Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Θα φανεί στα δύσκολα


Ή, ΤΟΥ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ HARDDOG. Η βελτίωση του Ολυμπιακού είναι δεδομένη σε σχέση με την περσινή του παρουσία – αλλά και σχετικά με παλιότερες εμφανίσεις του. Δεν βγάζει μάτια, βέβαια, αλλά έχει αυτοπεποίθηση, δημιουργεί φάσεις, πιέζει όταν απειλείται με απώλειες και την στιγμή χρειάστηκε πήρε και το σφυριγματάκι του, γλιτώνοντας έτσι ένα δίποντο στην Τρίπολη.
+/- Δείτε περισσότεραΠολύ μεγάλο θετικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη είναι κάτι που δεν διαθέτει το αντίπαλο «δέος» (τρόπος του λέγει «δέος») με την εικόνα που παρουσιάζει: ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή ΕΧΕΙ ΚΕΦΑΛΙ. Δεν είναι ακέφαλος (ούτε άμυαλος), δεν βλέπει γυρισμένες πλάτες αυτών που τον αγαπάνε, δεν λειτουργεί με υπηρεσιακό πρόεδρο, αλλά με το αφεντικό του στο τιμόνι.

Ο Μαρινάκης έχει παθιαστεί με το νέο του ρόλο. Πονάει, αγαπάει και το δείχνει. Είναι παρών παντού, μέσα κι έξω. Μα αντιανεμικό μπουφάν και με ομπρέλα για τη βροχή στην Τρίπολη ή με πουκάμισο και σακάκι στις σουίτες του Καραϊσκάκη.

Βέβαια έχει και την ευνοϊκή συγκυρία να παίζει μόνος του. Καλός, δυναμικός, με αγάπη και πάθος για την ομάδα του, αλλά είναι γεγονός ότι του έστρωσαν και το χαλί για να περπατήσει ανάλαφρα και καμαρωτός. Ένα χαλί στο άπλωμα του οποίου συνετέλεσε με τα προβλήματά του αυτό που είπαμε (κατ’ ευφημισμό φέτος) «αντίπαλο δέος», ο Παναθηναϊκός.

Ο Μαρινάκης κρίνεται θετικά τώρα, αλλά θα κριθεί ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου στα δύσκολα. Και τα δύσκολα δεν είναι αυτό το ρημαγμένο, αδιάφορο, εύκολο ελληνικό πρωτάθλημα των δύο ταχυτήτων. Τα δύσκολα θα τα βρει εκεί που τους έδινε ραντεβού εδώ και χρόνια σε κάθε περίοδο: δηλαδή στην Ευρώπη.

Εκεί θα δοκιμαστούν οι αντοχές της ομάδας απέναντι σε έναν κόσμο απαιτητικό, χορτασμένο και συχνά παραμυθιασμένο με τα εγχώρια. Αυτό φαίνεται πως το έχει καταλάβει καλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Κι έτσι δεν έχει αράξει στην προεδρική του καρέκλα. Κάνει σχέδια, δίνει λεφτά για ενίσχυση και προγραμματίζει τις κινήσεις του για το καλοκαίρι. Dεν επαναπαύθηκε στις ευκολίες που του παρείχαν οι ευάλωτοι αντίπαλοι και στην προοπτική ενός εύκολου – πιθανόν – τίτλου. Το «ψάχνει», ξοδεύει (με μέτρο, όχι υπερβολές) και βλέπει μπροστά.

Αν είναι σωστές ή όχι οι ερυθρόλευκες κινήσεις θα το δείξει ο χρόνος. Όταν ο δραστήριος πρόεδρος του Ολυμπιακού θα αναγκαστεί να αφήσει το χαλί (με τις πρασινο-κίτρινες-μαυρες αποχρώσεις) και να περπατήσει σε κανονικό δρόμο. Στον οποίο παλιότερα έχει γκρεμοτσακιστεί πολλές φορές με τον προηγούμενο μηχανοδηγό του κόκκινου τρένου.

2 σχόλια:

  1. Θα ρισκάρω μια πρόβλεψη στο παραπάνω άρθρο και αυτή είναι οτι δεν πρόκειται και πάλι να πετύχει τίποτα στην Ευρώπη και αυτό οχι γιατί ο Μαρινάκης θα αποδειχθεί "Λίγος" ούτε γιατί οι επιλογές του θα αποτύχουν αλλά απλά γιατί το DNA του Ελληνικού πρωταθλήματος και γενικότερα του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πολύ φτωχό σε υγιή χρωματοσώματα οπότε η όποια επιτυχία θα είναι πρόσχερη και εξαιρετικά τυχερή. Ως πρός την μέχρι τώρα παρουσία του θα έλεγε κανείς οτι είναι "καλή" αν δεν κοιτάξει τις παλινωδίες περί διαιτησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειχα να τον δω καποιες μερες και είχα ξεχάσει πόσο Χοντροβάρελους είναι.Α ρε Βαγγέλα πόσο τρώς ρε μπετονιέρα?

    (σ.σ.Μάλλον έχει πρόβλημα με το θυρεοειδή του...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή