Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Ετοιμάζουν πανίσχυρη χούντα στο ποδόσφαιρο

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Versus. Κοίταζα σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Το μόνο που πραγματικά μ' ενόχλησε ήταν ένα τιτλάκι στα Σπορ του Βορρά: “Βάλτε τον Σπανάθα να παίζει κι όχι τους νέους”. Δυστυχώς, στα μάτια της υπόλοιπης φίλαθλης Ελλάδας Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος και ο μεταξύ τους καυγάς έγκειται στο ποιος από τους δύο θα παίρνει τους τίτλους με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο, σε βάρος των υπολοίπων, χωρίς να λογαριάζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλες ομάδες, υπάρχουν και κάποια ακόμα εκατομμύρια φίλαθλοι με τις δικές τους οπαδικές προτιμήσεις, τα δικά τους όνειρα για την ομάδα τους.
+/- Δείτε περισσότερα


Όντως μπορεί να είμαστε η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Το ότι ο Παναθηναϊκός έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και το ότι δε δικαιούται να ομιλεί είναι γεγονός. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης μας για όλα όσα έχουμε κάνει σαν ομάδα κι αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο εμείς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού (που σε τελική ανάλυση δεν έχουμε ευθύνη για τις επιλογές των διοικήσεων μας), τώρα που είμαστε μόνοι μας χωρίς διοίκηση, με ΟΛΟΥΣ τους “σωτήρες” μας εξαφανισμένους στα τραπεζικά και ναυτιλιακά τους deals.

Νομίζω ότι πρέπει να ρίξουμε γέφυρες στους οπαδούς άλλων ομάδων, να βρούμε έναν κοινό τόπο διαλόγου, να μιλήσουμε και να βρούμε τρόπους συννενόησης, να οικοδομήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και προβληματισμού για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σ' έναν τέτοιο διάλογο έχουν όλοι θέση, εκτός βέβαια κι αν επιλέγουν να αυτοπεριχαρακώνονται (ή να αυτομαντρώνονται) με ανοησίες του τύπου μόνοι μας και όλοι σας.

Προσωπικά, έχω σοβαρότατες αμφιβολίες για τα κατά πόσο θα μπορούσαμε να βρούμε έναν κοινό τόπο διαλόγου μ' αυτούς, για τους οποίους το μόνο παράπονο, ο μεγάλος πόνος που ξεσκίζει την καρδιά τους και κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο να φαίνεται στα μάτια τους αναξιόπιστο είναι το ότι δεν πήραν ΚΑΙ τα πρωταθλήματα του 2004 και του 2010. Αν με κάποιο τρόπο τα δύο αυτά πρωταθλήματα αφαιρούνταν από την ομάδα που τα πήρε (που τυχαίνει να είναι ο Παναθηναϊκός αλλά θα μπορούσε να είναι και οποιαδήποτε άλλη ομάδα) και αποδίδονταν στον μόνιμο και νόμιμο δικαιούχο, τότε γι' αυτούς η αγνότητα και η καθαρότητα του ελληνικού πρωταθλήματος θα ήταν τέτοια που πρωταθλήματα όπως π.χ. αυτά της Νορβηγίας ή της Ισλανδίας θα φάνταζαν σαν άντρα διαφθοράς


Όλα αυτά δεν τα λέω για να παραστήσω τον ηθικό ή τον υπεράνω. Για όσους έχουν καταλάβει, αν δεν αντιδράσουμε, μας ετοιμάζουν μια τέτοια χούντα στο ποδόσφαιρο που μπροστά της το καθεστώς του Κόκκαλη (κι αν θέλετε το καθεστώς του Βαρδινογιάννη) θα είναι απλά πταίσματα και που μπροστά της η παράγκα του Μητρόπουλου και του Γκαγκάτση θα είναι παρωνυχίδα. Μια χούντα που πλέον τον έλεγχο δεν θα τον έχουν οι διάφοροι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες ή τα μεγάλα τζάκια ή τα οικονομικά συμφέροντα, αλλά κακοποιά στοιχεία που θα επιβάλλουν το νόμο της νύχτας με όλες τις πτυχές του: τη βία, την εξάρτηση μέσα από ομάδες – παραρτήματα, τα στημένα παιχνίδια.

Αυτή η χούντα χρειάζεται τη σταθερότητα ενός μόνιμου πρωταθλητή που θα είναι ο “εγγυητής”, θα κρατάει τα νήματα και θα μοιράζει τα χαρτιά κι αυτός ο μόνιμος πρωταθλητής τυχαίνει να είναι ο Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι το περσινό καλοκαίρι προτάθηκε ευθέως στον Πατέρα να είναι αυτός ο “εγγυητής” με αντάλλαγμα να είναι πλέον ο Παναθηναϊκός μόνιμος πρωταθλητής αλλά το deal δεν προχώρησε λόγω του ότι σε κάποιους από τη διοίκησή μας είχαν απομείνει κάποια ίχνη εντιμότητας, ώστε να μη θέλουν να γίνουν οι νεκροθάφτες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό που έγινε προχθές στο Καραϊσκάκη ήταν οργανωμένο σχέδιο υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη του Μαρινάκη και είχε σα στόχο να δείξει σε όλους ότι habemus papam, ότι υπάρχει το καινούργιο αφεντικό – μπουζουριέρα των κακοποιών στοιχείων κι από 'δω και μπρος όλοι θα πρέπει να περάσουν, να του φιλήσουν το χέρι και να υποταχτούν στις διαθέσεις του, διαφορετικά είτε θα εξαφανιστούν ποδοσφαιρικά ή θα βρεθούν σε κανένα χαντάκι.

