Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Φεύγει και απειλεί με αγωγές!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ. ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ. Ολοκληρωτικά εκτός Παναθηναϊκού βρίσκεται πλέον ο Νικόλας Πατέρας γράφοντας μια ακόμα σελίδα στις αδιέξοδες διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό! Ο λόγος που επικαλέστηκε για την παραίτηση, είναι δημοσιεύματα στον Παναθηναϊκό Τύπο και για τα οποία απειλεί με αγωγές.
+/- Δείτε περισσότεραΟ πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» μιλάει για πόλεμο που δέχτηκε από τις δύο εφημερίδες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Ο κ. Πατέρας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον ισχυρισμό ότι προτίθεται να μετατρέψει τον Παναθηναϊκό σε εταιρία λαϊκής βάσης.

Η επιστολή παραίτησης:

«Με το δημοσίευμα της 26-1-2011 στη στήλη του «Πρασινοφρουρού», και υπό τον τίτλο «Πάλι με λεφτά άλλων», η εφημερίδα «Πράσινη» εξαπολύει και πάλι επίθεση στο πρόσωπό μου, διοχετεύοντας ψευδείς ειδήσεις και προβαίνοντας σε συκοφαντικά και εξυβριστικά σχόλια σε ό,τι με αφορά.

Ειδικότερα ότι τάχα:

1. «Έχω νέο σχέδιο να γίνει η ΠΑΕ εταιρεία λαϊκής βάσης», «οι μετοχές να περάσουν στον κόσμο του Παναθηναϊκού»,

δηλ. να τοποθετήσουν οι ίδιοι οι φίλαθλοι τα χρήματά τους, ώστε να εκλεγώ τελικά ξανά Πρόεδρος από τους φίλαθλους-μετόχους. Ουδέποτε, όμως, εγώ ατομικά ή συνεργάτες μου έχουμε δρομολογήσει, ούτε καν προτείνει, τέτοιο σχέδιο σε οποιονδήποτε, και η εφημερίδα εν γνώσει της διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις στον Τύπο, προς σχηματισμό αναληθών εντυπώσεων.

2. «Έκανα τον Πρόεδρο με τα λεφτά των μετόχων, ενώ τώρα σκοπεύω να κάνω τον Πρόεδρο με τα λεφτά του κόσμου».

Όμως, το αληθές είναι ότι εξελέγην 2 φορές Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ από το Διοικητικό Συμβούλιο και τους μεγαλομετόχους και ουδέποτε σκόπευα ή σκοπεύω να κάνω τον Πρόεδρο με τα λεφτά του κόσμου. Η ανηλεής, άνανδρη, σκαιά και το λιγότερη ανήθικη προσπάθεια επιρροής των φιλάθλων της ΠΑΕ εις βάρος του προσώπου μου, με τέτοιου είδους αναληθή και αβάσιμα στοιχεία και επιχειρήματα έχει σαν αποτέλεσμα σίγουρα το κακό του Συλλόγου.

3. «Διοχετεύω το ανωτέρω σχέδιο, προκειμένου να κάνω θόρυβο, και να φωτίζομαι, ικανοποιώντας την ματαιοδοξία μου».

Ουδέποτε λειτούργησα ως Πρόεδρος της ΠΑΕ, ως μέτοχος, και ως μέλος του Δ.Σ. της με γνώμονα το προσωπικό μου συμφέρον, παρά μόνον για την πρόοδο της ομάδας μας, για την σύμπραξη και κοινή δράση των Μετόχων και την ενότητα των Φιλάθλων, με πρώτιστη επιδίωξή μου την αποφυγή διχόνοιας εκατέρωθεν.

4. «Το έπαιζα Πρόεδρος του Παναθηναϊκού έχοντας βάλει όλα κι όλα 700 χιλιάρικα».

Ουδέποτε έβαλα μόνον 700 χιλιάδες ευρώ στην ομάδα, όπως ψευδώς αναφέρεται. Αντίθετα, όπως και η «Πράσινη» πολύ καλά γνωρίζει, το 2008 έβαλα 10 εκατομμύρια ευρώ, τον Μάιο του 2010 πλήρωσα αποκλειστικά ατομικά 1 εκατομμύριο ευρώ μετρητά το πριμ των ποδοσφαιριστών για το νταμπλ, και στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Οκτωβρίου του 2010 συμμετείχα με 1 εκατομμύριο ευρώ. Η «Πράσινη» δε κάλλιον άλλων γνωρίζει πολύ καλά ότι εξελέγην 2 φορές Πρόεδρος από το Δ.Σ. της ΠΑΕ με πρόταση του Δ.Σ. και όλων των μετόχων.

Αδιάψευστο πλέον γεγονός και κοινό κτήμα είναι ότι κατά τη διετή προεδρία μου στην ΠΑΕ δέχθηκα συκοφαντικές επιθέσεις και απίστευτη λάσπη απροσδιόριστης έκτασης από τις οπαδικές εφημερίδες των μετόχων του Παναθηναϊκού και γι’ αυτόν τον λόγο παραιτήθηκα τον Μάιο του 2010. Μετά από νέα πρόσκληση, από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, επέστρεψα τον Σεπτέμβριο του 2010 και ανέλαβα την προεδρία της ομάδας, απ’ όπου και παραιτήθηκα τον Δεκέμβριο του 2010, για τους λόγους που έχω ήδη εξηγήσει στην επιστολή παραίτησής μου.

Είναι πλέον πασίδηλο και πασιφανές ότι η προσφορά μου στην αγαπημένη μου ομάδα την τελευταία διετία κατά τις οπαδικές εφημερίδες «Πράσινη» και «Derby» δεν είναι σημαντική. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι εφημερίδες αυτές, στοχευμένα, μεθοδευμένα και οργανωμένα με όπλο τους την Εξουσία που υπηρετούν, και Ψευδο-Άλλοθί τους την λεγόμενη «κριτική», έχουν στοχεύσει το πρόσωπό μου, διοχετεύοντας και διαδίδοντας ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις σε ό,τι με αφορά, και μάλιστα πολλές φορές με μυθιστορηματικής φύσεως περιεχόμενο.

Είναι δε τόσο προφανές ότι οι εφημερίδες «Πράσινη» και «Derby» απαξιώνουν την προσφορά μου στον Παναθηναϊκό, και μάλιστα σκόπιμα , άδικα και συνειδητά, ενώ γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός επί Προεδρίας μου κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα, και προκρίθηκε 2 φορές στους 16 της Ευρώπης, έχει εξαιρετικής αξίας ποδοσφαιριστές , έχει εξοφλημένα όλα τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών του , και δεν έχει χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα, είναι γνωστό ότι καμία συμμετοχή δεν είχα στον σχεδιασμό και στην προετοιμασία της ομάδας του καλοκαιριού του 2010 και παρά το γεγονός αυτό κατηγορούμαι για τα όποια τυχόν σφάλματα και παραλείψεις που υπήρξαν στον σχεδιασμό και στην προετοιμασία. Επίσης, είναι γνωστό ότι όλες οι οικονομικές χρήσεις και οι προϋπολογισμοί επί προεδρίας μου έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. και παρά το γεγονός αυτό, αφήνονται σαφέστατα υπονοούμενα ότι τάχα ενεργούσα χωρίς την έγκριση του Δ.Σ.

Επειδή σύμφωνα πάντοτε με τα κατά καιρούς δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πράσινης» και της εφημερίδας «Derby» η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό μόνο αρνητικά έχει λειτουργήσει στην ομάδα, και η προσφορά μου ήταν ανύπαρκτη , ενώ αντιθέτως η παρουσιαζόμενη ως «τόσο θεάρεστη, καλόπιστη και μη κατευθυνόμενη κριτική» τους, οι συκοφαντικές και εξυβριστικές επιθέσεις τους, και η μέθοδος της λασπολογίας προς το πρόσωπό μου, φέρονται να υποβοηθούν την ομάδα, αποφάσισα σήμερα να παραιτηθώ και από το Δ.Σ. της ΠΑΕ, ώστε να μην υπάρχει καμία πλέον δικαιολογία για να γράφουν οι ανωτέρω εφημερίδες ασύστολα ψεύδη σε ό,τι με αφορά, που θίγουν την Τιμή και την Υπόληψή μου, και προσβάλλουν την Προσωπικότητά μου, αλλά και κυρίως ώστε να μπει ένα τέλος στην Εσωστρέφεια από τους Λασπολόγους. Επιφυλάσσομαι δε να υποβάλω αγωγή κατά των ανωτέρω εφημερίδων για τα όσα κατά καιρούς εν γνώσει τους συκοφαντικά δημοσιεύματα που αφορούν το πρόσωπό μου, δηλώνοντας στους υποκρυπτόμενους πολέμιους της ομάδας μας, ότι ουδέποτε στη ζωή μου, είτε ως άτομο, είτε ως επαγγελματίας, διαπραγματεύτηκα την Αξιοπρέπειά μου, το Ήθος μου, την Ακεραιότητά μου και την Εντιμότητά μου».

ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΤΕΡΑ; ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΣΟ, ΚΑΙ ΑΝ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ;

5 σχόλια:

 1. Καμμία συμμετοχή ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

  Αφήστε τον μόνο του τον Τζιγγεράκο, να δούμε το πόσο ... εγγυητής είναι.

  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ. ΕΜΕΙΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν πιστεύω να εννοείς εμάς εγγυητές, με την άτυχη έμπνευση κάποιου, που θέλει εταιρία λαϊκής βάσης.!

  Αν εννοείς πέρα κατά τον Μάϊο ένα συλλαλητήριο.... που όμοιό του δεν θα υπάρξει πάλι..... ΜΕΣΑ.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για να μην το πολυκαιρίζουμε, λοιπόν, και για να τελειώνουν, επιτέλους, τα επεισόδια στο… σήριαλ του «τριφυλλιού» (ούτως ή άλλως μετά και τη σημερινή είδηση το πολυμετοχικό σχήμα παύει πια, όπως το ξέραμε, παύει επί της ουσίας να υφίσταται), ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

  Ο Νικόλας Πατέρας πρέπει να φύγει οριστικά από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Να δώσει τις μετοχές του και να μην ασχοληθεί ξανά με τα του «τριφυλλιού». Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε να συνεχίσει στην αγαπημένη του ομάδα και οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι:

  -Κατέστρεψε τον Παναθηναϊκό! Τον οδήγησε σε νταμπλ, έπειτα από έξι χρόνια, ανέβασε το επίπεδο της ομάδας (κανείς δεν είπε ότι δεν έκανε και λάθη) και συσπείρωσε ξανά τον κόσμο του «τριφυλλιού».

  -Δεν έβαλε χρήματα στον πολυμετοχικό! Μόνο 10 εκατομμύρια, όταν έγινε η πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και άλλο 1 εκατομμύριο στην τελευταία, εκτός από το πριμ στους ποδοσφαιριστές για το νταμπλ, το οποίο ήταν δική του πρωτοβουλία. Ψιλά...

  -Δίχασε τον πολυμετοχικό! Ήταν ίσως ο μοναδικός που έπαιζε τον ρόλο του «πυροσβέστη» στις πολυμετοχικές κόντρες και προσπάθησε πολλές να «σβήνει φωτιές». Θυμόμαστε όλοι τις δηλώσεις περί «νεόκοπων παραγόντων» κτλ…

  - «Βύθισε» οικονομικά την ΠΑΕ! Ναι, έκανε λάθη, αλλά, όπως έχω ξαναγράψει, η κινδυνολογία που έχει αναπτυχθεί, τα πρωτοδικεία και οι κραυγές περί «βουλιάγματος» της ομάδας δεν έχουν δόση αλήθειας. Δεν ισχύουν, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται. Συμμάζεμα, σαφώς και χρειάζεται κάτι που παραδέχονται όλοι οι παράγοντες του Παναθηναϊκού (δεν νομίζω ότι μιλάμε για τη μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που θα το κάνει αυτό). Άλλο αυτό και άλλο η «καταστροφή» και οι… φήμες ότι… δεν υπάρχει σάλιο στην ΠΑΕ. Το καλοκαίρι θα δείξει…

  Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, ο Νικόλας Πατέρας πρέπει να… αδειάσει τη γωνιά στον Παναθηναϊκό. Κακώς δέχθηκε την πρόσκληση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, όταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες της ΠΑΕ και σε άλλους μετόχους. Κακώς ανέλαβε την προεδρία και κακώς αποφάσισε να ασχολείται καθημερινά με τον Παναθηναϊκό. Κακώς έκανε λάθη, διότι, πολύ απλά, έπρεπε να είναι αλάνθαστος στη νέα πραγματικότητα γι’ αυτόν.
  Του Διονύση Δεσύλλα.!! ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΝΥΣΗΔΕΣ…… ΒΟΥΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΣΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΚΑΙ ΟΧΙ……

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σκούφη, το συλλαλητήριο υποννοώ. Μάλλον δεν το υποννοώ. Το εκφράζω ξεκάθαρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το συλλαλητήριο είναι αναπόφευκτο.
  Το τρένο ξεκίνησε κι όταν κινείται, δύσκολα σταματά...

  Οι δημοσιογράφοι υπό την προστασία μπράβων των μεγαλόσχημων ιδιοκτητών, στον ΟΑΕΔ... κι οι εξηρτημένοι φερέλπιδες πρόεδροι του Παναθηναϊκού, στο 18 ΑΝΩ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή