Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Ας σταματήσουμε τους φαρισαϊσμούς

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ GoodEvil. Τώρα που η σκόνη καταλάγιασε από τα ποδοβολητά των κάφρων και των ''αηδιασμένων'' από τα ''πρωτοφανή'' έκτροπα οπαδών θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου στα όσα υπήρξα θεατής τις τελευταίες μέρες.
+/- Δείτε περισσότεραΔεν θα αναφερθώ τόσο στο καθαρά αγωνιστικό μέρος του ντέρμπυ καθώς προσωπικά αντιλήφθηκα πολλά λάθος σφυρίγματα, πολλά εκατέρωθεν λάθος σφυρίγματα, τα οποία στο τέλος βρήκαν σίγουρα αδικημένη την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Σαφώς και δεν είδα Τις αξιομνημόνευτες φάσεις. Έχω ξαναδεί κανονικό γκολ να ακυρώνεται, όπως και άκυρο να κατακυρώνεται. Έχω ξαναδεί παίχτη να παίρνει κόκκινη από θέατρο του αντιπάλου, όπως και παίχτη που επί 5 λεπτά χτυπάει πόδια, να μη παίρνει ούτε κίτρινη. Όπως και στο πρόσφατο, σχετικά, παρελθόν, έχω δει την ομάδα μου να τρώει γκολ από μπαλιά που γύρισε ο αντίπαλος, μπαλιά που πρώτα είχε περάσει η μπάλα τη γραμμή του άουτ και μετά τη γύρισαν και την έβγαλαν. Έχω δει την ομάδα μου να τρώει γκολ ενώ μπροστά στον τερματοφύλακα δεν υπάρχει παίκτης σε θέση offside που επηρεάζει τη φάση, αλλά... καπνογόνο σε θέση offside που επηρέαζε την όραση του (για να μη πω και τη σωματική ακεραιότητα, τόσο αυτού όσο και του αμυνόμενου που αδυνατούσε να κάνει τάκλιν πάνω από το φλεγόμενο αντικείμενο).

Και για να μη μακρηγορώ, έχω δει τόσες και τόσες φάσεις που το μόνο που δεν θα με εντυπωσίαζε ποτέ, είναι δύο περιπτώσεις λάθος υπόδειξης (ή μη) offside σε έναν αγώνα. Υποδείξεις όμως που σίγουρα αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Αλλά και πάλι κάποτε είδα δύο γροθιές με αποδέκτη έναν πρόσφατα εγχειρισμένο στα ούλα παίχτη, γροθιές που δεν είδε ο διαιτητής και οι επόπτες και αλλοίωσαν ένα.. πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν έχουμε τη διαιτησία που όλοι θα επιθυμούσαμε, μήπως όμως έχουμε και τους προέδρους - παράγοντες - ΕΠΟ - γήπεδα - οπαδούς - δημοσιογράφους; Ας σταματήσουμε λοιπόν τους φαρισαϊσμούς και ας δούμε πως, όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό το έρημο το άθλημα που τόσο πολύ αγαπάμε;

Και μια καλή αρχή θα είναι το να αποδεχτούμε πως φταίμε όλοι και όχι μόνο ή περισσότερο οι άλλοι. Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τον άλλο, πολύ περισσότερο από το να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Και αν ο καθένας αλλάξει προς το καλύτερο τον εαυτό του, τότε και πάλι όλοι θα έχουμε αλλάξει με πολύ πιο εύκολο όμως τρόπο. Αυτά για το αγωνιστικό κομμάτι και πάμε παρακάτω, σε αυτό που απ' την αρχή ήθελα να θίξω, αλλά δεν μπορούσα να μην αναφερθώ και στα παραπάνω, κυρίως για να μην εκληφθεί ως προσπάθεια αποφυγής των.

Από τη μία η ''λαϊκή'' κυριαρχία και συνάμα ασυδοσία στις τάξεις των οπαδών της ομάδας μου... καλά κρατεί. Μα είναι δυνατόν τόσα χρόνια αυτός ο σύλλογος να γίνεται υπόλογος για έκτροπα που προκαλεί μία μεμονωμένη ομάδα οπαδών του; Είναι δυνατόν χιλιάδες υγειών σκεπτόμενων φιλάθλων να έχουν πάψει πλέον να πατάν το πόδι στους στο γήπεδο, εξαιτίας μίας χούφτας αλητών;

Τι είδαμε πάλι προχτές; Τριάντα χιλιάδες κόσμο να παρακολουθούν δίχως έκτροπα (πέρα των δυστυχώς ''συνηθισμένων'' σε όλα τα γήπεδα... βαρελότα/ρατσιστικά συνθήματα /ύβρεις /καπνογόνα) τον αγώνα και στο τέλος αυτού κάποιες εκατοντάδες εισήλθαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν και έδωσαν την ευκαιρία σε αυτά τα λίγα ανθρωπάρια να κατευθυνθούν με απροσδιόριστο (αλλά σίγουρα όχι ''καλό'') σκοπό, προς τους παίχτες του Παναθηναϊκού.

Και ρωτάω; Είναι δυνατόν να μην μπορεί αυτή η ομάδα να προασπίσει τα συμφέροντα της; Και λέω αυτή η ομάδα, καθώς ως γνωστόν λαοφιλέστερη όλων, θα μπορούσε να γεμίζει (άρα και να κατασκευάσει) στάδιο με διπλάσια χωρητικότητα από τη σημερινή! Να γεμίζει όπως γέμιζε το ΟΑΚΑ κάποιες δεκαετίες πίσω, όταν ο κάθε φίλαθλος δεν φοβόταν να πάει σε αυτό μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του, ξέροντας ότι δεν κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Και αντί αυτού παρατηρούμε μία διαρκή ανοχή!

Από τη μία θέλω να ρωτήσω γιατί και από την άλλη φοβάμαι ότι γνωρίζω ήδη την απάντηση. Γιατί ίσως να έχουν δοθεί εντολές ''άνωθεν'' αυτές οι ομάδες ''κάφρων'' να εκτονώνονται μέσα σε περιορισμένους και ελεγχόμενους χώρους. Ίσως αυτό να ακούγεται αρκετά συνομοσιολογικό, αλλά έχει αναρωτηθεί κανείς ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις αν τα καταπιεσμένα ένστικτα αυτών των κάφρων.. έβγαιναν από τον χουλιγκανικό λήθαργο που επιμελώς τα έχουν ωθήσει και ξεσπούσαν πάνω στα πραγματικά προβλήματα που τους ταλανίζουν;

Πόσο ικανοποιημένοι είναι όλοι αυτή τη στιγμή; Οι ομάδες κόβουν κάποια σταθερά εισιτηριάκια, οι αστυνομία κόβει φάτσες στα τουρνικέ και κάνει προπόνηση στην αντιμετώπιση εξεγερμένου πλήθους και το κράτος εντέχνως αποπροσανατολίζει τις μάζες από τα πραγματικά προβλήματα. Δεν περιμένω να δω φώς στο τούνελ, όχι όσο τον κόσμο των απασχολούν και πραγματικά προβλήματα, στα οποία ΔΕΝ πρέπει να αφεθεί πνευματικά ελεύθερος και να δώσει σημασία. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε βία στα γήπεδα, βία στην τηλεόραση, βία στο Ιντερνετ, βία παντού!

Γιατί εκτός του ότι πρέπει να τον αποπροσανατολίσουνε, πρέπει να τον κρατάνε και φοβισμένο. Και μόνο η βία μπορεί να το καταφέρει αυτό, τουλάχιστον στον αντρικό πληθυσμό, γιατί τον γυναικείο φροντίζουν να τον αποχαυνώνουν προβάλλοντάς του τηλεοπτικά σκουπίδια όλες τις ώρες της ημέρας που οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι παρακολουθεί τηλεόραση. Και πάρε βραζιλιάνικες μεταγλωττισμένες σαπουνόπερες, κατινίστικα σόου και οθωμανικά σήριαλ αμφιβόλου αισθητικής!

Τέλος θέλω να αναφερθώ και σε κάποιους φίλους του Παναθηναϊκού, άλλους πραγματικούς και άλλους κατ'ευφημισμόν, καθώς με τους δεύτερους γνωριζόμαστε μόνο διαδικτυακά. Και ίσως από την εισαγωγή μου ακόμη, να περιμένατε ότι θα έρθω κι εδώ. Κάποιοι από εσάς ανακάλυψαν μόλις πριν λίγες μέρες το Ελληνικό αθλητικό γίγνεσθαι και αναφερθήκατε στον Ολυμπιακό, ως τον μόνο ή και κύριο υπεύθυνο αυτού.

Κάποιοι άλλοι, σχεδόν καλείτε τους οπαδούς τρίτων ομάδων σε πανελλαδική συσπείρωση κατά του Ολυμπιακού! Να ξεβρομίσει ο τόπος! Πάτε καλά; Έχετε κοντή μνήμη; Λείπατε στο εξωτερικό; Δεν θα πάρω ποτέ πίσω τα όσα είπα για τον αγώνα που πέρασε. Δεν θα άρω ποτέ τη φράση του ''ναι, χάσατε εμφανώς άδικα'' και ναι σαφώς έγιναν πάρα πολλά σε αυτόν των αγώνα. Αλλά ως εκεί! Τι δεν έχετε ξαναδεί που σας έκανε να ''αηδιάσετε'' τόσο πολύ με τον Ολυμπιακό; Αν λέγατε με το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα σας απευθυνόμουν αυτή τη στιγμή. Αλλά με τον Ολυμπιακό; Γιατί; Δεν έχετε ξανακούσει ρατσιστικά συνθήματα; Στον Βόλο ακόμα ουγκ κάνουν! Τώρα τα ακούσατε και εσείς και ο Cisse; Η θεωρείτε πως δεν είναι ρατσιστικό σύνθημα και ανθελληνικό συνάμα το να αποκαλείτε τους βορειοελλαδίτες... Βούλγαρους; Τι δεν είχατε ξαναδεί; Τον κόσμο να μπαίνει μέσα στο γήπεδο; Μόνοι σας κυνηγάγατε τους παίκτες σας! Τους κάφρους σας να χτυπούν τον Ευθυμιάδη; Τους κάφρους της ΑΕΚ να γρονθοκοπούν τον Μπάγεβιτς; Τους κάφρους του ΠΑΟΚ να κυνηγούν τον Νικοπολίδη; Τους κάφρους του ΟΦΗ που είχαν μπουκάρει στη φυσούνα και κτύπαγαν τους παίκτες του Ολυμπιακού; Τι δεν είχατε ξαναδεί; Ή ο ''κηπουρός'', ο ''βάτραχος'', το ''κοράκι'', οι παίκτες του ''γαύρου'' δεν μας αγγίζουν, ενώ βέβαια και αυτοί με την ομάδα σας ήταν αντιεξουσιαστές και όχι οι κάφροι σας;

Αηδιάσατε ξαφνικά και φαίνεστε τόσο λίγοι. Λίγοι όχι μόνο στα μάτια τα δικά μας, αλλά και όλων των υπολοίπων φιλάθλων που σας τα έγραψαν, γιατί όλοι κατά βάθος ξέρουμε πόσο λίγοι είμαστε... εκτός από εσάς! Πήγατε έξω από την ΝΕΤ! Καλά κάνατε, σας το είπα και τότε, αλλά μη το παίζετε και αδικημένοι! Δεν έχετε ακούσει ποτέ το πώς σχολιάζονται στη NOVA οι αγώνες του Ολυμπιακού; Κάποιος ξένος θα πίστευε ότι ο αντίπαλός μας δίνει ευρωπαϊκό παιχνίδι με ξένη ομάδα! Και επανέρχομαι, τι δεν είχατε ξαναδεί; Πρόεδρο; Ε; Πρόεδρο; Ο καραβοκύρης σας που πρόσφατα τράβηξε το μικρόφωνο του δημοσιογράφου και εγκατέστησε χούντα στα δημοσιογραφικά, δεν είναι ο ίδιος που κάποτε εν ενεργεία τραβούσε πιστόλι; Δεν έχετε δει και άλλο προεδράρα ευτραφή να τραβάει πιστόλι; Δεν έχετε δει πρόεδρο λαμόγιο που χρεοκόπησε ολόκληρη ΑΕΚ!

Δεν έχετε δει πρόεδρο να επιτίθεται μαζί με τους μπράβους του; Και ξαφνικά μέσα σε λίγους μήνες, ο Μαρινάκης έγινε το μίασμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου επειδή βγήκε σουρωμένος και είπε 10 μαλακίες; Τρελαθήκατε! Ξεφύγατε! Αηδιάσατε! Τι δεν είχατε ξαναδεί όμως δεν ξέρουμε και με αυτή σας την αντίδραση κοντεύουμε να αηδιάσουμε και εμείς! Και σαφώς πάλι, τίποτε από τα παραπάνω δεν μας αθωώνει για όσα έγιναν, ούτε και αποτελεί άλλοθι! Μη κάνετε όμως σαν μωρές παρθένες! Ούτε αυτό το ψευτοειλικρινές ''ναι έχουμε κάνει κι εμείς, αλλά μη μας συγκρίνετε με τον Ολυμπιακό''!

Καλά κάνουν και σας συγκρίνουν γιατί είστε τα ίδια σκατά με εμάς και οι δυό μαζί λίγο πιο σκατά από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και όλοι μαζί λίγο πιο σκατά απ'όλους τους υπόλοιπους! Ακούς εκεί να μη σας συγκρίνουν! Όταν τους μαμάτε και φωνάζουν, ξεχνάτε ότι το παίζετε αδιάφοροι και απαντάτε μόνο εκεί που σας συμφέρει; Δηλαδή σε εμάς, λέγοντάς μας ''μη μιλάτε κι εσείς για διαιτησία''! Με τον Πανσερραικό, ένα χέρι ΝΑ ο Πλεσσί... να μη μιλάν και οι γαύροι λέγατε εσείς!!! Καλά κάνουν παλικάρια και σας συγκρίνουν! Μέχρι να καταλάβετε ότι ή όλοι μαζί θα βγάλουμε μία άκρη ή κανείς!

GoodEvil

Υγ: Θέλω να απαντήσω και στον φίλο μου (χωρίς εισαγωγικά) Ninja, ότι και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός (δεν θα αναφερθώ σε άλλες ομάδες), τόσο μέσα στις ΠΑΕ όσο και στις υπόλοιπες εταιρίες των ιδιοκτητών τους, έχουν εκατοντάδες εργαζόμενους. Θεωρείς ότι ο κάθε σύλλογος είναι υπεύθυνος για την όποια πράξη κάνει κάποιος από αυτούς επειδή είναι στη μισθοδοσία;

Και αν το δολοφόνους το λες για την περίπτωση της Λαυρίου, θεωρείς δολοφόνους μόνο αυτούς που ανέβηκαν με τα μηχανάκια και όχι και αυτούς που τους περίμεναν με ρόπαλα, τσεκούρια και μαχαίρια, επειδή έτυχε να σκοτωθεί δικός σας οπαδός και όχι του Ολυμπιακού; Αυτοί οι 30 που την έπεσαν και μαχαίρωσαν μετά τον αγώνα στο σταθμό του Μοναστηρακίου έναν οπαδό του Ολυμπιακού.. δεν θεωρούνται δολοφόνοι; Επίσης, φερέφωνα θεωρούνται μόνο τα τηλεοπτικά; Τα blog; Οι εφημερίδες; Ξέρεις πολλά σωματεία (άντε προέδρους) που έστελναν σε απόσπαση όποιον αστυνομικό ήθελαν και κάναν παρέα με Ταξίαρχους τον καιρό της παντοδυναμίας τους; Ε; Ζουμπούλ;

Και αν αναρωτιέσαι τι έκανε η αστυνομία προχτές, θα σου πω ότι έκανε και στον πρώτο γύρο που έβρεχε πέτρες στο γήπεδό σας, ότι έκανε και στις υπόλοιπες περιπτώσεις που αναφέρω πιο πάνω (Μπαγεβιτς, Νικοπολίδη) αλλά και σε πάρα πολλές άλλες. Καμία άλλη ομάδα με οργανωμένη και λαϊκά στηριζόμενη Ναζιστική οργάνωση (ναι, ναι , το ξέρω ότι τη διάλυσε ο πρόεδρας, την είχατε όμως και άνθρωποί της ήταν μέχρι πρότινος και μέσα στη ΠΑΕ) ξέρεις;

Ρε Ninja, ξέρεις τι με ενόχλησε τόσο όσο και οι ηλιθιότητες που έκαναν οι δικοί μας (αλλά και η αστυνομία και ο διαιτητής); Η ευκολία με την οποία βρήκατε πάτημα να σκοτώσετε το λαβωμένο θηρίο. ''Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται'' που ‘λεγαν και παλαιότερα δηλαδή! Ξέρεις όμως και τι άλλο ταιριάζει γάντι εδώ;

Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι

67 σχόλια:

 1. Τέτοιο ρεσιτάλ παπαρολογίας καιρό είχα να διαβάσω. Ανάμειξη από σανό που μοιράζουν κάτι άθλιοι τύπο σαν τον νικολακόπουλο, τον πίκουλα και τον καραπαππά. Πάτε να βγείτε και από πάνω τώρα. Συνεχίστε έτσι και το τέλος δε θα είναι καθόλου καλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ να αλλάξετε ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ του "άρθρου".μπορεί να διαφωνώ στο 99% των όσων γράφει ο Goodevil,αλλά ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ πως θα τιτλοφορούσε ΕΤΣΙ το σχόλιό του.ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ αρνητικά τον οποιονδήποτε,ΠΡΙΝ ακόμα το διαβάσει.και επειδή πρόκειται για ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ άτομο,θα παρακαλούσα-αν είναι δυνατόν-να ΑΛΛΑΞΕΙ ο "τίτλος"(αν το επιθυμεί και ο ίδιος,βέβαια)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Πενταστερος σε ενα κειμενο 3 σελιδων, που ειναι γεματο επιχειρηματα με ηρεμο τονο βγηκε να απειλησει και να βρισει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνω με τον mindgamer, δεν εχει σχεση με το υφος και τον τονο του κειμενου ο τιτλος του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ένα μπράβο μόνο και μόνο που το έγραψες όλο αυτό και εκφράζεις σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις υγιών φιλάθλων του Ολυμπιακού. Όποιος τώρα δεν μπορεί να δει την ΓΕΝΙΚΗ εικόνα και το πόσο δίκιο έχεις, τι να πω, είναι μάλλον από τους φίλους του Παναθηναϊκού που το μόνο που θέλουν είναι να βγεις και να πεις ''ΦΤΑΙΩ. 100% ΦΤΑΙΩ. Συγγνώμη, συγγνώμη, συγγνώμη. Νιώθω ντροπή σαν Ολυμπιακός.''. Λες και με την ντροπή ή την συγγνώμη θα φτιάξεις τα πράγματα... Δεν βγήκε από το πουθενά ο Ολυμπιακός Πεντάστερε να καταστρέψει το στρουμφοχωριό μας γιατί απλά το πρωτάθλημα του κώλου που έχουμε σαν χώρα δεν είναι στρουμφοχωριό. Βγες από την πράσινη νιρβάνα σου και δες τα πράγματα λίγο πιο καθαρά και στο λέω πραγματικά φιλικά. Ε δεν γίνεται να μας γ... σκίζουν και να τα ρίχνουμε στο ΠΑΣΟΚ, γαμώτο δηλαδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ ΡΕ...ΚΑΛΕ ΔΙΑΒΟΛΕ. ΥΠΑΡΧΕΙΣ; ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πρώτα-πρωτα χαίρομαι που σε βλέπω Goodevil να εμφανίζεσαι στο blog και μάλιστα με πολύ μεστή αρθρογραφία. Μια και μιλάς για γραμματείς και φαρισαίους θεωρώ ότι το συνηθέστερο χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι ότι βλέπουμε και κατηγορούμε τα ψεγάδια των άλλων και δεν βλέπουμε τα δικά μας εγκλήματα. Σε αυτή τη λογική κινείται σήμερα η επιχειρηματολογία των περισσοτέρων για οποιοδήποτε θέμα. Δυσκολεύονται πολλοί να παραδεχτούν ότι δεν βλέπουν το ποδόσφαιρο μέσα από το πρίσμα του υγιούς αθλητισμού, όπου όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα στο παιχνίδι και αποδεκτά, αλλά το αντιμετωπίζουν ως ένα πεδίο όπου θα εκτονώσουν τα άγχη τους και τις αποτυχίες σε άλλους τομείς, και όπου η λέξη ήττα δεν χωράει. Με αυτό τον τρόπο σκέψης έχουν σταδιακά μπολιαστεί οι οπαδοί όλων των ομάδων. Απλά οι Ολυμπιακοί, για διάφορους λόγους έχουν τη δύναμη να εφαρμόσουν ορισμένες πρακτικές. Οι άλλοι λόγω συγκυριών δεν μπορούν, αν και θα το ήθελαν. Αυτά ευτυχώς, ακόμα δεν αφορούν όλους τους οπαδούς, αλλά μεγάλο κομματι αυτών, δυστυχώς αυξανόμενο προϊόντος του χρόνου, και τη πλειοψηφία των όσων πηγαίνουν τακτικά στα γήπεδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 'Aρες μάρες κουκουνάρες θα έλεγα εγώ.
  Με τέτοια υπεασπιστική γραμμή και ο κατά συρροήν δολοφόνος γίνεται αρνάκι του θεού.
  Η λογική συμψηφισμού εμετική.
  Έκλεψες ενα μήλο απο τον μανάβη της γειτονιάς?
  Δεν πρέπει να μιλάς λοιπόν,όταν θα σου κάψω το σπίτι.
  Το αυτονόητο πλέον σε αυτόν τον τόπο είναι θέμα προς συζήτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επειδή είμαστε όντως φίλοι και δεν παραξηγούμαστε μεταξύ μας, τοποθετούμαι με συντομία και χωρίς περιστροφές. Χωρίς να υιοθετώ την εναρκτήρια φράση του κειμένου του (κι αυτό επειδή σε γνωρίζω και προσωπικά, αν η τοποθέτηση είχε γίνει από τρίτο πιθανό να έλεγα κι εγώ το ίδιο), ο Gastone σου απάντησε πολύ απλά και πολύ ωραία. Όλα αυτά που ανέφερες, ξαναδιάβασέ τα και θα αντιληφθείς ότι όλα αυτά μαζί (έκτροπα, παρανομίες, δολοπλοκίες και λεονταρισμοί) που κάνουν κατά καιρούς οι άλλοι, τα έχει κάνει και συνεχίζει να τα κάνει ο Ολυμπιακός. Εδώ ταιριάζει περισσότερο κάτι σαν το "...38 εμείς, 37 εσείς". Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως όλα αυτά, που από τον Ολυμπιακό γίνονται συστηματικά, πραξικοπηματικά και σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου, φαίνεται να πλησιάζουν στην κορύφωσή τους. Κάθε τρεις και λίγο ο Ολυμπιακός θέτει νέα όρια στην καφρίλα και κάθε φορά καταφέρνει να τα ξεπεράσει. Η ευκαιρία για συστράτευση είναι μοναδική λόγω της χρονικής συγκυρίας, για να τελειώνουμε μια και καλή. Απο τη μία λόγω του γενικότερου εξεγερσιακού πνεύματος που σηκώνει λίγο λίγο τον κόσμο από τον καναπέ και την αποχαύνωσή του και από την άλλη λόγω της "μπουνταλοσύνης" της νέας διοίκησης του Ολυμπιακού που δε μπορεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα και καταφέρνει εν ριπή οφθαλμού να δείξει το πρόσωπό της ακόμη και σε αυτούς απ' τους τρίτους που ήλπιζαν ότι ο Βαγγέλας θα σηματοδοτήσει κάτι διαφορετικό. Επαναλαμβάνω, όλο αυτό το σύστημα δεν πρόκειται να πέσει από μόνο του. Καταλαβαίνω πως πονάει να βάλλεται πανταχοθεν ο σύλλογος που αγαπάς, αλλά γι αυτό φταίτε εσείς και όχι εμείς. Και, ειλικρινά, οι τοποθετήσεις του τύπου "ναι μεν, αλλά..." δε μπορώ να καταλάβω που βοηθούν. Στο να χρυσωθεί για μια ακόμη φορά το χάπι, ίσως. Στην επίλυση του προβλήματος σίγουρα όχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κι επίσης, όταν μιλάμε για δολοφόνους, δε μιλάμε για τους τυχαίους κάφρους που βρίσκονται στις τάξεις των οπαδών κάθε μεγάλης ομάδας, αλλά για υπαλληλους ΠΑΕ ή για υπαλλήλους επιχειρήσεων της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ή και για ατύπως μισθοδοτούμενους από αυτήν. Μόνο εσείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Και όσον αφορά τα φερέφωνα, δεν ξέρω φερέφωνο άλλης ομάδας που να έχει τόση προστασία από τη διοίκηση και να έχει κερδίσει (τυχαίως) εκατομμύρια στο στοίχημα, ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες τους. Μόνο εσείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αναρωτιέσαι επίσης για ποιόν λόγο δε μπορεί η λαοφιλέστερη ομάδα στην Ελλάδα να προασπίσει τα συμφέροντά της απέναντι σε μερικές εκατοντάδες κάφρους. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Οι κάφροι, που δυστυχώς δεν είναι κάποιες εκατοντάδες αλλά πολύ περισσότεροι, είναι αυτοί που προασπίζουν τα συμφέροντά της, έναντι των υπολοίπων. Και είναι λογικό να τους εκτρέφει και να τους χαϊδεύει. Ούτε αυτό ισχύει? Είπαμε, μόνο εσείς. (Το "Μόνο εσείς" μπαίνει στο τέλος κατά το "Nevermore")

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ρε συ Νίντζα, δες το λίγο αντικειμενικά το κείμενο. Δεν έχει σχέση με οπαδικές προτιμήσεις, ούτε με εμείς/εσείς. Ίσα ίσα αυτό είναι που καταδικάζει. Η εμετική λογική συμψηφισμού που λέτε γίνεται μόνο και μόνο για να αναδείξει το πρόβλημα, ε του πούστη, δεν γίνεται να πιστεύετε ότι άμα πέσει ο Ολυμπιακός ξαφνικά θα γίνει εκκλησία η σούπερ λίγκ, έλεος δηλαδή!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ο συμψηφισμός ειναι η καινουργια πρακτική που βρηκαν οι αμετανόητοι καφροι -οπαδοι-"φιλαθλοι" της ομάδας του λιμανιού...
  Και ποιος συμψηφισμος άραγε?
  Πότε αλλη ομάδα χρησιμοποίησε σε παιχνίδι της πρακτικές "Ριζούπολης"?
  Πότε άλλη ομάδα ισοπέδωσε, χωρίς να υπάρχουν αντίπαλοι οπαδοί, πόλεις ολόκληρες?
  Πότε άλλοτε ομάδα πήρε ετσιθελικά τόσα κάλπικα πρωταθλήματα?
  Πότε άλλοτε ομάδα έκανε τα αίσχη του Καραϊσκάκη?
  Προκαλεις εμετο με αυτά που γράφεις...
  Καλό είναι να ξέρετε εσεις οι"υγιείς" φίλαθλοι του Ολυμπιακού και οι λοιποί κάφροι οτι ερχεται τσουνάμι...
  Σπέιρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Εσείς
  Εσείς
  Εσείς
  Εσείς
  Εσείς
  Κάφροι
  Τσουνάμι

  Μπράβο επίπεδο, μόλις εξυγίανες το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μιχάλη, γνωριζόμαστε πιστεύω αρκετά καλά, ώστε να μπορείς να καταλάβεις με ποιά έννοια μιλάω για "εμάς" και για "εσάς". Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Είναι, το ξαναλέω, κατάλληλη η στιγμή το "εμείς" να γίνει "ΕΜΕΙΣ" και να τελειώνουμε επιτέλους. Δεν είναι το θέμα μας να πέσει ο Ολυμπιακός. Μην εστιάζετε σε κάτι τέτοια, γιατί άκρη δεν θα βγάλουμε. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι κάποιοι από εσάς (τί να κάνω, το ξαναχρησιμοποίησα) δεν αισθάνεστε καθόλου περήφανοι για όλα αυτά. Μην προσπαθείτε να χρυσώσετε το χάπι όμως, αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι και διά παντός να δείξουμε αν θέλουμε ή όχι κάτι διαφορετικό. Προσωπική μου εκτίμηση? Το πιο πιθανό είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Η οργή του κόσμου θα ξεθυμάνει. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να καταδυναστεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να επανέλθει ο Παναθηναϊκός στα πάνω, αλλά το πιθανότερο είναι ες αεί. Αν αυτό δεν είναι η καταστροφή του (όποιου) ποδοσφαίρου δεν ξέρω τί είναι. Και οι προκλήσεις συνεχίζονται, με τις ...ποινές που επιβλήθηκαν. Έλεος.

  Υ.Γ.: Πέρα απ' τα μα και μου, αν όλα αυτά είχαν γίνει σε ματς ch.l., πού θα ήταν ο Ολυμπιακός σήμερα? Την ξέρουμε την απάντηση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Καποιος λογικός παρατηρητής θα περίμενε από τους υγιείς φιλάθλους του Ολυμπιακου να καταδικάσουν τα αίσχη του Σαββατου,χωρίς προσπάθεια διαστρέβλωσης και συμψηφισμού.
  Αντ' αυτού γινόμαστε μαρτυρες μιας πρωτοφανούς διαπίστωσης...
  Σχόλια μερικών εδω μεσα -και καλά υγιών φιλων του Ολυμπιακού- μας οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα οτι η καφρίλα και ο φανατισμός είναι ποτισμένος στο DNA όλων των υποστηρικτών του Ολυμπιακού...
  Και αν οι καφροι που χτυπούσαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού προχτες δικαιολογουνται από τη θεωρία του Δαρβίνου,οι υπόλοιποι ειναι παντελως αδικαιολογητοι και συνεπώς το ιδιο επικίνδυνοι,αφού η ανοχή και η επικρότηση της βίας ειναι ισοδυναμες αντικοινωνικες πραξεις...
  Είναι επόμενο επομένως ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία να επιστρεφεται σε αυτούς ολους που προσπαθούν να κάνουν το ασπρο - μαυρο και να συμψηφισουν το φόνο με το χάδι...
  ΝΤΡΟΠΗ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Μάγκα GoodEvil είσαι κλασική περίπτωση ανθρώπου μορφωμένου και έξυπνου. Γράφεις ωραία και η επιχειρηματολογία σου είναι σωστά δομημένη. Σου τα λέω αυτά επειδή το κείμενό σου ήταν ευχάριστο στην ανάγνωση. Παρόλα αυτά όμως είσαι γαύρος. Και γράφεις παπαριές (με όμορφο τρόπο). Συγχώρεσέ με εαν προκαλώ (εσύ ήσουν κύριος) αλλά δε μπορώ άλλο αυτήν την ιστορία. Το μυαλό σου -όπως και των υπολοίπων κόκκινων- έχει γίνει πουρές. Θα ήθελα σε παρακαλώ να κάνεις κάτι που πρώτα από όλα το χρωστάς στον εαυτό σου γιατί τον αδικείς. Κάτσε και σκέψου λογικά. Προσπάθησε να ξεχάσεις ότι έμαθες τα τελευταία 15 χρόνια. Εαν μετά από τη σκέψη σου καταλάβεις ότι κάτι λάθος ίσως συμβαίνει με το κείμενό σου και τον τρόπο σκέψης σου τότε ναι έχεις ελπίδα εξόδου από το σκοτάδι. Αλλιώς, λυπάμαι για εσένα (και δεν το λέω ειρωνικά).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Νίντζα συμφωνώ έτσι πως το θέτεις, (ήμουν σίγουρος πως στην ουσία δεν θα διαφωνούσαμε άλλωστε) αυτό ακριβώς λέω και γω, να το δούμε λίγο ποιο ανοιχτόμυαλα το θέμα, όχι οπαδικά. Εντάξει, αυτή τη φορά είναι ο Ολυμπιακός και αυτόν κατηγορούμε, όλοι μαζί, εσείς και μεις (οι.. και καλά Υγιείς... Κάφροι σύμφωνα με τον campeon. Απλά όταν όοολο αυτό γίνεται στοχευμένα κατά του Ολυμπιακού λες και ανακαλύψατε/με την Αμερική, χάνουμε την μεγαλύτερη εικόνα του θέματος. Δηλαδή ναι μεν φταίμε (κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν είπε όχι...) ναι μεν αξίζουμε μεγαλύτερη τιμωρία (πολύ μεγαλύτερη για μένα), ναι μεν αν είναι να ξεκινήσουμε από κάπου ας το κάνουμε κατά του Ολυμπιακού, ζητώντας ακόμα και το κεφάλι του επί πινάκι, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αυτού κάθε αυτού ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ούτε έγινε μπουρδέλο το σύστημα στα χρόνια της κυριαρχίας του ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ. Γαμώ το κέρατο μου δηλαδή, με τους φόνους και με τη βία και και και όοοολα τα κακά που θα εξαφανιστούν αν εξαφανιστεί και ο Ολυμπιακός... ΟΛΟΙ μαζί φταίμε και όλοι μαζί πρέπει να πιέσουμε να γίνει η κατάσταση καλύτερη στην Ελλάδα, αυτοί που προωθούν τέτοιες ενέργειες επειδή τους συμφέρει να καταλάβουν ότι ΔΕΝ τους παίρνει και ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Ε, όταν ακούω από πάνω πράγματα του στυλ ''συμψηφίζουν τον φόνο με το χάδι'' Τι να πω, χάνω πάσα ιδέα. Και έτσι να είναι τα πράγματα δηλαδή... Εσύ αυτό κατάλαβες???

  Ένα τυχαίο κομμάτι που έκανα κόπι από το κείμενο ''Και μια καλή αρχή θα είναι το να αποδεχτούμε πως φταίμε όλοι και όχι μόνο ή περισσότερο οι άλλοι.''

  ΕΜΕΙΣ φταίμε, σαν σύνολο, σαν οπαδοί, σαν φίλαθλοι, σαν νοοτροπία, σαν ανοχή, σαν ωχαδερφισμός, ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Το λέω τώρα που είμαστε εμείς στο στόχαστρο, θα το πω και αν αύριο είναι ο Παναθηναϊκός. Η ουσία είναι αυτονόητη και πιανόμαστε από τις λέξεις μερικοί για να βγάλουμε τους γαύρους λοβοτομημένους και ότι πάμε να δικαιολογήσουμε τις πράξεις μας μέσω του συμψηφισμού. Αυτά είναι αστεία πράματα ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Μαζί σου 100% λοιπόν, Michael...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Το συστημα Ολυμπιακός,όπως εχει διαμορφωθεί τα τελευταία 15 χρόνια, εκφράζει με τον πιο εμφατικό τρόπο, οτι πιο σάπιο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία...
  Επομένως το θεμα δεν μπορεί να αναχθει σε γενικό επίπεδο,του στυλ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ,κατ' αναλογια της περιβόητης δήλωσης του εγγονου του δικτάτορα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ..
  Η ασυδοσία,το δικαιο του "ισχυρού", η καφρίλα,τα διαιτητικά οργια,ο στρατός των πληρωμένων δολοφόνων,οι ρατσιστικές εκδηλώσεις,η Ριζούπολη και το Καραϊσκάκη,οι γκεμπελικες μεθοδοι παραπληροφόρησης των δημοσιοκαφρων ειναι μερικά μονο από τα ΑΙΣΧΗ,στα οποία συστηματικά επιδίδεται τα τελευταία χρονια η συγκεκριμένη ομάδα του λιμανιού...
  Με μόνιμη επωδώς φυσικά,ΤΟ ΜΑΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ...Στρατιές γαυρων εχουν γαλουχηθεί με αυτόν τον τρόπο σκεψης,εχοντας φυσικά το χαμόγελο της ευτυχίας αποτυπωμένο στο πρόσωπο,όπως αναίσχυντα δήλωσε ο Μπουλης...
  Και οσο θα υπάρχει ατιμωρισία ο μυλος της καφρίλας θα συνεχίσει να αλέθει τα χαλασμένα μυαλά των οπαδων του Ολυμπιακου...
  Ειναι σαφές οτί και ο Παναθηναϊκός εχει κανει εγκλήματα την εποχή του Βαρδινογιάννη,σε οτι αφορά ομως την διαιτητική ευνοια του Παναθηναϊκού, αλλά ουτε της ιδιας εντασης ήταν ουτε του ιδιου μεγέθους...
  Ένα γεγονός που αποδεικνύεται από το γεγονος της διασποράς των κατακτησεων των πρωταθλημάτων από ομάδες οπως η ΑΕΚ,ο ΠΑΟΚ,η Λαρισα...
  Επομένως, το απόστημα του ελληνικού αθλητισμου ειναι το συστημα Ολυμπιακός...
  Και όσο δεν σπάει ,τόσο θα συνεχίσει να σαπίζει το συνολο του ελληνικού αθλητισμού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ακόμα και ως φίλοι δεν μπορούμε να συννενοηθούμε, ρε παιδιά. Πραγματικά, εδώ υπάρχουν δυο διαφορετικές όψεις -- εκ των πραγμάτων το λέω, γιατί και οι διαθέσεις και ο τρόπος είναι άψογος. Σε ένα φανταστικό σύμπαν, ή σε ένα κομπιούτερ, που θα μπορούσαμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση (15χρονη κυριαρχία ΠΑΟ, ας πούμε), θα βλέπαμε ακρίβώς την ίδια συζήτηση με αντίστροφα χρώματα.

  Πραγματικά καταλήγω στη διαπίστωση ότι σε αυτή τη συζήτηση δεν υπάρχει αντικειμενική άποψη, όχι γιατί είμαστε φανατικοί οπαδοί (κάθε άλλο), αλλά γιατί πραγματικά οι συνθήκες διαμορφώνουν την θέση του καθενός. Δεν βρίσκω άκρη.

  Εδώ βγήκε το βίντεο που δείχνει τον Σισέ να προστατεύεται από ανθρώπους του γηπέδου και κλωτσάει πρώτος αυτός κάποιον περαστικό από μπροστά του και δεν βγήκε κανένας Παναθηναϊκός να πει "ρε παιδιά, αυτό δεν το είχαμε δει" -- μόνο αυτό να πει. Αυτό δεν σημαίνει οτι ο Μαρινάκης δεν έιναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ που τον βρίζει αργότερα και καλά κάνει ο Σισέ και του κάνει μήνυση. Αλλά κλωτσιά ο ένας, βρισιά ο άλλος. Αυτός δεν είναι συμψηφισμός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Καλησπέρα σε όλους,

  Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να επανέλθω στα του κειμένου μου (αν και οι όποιες διευκρινήσεις, δόθηκαν επάξια από τον φίλο μου τον Kavallari), καθώς αυτό γράφηκε εν πλήρη νηφαλιότητα και αντικατοπτρίζει πλήρως τη θέση μου. Σκέφτηκα ότι θα ήταν τουλάχιστον γραφικό το να βγώ για να δηλώσω ότι σαφώς και εξακολουθώ να υποστηρίζω τη θέση με την οποία τοποθετήθηκα στα τεκταινόμενα.. μόλις εχθές.

  Μία θέση όμως, που απ’ότι παρατήρησα στις 50 έως τώρα απαντήσεις-σχόλια, παρεξηγήθηκε / παρερμηνεύτηκε από πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού.
  Και σταχυολογώ το κείμενό μου, προσπαθώντας να βρω τα σημεία αυτά που μπορεί να προκάλεσαν τις αντιδράσεις. Ψάχνω να δω ποια είναι αυτά τα σημεία που κάνουν το άσπρο.. μαύρο, ή που αναζητούν άλλοθι για το ότι έγινε, ή που στην τελική ρε παιδί μου να προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι, όπως διάβασα από κάποιον. Πουθενά όμως δεν υπάρχουν τέτοια σημεία ή εκφράσεις; Παντού καταδικάζω τη συμπεριφορά των κάφρων που καταδυναστεύουν τον σύλλογο μου, καθώς και στα αμιγώς αθλητικά, αναγνωρίζω πεντακάθαρα το ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού αδικήθηκε καταφανώς. Σε αυτά θέλω να προσθέσω κι ένα σχόλιο για τη σημερινή ειδησεολογία: Ναι μικρή, πολύ μικρή η ποινή. Και θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη, ότι ναι.. αν είναι να σπάσει κάποια στιγμή το απόστημα, ας ξεκινήσει κι από εμάς. Θεωρώ ότι Κυριακάτικα παρόν στα αστυνομικά τμήματα από σεσημασμένους κάφρους, θα πρέπει να μπουν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά τους. Και φυσικά ο υποβιβασμός κατηγορίας για τον υπότροπο σύλλογο, θα είναι μία καλή αρχή. Και φυσικά να μην γίνεται παραγραφή ανά έτος! Να παραμένεις υπότροπος επί 5ετία. Τέλος πάντων, να μη μακρηγορώ σε αυτά. Πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι.

  συνεχίζεται..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Συνέχεια..

  Επανέρχομαι όμως στις αντιδράσεις των φίλων του ΠΑΟ. Γιατί ρε παιδιά σας είναι δύσκολο να αποδεχτείτε αυτό που σας λένε οι οπαδοί ΟΛΩΝ των ομάδων; Ότι φταίμε ΟΛΟΙ; Γιατί περιμένετε να σας χαϊδέψουν τα αυτιά και να σας θέσουν στο απυρόβλητο; Ναι φίλε Γρηγόρη, έγραψα κάποια ‘’ναι μεν.. αλλά’’, όχι όμως για να δώσω άλλοθι στα του οίκου μου, αν και αυτό πιστεύω πως είναι εμφανές από το σύνολο του κειμένου, αλλά για να σας υπενθυμίσω ότι.. ναι μεν πάλι τα κάναμε σκατά εμείς, αλλά μην παίρνετε το ρόλο του εκτελεστικού αποσπάσματος εσείς, που τα έχετε κάνει άλλο τόσο, πάρα πολλές φορές. Η λήθη δεν είναι καλός σύμβουλος και γι’αυτό και μόνο σας τα υπενθύμισα. Άτοπο ίσως τη δεδομένη στιγμή, για κάποιους, που αισθάνονται και είναι τα πρόσφατα θύματα της Ελληνικής αθλητικής πραγματικότητας. Και ειλικρινά, όπως το έγραψα, αν τα βάζατε με αυτή και δεν βρίσκατε την ευκαιρία να βγάλετε τα απωθημένα σας για εμάς, ούτε θα σας τα υπενθύμιζα, ούτε θα κάναμε κουβέντα τώρα. Θα έλεγα, ναι ρε παίδες, εμείς φταίμε αυτή τη φορά, ελάτε να δούμε τη μπορούμε να κάνουμε πριν ξαναέρθει η σειρά σας και μετά από αυτή ξανά η δική μας και πάει λέγοντας! Αντί αυτού, το γυρίσατε στο τσάμικο, απορρίπτοντας συλλήβδην το κείμενο. Μπορεί ένας, ένας από εσάς που μιλήσατε για ‘’παπαρολογίες’’ και ‘’άρες μάρες’’, να σταθούν σε 3-4 σημεία στα οποία διαφωνούν; Να πούν, να ρε παπάρα GoodEvil, εδώ που γράφεις για τον Νικοπολίδη, ή εδώ που γράφεις για τον καπετάνιο, ή όπου αλλού νομίζετε ότι σκαλώσατε; Στον μόνο που μπορώ να αναγνωρίσω μία επιχειρηματολογημένη αντίδραση, είναι στον Ninja που είπε, ναι μεν, αλλά σε εσάς συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα διαρκώς. Ναι φίλε Γρηγόρη, έτσι είναι. Αυτό όμως σας δίνει το άλλοθι να πάρετε εσείς το ντουφέκι; Βλέπετε ότι πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού, και κυρίως τώρα που τα κάναμε εμείς (ως σύλλογος) μαντάρα, δεν πουλάμε τρέλα, παρά σας λέμε.. ‘’ναι έχετε δίκιο, ελάτε να δούμε τι μπορεί να γίνει για να μη ξανασυμβούν αυτά από κανένα μας στο μέλλον’’. Και η αντίδραση; Όοοοχι, εμείς δεν κάνουμε τέτοια και μην τα συμψηφίζετε και μην μας βάζουν οι άλλοι στο ίδιο τσουβάλι και τώρα που σας βρήκαμε.. τώρα θα σας μαμήσουμε και να πάει το θέμα στα άκρα.. και μπούρου μπούρου. Και ξέρετε κάτι; Ναι και εμείς θέλουμε να πάει στα άκρα αν είναι έτσι να διορθωθεί κάτι! Και επειδή εκ των προτέρων δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι θα αλλάξει, ας πάει στα άκρα μπας και διορθωθεί και τίποτα. Μαζί σας κι εμείς! Όλοι εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε υγιείς φίλαθλοι αυτής της ομάδας, δεν έχουμε κανένα μα κανένα πρόβλημα με μία εξοντωτική τιμωρία έτσι όπως τα κάναμε! Ξέρετε με τι προβληματιζόμαστε (αν και μάλλον γελάμε περισσότερο); Με εσάς που έχετε κάνει αίτηση με χαρτόσημο για να αναλάβετε τον ρόλο του δήμιου! Και μαζί με εμάς, πιστεύω θα έχετε πάρει χαμπάρι, γελάει και όλη η υπόλοιπη ποδοσφαιρόφιλη Ελλάδα. Γελάει γιατί σας βλέπει να διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας φωνάζοντας πως ‘’εγώ απλά της είχα ρίξει δυο μπουνιές και την κρατούσα ακίνητη! Ο άλλος τη βίαζε’’!
  Γελάει γιατί δεν έχετε καταλάβει ότι δεν σας ανεβάζουν στην εξέδρα για να πάρετε το τσεκούρι, αλλά για να σας καθίσουν δίπλα μας! Δεν περιμένω βέβαια ότι θα αλλάξει κάτι στον σχολιασμό σας και ούτε αυτό είναι το ζητούμενό μου. Αυτό παραμένει σταθερά το ίδιο.. να δούμε όλοι που φταίμε και μαζί με την αυτοκριτική μας, να κάνουμε και ότι μπορούμε για να αλλάξουν προς το καλύτερο κάποια πράγματα. Αν δεν έρθουμε πρώτα εμείς κοντά, αν δεν μπορέσουμε πρώτα εμείς να πάμε παρέα στο γήπεδο, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι! Και όσο για εσάς φίλοι του ΠΑΟ, έχετε κατά νου ότι είναι πιο εύκολο να συνεννοηθείτε μαζί μας (με μας τους.. υγιείς.. χαχαχα, πόσο μου τι δίνει αυτή η έκφραση) τώρα που είσαστε ηθικά εσείς από πάνω, παρά με τους κάφρους μας, όταν θα έχετε κάνει ξανά εσείς κάποια επεισόδια και θα ζητάν τη κεφαλή σας επί πίνακι! Τεσ’πα, κάντε ότι θέλετε και ότι καταλαβαίνετε. Αφού δεν καταλαβαίνετε ότι πρέπει να κάψουμε όλοι μαζί τα χέρια μας και να σταματήσουμε αυτόν τον τροχό.. πριν ξαναγυρίσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. GoodEvil καταρχας χαιρομαι που σε βλεπω στη παρεα, σε ο,τι συζητηση εχω κανει μεχρι τωρα με Παναθηναικο (φιλους,γνωστους αλλα και με τα παιδια που βλεπω εδω που ξερω οτι μπορουν να συζητησουν) ακρη δεν εβγαλα. Κατεληξα οτι δεν προκειται να βγαλω γιατι για να εχει νοημα μια συζητηση πρεπει να ξεκινανε και οι 2 με καποια κοινα δεδομενα. Οταν δεν γινεται αυτο καταληγεις σε αδιεξοδο. Οπως παρατηρησες, δεν ξεκιναμε με τα ιδια. Πιστευουν οτι οι οπαδοι του Παναθηναικου ειναι διαφορετικοι, λιγοτερο καφροι, ισως πιο εξυπνοι κτλ κτλ. Το επιχειρημα τους ειναι οτι γαλουχηθηκαμε ετσι την τελευταια 15ετια με κουπες και το αισθημα οτι πρεπει παντα να παιρνουμε πρωταθλημα. Αυτο δεν εχει γινει και στο μπασκετ προφανως, για τους ιδιους. Εκει πηρανε και Ευρωπαικα αναμεσα στις 3-4 ομαδες που ειχαν μπατζετ αναλογο με το δικο τους οποτε ειναι ολα δικαια και αγγελικα πλασμενα. Λες και η Μπαρτσα π.χ δεν πηρε το Ευρωπαικο περυσι και εχασε το πρωταθλημα απο τη Καχα Λαμποραλ. Η αποψη μου ειναι οτι σαν φιλαθλοι ειμαστε ακριβως τα ιδια. Ουτε στο ελαχιστο χειροτεροι η καλυτεροι. Το αν οι καφροι μας ειναι περισσοτεροι οπως λενε(που δεν αποδυκνειεται απο πουθενα) ισως και να οφειλεται οτι ειμαστε και μεις περισσοτεροι σε αριθμο σαν φιλαθλοι πιθανοτατα. Δεν θα μπω σε συγκρισεις τα παραδειγματα που εχει να πει ο καθενας ειναι απειρα και δεν θα βγαλουμε ακρη. Αλλωστε ποσο υποκειμενικη ειναι μια τετοια συγκριση και τι νοημα εχει? Τι ειναι χειροτερο να μαχαιρωνεται παιχτης του πολο απο καμποσους καφρους π.χ η το να κηνυγανε 200 ατομα τους ποδοσφαιριστες? Εγω ακρη σε αυτο δεν βγαζω. Προτεινω στους φιλους του Παο που θελουν να αντιδρασουν να μην πετανε πετρες στο σπιτι του Τοροσιδη και να σπανε την Επο αλλα να πανε εξω απο το Οακα και να ζητησουν να μην ειναι ξεφραγο αμπελι. Να μην μπορουν οι καφροι να μπουν στον αγωνιστικο χωρο με καμια δυναμη. Το ιδιο και σε μας. Αντι να ειμαστε ετοιμοι να αντιδρασουμε σε περιπτωση αντιδρασης πρασινων οπως ακουγεται,να παμε στον κ.Μαρινακη και να του πουμε κλεισε το Καραισκακη σαν τον ανθρωπο γιατι δεν ξαναπαταμε. Θεωρω οτι η ποινη που πηραμε ειναι πολυ μικρη και θα μπορουσε να βοηθησει και η Επο σε αυτο. Δεν θα απαντησω σε οποινδηποτε θεωρει δεδομενο οτι ειμαστε χειροτεροι. Ειτε επειδη πραγματικα το πιστευει ειτε επειδη ειναι εκνευρισμενος με την διαιτητικη ευνοια μας στο τελευταιο παιχνιδι ειτε επειδη επιλεγει να θυμαται οτι εμεις εχουμε κανει περισσοτερα τελευταια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Παναγιωτη Goodevil, respect!!!
  Ενα σωστα δομημενο κειμενο,με σοβαρη επιχειρηματολογια που απαντα με πολιτισμενο τροπο στις κραυγες,τους αφορισμους και τις απειλες.Μπραβο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Δυστυχώς με τα μυαλά που κουβαλάνε καποιοι εδω μέσα δεν προκειται να αλλάξει τιποτα...
  Καποιος θα περίμενε αλλες ιδέες και αλλες τοποθετησεις ,προκειμένου να επιτευχθει ΙΣΟΝΟΜΙΑ,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ στο ελληνικό ποδόσφαιρο,αλλά αυτό που τελικά διαπιστωνεται ειναι οτι η νοοτροπία που βρηκε διεξοδο στις πράξεις καποιων εκατοντάδων ουρακοταγκων,ειναι διαποτισμένη στο συνολο του κοσμου του Ολυμπιακού...
  Και αναρωτιέμαι κατά πόσο και η προφανής διαπίστωση της διαιτητικής σφαγής του Παναθηναϊκού δεν θα εβρισκε κι αυτη διεξοδο συμψηφισμού αν η διαιτητική συμμορία τολμούσε να εδινε εστω και ένα αναποδο πλάγιο...
  Και καθόμαστε τωρα και διαβάζουμε από καποιους καθ' όλα αξιόλογους φιλους του Ολυμπιακού οτι "Παιδιά τα εχετε κάνει και εσείς αυτά"
  Πως?Ποτε?Που?
  Ειναι προφανες οτι η κοκκινη γραμμη του αισχους εχει ξεπεραστει από το συγκεκριμένο συστημα που λέγεται Ολυμπιακός...
  Κανω διαχωρισμό, από την Ομάδα Ολυμπιακός γιατί ειμαι σίγουρος οτι οι Ανδριανοπουλαίοι και ο Γουλανδρης θα κάνανε εμετό ,σκεπτόμενοι σε τι βοθρο εχει καταντησει ο συλλογος που υπηρέτησαν...
  Με λιγα λογια ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ...
  Δεν εχουμε εμεις 13 στα 15 πρωταθλήματα...
  Δεν εχουμε εμεις κάνει Ριζούπολη και Καραϊσκάκη...
  Δεν εχουμε εμεις ισοπεδώσει πολεις και γηπεδα...
  Δεν εχουμε εμεις εγκαθυδρισει μηχανισμους προπαγανδας και διαστρεβλωσης της πραγματικότητας...
  Οι πραγματικες ρηξεις και τομές δεν ερχονται με προσπάθειες συμψηφισμου και διαστρεβλωσης τηε πραγματικότητας ουτε με γενικευσεις του προβλήματος, σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού των πραγμάτων και ελάφρυνσης των ένοχων συνειδήσεων του κοσμου του Ολυμπιακού…
  Αυτές οι πρακτικές εκλαμβάνονται μονο σαν υποκριτικές και φαρισαϊκές…
  Αν υπήρχε πραγματική ευθιξία στον κόσμο του Ολυμπιακού, θα επρεπε αυτή τη στιγμή ο Μπουχέσας να μην ηταν πρόεδρος τους…
  Αυτό σημαινει ρηξη με τα πραγματα…
  Η προσπάθεια συμψηφισμού, πασπαλισμένη με σιωπή και ανοχή για τις πρακτικές Μαρινάκη ,δίνει απλά αλλοθι στις ντροπιασμένες συνειδήσεις των φίλων του Ολυμπιακού…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Μπράβο Goodevil!Χαίρομαι που ήρθες κοντά μας πάλι.
  Από τη λήξη του ντέρμπι φωνάζω και λέω ότι αυτή η ιστορία περισσότερο κακό έκανε στον Ολυμπιακό , και επιγραμματικά πως δεν δέχομαι νουθεσίες και μαθήματα ποδοσφαιρικής αξιοπρέπειας και ήθους από κανένα βάζελο και λένε τα δικά τους εδώ μέσα μέχρι και για οργανωμένους τρομοκράτες μιλήσανε.
  Θυμούνται όλοι οι βάζελοι την Ριζούπολη (αλήθεια πέρσι που σπάσανε το πούλμαν του Ολυμπιακού δεν ήταν παρόμοιο,αλλά είπαμε η Ριζούπολη εναι μία) και ξεχνάνε όλοι τις αθλιότητες του Βαρδινογίαννη (ακόμα και ο Πρεντετέρης που πέταγε μπουκάλια στο ΟΑΚΑ) και όταν τους τις θυμίζουμε σου λένε ότι κάναμε εμείς αλλά εσείς κάνετε περισσότερα.
  Η λογική τους είναι απλή εξαφανίστε τον Ολυμπιακό για να είμαστε εμείς μόνοι μας και να κάνουμε οτι θέλουμε.
  Ερώτηση τα βίντεο που παρουσίασε ο Ολυμπιακός γιατί δεν έχουν μπει εδώ? αφού κυκλοφορούν παντού, γιατί να μη τα δούμε και να τα σχολιάσουμε όλοι μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Φίλε Campeon λυπάμαι που στο λέω αλλά γίνεσαι γραφικός. Ένας ThinkLogic, ένας, PaulFrank, πως αλλιώς να το πω. 101% από τα γραφόμενά σου είναι παπαριές. Λες λες λες λες, ανούσια πράγματα, κατηγορίες και ύβρεις κατά του Ολυμπιακού ενώ την ίδια στιγμή εκθειάζεις τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του, περισσότερο απ' όσο εκθειάζουμε εμείς τον Μπάμπη Γιαλαμά στο Facebook. Πετάς και ένα ''Δυστυχώς με τα μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι εδώ μέσα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα...'' και γελάνε και τα πληκτρολόγια. 2 άλλαξα για να μπορέσω να γράψω. Θεωρείς τον εαυτό σου σοβαρό φίλαθλο/οπαδό/άνθρωπο δηλαδή με αυτά που λες? Έχεις να προτείνεις κάτι? Έχεις προσωπική άποψη για το θέμα 'ΕΛΛΗΝΙΚΟ ποδόσφαιρο' πέραν του ότι είναι ΟΥΑΟΥ και το Γ@μάει ο Ολυμπιακός? Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις στην προτροπή του να κοιτάμε τα κακώς κείμενα του οίκου μας περισσότερο γιατί έτσι μόνο υπάρχει πιθανότητα να ξεστραβωθούμε και να κάνουμε κάτι καλό? Έχεις πλήρη γνώση των κάφρων του Ολυμπιακού και σαν Παναθηναϊκός είσαι περήφανος για ΟΤΙ έχουν κάνει οι οπαδοί σου και η ομάδα σου? Είσαι ο αναμάρτητος που θα ρίξει τον πρώτο λίθο, ή ο φανατικός που θα πετάξει την πέτρα όπως και να 'χει? Θα πας στον πόλεμο και θα κοιτάξεις να σκοτώσεις πρώτο αυτόν που κατούρησε τον τοίχο σου??? Νιώθεις τόσο υπέρ άνω????? Μα ποιος είσαι στην τελική? Ο Γιαλαμάς????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. http://www.youtube.com/watch?v=GBM-zaW5pKE&feature=player_embedded

  Αυτο ειναι το βιντεο με το οποιο προσπαθησε και καταφερε να ''αποδειξει την αθωωτητα του'' ο Ολυμπιακος.
  Αφου διευκρινισω οτι ΔΕΝ φαινεται το ξυλο σε Σαριεγκι και Σιμαο,η μολοτωφ ή οτι ηταν τελως παντων ηταν αυτο που πεταξανε και βεβαια οτι εχει πεσειεμφανες μονταζ απο καποια χρονικη στιγμη και μετα.


  1. ΣΤΟ Ο:16 Ο ΣΙΣΕ ΟΠΩΣ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ! ΓΙΑΤΙ; ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΝΑΝΔΡΑ ΜΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ. ΕΚΕΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΗΞΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΥΣΟΥΝΑ…

  2. ΣΤΟ Ο:20 ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΟΠΗΔΑΕΙ ΣΑΝ ΜΑΪΜΟΥ ...

  3.ΣΤΟ 0:26 ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ «ΑΝΤΡΑΣ», ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΙΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΣΙΣΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΕΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ.

  4. ΣΤΟ 0:30 ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΟΡΜΑΕΙ. Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΩ; Ε, ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ

  5. ΣΤΟ 0:33 ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ...0:26 ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΠΟΥΝΙΑ ,ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ ... ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ Ο 0:30 ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ..

  Για ξανακοιτα SouGou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Βλέπετε ρε μάγκες ποιό είναι το πρόβλημα? Ότι η τοποθέτησή σου, Παναγιώτη, του "ναι μεν, αλλά..." που είπα, όσα δίκια και να έχει επιμέρους, δίνει το δικαίωμα στον Ηλία από τα Χανιά και τον κάθε Ηλία από τα Χανιά να νιώθει και δικαιωμένος και να θεωρεί πως τα δάχτυλα της κοπέλας, οι πέτρες στο πούλμαν του Ολυμπιακού και το μπουκάλι στον Πρετεντέρη μπορούν έστω και για πλάκα να αποτελέσουν επιχείρημα για σύγκριση και συμψηφισμό!!!!! Πλάκα μας κάνεις ρε Ηλία??? Δεν βλέπεις μπροστά σου? Δεν βλέπεις καμιά διαφορά στην ένταση των φαινομένων? Δουλευόμαστε τελικά???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Γρηγόρη, πρώτον που σκατά έχεις χαθεί?
  Δεύτερον, πραγματικά, ΔΕΝ έχει σημασία ποιος την έχει πιο μεγάλη όταν όλοι βιάζουμε τον αθλητισμό μας και την κοινονία μας, δεν με χαλάει να παραδεχτώ και να δεχτώ ότι είμαστε/έχουμε τα μεγαλύτερα λαμόγια έβερ, ούτε ότι έχουμε κάνει τις μεγαλύτερες παπαριές ακόμα και αν δεν ξέρω γιατί δν έχω ψάξει λόγω του ότι με κάνει και σιχαίνομαι αυτή η κατάντια, δεν θέλω να την βλέπω πόσο μάλλον να την ψάχνω. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ρε αδερφέ αν εγώ ευθύνομαι 10% ή 60%, με νοιάζει ότι ευθύνομαι, ΦΤΑΙΩ. Φταίω και γω που μένω άπραγος και τα ανέχομαι και δεν με νοιάζει που φταίω λιγότερο επειδή δεν τα κάνω προσωπικά εγώ. Φταίμε εμείς λοιπόν, Φταίτε και σεις, Φταίνε και οι άλλοι που λέει και ο Λουκιανός και μέχρι να συμφωνήσουμε σε αυτό ΧΩΡΙΣ να λέμε ''εσείς έτσι, εμείς αλλιώς'' ε τότε πραγματικά σπαταλάμε χρόνο και μόνο που το συζητάμε. Εκτός και αν έχετε βίτσιο ρε παιδί μου, να παραδεχτούμε όλοι οι Ολυμπιακοί ότι είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι (ίσως και οι μοναδικοί??) για την κατάντια αυτή και μετά να ηρεμίσετε και να δούμε όλοι μαζί τι μπορούμε να μαζέψουμε. Ο καθένας για τον οίκο του και όλοι μαζί για το κοινό καλό. Αν είναι έτσι εγώ πάω πάσο, ΝΑΙ ο Ολυμπιακός είναι ο χειρότερος όλων, έχει τα περισσότερα και χειρότερα λαμόγια, τον μεγαλύτερο στρατό κάφρων/δολοφόνων και τους περισσότερους αλλοδαπούς οπαδούς (για να πιάσω και τους ρατσιστές). Μπορούμε να δούμε το πρόβλημα τώρα ως γενικό που είναι ή καίγεται το δάσος και θα τα ρίξουμε όλα πάλι στη μεγαλύτερη φωτιά? Άντε και σου λέω πως τη σβήσαμε, θα γιγαντωθεί άλλη και άμεσα μάλιστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Δεν έχω χαθεί ακριβώς ρε mate, απλά είμαι σε πολύ οριακή κατάσταση μ' αυτά και μ' αυτά και προσπαθώ να τοποθετούμαι μόνο όταν είμαι απολύτως ήρεμος (φαντάσου, ήρεμος τα γράφω τα όσα γράφω) για να μην ξεφύγω και μαλώσω με ανθρώπους που δεν το αξίζουν. Όσο για το γκρουπ, απλά δε μου έχει μείνει όρεξη και για χαβαλέ ακόμα... Πρώτη φορά έτσι, δεν σου κάνω πλάκα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. αστα αυτα. πες απλα οτι μετα την μετατροπη σου απο τον γιαλαμα σε σαμουραι, ντρεπεσαι να κυκλοφορησεις στο γκρουπ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Βρε αν εκραγώ δε με συγκρατεί ούτε μια διμοιρία γιαλαΜΑΤ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου Παναγιώτη. Όλοι είμαστε κακοί γιατί όλοι μαζί τα φάγαμε. Κι αυτός που πήρε τα 12 και πάει για το 13ο κι αυτός που πήρε τα 2 και οι υπόλοιποι που δεν πήραν κανένα. Όλοι μας είμαστε συνένοχοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Το πόσο εύστοχα και λακωνικά δηλητηριώδης μπορείς ώρες ώρες να γίνεις το θαυμάζω ρε Versus...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Και την περίοδο 84-96 επίσης όλοι μαζί τα φάγαμε. Μόνο που τα πρωταθλήματα ήταν ΠΑΟ 6, ΑΕΚ 4, ΟΣΦΠ 1, ΠΑΟΚ 1, Λάρισα 1. Όμως τότε δεν ήταν όλοι κακοί, ο κακός ήταν ένας. Τελικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο η διαφορά ανάμεσα στην αρετή του ενός και την κακία των πολλών ορίζεται απ' το πόσα πρωταθλήματα παίρνει ο Ολυμπιακός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. ''γιαλαΜΑΤ'' χαχαχαχα, καλό φίλος... :-D