Πιστεύω ότι πολλοί απ' αυτούς που ξέρουν τι έρχεται, προτιμούν να φεύγουν (Πηλαδάκης, Θεοδωρίδης, Ζαγοράκης, Βγενόπουλος, Γιαννακόπουλοι, πιθανώς Βαρδινογιάννηδες) ή να αποσύρονται διακριτικά (Κόκκαλης από την προεδρία του Ολυμπιακού – γιατί άραγε; δε θα ήθελε να σηκώσει ένα τελευταίο πρωτάθλημα σαν επίτιμος;;;). Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι τελείως διαφορετικό απ' ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα.

Verus

9 σχόλια:

 1. Versus Το αναλάβαμε το μερίδιο ευθύνης και το πληρώσαμε 15 χρόνια τώρα.!! ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ?

  Ο Καπετάνιος μπορεί να έμπαινε με την κουμπούρα στα αποδυτήρια , όπως λένε, αλλά σε 20 χρόνια είχε 6 πρωταθλήματα και όχι 12 στα 13.!!! Πώς γίνετε αυτό αφού "δεν δικαιούται για να ομιλεί".?? ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ....... ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.!!!!

  Mίλησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Xαρακτήρισε τον Μαρινάκη “τυχάρπαστο που παίζει με την ιστορία του συλλόγου”.

  Με ποινή αποκλεισμού από κάθε Ευρωπαική διοργάνωση κινδυνεύει η ΠΑΕ Ολυμπιακός αν η καταγγελία στην οποία προτίθεται να προσφύγει ο Παναθηναικός τεκμηριωθεί και γίνει αποδεκτή. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες η ποινή μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2 έτη μια και στην Ουέφα η ελληνική ομάδα είναι υπότροπος!

  ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΛΥ.!!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΙΟ.!! ΟΧΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ..... ΑΛΛΑ ΤΑ 13 ή ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΤΑ 17 ΕΚ. € ΑΠΩΛΕΙΑΣ.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ίσως να μπορούσαμε να βρούμε κοινό τόπο διαλόγου, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου, της αδέσμευτης θύρας 1 (αν δεν κάνω λάθος), που έβγαλαν αυτήν την υπέροχη ανακοίνωση για το Μπέο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι τελείως διαφορετικό απ' ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν έχει ανέβει ακόμα άρθρο για την "συγνώμη" του Μαρινάκη, για αυτό το γράφω εδώ. Τώρα λοιπόν που έρχονται οι καμπάνες οι κύριοι Τοροσίδης και Μαρινάκης σπεύδουν να ζητήσουν συγνώμες και να καλέσουν σε συμφιλίωση και συζήτηση. Πρώτα σας τον φοράμε οθωμανικά δηλαδή και μετά κτυπηματάκι στον ώμο και "έλα μωρέ καημένε, συγνώμη παραφέρθηκα". Δυστυχώς για εσάς κύριοι, ο ΠΑΣ Γιάννενα έδωσε σήμερα σεμινάριο ειλικρινούς συγνώμης και ήθους. Οι μεγάλες ομάδες κύριοι, με ΚΟΧΟΝΕΣ (και όχι μπίλιες), τέτοιες κινήσεις κάνουν όταν παραδέχονται το λάθος τους:

  "Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει λαμπρή ιστορία και τιμά την Ήπειρο. Δεν ανήκει ούτε στους παίκτες ούτε στη διοίκηση. Η σημερινή διοίκηση και ο λαός του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν στόχο να κερδίζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να μην αφήνουν καμία σκιά για οποιοδήποτε θέμα.

  Θέλουμε να τονίσουμε ότι όχι μόνο δεν έχουμε κανένα παράπονο, αλλά ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του Παναιτωλικού και ειδικότερα τον πρόεδρο κ. Κωστούλα για την άψογη φιλοξενία και συμπεριφορά μέχρι την έναρξη του αγώνα, κατά τη διάρκεια αυτού, αλλά και στο τέλος της αναμέτρησης.

  Κατά συνέπεια, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και απογοήτευση και ζητούμε ευθέως συγγνώμη γιατί από ασυνεννοησία στον αγωνιστικό τομέα δεν τηρήθηκε το fair play, στο οποίο ο ΠΑΣ Γιάννινα πιστεύει αταλάντευτα. Πόσο μάλλον αφού η συγκεκριμένη φάση προήλθε από τήρηση fair play η οποία τιμά την ομάδα του Παναιτωλικού.

  Μακάρι να μπορούσε η διοργανώτρια αρχή να επαναλάβει τον αγώνα. Και προς αυτή την κατεύθυνση την παροτρύνουμε. Αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε ξανά, ότι είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την ασυνεννοησία που προήλθε και αυτό θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα. Για όποια απόφασή μας στον τομέα αυτό, η οποία αφορά το εσωτερικό μας, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και παρεπιπτόντως συμφωνώ με Πρασινοσκούφη. Με ένα διετή αποκλεισμό από την Ευρώπη θα του φύγει η μαγκιά απ'τα βρακιά και θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια ο Μαρινάκης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτός είναι ο καημός σας λοιπόν, όχι η δικαιοσύνη αλλά να την κάνει ο Μαρινάκης αν δεν πάρει λεφτά? Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Πάλι ονειρεύεστε όμως.. Πάλι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Μαρινάκης ζήτησε συγγνώμη. Πλεόν όλα καλά. Πρόβλημα ουδέν. Λήξις συναγερμού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μακάρι να βγω λάθος αλλά νομίζω ότι τα γεγονότα δείχνουν ότι ο Μαρινάκης θα ξεπεράσει το 7/7 του Κόκκαλη. Μόνο ένας ισχυρός πρόεδρος-ιδιοκτήτης στον ΠΑΟ θα μπορέσει να ανακόψει τον φρενήρη ρυθμό του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή