Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Ποιους «φωτογραφίζει» ο ΠΑΟΚ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ «ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ». Σαφείς αποστάσεις από το συλλαλητήριο της Τετάρτης, πριν απ’ τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, πήρε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
+/- Δείτε περισσότερα«Δεν ανησυχούμε για τους φιλάθλους μας», λέει η ανακοίνωση, αλλά εκφράζει τον φόβο για πιθανή εκμετάλλευση «από ομάδες που στόχο έχουν τη δημιουργία αναταραχής».

Δεν είναι σαφές αν ο ΠΑΟΚ εννοεί ομάδες ταραξιών στο όνομα της… αγάπης τους για τον σύλλογο (δηλαδή σκληροπυρηνικά στελέχη της δικής του εξέδρας) ή αναρχικά εξωποδοσφαιρικά στοιχεία. Με μια πρώτη εκτίμηση, νομίζουμε ότι αναφέρεται στους «γνωστούς σκληρούς» που επανειλημμένα έχουν δημιουργήσει προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Αλλά γι’ αυτό δεν μένει παρά αν το συζητήσουμε εδώ, στα σχόλια του θέματος.

Η ανακοίνωση

«Εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε αναλάβει μαζί, Διοίκηση-Ομάδα-Κόσμος, το δύσκολο έργο της επιστροφής του ΠΑΟΚ στην υψηλότερη κλίμακα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Η προσπάθειά μας έχει ελάχιστους συμμάχους και πολλούς εχθρούς. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ενόψει του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Δεν ανησυχούμε φυσικά για τους φιλάθλους μας, που έχουν αποδείξει ότι πρώτοι απ΄ όλους προστατεύουν την ομάδα με κάθε κόστος. Ανησυχούμε όμως, επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση, μια ειρηνική συγκέντρωση φιλάθλων του ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από ομάδες που στόχο έχουν τη δημιουργία αναταραχής.

Μπορεί επίσης, όπως είδαμε πρόσφατα στο Βόλο, να τεθεί σε ισχύ το γνωστό σχέδιο πρόκλησης των φιλάθλων μας, αν κι έχουμε κάνει τα πάντα για να το αποτρέψουμε. Ο αγώνας της Τετάρτης πρέπει να διεξαχθεί κανονικά. Καλούμε τους φιλάθλους μας να περιφρουρήσουν αυτή την προσπάθεια, γνωρίζοντας ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα εγγυηθούν την βιωσιμότητα και την συνέχεια μιας μεγάλης διαδρομής που έχουμε ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2007. Είναι ευθύνη όλων μας, ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει να υπάρχει και μετά το βράδυ της Τετάρτης».

3 σχόλια:

  1. Φωτογραφίζουν τον Αλέξανδρο από την Εκάλη και τη Νεφέλη από το Ψυχικό, που επιδιώκουν πάσει θυσία ένα νεκρό, για να επιδοθούν στην αγαπημένη τους επαναστατική γυμναστική, οραματιζόμενοι νύχτες σαν κι αυτή της 6ης Δεκεμβρίου 2008.
    Τους ίδιους δηλαδή που πρωτοστάτησαν στην κατάληψη της Νομικής από τους λαθρομετανάστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτογραφίζει ένα "σύγχρονο" ελληνικό τοπίο, νεκρή φύση, homo lupus φιλάθλους και οπαδούς μεγαλοκαρχαριών, δημοσιογράφους, που μπροστά τους ο Πεταλωτής μοιάζει ακέραιος και αντικειμενικός, επικίνδυνους και ανώμαλους με "κούτελο" και τέλος πρόβατα που λιώνουν για μια ματιά του χασάπη...
    Έλεος. Καλημέρα να πει ο Ζαγοράκης είναι αναγκασμένος να ακούει,από τον κάθε ανύπαρκτο που κρύβεται πίσω από τον "δυνατό" για να νιώσει κάποιος, τα σχολιανά του. Μαλαματινομάχος και κομπλεξικός ένας άνθρωπος που διακρίθηκε σε Ευρωπαικό επίπεδο για την δουλειά του, δίνοντας χαρά σε ένα ολόκληρο έθνος, τώρα πρωτοστάτης παράγοντας στην ανάσταση της αγαπημένης του ομάδας (και μάλιστα δίχως κάποιο άμεσο ή έμμεσο πολιτικό όφελος). Γραφικός και παρίας ένας άντρας που λέει τη γνώμη του, λάθος ή σωστή, χωρίς να παίρνει χαρτάκι από τον αποπάνω του. Αλήτες και κωλόπαιδα οι τόσες χιλλιάδες άνθρωποι που βάζουν από το υστέρημά τους για να δηλώσουν παρών. Δεν είναι κατανοητό τι ακριβώς φωτογραφίζει ο Ζαγοράκης γιατί ΔΕΝ είναι ένα πρόσωπο, ένα κοντινό. Είναι μια φωτογραφία με βάθος πεδίου μεγαλύτερο από αυτό που θέλει να βλέπει ο κόσμος 14 έως 45...

    ΑπάντησηΔιαγραφή