  Έλα ρε που μου συγχίζεσαι για χαζομάρες, η σκυλοσυνάντηση πλησιάζει... ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Αυτό είναι το λάθος που κάνετε συνήθως ρε συ Versus! Νομίζεις ότι τον Αρη ή τον Πανσερραικό ή όποιον άλλο πήδησες (είναι της μόδας η φράση) τον ενδιαφέρει αν στο τέλος πήρες και το πρωτάθλημα; Δηλαδή πιστεύεις ότι ο οπαδός του Πανσερραικού (τον έχω ζαλίσει αυτόν σήμερα) θα αισθανθεί μία δικαίωση αν ο βιαστής του στο τέλος πάρει και το πρωτάθλημα.. αλλιώς τσάμπα το μαμίση που έφαγε; Η επειδή δεν θα πάρετε το πρωτάθλημα (μάλλον λεω) παραγράφονται αυτομάτως και το χέρι του Πλεσσί ή και όποια άλλη φάση αδίκησε αντίπαλό σας; Δεν τη πιάνω τη λογική σου και δεν είμαι και κανένα 15χρόνο! Τι εννοείς; Ότι οι αδικίες ή τα όποια έκτροπα μετρούν μόνο για εμάς επειδή παίρναμε και το πρωτάθλημα; Δηλαδή αν μηδενιστούμε και το χάσουμε φέτος.. η αγωνιστική που πέρασε.. παραγράφεται; Τι εννοείς; Ειλικρινά βοήθησέ με για να καταλάβω το που είμαι λάθος και θα το δεχτώ. Αλήθεια σου λέω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Πάραθέτω για ακόμα μία φορά την άποψή μου γιατί τελικά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκος δεν διαφέρουν τόσο όσο θέλουν να ισχυρίζονται οι Παναθηναϊκοι και θα ήθελα μια απάντηση από κάποιο βάζελο: "Όσο και αν οι Παναθηναϊκοί προσπαθείτε να εμφανίσετε εαυτούς ως αθώες περιστερές και τον Ολυμπιακό ως διάβολο (π.χ. Δικαστής), η αλήθεια είναι μία: Αυτό που συνέβη είναι ότι γαμ... ο αρχιβιαστής το βιαστή (το πήρα από άλλο site, δεν είναι το στυλ που συνήθως γράφω αλλά απεικονίζει επακριβώς την πραγματικότητα). Και ο λόγος που ο Ολυμπιακός είναι ΑΡΧΙβιαστής και ο Παναθηναϊκός σκέτος βιαστής, είναι ότι και οι δύο έχουν τις ίδιες ακριβώς προθέσεις, απλά από τότε που λόγω CL αυξηθήκαν τα λεφτά και μεγαλώσαν τα συμφέροντα ο Ολυμπιακός είχε ισχυρότερους παράγοντες, περισσότερο διατεθειμένους να βουτήξουν στη λαμογιά και να συναλλαγούν με την ποδοσφαιρική λαμογοπιάτσα. Το CL ξεκίνησε αρχές τις δεκαετίας του ΄90. Τότε ο Καπετάνιος για δικούς του προσωπικούς λόγους είχε μειώσει την ενασχόλησή του με τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ είχε τότε ένα συνδυασμό σχετικά ισχυρής διοικησης και καλού προπονητή και επικράτησε το πρώτο μισό της δεκαετίας. Και μετά ήρθε ο Σωκράτης. Όταν αυτός μπηκε στα κόλπα αλλάξανε τα κόζια. Έφτιαξε και ένα ισχυρό κορμό παικτών και αυτό ήτανε. Μία χρονιά τα τελευταία χρόνια είχε ο Παναθηναϊκός ισχυρή διοίκηση, με φουλ ενασχόληση με τα παραγοντικά, πέρυσι, και είδαμε τί έγινε, μία από τα ιδία σε αντίστροφη έκδοση. Η μόνη διαφορά του Μαρινάκη από τους υπόλοιπους είναι ότι δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Tote den eixe TsouLou Versus.Alliws tha sou lega egw.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Πρωταθληματα Α Εθνικης στο επαγγελματικο ποδοσφαιρο σε 32 διοργανωσεις

  Ολυμπιακος:18
  Παναθηναικος:8
  Αεκ:4
  Παοκ:1
  Λαρισσα:1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Τα τελευταια 20 πρωταθληματα

  Ολυμπιακος:13
  Παναθηναικος:4
  Αεκ:3

  Τα παραπανω στατιστικα nictor δειχνουν αν και κατα ποσο ειμαστε οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος.
  Για οποιον θελει να το δει βεβαια,οποιος δεν θελει κλεινει τα ματακια του και λεει το ποιημα που του εχουν μαθει απ'εξω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Έχει σημασία ρε μάγκες αν είχε ή όχι ch.l.? Προφανώς για κάποιον λόγο έχουν οδηγηθεί τα πράγματα εδώ, θέλεις γιατί κάποιοι ήταν πιο αδίστακτοι, θέλεις γιατί τα λεφτά που διακυβεύονταν ήταν πολύ περισσότερα, θέλεις γιατί τα μ.μ.ε. έχουν μεγαλύτερη επιρροή και ο κόσμος καταυθύνεται πιο εύκολα? Το αποτέλεσμα εξετάζουμε αυτή τη στιγμή. Κόψτε κι εσείς το αποκούμπι που λέει ότι και ο Παναθηναϊκός θα έκανε τα ίδια και χειρότερα. Μπορεί και να έκανε. Όπως και ο ΠΑΟΚ (ξεχάσαμε την πρόσληψη Γκαγκάτση για να έχουμε ισχύ στα κέντρα αποφάσεων??? ή μόνο να λέμε για το κράτος των Αθηνών ξέρουμε οι ΠΑΟΚτζήδες???) και η ΑΕΚ. Χαίρω πολύ, όλοι είναι εν δυνάμει δυνάστες, αν βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες και αν ο κόσμος κάνει τουμπεκί. Αυτό θέλετε? Να κάνουμε τουμπεκί οι Παναθηναϊκοί? Έχετε καταλάβει ότι οδηγούμαστε σε καταστάσεις χωρίς επιστροφή? Καταλάβατε τίποτα από τη χθεσινή ψηφοφορία για την πρόταση μομφής ή όχι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Kavallaris δυσκολευεσαι πολύ τελικά στον εποικοδομητικό διαλογο...
  Τους χαραχτηρισμους στους επιστρεφω...
  Ειναι ξερεις συνηθες οταν δεν μπορούμε να αντικρούσουμε τα επιχειρηματα των αλλων, να καταφευγουμε στις υβρεις...
  Και οσο πιο ζωο ειναι καποιος μεσα του ,τοσο πιο αθυρόστομος γινεται...
  Οπότε, κατανοητή η συμπεριφορά σου...
  Αν με ρωτας αν ειμαι εγω ανθρωπος/φιλαθλος κτλ...η απάντηση ειναι "με ποια κριτηρια καθοριζεις εσύ το επίπεδο ανθρωπισμού, φίλαθλου πνευματος κτλ.
  Αν τα κριτηρια ειναι "ολυμπιακά" ,τοτε οχι δεν ειμαι...
  Γιατί ,οποιοσδηποτε εχει μέσα του στοιχειωδες αισθημα δικαιοσυνης ,δεν μπορει παρα να κανει εμετο σε συμπεριφορες οπως των ομοϊδεατων σου...
  Εσύ που εχεις μαθει στην καφρίλα ,το μόνο που σε τσιτωνει ειναι να μην κακοχαραχτηρισει κανεις την ομάδα σου...
  Για τόσο μυαλό μιλαμε!
  Το μόνο που θα σε εσωζε από τον χλευασμό ,θα ηταν μια προταση τιμωρίας της ομάδας σου...
  Αλλά οπως ολοι οι Γαυροι ,κανεις κι εσυ κοκοκο...
  Εγω θεωρω οτι και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακος φταινε για την κατασταση που εχει διαμορφωθει στο ελληνικό ποδοσφαιρο...
  Η ενσταση μου αφορά το ευρος της ευθυνης αναμεσα στους δυο...
  Δεν γινεταινα τσουβαλιαζεις στο ιδιο σακι το κλέφτη με τον δολοφονο και τον βιαστη...
  Αν ασκουσα εγω καθηκοντα αθλητικου δικαστη,θα ειχα πεταξει τον Ολυμπιακο και τον Παναθηναϊκο από την Ευρωπη και θα υποβίβαζα τον Ολυμπιακό στην Β Εθνική για οσα εχει κανει τα τελευταια 15 χρονια στο ελληνικό ποδοσφαιρο,αποδιδοντας αναλογικά με τις ενεργειες αυτες ενα ελαχιστο επιπεδο δικαιοσυνης...
  Και οποιος ξαναεκανε επεισοδια ή εστηνε διαιτητες,η ποινη θα ηταν πάλι υποβιβασμος...
  Αλλά αυτη η κατασταση βολευει ΟΛΟΥΣ...
  Βολευει το κρατος,που χρησιμοποιει τα γηπεδα σαν μεσο εκτονωσης του κοσμου από την εξαθλιωση αντι να μπουκάρουν στην Βουλή...
  Βολευει τους δυνατους του Ποδοσφαιρου να παντελονιαζουν τα εκατομμυρια του Τσαμπιονς λιγκ...
  Βολευει τους διαιτητες να τα τσεπωνουν...
  Βολευει τις μικρες ομαδες να γινονται δορυφοροι για να τρωνε ενα ξεροκόματο...
  Βολευει ομαδες να βρισκουν αλλοθι για τα διοικητικά αδιεξοδά τους...
  Βολευει και τους φιλάθλους να εκτονωνουν τα αγρια ενστικτά τους...
  Αυτες ειναι προτασεις Kavallaris για πραγματική εξυγιανση, και οχι νιαουρισματα του στυλ ναι μεν,αλλά...
  Το καταλαβες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Έπρεπε να σε βγάλω από τα ρούχα σου για να γράψεις κάτι που να βγάζει νόημα τελικά. Λοιποί χαρακτηρισμοί δεν με ενδιαφέρουν, ούτε βέβαια η προσωπική σου άποψη για τον δείκτη νοημοσύνης μου οπότε τα προσπερνώ.
  Κοκοκο μπορεί να κάνουν τα φιλαράκια σου οι γαύροι αλλά αν έψαχνες λίγο θα έβλεπες ποστ που έχω κάνει στο Blog όπως

  Οι λευκοί προσωπικά πήγαν με τον 'νικητή' και ουσιαστικά πήγαν ΚΑΤΑ του ποδοσφαίρου. Έτσι διασφάλισαν τα συμφέροντα τους, δεν καρφώθηκαν και κράτησαν και την καβάτζα τους. Πραγματικά αδιάφορη παίζει να είναι μόνο η Λάρισα. Γαμώ τα συμφέροντά μου μέσα. Ο άλλος τους γαμάει και αυτοί του λένε ΟΚ. Θα έπρεπε όλοι να ψηφίσουν ν φύγει (πέραν της Λάρισας ίσως, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής διαμαρτυρίας). Το τραγικό είναι πως μόνο εάν ο ΠΑΟ είχε κάποιον ισχυρό πρόεδρο 'φοβέρα' θα ψήφιζαν όλοι το αυτονόητο. Όχι επειδή το πιστεύουν και εξυγιανθήκαμε ξαφνικά, πάλι για πάρτι τους θα το κάναν.
  Υ.Γ. Μπέο, είπες κάτι σωστό αλλά το είπες εσύ ρε, πόσο σοβαρά να το πάρουμε δηλαδή???

  Η ακόμα και σε ΑΥΤΟ ΤΟ άρθρο

  Δηλαδή ναι μεν φταίμε (κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν είπε όχι...) ναι μεν αξίζουμε μεγαλύτερη τιμωρία (πολύ μεγαλύτερη για μένα), ναι μεν αν είναι να ξεκινήσουμε από κάπου ας το κάνουμε κατά του Ολυμπιακού, ζητώντας ακόμα και το κεφάλι του επί πινάκι, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αυτού κάθε αυτού ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

  δεν με χαλάει να παραδεχτώ και να δεχτώ ότι είμαστε/έχουμε τα μεγαλύτερα λαμόγια έβερ, ούτε ότι έχουμε κάνει τις μεγαλύτερες παπαριές ακόμα και αν δεν ξέρω γιατί δεν έχω ψάξει λόγω του ότι με κάνει και σιχαίνομαι αυτή η κατάντια, δεν θέλω να την βλέπω πόσο μάλλον να την ψάχνω. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ρε αδερφέ αν εγώ ευθύνομαι 10% ή 60%, με νοιάζει ότι ευθύνομαι, ΦΤΑΙΩ. Φταίω και γω που μένω άπραγος και τα ανέχομαι και δεν με νοιάζει που φταίω λιγότερο επειδή δεν τα κάνω προσωπικά εγώ.

  Εσύ μετά από τέτοιες τοποθετήσεις μου δε δίστασες με ελαφριά καρδιά να μας αποκαλέσεις όλους υγιείς κάφρους και να βγάλεις το μένος σου κατά του Ολυμπιακού με στυλ ''Εγώ είμαι οκ, γαμήστε τον Ολυμπιακό''. Ξανά διάβασε τις τοποθετήσεις σου και βρες μου ένα λογικό σημείο, μια πρόταση, μια σωστά δομημένη κουβέντα, κάτι που μπορεί να με κάνει να νιώσω άσχημα που θέλησα να σε εκνευρίσω μπας και πεις κάτι σοβαρό. Η τελευταία σου τοποθέτηση είναι έτη φωτός ορθότερη από τις χαζομάρες που αράδιαζες αρχικά... Γιατί? Ειδικά σε σημεία που συμφωνείς 100% με την τοποθέτηση μου όπως ''Εγω θεωρω οτι και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακος φταινε για την κατασταση που εχει διαμορφωθει στο ελληνικό ποδοσφαιρο...''.
  Σαν Παναθηναϊκός να φωνάξεις ότι οι γαύροι είναι χειρότεροι και γω μαζί σου, όταν ποστάρεις σαν φίλαθλος (μιας και μιλάς για εξυγίανση) και το μόνο που κάνεις είναι να συγκρίνεις εμάς τους 2 και να μας βγάζεις πιο κάφρους, σόρρυ αλλα ΔΕ στέκει, κλάιν δηλαδή. Νομίζω ότι τσάμπα τα εξηγώ μιας και οι θέσεις μου είναι σαφείς από τα πρώτα μου μνμτα. Πολλές φορές μάλιστα έχω επισημάνει ότι λογικά κάποια στιγμή για να κοπούν όλα θα πρέπει να εφαρμοστούν σοβαρές τιμωρίες, ανεξαιρέτως ομάδας και πως οι πρώτοι που θα πρέπει να πέσουμε κατηγορία για παραδειγματισμό είμαστε εμείς.-

  Τέλος να πω ότι αυτό-ακυρώνεσαι. Από την μια λες ότι έχω πρόβλημα με τον εποικοδομητικό διάλογο ενώ με έφτασες στο σημείο να σου πω τα χίλια δυό για να ποστάρεις κάτι πάνω στο οποίο μπορεί να γίνει εποικοδομητικός διάλογος.

  Επίσης καταλαβαίνεις πως κάποια πράγματα που λέμε γυρνάνε μπούμερανγκ, η μαλακία είναι αυτά να τα έχουμε πει εμείς στην ίδια πρόταση π.χ.

  Ειναι ξερεις συνηθες οταν δεν μπορούμε να αντικρούσουμε τα επιχειρηματα των αλλων, να καταφευγουμε στις υβρεις...
  Και οσο πιο ζωο ειναι καποιος μεσα του ,τοσο πιο αθυρόστομος γινεται...
  Οπότε, κατανοητή η συμπεριφορά σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Και μια γενική εικόνα που σχηματίζω όταν διαβάζω τα κείμενά σου: Σε ποδοσφαιρικές συζητήσεις έχεις μάθει πρώτα να μισείς τον Ολυμπιακό και μετά να σκέφτεσαι. Γιαυτό δεν μπορείς να καταλάβεις την ουσία μέσα σε όλα αυτά που λέω, λόγω προκατάληψης. Ξεκόλλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Και όσο για τα 'ναι μεν αλλά' νιαουρίσματά μου

  ''Αν ασκουσα εγω καθηκοντα..... ... ...Αλλά αυτη η κατασταση....''

  Είσαι σε μια 'Αλλά' κατάσταση, δεν γίνεται να μην το χρησιμοποιήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Παναγιώτη Goodevil, να μου επιτρέψεις να δώσω μια πιο συνολική απάντηση σ' αυτά που έγραψες.

  Πιστεύω ότι την πιο εύστοχη παρατήρηση την έκανε ο ανώνυμος “ τότε δεν είχε c/l βέρσους. Αλλιώς θα σου 'λεγα εγώ” Πράγματι, εάν υπήρχε c/l, είναι πολύ πιθανό ότι θα παίρναμε ΚΑΙ ΤΑ 13 πρωταθλήματα της συγκεκριμένης περιόδου κι αν μας ξέφευγε κανένα θα ήταν από κακή συγκυρία ή κακό υπολογισμό. Πάλι, εάν υπήρχε c/l, είναι εξίσου πιθανό ότι οι εφοπλιστές που είχαν τον Ολυμπιακό και του έδωσαν τα 5 πρώτα συνεχόμενα επαγγελματικά πρωταθλήματα (1979-84) δεν θα τον παράταγαν επειδή “δεν βγαίνει”, οπότε θα μιλάγαμε για εντελώς διαφορετικές καταστάσεις που δεν ξέρουμε ποιες θα ήταν. Επειδή όμως δεν υπήρχε c/l, δεν είναι σωστό να είμαστε απόλυτοι και να κρίνουμε δύο διαφορετικές εποχές του ποδοσφαίρου με τα ίδια κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση όλα τα παραπάνω είναι υποθέσεις. Κι αυτά τα λέω γιατί το αγαπημένο άλλοθι των φίλων μας ολυμπιακών για τα σημερινά αίσχη είναι η εποχή Βαρδινογιάννη και τα “δεινά” που έφερε στον Ολυμπιακό, ξεχνώντας επίτηδες ότι την περίοδο εκείνη ο Ολυμπιακός περνούσε τεράστια εσωτερική κρίση, ήταν έρμαιο στα χέρια απατεώνων και η Πολιτεία τον κρατούσε τεχνητά στη ζωή με νομοθετικές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις. Σε αντίθεση με πολλούς οπαδούς μας, πιστεύω ότι οι Βαρδινογιάννηδες ήταν καθεστώς, έχουν προκαλέσει πολλά δεινά στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά σε καμία περίπτωση τόσα όσα γίνονται την τελευταία δεκαπενταετία κι αυτό φαίνεται απ' το ότι από τα 13 πρωταθλήματα της περιόδου 1984-96 ο Παναθηναϊκός πήρε “μόνο” τα 6. Εάν την τελευταία δεκαπενταετία ο Ολυμπιακός είχε πάρει κι αυτός 6 ή 7 πρωταθλήματα (γιατί τόσα άξιζε), αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα (συνέχεια...).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. (...συνέχεια). Για φαντάσου όμως να είχαμε πάρει τα 12 ή και τα 13 πρωταθλήματα της περιόδου 1984-96 και στις διαμαρτυρίες των ολυμπιακών να απαντούσε ο ...τότε Versus ή ο ...τότε Ninja “τι φωνάζετε φαρισαίοι και υποκριτές, όλοι ίδιοι είμαστε, όλοι κακοί είμαστε. Γιατί φωνάζετε για τους παίχτες σας, εσείς οι ίδιοι δεν τους κυνηγάτε με κορνέδες στου Ρέντη; Γιατί φωνάζετε για τον πρόεδρο μας, δεν είναι ο δικός σας πρόεδρος που καλύπτει τη τη θύρα 7 και αποκαλεί τα μέλη της επιστήμονες;” Έτσι ακριβώς: κακοί κι εμείς, κακοί κι εσείς αλλά εμείς παίρνουμε τα πρωταθλήματα . Αυτό ακριβώς κάνεις. Μας κατηγορείς για κακούς και συνένοχους σε κάτι που δεν παίρνουμε. Κι ακόμα χειρότερα, μας λες υποκριτές επειδή τολμάμε να διαμαρτυρηθούμε για το αυτονόητο, αυτό που είδε όλη η Ελλάδα, αναξάρτητα απ' το εάν το προσλαμβάνει σαν σκυλοκαυγά των μεγάλων. Και να σκεφτείς ότι η δική σου άποψη, όπως και άλλων φίλων ολυμπιακών που γράφουν εδώ είναι η μετριοπαθής άποψη. Υπάρχει μια ικανή πλειοψηφία γαύρων που ούτε καν πιστεύει ότι “είμαστε ίδιοι”, αντίθετα πιστεύει ότι η ομάδα τους εκφράζει το απόλυτο καλό, ότι έχουν το μόνιμο και αποκλειστικό δικαίωμα στους τίτλους κι ότι αν υπάρχει ένα μελανό σημείο την τελευταία δεκαπενταετία, αυτό είναι το ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε και τα πρωταθλήματα του 2004 και του 2010, “άρα” τα συγκεκριμένα αυτά πρωταθλήματα είναι τα μόνα κάλπικα και βρώμικα. Είναι οι ίδιοι που είδαν τους παίχτες του Παναθηναϊκού να επιτίθενται για να δείρουν τους 500 αθώους πανηγυριώτες με τις κουκούλες, τους πυροσβεστήρες και τις μολότωφ, που συντάσσονται άκριτα πίσω από τον εύθυμο προέδρο σας και τις επιλογές του. Δεν έχω καμιά τάση ελιτισμού (έχω δηλαδή αλλά δεν την εκφράζω δημόσια) αλλά πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε ένας μοναδικός τύπος οπαδού – αυτός του γαύρου που είναι άκριτος δέκτης όλων όσων του λένε και άκριτος εκτελεστής αυτών που του ζητάνε να κάνει, αρκεί όλα αυτά να φέρνουν “την κούπα”. Μπορεί και άλλοι οπαδοί να γίνονταν έτσι εάν η ομάδα τους ήταν καθεστώς. Αλλά, όπως είπα και παραπάνω, όλα αυτά είναι υποθέσεις, ενώ ο οπαδός – γαύρος αποτελεί μια ζοφερή πραγματικότητα. (συνέχεια...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. (...συνέχεια). Ναι, προσωπικά θεωρώ ότι όλα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη (διαιτησία και επεισόδια) ήταν μεθοδευμένα και οργανωμένα από τον Μαρινάκη για να μας δείξει κατάμουτρα ότι το διάλλειμμα τελείωσε ότι πλέον αυτός είναι το αφεντικό για τα επόμενα πολλά χρόνια κι ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τα πάντα χωρίς να έχει το φόβο της τιμωρίας (όπως εξάλλου αποδείχθηκε κι από τις αστείες ποινές που επιβλήθηκαν στον Ολυμπιακό). Ο Καλόπουλος είχε εντολή να νικήσει ο Ολυμπιακός! Όχι, αυτά που έγιναν στο Καραϊσκάκη δεν ήταν Ριζούπολη, ήταν πολύ χειρότερα. Ούτε ήταν ένα ακόμα παιχνίδι που “έτυχε” να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός όπως άλλα παιχνίδια που “έτυχε” να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι θέμα βαθμών. Έπρεπε να πάρετε το συγκεκριμένο παιχνίδι όχι γιατί κινδυνεύατε να χάσετε το πρωτάθλημα αλλά γιατί έπρεπε να σηματοδοτήσετε τη νέα εποχή! Απ' αυτή την άποψη οι διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτα δικαιολογημένες αλλά δυστυχώς, όπως φάνηκε στη συνέχεια, η επιρροή μας στα όργανα λήψης των αποφάσεων είναι πολύ περιορισμένη. Τέλος, επειδή αναφέρεσε στο πώς βλέπουν οι οπαδοί του Άρη, του Πανσερραϊκού και όλων των υπόλοιπων τους “δύο μεγάλους”, θέλω να πω ότι αυτή είναι πολύ μεγάλη συζήτηση, που έχει σχέση με πολλές άλλες παραμέτρους της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας και θα ήταν πολύ φτωχή και άχαρη εάν την περιορίζαμε στο ποδόσφαιρο, χωρίς να βλέπουμε τις πολλές άλλες αιτίες που κρύβονται πίσω από αυτό το φαινόμενο. Όμως το site αυτό δεν είναι(;) χώρος κοινωνικού προβληματισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. ''Ναι, προσωπικά θεωρώ ότι όλα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη (διαιτησία και επεισόδια) ήταν μεθοδευμένα και οργανωμένα από τον Μαρινάκη για να μας δείξει κατάμουτρα ότι το διάλλειμμα τελείωσε ότι πλέον αυτός είναι το αφεντικό για τα επόμενα πολλά χρόνια κι ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τα πάντα χωρίς να έχει το φόβο της τιμωρίας (όπως εξάλλου αποδείχθηκε κι από τις αστείες ποινές που επιβλήθηκαν στον Ολυμπιακό). Ο Καλόπουλος είχε εντολή να νικήσει ο Ολυμπιακός!''

  Αυτό ακριβώς ταιριάζει με το σχόλιο του φίλου nictor Versus

  ''Η μόνη διαφορά του Μαρινάκη από τους υπόλοιπους είναι ότι δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Εγώ ουτε αυτο-ακυρωνομαι οπως λες ουτε τα γραφομενα μου γυριζουν μπουμερανγκ...
  Παμε λοιπον για αποκατασταση της αλήθειας...

  Σε προηγουμενο ποσταρισμα ανεφερα:

  "Ειναι σαφές οτί και ο Παναθηναϊκός εχει κανει εγκλήματα την εποχή του Βαρδινογιάννη,σε οτι αφορά ομως την διαιτητική ευνοια του Παναθηναϊκού, αλλά ουτε της ιδιας εντασης ήταν ουτε του ιδιου μεγέθους...
  Ένα γεγονός που αποδεικνύεται από το γεγονος της διασποράς των κατακτησεων των πρωταθλημάτων από ομάδες οπως η ΑΕΚ,ο ΠΑΟΚ,η Λαρισα...".

  Τι πιο φυσικό επομενως να ζητησω να τιμωρηθει η ομάδα μου για τις πραξεις της,την εποχη του Βαρδινογιαννη!

  Βλέπεις λοιπον οτι το επιχειρημα σου για ανακολουθία καταρρεει σαν χαρτινος πύργος...

  Ακολούθως, αναφερεις οτι:

  ...ναι μεν φταίμε (κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν είπε όχι...) ναι μεν αξίζουμε μεγαλύτερη τιμωρία (πολύ μεγαλύτερη για μένα), ναι μεν αν είναι να ξεκινήσουμε από κάπου ας το κάνουμε κατά του Ολυμπιακού, ζητώντας ακόμα και το κεφάλι του επί πινάκι, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αυτού κάθε αυτού ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..."

  Ποιος φταιει τοτε για τα αισχη,που καμια σχεση δεν εχουν με την εποχη του βαρδινογιαννισμου, που βλεπουμε τα τελευταια 15 χρονια?

  Μηπως ο Χατζηπετρής?
  Μηπως οι Αβοριγινοι της Αυστραλίας?
  Μηπως οι Εσκιμώοι της Φιλανδίας?
  Μηπως οι φαλαινες του Αρκτικου Κυκλου?
  Ποιος?
  Από τη ομάδα σου δεν εκπορευονται όλα αυτά?

  Και εδω φυσικά επεισερχεται ο Φαρισαϊσμός με πρωτεργατες εσας τους κατα τ' αλλα υγιεις Ολυμπιακους με τα κροκοδείλια δακρυα...

  Ενα δακρυβρεχτο και γενικό "φταιμε",σαν την "συγνωμη" του Μαρινακη,αλλά με ουσιαστική κατευθυνση την εξισορρόπηση ανομοιων καταστασεων και διαστρεβλωση της πραγματικότητας...
  Ψαχνεται απεγνωσμενα μια κολυμπυθρα του Σιλωαμ, να ανακουφισει τις ενοχες συνειδησεις σας…
  Και τι πιο καλό ,από το να υποστηριζετε τη γενικευμένη ΠΑΠΑΡΙΑ ότι ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ…

  Κι αυτη ηταν η αφορμη που με εβγαλε απο τα ρουχα μου,και οχι οι χαρακτηρισμοί σου...
  Όχι ρε φιλε,δεν ειμαστε το ιδιο…Δεν εχω εγω 13 στα 15 πρωταθλήματα…
  Δεν εχω κανει εγω Ριζουπολη και Καραϊσκακη….

  Στην συνεχεια αναφερεις:

  "ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ρε αδερφέ αν εγώ ευθύνομαι 10% ή 60%, με νοιάζει ότι ευθύνομαι, ΦΤΑΙΩ"

  Ευτυχως ή δυστυχώς η Δικαιοσυνη αναγνωριζει το μεγεθος της ευθυνης και ακολουθως την επιμεριζει αναλογικά...
  Με βαση τη γενικευμενη αντιληψη των πραγματων που εχεις,θα πρεπει οταν δικαζεται ενας κλεφτης και ενας δολοφόνος στο δικαστηριο,η ποινή να ειναι ισοβια και για τους δυο,επειδη και οι δυο ειναι παραβάτες του΄Νομου!

  Οπότε αστοχη αυτη σου κι αυτή σου η παρατηρηση...

  Τέλος λες:

  «Πολλές φορές μάλιστα έχω επισημάνει ότι λογικά κάποια στιγμή για να κοπούν όλα θα πρέπει να εφαρμοστούν σοβαρές τιμωρίες, ανεξαιρέτως ομάδας και πως οι πρώτοι που θα πρέπει να πέσουμε κατηγορία για παραδειγματισμό είμαστε εμείς.»

  Καποια στιγμή?Λογικά?
  Μηπως να οριστει για την άλλη ζωη?Δε σε ειδα να ζητας αποπομπή του Μαρινακη από την προεδρια της ομαδας σου,σαν πρωτο μετρο…
  Η σιωπή και η ανοχη είναι υποστηριξη,όπως το λευκο που ριξανε οι τσατσοι στην κοπρολιγκ…
  Όπως φυσικα και οι πανηγυρισμοί σου τοσα χρονια για τα καλπικα και χαρτινα πρωταθλήματα του πρακτορα…
  Οπότε σταματα την υποκρισια και τοτε ισως βρουμε μια κοινη συνισταμενη...

  ΥΓ.Εγω τον Ολυμπιακό τον σεβομαι,οπως ολες τις ομαδες...Μην κρυβεσαι πισω απο Παπαριες οτι μισω πρωτα απ' όλα τον Ολυμπιακο ή η μιση Ελλαδα ειναι αντι-ολυμπιακοι...
  Να ξερεις οτι δεν βρεχει ...ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Προς συνέχιση του χαβαλέ να σου απαντήσω πως το ''Εγώ ουτε αυτο-ακυρωνομαι οπως λες ουτε τα γραφομενα μου γυριζουν μπουμερανγκ...'' από μόνο του δεν υφίσταται ως επιχείρημα. Το είπα για συγκεκριμένες -2- προτάσεις πάνω στις οποίες δεν τοποθετήθηκες.

  Στα.. Άλλα τώρα...
  Δεν κρύβομαι πίσω από τίποτα, τουλάχιστον όχι απροκάλυπτα όπως μερικοί παναθηναϊκοί (εφ' όσων το πας αναλογικά/ομαδικά). Βλέπεις ότι οι περισσότεροι από σας (και συ μέσα σε αυτούς στα προηγούμενα πόστ σου) τα βάζετε μόνο με τον Ολυμπιακό την στιγμή που ''όλοι οι άλλοι'' λένε ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2.

  Για να 'δικαιολογηθώ' λοιπόν προτού ξεκινήσεις πάλι το κήρυγμα. Ποτέ δεν είπα ότι δεν είμαστε χειρότεροι από σας, το έχω διευκρινίσει πολλάκις. Με ΑΥΤΗΝ την παραδοχή δεν λύνεται τίποτα όμως, άμα θέλουμε καθαρότερο πρωτάθλημα δεν μας φτάνει η αποπομπή του χειρότερου, εκτός και αν νομίζεις ότι θα λειτουργήσει σαν παραδειγματισμός και όχι σαν επίδειξη δύναμης, ότι ΑΛΛΟΙ πήρανε τα... Κόζια. Η αρχή πρέπει να γίνει από ΟΛΟΥΣ μας πολύ απλά γιατί το θέμα αφορά όλους και όχι τον Ολυμπιακό και τους υπόλοιπους. Στην αντιμετώπιση του προβλήματος είμαστε ΟΛΟΙ ΜΙΑ ομάδα, όπως έγραψα και σε άλλο άρθρο εδώ ''Όλα ξεκινάν δυστυχώς από το κωλο σύστημα της χώρας μας, την ανοχή, τα συμφέροντα, την ατιμωρησία. Αν ήταν αυτά οκ τότε και το πρωτάθλημα μας θα ήταν εντάξει. '' πόσο πιο απλά να το πω δηλαδή, γιατί άλλα εννοώ και άλλα καταλαβαίνεις, μήπως δεν εκφράζομαι σωστά, τι σκατά????? Γιατί αν εκφράζομαι σωστά φταίει που είμαι Ολυμπιακός και τα παίρνεις αλλιώς.

  ''Ευτυχως ή δυστυχώς η Δικαιοσυνη αναγνωριζει το μεγεθος της ευθυνης και ακολουθως την επιμεριζει αναλογικά...''
  Η ΠΟΙΑ????? Αν υπήρχε θα μιλούσαμε τώρα? Οπότε άκυρη αναφορά.

  ''Με βαση τη γενικευμενη αντιληψη των πραγματων που εχεις,θα πρεπει οταν δικαζεται ενας κλεφτης και ενας δολοφόνος στο δικαστηριο,η ποινή να ειναι ισοβια και για τους δυο,επειδη και οι δυο ειναι παραβάτες του΄Νομου!''
  Όχι μόνο αλλά ακόμα χειρότερα. Άμα η κοινωνία καταντήσει ζούγκλα, αν υπάρχουν κλοπες, βιασμοί και φόνοι σε κάθε στενό αλλά και κεντρικό δρόμο, ο κάθε παραβάτης θα πρέπει να τιμωρηθεί το ίδιο σκληρά για να γίνει παραδειγματισμός και να μπουν οι βάσεις να ξαναχτιστεί το σύστημα δικαιοσύνης που ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ. Αν βέβαια έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή. Τώρα τέλος πάντων επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω υποθετικά θα το πάω με την δική σου λογική. ΟΧΙ, να μην τιμωρθούν το ίδιο, δεν σημαίνει ότι δεν γ@μάν το σύστημα όμως και οι 2 και φυσικά άμα δεν τιμωρήσεις σκληρά τον βιαστή αύριο μεθαύριο θα σκοτώσει. Βέβαια τώρα λες ''να τιμωρηθεί και ο ΠΑΟ'' πράγμα που άμα το έλεγες από την αρχή και η αντίδρασή μου θα ήταν διαφορετική, τουλάχιστον έτσι φαίνεται πως καταλαβαίνεις τα πράγματα, η μόνη μου ένσταση είναι ''σταμάτα εσύ να βιάζεις, να σταματήσω εγώ να σκοτώνω και μετά μαζί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε''. Αν εσύ καταδείχνεις τον δολοφόνο και γω λέω ''να τιμωρηθεί και ο βιαστής'' δεν θα βγει ποτέ άκρη. ΠΟΤΕ.

  ''Καποια στιγμή?Λογικά?
  Μηπως να οριστει για την άλλη ζωη?''
  ΟΚ. Αύριο λοιπόν. Άλλαξε τίποτα...??? Δεν σας καταλαβαίνω όταν πιάνεστε από τις λέξεις σαν λέξεις και όχι από το νόημα.

  Υποκριτής δεν υπήρξα ποτέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Στις άλλες ερωτήσει/κατηγορίες σου νομίζω θα σου απαντήσει καλύτερα το κείμενό μου στο άρθρο του κυρίου Βραϊμάκη.


  ''Είναι από τις φορές που θα χαιρόμουνα με τιμωρία του Ολυμπιακού. Ο πόνος που θα ένιωθα ως Ολυμπιακός θα ήταν πολύ μικρός σε σχέση με την ικανοποίηση που θα είχα ως φίλαθλος. Δε γίνεται να κάνει ο κάθε Μαρινάκης άνω κάτω το πρωτάθλημα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τον Ολυμπιακό.... Να πέσει τιμωρία και μάλιστα σκληρή...

  Αντί αυτού όλοι κάνανε τους Κινέζους, είπαν στον Βαγγέλα ''πήδα μας ελεύθερα'', δήλωσαν υπέρ του ισχυρού και είναι ισχυρός επειδή αυτοί που πρέπει και μπορούν να κάνουν κάτι, δεν κάνουν τίποτα.

  Η αθλητική δικαιοσύνη ακόμα μια φορά κοιμάται ή μάλλον λαγοκοιμάται, με τα μάτια ανοιχτά, βλέπει, αλλά είναι σε λήθαργο, της αρκεί η συγγνώμη του Μαρινάκη φαίνεται. ''Ποιος σηκώνεται από το κρεβάτι μωρέ, αφού είπε συγγνώμη ο άνθρωπος''.

  Σε βγάζουν εκτός εαυτού κάτι τέτοια. Πας να ξεσκάσεις σε καμιά καφετέρια και αντί να ηρεμήσεις γίνεσαι χειρότερα. Βλέπεις γαύρους κάθε ηλικίας να το χαίρονται. ''Σας πηδήξαμε'' και λοιπά χαριτωμένα. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο πηδήξαμε κύριοι, ακόμα μια φορά. Αλλά στην τελική θα μου πείτε ''γιατί κάνεις έτσι ρε?? Αφού έχει ξαπλώσει στο κρεβάτι με ανοιχτά τα πόδια και φαίνεται να το απολαμβάνει. ΝΑΙ, το πηδήξαμε, μαγκιά μας, ας το κάνουν και οι άλλοι..''.

  Σας βαρέθηκα ρε, Ας έρθει ο Πλατινί, ας έρθει και ο Ομπάμα, ας έρθει και ο ίδιος ο Γιαλαμάς. Ας πέσουμε για 10 χρόνια στην Β' αν είναι έτσι να εξυγιανθούμε και ας μείνει ο ΠΑΟ στην Α επειδή δεν ήταν άξιος συνένοχος μας, δεν με νοιάζει, έχω σοβαρότερα προβλήματα, έχω το μαγαζί μου και το σπίτι μου, έχω την εφορία και το ΔΝΤ, έχω τα νοσοκομεία μας και της δημόσιες υπηρεσίες μας, έχω να ασχοληθώ με μεγαλύτερα μπουρδέλα και είμαι σε όλα η πουτάνα, δε θα πεθάνω για την μπάλα, ψοφήστε μόνοι σας..... :-/ ''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Μερικές απαντήσεις
  Προς ΔΙΚΑΣΤΗ : Δεν αμφισβήσβησα ποτέ τα στατιστικά. Τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι έχουμε αυτά τα στατιστικά παρέθεσα, και τις αγνές προθέσεις του Παναθηναϊκού αμφισβήτησα. Οι αθλητικοί λόγοι γι’ αυτά που συμβαίνουν είναι δύο. Το CL και τα οικονομικά του, που δεν υπήρχε την περίοδο της μεγάλης ενασχόλησης του Γ. Βαρδινογιάννη με την ΠΑΕ (δεκαετία του 80), και ο Σωκράτης, ο οποίος λόγω του παρελθόντος του και της κρατικοδίαιτης φύσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, ήθελε έναν ισχυρό στρατό, και αυτός ο στρατός για τροφή ήθελε τίτλους. Ο συνδυασμός ισχυρότερη σε οπαδούς ομάδα, με ισχυρούς παράγοντες, έφερε την χειρότερη μορφή καταδυνάστευσης του ποδοσφαίρου. Αυτό όμως δεν καθιστά τον Παναθηναϊκό αθώο. Την ίδια λογική είχε πρώτος αυτός, απλά δεν ήταν τότε τόσο ευνοϊκές οι συνθήκες για ξεσάλωμα. Υπάρχουν και άλλοι κοινωνικοί λόγοι αλλά αν αρχίσουμε να αναλύουμε και αυτούς θα πρέπει να γράψουμε βιβλία.
  Υπόλοιπες απαντήσεις σε λίγο. Δουλειά και διάλειμα για σχόλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Τα συμπερασματα που προκύπτουν,για να κανουμε μια συνοψη των αποψεων που καταθεσαμε,ειναι:

  1.Και οι δυο αναγνωριζουμε συνυπευθυνότητα των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακου για την κατασταση που βρισκεται το ποδοσφαιρο...
  2.Εγω υποστηριζω οτι η ευθυνη του Παναθηναϊκού ειναι πολύ μικροτερη από αυτη του Ολυμπιακου,κατι που εμμεσως το παραδεχεσαι κι εσυ...
  3.Εσυ υποστηριζεις οτι πρεπει και οι δυο να τιμωρηθουν το ιδιο παραδειγματικά,αποψη με την οποία εγω διαφωνω,γιατι τα εγκλήματα που εχουν κανει δεν ειναι ιδια και του ιδιου μεγεθους και ευρους...
  4.Εσυ υποστηριζεις οτι η παραδειγματικη τιμωρια του Ολυμπιακου δεν προκειται να αλλάξει κατι,γιατί παντα θα υπαρχει Βεζυρης στη θεση του Βεζυρη,οσο το ελληνικό ποδοσφαιρο κινειται σε αυτο το σαπιο πλαισιο...Μια αποψη την οποία ενστερνιζομαι εν μερει,εφοσον δεν υπάρξει ταυτοχρονα ξηλωμα των σαπιων δομων του ποδοσφαιρου...
  5.Εσυ υποστηριζεις οτι πρεπει να υπάρξει -εκτος των θεσμικων αλλαγων και παραμβασεων- και μια αμοιβαια συμφωνια για "καταπαυση του πυρος" με ξαναμοιρασμα της τραπουλας χωρις "κρυμμενους ασσους στο μανικι".Μια αποψη στην οποία συμφωνω,με την υπογραμμιση της ισοτιμης συμμετοχης και των λοιπων παικτων του πρωταθλήματος ,οπως η ΑΕΚ,ο ΠΑΟΚ,ο Αρης κτλ....

  Σε γενικες γραμμές, η διαφοροποιηση των απόψεων μας δεν ειναι και τοσο μεγαλη...
  Εντουτοις,οπως επισημαινεις και στο σχολιο σου στον κ. Βραϊμακη,υπαρχουν σημαντικότερα θεματα να ασχοληθει καποιος απο ενα χομπυ που εχει το χαρακτηρα της διασκεδασης...
  Ευχομαιλοιπόν ολόψυχα καλες δουλειες στο μαγαζι σου...Και αν ειπα και κανενα χαρακτηρισμο παραπάνω,τον ανακαλώ...
  Θεωρησε το σαν μια προσπάθεια να αναβιωσουν οι παλιες καλες μερες στον σκυλο,οπου το μπινελικι επεφτε σε δικαιους και αδικους...
  Καλη συνεχεια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Επειδή από την δουλειά λοιπόν απάντησα βεβιασμένα λόγο έλλειψης χρόνου, να συμπληρώσω κάτι, μάλλον να δώσω ένα παράδειγμα για να δεις ότι αυτά που λέω ΔΕΝ είναι τσουβάλιασμα αλλά σοβαρότατη άποψη που δικαιολογεί το γιατί δεν θεωρώ σωστούς τους διαχωρισμούς στο μέτρο που τους θέτετε εσείς, δηλαδή στο ''μπορεί να κάναμε κάααποια λάθη αλλά αφήστε μας εμάς, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ, ΚΑΝΑΤΕ, ΚΑΝΕΤΕ, ..., ..., ...,'' ....

  Ας θεωρήσουμε ότι εγώ και ο ''άλλος'' είμαστε τα μεγάλα κεφάλια ενός χωριού. Άμα είμαι ο κλέφτης του χωριού και ο γείτονας ο δολοφόνος, άμα θέλω να θεωρούμαι σωστός άνθρωπος θα πάω στο τμήμα και θα τους πω ''Εγώ κύριοι είμαι κλέφτης. Έχω κάνει αυτά, δικάστε με και τιμωρήστε με για να καθαρίσει το χωριό. Το ξέρετε βέβαια ότι Ο Γείτονάς μου είναι ο δολοφόνος, ορίστε και όσα στοιχεία έχω.'' Θα δικαστώ, θα λάβω την τιμωρία που μου ΑΞΙΖΕΙ και μετά θα φωνάξω για τον δολοφόνο (που -αναλογικά με το ποδόσφαιρο- δεν θα έχει τιμωρηθεί αξιοκρατικά) και θα έχω ΚΑΘΕ ΔΙΚΙΟ να φωνάξω με όλους τους τρόπους και να κ άνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τιμωρηθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, έτσι πως το θέτετε οι περισσότεροι δηλαδή, θα μπορεί ο δολοφόνος να γυρίσει και να πει ''Τι τον ακούτε τον μ@λάκα, αυτός είναι κλέφτης'' και δεν θα γίνεται ποτέ τίποτα.

  Το ξέρω ότι στα παραδείγματα δεν είμαι καλός, ελπίζω να έγινα όμως κατανοητός.

  Υ.Γ. Ζητάς/τε να καταδικάσουμε τον Μαρινάκη και το όποιο κατεστημένο έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός. Το θεωρείς ΤΟΣΟ σημαντικό και απαραίτητο για να πάρεις/τε στα σοβαρά μια πρόταση ή ένα κείμενο αλλά δεν είναι... Θέλεις/τε να στο αποδείξω???


  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ τον Μαρινάκη, θέλω την άμεση απομάκρυνσή του από τον Ολυμπιακό επειδή τον σπιλώνει σαν ομάδα, επειδή έχει μεθόδους και πρακτικές με τις οποίες διαφωνώ 100% και επειδή γενικά δεν με εκφράζει ως Ολυμπιακό. Επίσης καταδικάζω τις όποιες ανήθικες πρακτικές έχω χρησιμοποιήσει σαν ομάδα, όπως το περίφημο χάρτινο ή τους στημένους διαιτητές. Τέλος καταδικάζω τα όποια κακώς κείμενα έχουν κάνει οι οπαδοί της ομάδος μου και είμαι κατηγορηματικά αντίθετος απέναντι σε όποια μορφή βίας και αν έχουν καταφύγει.

  Πόσα χρόνια να περιμένω τώρα για να με πιστέψεις όταν σου πω ότι δεν άλλαξε ΤΙΠΟΤΑ, ούτε καν οι απόψεις μου. Απόψεις σύμφωνα με τις οποίες γράφω ότι γράφω και αφήνουν καθαρά να εννοηθούν ΟΛΑ τα παραπάνω που έγραψα συνοπτικά. Το μόνο που ζητάω είναι να μείνουμε στην ουσία και ουσία δεν έχουν τα ονόματα και τα χρώματα αλλά οι πράξει σαν σύνολο. Δεν έχει εμείς και εσείς στην ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ των φαινομένων, γιατί η καταπολέμηση είναι το θέμα μας, όταν φτιάξουμε και δικαιοσύνη ας κριθούμε ομαδικά και αναλογικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Επειδή τα στείλαμε σχεδόν μαζί δεν πρόλαβα να διαβάσω τι έγραψες οπότε απαντώ τώρα.

  1) Ναι
  2) καθόλου εμμέσως, άμεσα και καθαρά το έχω πει
  3) Όχι το ίδιο, μην παίρνεις το παράδειγμα σοβαρά επειδή έχει πολλές παράπλευρες μεριές, δες τι είπα μετά. Πρέπει να τιμωρηθούμε αναλογικά ΑΛΛΑ πολύ σκληρά, σε σημείο που να μη μείνει όρεξη σε κανέναν να ξανά-κάνει κάτι.
  4) Ακριβώς. Μιλάμε για παραδειγματική τιμωρία μόνο του Ολυμπιακού έτσι? Γιατί αν θα αρχίσουμε με αυστηρές τιμωρίες πρέπει όλοι να πιούν από το ίδιο ποτήρι. Συγκεκριμένες ποινές για συγκεκριμένα ατοπήματα. Η άλλη λύση είναι να τα ξαχάσουμε όλα (χα-χα) και να περιμένουμε από την ΟΥΕΦΑ να βάζει από δω και πέρα τα πράγματα στη θέση τους με το παραμικρό.
  5) Σωστά.

  Στην τελική είδες ότι από 100% διαφωνία φτάσαμε να συμφωνούμε στο 99%, άρα δεν διαχωρίζονται και τόσο πολύ τα πράγματα, η ουσία είναι μία και μπορείς και συ σαν ΠΑΟ να την δεις όπως και γω σαν ΟΣΦΠ. Δεν είμαστε ιδιοκτήτες των ομάδων για να έχουμε τόσο αντικρουόμενες απόψεις, αν είναι δυνατών, αυτό θεωρώ αυτονόητο και γιαυτό ξεφεύγω καμιά φορά.

  Όσο για τους χαρακτηρισμούς δεν με πειράζουν, άλλωστε το παραδέχτηκα ότι σε προκάλεσα ευθέως για να σε συγχύσω και να δω τι (πως) πραγματικά σκέφτεσαι. Ή θα έγραφες λογικά όπως και έκανες και βρήκαμε την άκρη ή θα αποδεικνυόσουν ... βλαμμένος, πράγμα το οποίο δεν θα με χαλούσε, έχω να διασκεδάσω από την εποχή του σκύλου με κάτι βλακτζακ και thinklogic :-P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Υ.Γ. Σ' ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Προς Ninja Nihil: Αν θέλουμε πραγματικά να υπάρξει διέξοδος από τη σάπια κατάσταση του ποδοσφαίρου που βρισκόμαστε πρέπει να εξετάζουμε τις αιτίες και να εκτιμήσουμε το ποιόν του κάθε συμμετέχοντα στο παιχνίδι και όχι να εστιάζουμε στο αποτέλεσμα. Αυτό είναι δεδομένο για τους υγειώς σκεπτόμενους. Όσο για το πού πάει το ποδόσφαιρο, δυστυχώς πηγαίνει όπου και η υπόλοιπη κοινωνία. Στη ζουγκλοποίηση όπου υπερισχύει το δίκαιο του ισχυρού και στην προβατοποίηση, όπου όλο και περισσότεροι θα καταπίνουν αμάσητα ό,τι τους προσφέρει η κρατούσα κατάσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Προς Campeon : Ενώ θεωρείς τις ευθύνες της ομάδας σου πολύ μικρότερες από του Ολυμπιακού, οι ποινές που λες ότι θα της επέβαλες (αποβολή από Ευρώπη, αλήθεια για πόσο;) δείχνει ότι παραδέχεσαι ότι και τα εγκλήματα του Παναθηναϊκού είναι σοβαρά, μάλιστα σε μία περίοδο που δεν κάνει κουμάντο. Φαντάσου να έκανε. Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα πολύ λίγοι δυστυχώς θα υποστήριζαν την επιβολή τέτοιων ποινών για τους λόγους που ορθώς αναφέρεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. καταρχάς παρακαλώ τον Harddog να ΜΗΝ το βάλει σαν "άρθρο" το συγκεκριμένο ποστ.μπορεί να είναι-αρκετά-"γενικό",αλλά ΔΕΝ θέλω να μπει σαν "αντικείμενο προς συζήτηση" ή/και ως κάτι "αξιοσημείωτο".ουσιαστικά,ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που το ποστάρω είναι κάποια άτομα που ΕΙΝΑΙ σοβαρά(δεν έβαλα εισαγωγικά,επειδή ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ τα θεωρώ σοβαρά)και τα οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ-ΠΑΡΑ τα όσα,όταν μιλούσαμε γενικά και αόριστα,φαινόταν να υποστηρίζουν-τελικά(υπό το βάρος του "κινδύνου" για την αγαπημένη τους ομάδα)τα ΑΝΑΙΡΟΥΝ(έστω και αν προσπαθούν να τα παρουσιάσουν ωραιοποιημένα τα όσα πιστεύουν).
  το τελευταίο-δηλαδή πως ΑΚΟΜΑ και τέτοια άτομα,σοβαρά και σωστά,τα "γύρισαν" έτσι στην πρώτη ΣΟΒΑΡΗ ευκαιρία-ήταν και το αποκορύφωμα,η "ταφόπλακα".
  λοιπόν,ας ξεκινήσω με μια-μικρή-επισήμανση προς τον Goodevil:δεν ξέρω τι δεν θεώρησες "σοβαρό" ή "με επιχειρήμματα" από όσα έγραψα,αλλά έστω τα ΟΝΟΜΑΤΑ(μια λίστα,ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην την πρόσεξες)που σου παρέθεσα,ως απόδειξη της ΠΡΟΘΕΣΗΣ και του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ της ΑΛΗΤΕΊΑΣ που εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγαπημένη σου ομάδα(αν και όταν "χρειάζεται")ΑΞΙΖΑΝ μιας-έστω-"δεύτερης σκέψης" ή/και προσπάθειας "απάντησης".ΤΕΛΟΣ από τα συγκεκριμένα παραδείγματα και-για να το ξεκαθαρίσω,επειδή αναφέρθηκα σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ άτομο-αν μη τι άλλο,ΔΥΟ είναι τα άτομα που ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ(για διαφορετικούς λόγους.όχι πως είναι "ίδιοι")και τα ίδια,αλλά και τις απόψεις τους.ο Goodevil και ο Rider.ΔΥΣΤΥΧΩΣ,στο συγκεκριμένο ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ συμβάν,οι θέσεις ΚΑΙ αυτών είναι λίγο-πολύ συμψηφιστικές και έχουν-ΚΑΙ ΠΑΛΙ-την έννοια και την ουσία "από εδώ και πέρα...." από το οποίο ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. εγώ λοιπόν-για δεύτερη φορά στη ζωή μου το επιχειρώ,την πρώτη ΔΕΝ τα κατάφερα(όπως βλέπετε)-ΔΕΝ ασχολούμαι πια ΚΑΘΟΛΟΥ.ΤΕΛΟΣ.μετά την Ριζούπολη-που τα νεύρα και ο θυμός είχαν βαρέσει "κόκκινο"-όταν και το είχα (ξανα)επιχειρήσει.αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα να επιμείνω(από-πολύ-μικρός έχω τρέλα με τον αθλητισμό γενικότερα και δεν είναι εύκολο να ξεκόψω έτσι απλά,εξού και η δυσκολία)στην απόφασή μου.αλλά-και ΟΛΑ όσα λέω/γράφω τα πιστεύω 100%,ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι "εν θερμώ",κτλ,κτλ-επειδή ΔΕΝ θέλω να καταλήξω σε δικαστήρια/φυλακές ή νοσοκομεία/νεκροτομεία,ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ.
  αφού ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ-ακόμα και μετά από αυτό-να επιμένετε σε απόψεις τύπου "από εδώ και πέρα,θα πρέπει",κτλ,κτλ,τότε δεν έχει ΚΑΜΙΑ ουσία να το (ξανα)συζητήσουμε(τουλάχιστον εγώ).
  ΞΕΡΩ-είμαι ήδη αρκετά μεγάλος(και)σε ηλικία,αλλά πέραν αυτού,ΠΟΤΕ δεν μου επέτρεπε ο χαρακτήρας μου να ενεργώ έτσι-πως εγώ ΔΕΝ θα ήταν/είναι εύκολο να κάνω πράξη αυτά που ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ να κάνω(ΟΛΟΙ καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάω)αλλά επειδή επίσης ΞΕΡΩ-και εγώ και εσείς-το ότι ΚΑΙ μικρότεροι σε ηλικία υπάρχουν ΚΑΙ διαφορετικοί σαν χαρακτήρες,πιο οξύθυμοι και λιγότερο "ώριμοι"(ή ακόμα και λιγότερο...δειλοί)ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ επεισόδια από εδώ και πέρα και-δεν το βάζω στοίχημα,επειδή δεν θέλω να...."κλέψω εκκλησία"-ΤΟΤΕ θα λέτε "ορίστε.και οι άλλες ομάδες έχουν κωλόπαιδα" και "δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός",κτλ,κτλ.
  ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ Ολυμπιακοί τα ΓΥΡΙΖΟΥΝ "έτσι",τότε δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ελπίδα.
  τέλος,μια απλή σκέψη που μου ήρθε,δαβάζοντας τα όσα γράφτηκαν από τότε που ΔΕΝ είχα κοιτάξει/διαβάσει εδώ μέσα.
  ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ στις "δικαιολογίες"/συμψηφισμούς που κάνετε ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ της χώρας,και που ΟΛΟΙ ΜΑΣ(εκεί ΔΕΝ υπάρχει-φυσικά-"αντίπαλος",εκεί αντίπαλος είναι το,απρόσωπο κράτος)τα "κατακρίνουμε",αρχίζουμε τα "φτάνει πια","κάτι πρέπει να γίνει",κτλ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ.ΚΑΙ εκεί υπάρχουν δικαιολογίες-όπως οι δικές σας-ΚΑΙ εκεί υπάρχουν "οι άλλοι",κτλ,κτλ.
  σίγουρα,μιας και είναι αρκετά ανακατεμένα τα όσα έγραψα,έχω ξεχάσει ΠΟΛΛΑ και ίσως-ελπίζω πως όχι-κάποια φαίνονται μπερδεμμένα.
  εγώ ΔΕΝ θα μπω ξανά για να "απαντήσω",ΦΥΣΙΚΑ θα τα λέμε για μουσικούλα κτλ,αλλά νιώθοντας αυτή την ΑΗΔΙΑ και τον ΘΥΜΟ,προτιμώ να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους γύρω μου,με το να ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Σεβόμενος την επιθυμία σου, δεν θα απαντήσω, απλά θα ανταποδώσω την εκτίμηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Βλάση, η εκτίμηση και ο σεβασμός είναι αμοιβαία και το ξέρεις, ακόμη και από την εποχή που ήμασταν ‘’ανώνυμοι’’.. χαχαχα! Εξάλλου αυτά μας έκαναν φίλους και έξω από το pc! Δεν σου απάντησα ρε φίλε, όχι γιατί θεώρησα πως αυτά που έγραψες δεν είναι άξια απάντησης, αλλά γιατί πολλά από αυτά που λες είναι σωστά και δεν έχω τίποτε να αντιπαρατάξω. Ποτέ δεν απέρριψα εγώ σύσσωμα τα όσα λέτε. Φυσικά, σε αρκετά από αυτά δεν συμφωνώ, αλλά δεν έχω και κανένα πρόβλημα να σου πώ ότι σε πολλά άλλα το κάνω, όπως και στις λίστες σου! Αυτό δεν σημαίνει ότι και άλλοι δεν έχουν παρόμοιες λίστες, αυτό όμως δεν αναιρεί τις δικές μας. Γι’αυτό δεν απάντησα, αλλά και προκειμένου να μην ξαναμπώ στη διαδικασία με τα ‘’ναι μεν.. αλλά’’ που τόσο απεχθάνεται ο έτερος φίλος μας ο Ninja, αλλά και που πράγματι πολλοί παρεξήγησαν θεωρώντας ότι τα χρησιμοποιώ ως αντισταθμιστικά μέτρα.

  Υγ: Δυστυχώς τα από εδώ και πέρα, που δεν φαίνετε να σου πολυαρέσουν, τα λέμε επί μονίμου βάσεως εμείς και αυτό όχι επειδή εμείς φταίμε μονίμως, αλλά ίσως επειδή εμείς να διακατεχόμαστε περισσότερο από τις τύψεις. Και αφού αναζητάς την αντικειμενικότητα, γιατί δεν κοιτάς λίγο και τις δικές μας θέσεις! Θεωρείς ότι καμία από αυτές δεν έχει βάση; Ένα από εδώ και πέρα, ας πούμε, δεν θα μπορούσατε να πείτε κι εσείς όταν σπάσανε το πούλμαν μας πέρσι; Όταν χτύπησαν τους παίκτες μας στο πόλο; Όταν κυνηγούσαν οι ΠΑΟΚτζιδες τον Νικοπολίδη; Κανείς άλλος δηλαδή εκτός από εμάς, δεν σκέφτεται όταν κάνει αυτός τη μαλακία, ότι από εδώ και μπρός κάτι πρέπει να γίνει; Μόνο αφότου την κάνει.. ο άλλος; Δεν είναι ‘’ναι μεν .. αλλά’’ αυτό, ούτε και προσπάθεια συμψηφισμού. Ξέρω ότι σε κάποια σημεία ίσως και να ήμουν λίγο ισοπεδωτικός. Πρέπει να καταλάβεις ότι το έκανα για να πώ σε κάποιους ότι ναι, στη ζυγαριά επάνω το δικό μας είναι πολύ πιο βαρύ, αλλά αν ανοίξουν και το δικό τους σακούλι, πάλι σκατά έχει μέσα, όχι ζάχαρη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή