Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Λυμπερόπουλος: «Να ξεβρομίσουμε»!

«ΣΤΕΡΗΘΗΚΑ ΤΙΤΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ». «ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΧΑ». Το αντικείμενο που εκσφενδονίστηκε στον Σάχα θα μπορούσε να του αφαιρέσει τη ζωή. Αυτό υποστηρίζει ο Νίκος Λυμπερόπουλος σε σημερινή μεγάλη συνέντευξή του.
+/- Δείτε περισσότεραΑκόμα απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το σκάνδαλο «παράγκα γκέιτ» μιλάει για «απατεώνες που επιτέλους να τελειώσουν από το ποδόσφαιρο και να ξεβρομίσουμε», ενώ δηλώνει ότι υπήρξαν φορές που δεν πανηγύρισε τίτλους «αλλά δεν έγινε για μη ποδοσφαιρικούς λόγους».

Επιλέξαμε τρεις ερωταπαντήσεις από τη μεγάλη συνέντευξη του «Λύμπε» στο «Βήμα της Κυριακής».

-Έζησες την ατμόσφαιρα και αγωνιζόμενος αλλά και παρακολουθώντας από τον πάγκο όταν έγινες αλλαγή. Τι συγκρατείς απ’ όσα βίωσες;
«Τη στιγμή που καθόμουν στον πάγκο και κοιτούσα έντρομος το αντικείμενο που παραλίγο να βρει τον Σάχα. Δεν αναφέρομαι στη φωτοβολίδα αλλά στο δίευρο που αν τον έβρισκε μερικά εκατοστά πιο ψηλά από την μασχάλη, δηλαδή στο κεφάλι, ενδεχομένως θα του αφαιρούσε τη ζωή. Ένας άνθρωπος, ένας οικογενειάρχης, ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής νεκρός στον χώρο από επίθεση. Δηλαδή εκεί πρέπει να φθάσουμε;».

-Τι πιστεύεις για το νέο σκάνδαλο «παράγκα γκέιτ»;
«Τι να πω; Αυτό που θέλουμε όσοι πραγματικά αγαπάμε το ποδόσφαιρο, είναι να δοθεί ένα τέλος. Ας ρωτήσουν επιτέλους αυτοί οι κύριοι που έχουν την αρμοδιότητα να παίρνουν αποφάσεις, αφού αρχικώς όλους αυτούς τους τιμωρήσουν παραδειγματικά, ακολούθως να τους εξαφανίσουν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη! Όσοι είναι άχρηστοι και απατεώνες, επιτέλους να τελειώσουν από το ποδόσφαιρο και να ξεβρομίσουμε. Αν είναι αλήθεια όσα λέγονται τελευταία και υπάρχουν αποδείξεις για τέτοια δράση, ας δούμε επιτέλους και κάτι διαφορετικό ως αποτέλεσμα: Την τιμωρία τους.

-Αισθάνεσαι θύμα αυτού του παρασκηνίου: Θεωρείς ότι έχεις στερηθεί τίτλους που δικαιωματικά τους άξιζες;
«Όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο ότι υπήρξαν φορές, που θα μπορούσα να είχα πανηγυρίσει τίτλους, αλλά δεν έγινε για μη ποδοσφαιρικούς λόγους. Έχοντας πλέον ωριμάσει, δεν στεναχωριέμαι πια τόσο, για όσα εγώ στερήθηκα, όσο για το ότι τα χρόνια περνούν και τίποτε δεν αλλάζει. Και ακόμη περισσότερο ότι στα παιδιά που έρχονται από πίσω δίνουμε τα χειρότερα πρότυπα, τα βάζουμε σε λάθος σκεπτικό. Προσωπικά δεν έχω πλέον απωθημένα. Περισσότερο θα έπρεπε να απασχολεί άλλους, το τι στερηθήκαμε εγώ και άλλοι ποδοσφαιριστές, παρά εμένα» .