγωγή με αυτόν». ΣΥΝΕΧΕΙΑ…………….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ……… ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Όλοι οι διαιτητές την ίδια άποψη έχουν για τον Αχιλλέα. Και δεν έχουν λόγο να την κρύψουν. Εκείνη η διαιτητίνα η Κωνσταντινίδου μόνο μπορεί ν' αποτελεί εξαίρεση. Έφαγε βλέπεις κάποιες παραπάνω»

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Σημασία δεν έχει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Και ο φίλος μας ο Αχιλλέας ξέρει κάτι παραπάνω. Γι' αυτό και ο Κούγιας όχι μόνο ξέχασε το ξύλο που του είχε ρίξει στην ΕΠΑΕ, αλλά αναγνωρίζοντας την προσφορά του Αχιλλέα και στην αθλητική δικαιοσύνη – αφού μόνο τα παράβολα για τις παραστάσεις των δικηγόρων του Αχιλλέα φτάνουν να καλύψουν το μισθό των δικαστών– έπλεξε το εγκώμιό του στον Πλατινί».

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Θα ρώτησε βέβαια και τον Λίβα. Γιατί και αυτός κάτι είχε εισπράξει απ' τον Αχιλλέα. Τοις μετρητοίς»

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Και συ όμως, δεν λέω φίλο σου είναι, αλλά τα παραείπες στον Πλατινί. Ο Αχιλλέας προσφέρει άφθονη τροφή στα ΜΜΕ, όμως έχει έλθει και σε αντιπαραθέσεις με κάποιους δημοσιογράφους».

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Εντάξει δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο. Μήπως τους έχει πει εξάλλου πληρωμένους κονδυλοφόρους; Σάμπως μίλησε ποτέ για δημοσιογραφική αλητεία, τους είπε τσαμπατζήδες, και κοπρόσκυλα; Όχι βέβαια. Γι' αυτό και ήταν υποχρέωσή μου να πω στον πρόεδρο της UEFA ότι πρέπει να είναι ο εκλεκτός της παράγοντας απ' την Ελλάδα. Εσύ ως παράγοντας γιατί παίνεψες όμως τόσο πολύ τον Αχιλλέα. Επειδή είναι φίλος σου ή γιατί στις συνεδρίες της Super League ξεχώριζε για τους τρόπους του;

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Εγώ δεν μίλησα μόνο για τον εαυτό μου. Δεν εξέφρασα προσωπική άποψη. Είχα επικοινωνήσει νωρίτερα με τον Αδαμίδη και τον Δημητριάδη, τον Πηλαδάκη, τον Τζίγγερ, τον Ψωμιάδη και τον Γιδόπουλο με τόσο κόσμο και όλοι ένα όνομα μου έλεγαν. Αχιλλέας. Τους είχε σκλαβώσει με τη συμπεριφορά του. Με τους προέδρους των Ενώσεων μόνο είχα κάποιες ενστάσεις. Με κάποιους απ' αυτούς δεν τα πάει καλά ο φίλος μας. Τον Παπαγιάννη απ' τον Βόλο πάντως δεν τον πέταξε στην πισίνα, ούτε επιτέθηκε στον Τζώρτζογλου απ' το Ηράκλειο. Ο δε Σταθόπουλος απ' την Καλαμάτα λέει Αχιλλέας και γεμίζει το στόμα του».

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Ξέχασες όμως να καλέσεις και αρκετούς εκπροσώπους άλλων φορέων του ποδοσφαίρου, όπως οι προπονητές. Να δει ο Πλατινί πως ο Αχιλλέας χαίρει συνολικής εκτίμησης». ΣΥΝΕΧΕΙΑ…………….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…………… ΠΑΤΕΡΑΣ: «Σκέφτηκα να σου πως την αλήθεια να πάρω έναν προπονητή. Το μυαλό μου πήγε πρώτα στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Θα ερχόταν όμως; Στη Νέα Σμύρνη προ ετών είχαν χρειαστεί δύο διμοιρίες ΜΑΤ για να εμποδίσουν μια τελείως φιλική συζήτηση μεταξύ τους. Πού σε πονεί και που σε σφάζει ήταν η ιστορία. Για τον Βαγγέλη (Βλάχο) λίγο πριν τον απολύσει από τον Ηρακλή είχε πει ότι αν βρει δουλειά, θα βάλει περούκα και θα βγει στην Τσιμισκή. Υπερβολή για την… Τσιμισκή. Για την περούκα δε τον αποκλείω… Βλέπεις είχαν πέσει λίγο οι μπούκλες. Θα είχαμε πρόβλημα με τους προπονητές. Γι' αυτό το άφησα.»

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές. Αυτούς αναγνωρίζει όσο κανέναν άλλο ο Πλατινί. Σε αυτούς βγάζει το καπέλο. Γιατί δε φώναξες έναν από αυτούς; Γιατί εντάξει κι εγώ κι ο Κούγιας έχουμε παίξει μπάλα, αλλά είμαστε παλαιοί..»

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Θα καλούσα τον Νταμπίζα που όλη μέρα στο στόμα του τον έχει τον Αχιλλέα, αλλά είχε δουλειά. Είπα να έλθουν τα παιδιά που έχουν συνεργαστεί μαζί του παλαιότερα, ώστε η γνώμη τους να έχει άλλη αξία. Προσπάθησα να πείσω τον Πάντιτς και τον Σαπουντζή, αλλά δε μπορούσαν γιατί είχαν άλλη σοβαρή δουλειά. Είχαν καεί και τα αυτοκίνητα τους όταν ήταν στον Πανιώνιο και ακόμα προσπαθούν να μάθουν ποιος το έκανε, οπότε από παίκτες είχαμε έλλειψη».

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Τότε να έρχονταν εκπρόσωποι φιλάθλων. Να καλούσες τους «Πάνθηρες». Ο Αχιλλέας είχε πολύ καλή σχέση μαζί τους. Άλλος τους είχε αποκαλέσει «πρεζάκηδες και άπλυτους», και τους έκλεισε τη θύρα του γηπέδου που συγκεντρώνονταν στη Νέα Σμύρνη. Ή να έπαιρνες Βολιώτες που θα μπορούσαν να πιστοποιήσουν τις ικανότητες του Αχιλλέα παρά τα κιλά του στο κυνηγητό –απίστευτη φυσική κατάσταση ο δικός μας- και στην ανταλλαγή φιλοφρονήσεων».

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Δεν είχε ανάγκη από όλους αυτούς ο φίλος μας. Εξάλλου ο Μισέλ ήλθε έχοντας προσωπική άποψη για την προσφορά του ανδρός όχι μόνο στο ελληνικό, αλλά και στο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Αχιλλέας και η Μπάγερν δεν ήταν που «καθάρισαν» τον Λίμαχερ, αυτόν που δήθεν αποκάλυπτε στημένα παιχνίδια;»

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Το έφαγε το κεφάλι του όμως. Τον έστειλε αδιάβαστο ο Αχιλλέας για να μάθει να δυσφημεί το άθλημα. Άκου να θεωρεί ύποπτο το παιχνίδι του Πανιώνιου με τη Ντιναμό Τιφλίδας. Και να ξαναψάχνει τον Αχιλλέα. Και να στέλνει στην ΕΠΟ κόκκινα, και κίτρινα παιχνίδια της ομάδας του. Καλά έκανε και τον έφαγε ο φίλος μας» ΣΥΝΕΧΕΙΑ………………

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ……………… ΠΑΤΕΡΑΣ: «Και τι κάνει τώρα αυτός ο Λίμαχερ; Με τι ασχολείται;»

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Το έχει ρίξει στο τραγούδι. Σε καλό του βγήκε τελικά. Μέτρησε και η εμπειρία του στην UEFA».

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Πώς μέτρησε δηλαδή; Στις πίστες και στα cd;»

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Το μεγάλο του σουξέ είναι ποδοσφαιρικό. Το «ε, ε, ε, ο, ο, ο, δύο στο ημίχρονο, άσο τελικό», το τραγουδάει η μισή Ευρώπη. Τι Τσετσενία, τι Γεωργία, τι Βουλγαρία, τι Ρουμανία, τι Αζερμπαϊτζάν, τι Ρωσία. Μιλάμε για τρελά λεφτά».

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Ο Αχιλλέας πάντως ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Δεν βλέπεις που είναι συνέχεια στην ΕΠΟ;»

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Ναι, πριν ήταν γειτονιά. Στη Νέα Σμύρνη. Πεταγόταν απ' την πλατεία στη Συγγρού για καφέ. Τώρα όμως απ' τον Βόλο στο Γουδή υπάρχει μια απόσταση. Όταν είσαι επαγγελματίας όμως την ξεπερνάς. Λόγω ΔΝΤ, όμως ο Αχιλλέας πλέον πάει μόνο τετραήμερο. Από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη. Ρωτάει μόνο από ενδιαφέρον ως φίλαθλος για τους ορισμούς των διαιτητών και μετά φεύγει».

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Γνώρισε και τον Εισαγγελέα, τον Φάκο ο Αχιλλέας στην Ομοσπονδία. Αλλά όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες»

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Πήγε για να του συστηθεί και να τον βάλει στον ίσιο δρόμο. Δεν μπορεί ο κάθε ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να κάνει του κεφαλιού του. Έμπειρος είναι ο Αχιλλέας. Προσέφερε την γνώση του ώστε να αποφευχθούν τα λάθη. Γιατί αυτά πληρώνονται».

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Τι τα θες όλα αυτά; Το θέμα είναι ότι με τα χρόνια όπως σου είπα ο φίλος μας αρχίζει και ξεχνάει. Και απ' την συνάντηση που είχε τόσο διαλεκτό κόσμο στο γραφείο μου, θυμήθηκε μόνο τον Δαλούκα».

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Έχεις δίκαιο. Και κείνα τα τιμολόγια που τρύπαγαν με καρφίτσες στον Πανιώνιο, τα είχε ξεχάσει. Εδώ ξέχασε ότι ο άνθρωπος που έπαιρναν τιμολόγια είχε πεθάνει πριν από κάτι χρόνια. Είναι πρόβλημα αυτό. Να ρωτήσουμε κανέναν γιατρό,τι μπορούμε να κάνουμε. Κάποιον σοβαρό. Όχι αυτούς που ντοπάρουν τους ποδοσφαιριστές και τα άλογα».

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Και βέβαια. Οι φίλοι για τα δύσκολα είναι. Τώρα μας χρειάζεται ο Αχιλλέας. Τώρα που τρέχει και κάθε τόσο στην Ευελπίδων. Να τον βοηθήσουμε να ησυχάσει».

  ΒΙΚΤΩΡΑΣ: «Φάγαμε τόση ώρα, ενώ καίγομαι να τελειώνω με την εφημερίδα, αλλά χαλάλι του, του Αχιλλέα. Μην μας πάθει τίποτα και μείνει μισός. Γιατί αν χάσει τα μισά κιλά, ξέρεις πως θα τρέχει; Και τότε δεν πρόκειται να του ξεφύγει κανείς. Είτε είναι στην κερκίδα, είτε στον αγωνιστικό χώρο. Γεια σου Νικόλα».

  ΠΑΤΕΡΑΣ: «Γεια σου Βίκτωρα».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ξεκίνησα να το διαβάζω και δυστυχώς δεν προλαβαίνω να το δω όλο αλλά θα το ολοκληρώσω σίγουρα αργότερα ή αύριο. Φαίνεται πολύ καλό :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Δημιουργία νέου κόμματος βρίσκεται στα σκαριά .Σύντομα θα ανακοινωθεί. θα είναι στα πρότυπα του ιταλικού κόμματος ΛΙΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Εδω και καιρό γίνονταν επαφές και συσκέψεις για την δημιουργία του.

  Συγκεκριμένα το περασμένο Σάββατο συνέφαγαν 12 πρόεδροι των νομαρχιών επιτροπών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε εστιατόριο στην ΠΕΝΤΕΛΗ και στο τραπέζι παρευρίσκοντο δυο βουλευτές της Ν.Δ και ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας που το όνομα του μπαινο.......βγαινει στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων.

  Γενικά είμαι επιφυλακτικός με τα blogs…. Αλλά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Το πιάσαμε το υποννοούμενο, Σκουφ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Nα δω Βγενο πρωθυπουργο και τι στον κοσμο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΔΙΚΑΣΤΗ... και να κάνει λέει...... τον Τζίγγερ Υπουργό Οικονομικών.!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Δεν νομιζω να εκανε τιποτα τετοιο ο Βγενο.Τον εχω για εξυπνο ανθρωπο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Γιατί όχι και υπουργός Οικονομικών ο τσαμπάσης...; Πιό έξπνος ήταν ο Γιωργάκης που έγινε πρωθυπουργός...; Όλοι για την φουκαριάρα τη μάννα τους το κάνουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή